Henning Jensen

Henning Jensen

Henning Jensen er skuespiller ved Det Kgl.Teater og har i de seneste sæsoner bl.a. spillet hovedrollen i prisbelønnede forestillinger som “En Sælgers Død”, “Amadeus”, “Den Stuendesløse”, “Ordet” og “Jeppe på Bjerget”. På trods af tilbagevendende depressioner har han gennemført en 40-årig karriere, som bl.a. to gange har givet ham dansk teaters fornemste pris, ”Årets Reumert”, for bedste mandlige hovedrolle. Modtog i 2014 Bikubenfonden store hæderpris.

I sit foredrag, SOM AT DØ, afslører Henning Jensen sine dybt personlige erfaringer med sygdommen depression. Hvordan den opleves, føles og martrer den ramte. Desuden giver han et positivt bud på, hvordan den kan overvindes, og hvordan livet kan leves med et bristet sind. Henning Jensen er medlem af PsykiatriFondens præsidium.

Foredrag af Henning Jensen:

Foredrag 1. En rejse så lang
I sit foredrag, EN REJSE SÅ LANG, fortæller skuespilleren Henning Jensen med humor, selvironi og kærlighed til sit fag om sine 40 år i dansk teater og film. Om mennesker han mødte – også dem, han helst ville have været foruden. Om groteske, vanvittige og morsomme situationer. Om sit fags hemmeligheder og voldsomme krav. Om kampe og sejre. Om nederlag og kunsten at rejse sig igen. Om livsrejsen fra  barndommens husmandssted på Stevns til stjerneskuespiller ved Det Kgl.Teater. EN REJSE SÅ LANG er historien om en enorm investering og vilje til at kæmpe sig frem til det næsten uopnåelige. Det er historien om at tro på sine instinkter, forfølge sine drømme, realisere dem og dermed vinde sit liv.

Foredrag 2. Som at dø
Depression er i dag den 3.største sygdom i verden og tilmed den hurtigst voksende. FN’s verdenssundshedsorganisation, WHO, forudsiger at sygdommen depression i 2020, altså om ca. 7 år, vil ligge på 2.pladsen blandt de sygdomme, der bærer verdens sundhedsbyrde, kun overgået af hjerte-karsygdomme, men langt mere udbredt og belastende end f.eks. både cancer og aids. Perspektivet er skræmmende. Alligevel er vores viden om sygdommen og vores forståelse for mennesker ved de yderste grænser for eksistens så ringe, at der må gøres en alvorlig indsats allerede nu. De pinsler og rædsler, som den depressionsramte kastes ud i, er så grusomme, martrende og invaliderende, at det er usammenligneligt med nogen anden sygdom. Det er som at have åbnet en port til døden. Som at være trådt ind til døden. Som at være død i levende live. Som at dø. Depression rammer i dag hver 4. kvinde og hver 5. mand. Det betyder, at mellem 200.000- og 300.000 danskere har en depression i dette øjeblik! Over 20% af os (altså over 1 mil. nulevende danskere) vil på et eller andet tidspunkt i livet blive offer for den sygdom, der koster flere menneskeliv end nogen anden. Men depression er i langt de fleste tilfælde også en langsomt snigende dræber, der puster sit offer i nakken længe før, den for alvor hugger til og sprænger din hjerne i atomer. Hvis vi derfor er i stand til at mærke “den varme ånde” i nakken, hvis vi er fortrolige med de første spæde signaler kan der gribes ind langt tidligere, end tilfældet er i den overvejende del af sygdomsforløbene. Og jo hurtigere indgriben des mindre lidelse, og jo mindre lidelser des færre selvmord. Foredragets sigte er derfor at afsløre depressionens første registrerbare symptomer, at skildre dens forløb, hvordan den kan bremses og ikke mindst at indgive patienten håb og at gøre sygdommen mere forståelig både for den syge og de pårørende (”Hvad er det, der ske? Hvad kan jeg gøre?”). Kort sagt et foredrag, der forsøger at komme hele vejen rundt om denne nye, hastigt voksende folkesygdom.

Foredrag med Henning Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen