Gorm Bull og Palle Hjorth

Gorm Bull og Palle Hjorth

Gorm Bull og Palle Hjorth tilbyder koncerten:

Halfdan, Morten og mig

Koncerten er bygget op omkring 3 udgivelser. ”Halfdans 1-2-3, Noget om voksenliv” (Halfdan Rasmussen), ”Mit liv er alles” (Morten Nielsen) og ”Huskekager”/”Åndeligt Benspænd”/”Alt er nu” (Gorm Bull). En poetisk, humoristisk og bevægende rejse i digtets landskab. Musikken er af Gorm Bull. Opført af Palle Hjorth og Gorm Bull.
Varighed: 2 x 45 minutter

HVEM ER?
Gorm Bull er en sangskriver fra Viborg, der har skrevet bunker af sange til sig selv og andre. Gorm har både været omkring Grand Prix, hvor han måtte se sig slået af Tommy Seebach, skrevet sange til Souvenirs og er bagmand til bl.a sangen Danmarks Jernhårde ladies fra EM-håndbold 1994.

Duoens andet ben er Palle Hjorth, der bevæger sig i et hav af musikalske sammenhænge, lige fra Povl Dissing til Poul Krebs, fra På Slaget 12 til Savage Rose. Palle Hjorth blev i 2015 kåret som Årets Musiker af de danske kritikere. Palle har en stor kærlighed til de dansksprogede sangskrivere, der formår at fortælle hverdagshistorier på en underfundig måde. I samarbejde med Gorm har de to musikere dyrket netop denne genre, og har fundet plads til både tårer og grin.

KONCERTEN!
Koncerten er bygget op omkring 3 danske digtere. En meget kendt, en knap så kendt, og en nærmest ukendt. Deres fælles mission er, at fortælle om menneskelivets mange facetter. Et andet fælles træk er, at Gorm Bull har sat musik til alle digtene, og arrangeret dem sammen med Palle Hjorth.

Den meget kendte digter er vores allesammens Halfdan Rasmussen. I forbindelse med en konkurrence om nye sange til Halfdans digte, dykkede Gorm ned i bøgerne. Da han kom op til overfladen igen, havde han skrevet en stor bunke melodier. Der er primært fokus på de fantastiske digte, som henvender sig til voksne. Første udgivelse, af en serie på tre, er netop udkommet; cd’en “Halfdans 123, Noget om voksenliv”.

Den knap så kendte, men meget anerkendte, er Morten Nielsen. Morten Nielsen har et stærkt slægtsskab med Halfdan, idet de var gode venner, og hinandens kritikere. Det er vedkommende, stærke og smukke digte, skrevet af en ung mand i en krisgstid. Morten Nielsen levede et kort, intenst liv fra 1922-44, hvor han under mystiske omstændigheder blev fundet skudt, efter et møde med modstandsmanden Citronen.

Gorm og Palle arbejder på højtryk for at bringe den fantastiske digter frem i lyset igen, og udkommer snart med en cd og en bog om Morten Nielsen. Den nærmest ukendte digter er Gorm Bull. Vi får et indblik i Gorms eget ufuldstændige liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som du helt sikkert kan spejle dig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen. Lykke. Skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold. Poetiske, og til tider humoristiske, beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke. Sangene kommer primært fra Gorms album ”Huskekager”.

Alt i alt en poetisk rejse fremført af to musikanter med noget på hjerte.

Andre mulige koncerter:

Kaffemik og Benspænd
Fællessang tilsat små anekdoter. Ud fra et sanghæfte med 16 sange udvælges halvdelen til fællessang. Undervejs spænder Gorm Bull og Palle Hjorth ben, med deres små finurlige sange og digte. Der er også plads til publikums anekdoter. Det hele handler om samvær omkring den danske sang.
Varighed: 50 minutter

Mit liv er alles
Hyldest til digteren Morten Nielsen som døde alt for tidligt (1922-44), men alligevel formåede at inspirere andre digtere som Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Gorm Bull og Palle Hjorth udgiver en bog med 14 udvalgte digte, tilsat kommentarer af bl.a Benny Andersen, Troels Kløvedal og Ghita Nørby. Desuden er der sat musik til digtene. Disse ”sange” opføres af Gorm Bull, Palle Hjorth og Nikolaj Heyman. En meget stemningsfuld koncert som ikke kun hylder Mortens ord. Budskabet er empati og modet til at turde være sig selv.
Varighed: 2 x 45 minutter

Alt er nu
Koncert med band. Primært med udgangspunkt i udgivelsen ”Alt er nu”, inviteres du med ind i Gorm Bulls univers og de mange indtryk livet har givet ham. Nogle af sangene er skrevet sammen med Palle Hjorth som efterhånden er en større og større del af Gorms univers. Bandet består desuden af Nikolaj Heyman, Peter Dombernowsky og Henrik Poulsen.
Varighed: 2 x 45 minutter

Åndeligt Benspænd
For at komme sit vintertungsind til livs, skrev Gorm Bull en tekst hvér dag i 2016. Det måtte max tage en times tid. Det blev til 370 tekster (ja, det var både skudår og der blev overproduceret). Omkring 50 digte er blevet til små sange. Små musikalske dagbogsnotater. Disse sange leveres sammen med anekdoter om et kaotisk liv af Gorm Bull og Palle Hjorth.
Varighed: 2 x 45 minutter

Mørkeleg
Improviseret koncert hvor publikum får bind for øjnene. Det handler om at danne sig sine egne indre billeder når musik og oplæsning foregår. Gorm Bull og Palle Hjorth spiller, synger og læser op af ”Åndeligt Benspænd”. Alle får udleveret en eye-mask og så er det op til hver enkelt at træde ind i mørket undervejs. For nogle grænseoverskridende. For andre afslappende. Fælles for både udøvere og indtagere er, at ingen ved hvad resultatet bliver.
Varighed: 50 minutter

Musikalsk foredrag
Gorm Bull hylder tvivlen. Med udgangspunkt i sin vaklende tilværelse synger han sine sange og fortæller anekdoter. Det bliver både skævt, morsomt og alvorligt. Disse musikalske foredrag kan tilpasses en event, seminar eller hvad der nu trænger til at blive rusket i. Foredraget kan bestilles som solo eller duo hvor Palle Hjorth er med.
Varighed: 30-60 minutter

Gorm Bull og Palle Hjorth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen