Hans Jørgen Bonnichsen

Hans Jørgen Bonnichsen

Hans Jørgen Bonnichsen er pensioneret chefkriminalinspektør efter 41 år i dansk politi. Han har en national som international politilederuddannelse, og er bl.a. gradueret fra FBI-National-Academy, Virginia i USA. Han har i sin fritid erhvervet sig en BA i litteraturvidenskab med kunsthistorie fra Københavns Universitet og har taget en lang række andre universitetskurser bl.a. i symbolisme, renæssance og Islam i det 21. århundrede. Bonnichsen tilbragte 20 år af sit politiliv i Rigspolitichefen Rejseafdeling, populært kaldet Rejseholdet, hvor han har beskæftiget sig med alle sagskategorier fra drab, bedragerier til undersøgelse af sager mod kolleger og sluttede som Rejseafdelingens souschef. I de sidste 9 år i politiet var han den operative chef for Politiets Efterretningstjeneste. Han er forfatter til en række fagartikler og bidrag til antologier om kunst, overvågning og efterretningsvæsen og har skrevet bøgerne: ”Myten om Rudolph Tegners skitser og malerier”, ”Hånden. En PET og politikrønike”, ”Frygt og fornuft i terrorens tidsalder”, “Tvivl på alt og tro på meget”. Siden sin pensionering i 2006 har Hans Jørgen Bonnichsen som det er udtrykt været: ”en politiverdenens joviale Jørgen Clevin, der pædagogisk og sympatisk har tegnet og fortalt i bøger, på tv og til foredrag om etatens ellers noget lukkede verden”. Hans Jørgen Bonnichsen har gennem flere år været TV-avisens efterretningsekspert, men arbejder nu på freelance basis. Han er en ofte brugt kommentator med stærke holdninger, ikke mindst om retssikkerhed. Han blev nr. 39 i Politikens måling af de stærkeste meningsdannere i 2013, og er tildelt en række priser, senest i 2014 med DIGNITY PRISEN tildelt ham af Dansk Institut mod Tortur for sin indsats imod anvendelsen af tortur.

Foredrag af Hans Jørgen Bonnichsen:

Det er muligt, at tilrettelægge foredrag, der går på tværs af de nedenfor navngivne foredrag og Bonnichsens viden og kompetencer alt efter kundens behov.

Foredrag 1: Glem ikke Heidi – efterforskerens veje og vildveje (foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn)
“Glem ikke Heidi. Efterforskerens veje og vildveje” er Bonnichsens lige udkomme bog, om et true-crime mysterium som foredraget bygger på. Den 8. April 1979 legede den 4 årige Heidi i sandkassen udenfor sin bopæl i Kolding, Det startede en desperat kamp mod forældrenes forsøg på at skjule sandheden, og Rejseholdets kamp for at finde den. En udmarvende indsats der førte os på vildveje og fik martrende konsekvenser for alle, da sagen 6 år senere fik et forfærdeligt udløb. Et stærkt og medrivende foredrag om efterforskningsarbejdets mørke sider.. Hvem er skyldig? Hvem er uskyldig ? Er hun død eller levende ?????

Tilbagemeldinger:

“Et super godt foredrag”
Jørn Busch

“En fantastisk aften”
Karina Jensen

“120 mennesker var stærkt interesserede, berørte og medlevende i det spændende drama”
Gitte Gildbane, Eventmanager , Syd-boks, Vamdrup.

Foredrag 2: Er spionagen et nødvendigt onde?
Spionagen har aldrig befundet sig godt i dagslysets skær og opfattelsen af den er mere præget af bøger og films skildring end af realiteterne. Som tidligere spionjæger åbner Bonnichsen døren til dette specielle og spændende univers og sætter fokus på efterretningstjenesternes opgaver, midler og metoder.

Foredrag 3: ”Mennesket i ondskaben” erfaringer fra 41 års politilivs møde med ondskaben”
Et af Bonnichsen mest populære foredrag. Han vil ud fra personlige oplevelser og erfaringer høstet gennem eget liv og ikke mindst tiden på Rejseholdet og i PET fortælle om den ”ondskab” han har mødt. Det er en rejse der fører os ind i ”mørket” fra danske provinsbyer over ”Ground Zero” i New York til interneringslejren på Guantánamo. Han vil fortælle om hvor svært, men hvor vigtigt det er at kunne se mennesket i ondskaben.

Foredrag 4: Frygt og fornuft – i terrorens tidsalder.
Hvad får unge mennesker til at deltage i Islamisk Stats grusomheder? Den tidligere PET-chef og terrorekspert Hans Jørgen Bonnichsen fortæller om sin erfaring med terrorismens væsen, dens rødder og tankesæt og metoder belyst fra sit professionelle virke i efterretningsvæsenet fra arbejdet i marken og til chefstillingen. Bonnichsen beretter, hvordan man med fornuften i behold håndterer en terrortrussel. Hvad gør politiet og efterretningsfolkene?

Foredrag 5. ”Skæg og blå briller”? – få et reelt indblik i PET´s arbejde.
PET har ofte skjult sig bag en mur af tavshed og utilnærmelighed, der har givet anledning til frygt og mytedannelse. Gennem konkrete sager beskrives PET´s arbejde og de dertil anvendte midler og metoder til at forebygge, modvirke og forhindre spionage, ekstremisme og terror.

Foredrag 6. Emil Nolde – grænser, kunst og politik
”1864” placerede den i dag verdensberømte Emil Nolde mellem Tyskland og Danmark. Bonnichsen, der selv er barn af grænselandet, giver en aktuel tolkning af, hvordan de ydre og indre konflikter i Nord- og Sydslesvig og senere nazismen havde indflydelse på Noldes og liv og værk.
Et rum hvor der blev et spørgsmål om “dem og os”. Bonnichsens tolkning pointerer det højaktuelle politiske grænseland mellem ”os” og ”de andre”, som er blevet aktuelt efter 11. september 2001.

Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Tilbage til forsiden.
Del denne side på:
Til toppen