Gitte Hildebrandt – Mor med migræne

Gitte Hildebrandt

Gitte Hildebrandt er akademiker, sundhedscoach med speciale i migrænevenlig livsstil og forfatter til bogen “Mor med migræne – Lær at håndtere familielivet før, under og efter graviditet”. Læs mere om bogen her.

Foredrag af Gitte Hildebrandt:

Mor med migræne – Årets værste mor?
”Jeg har været nødt til at aflyse min søns etårs fødselsdag på grund af migræne”, siger Iben Hass, der er mor med migræne. Hun er én af de mange kvinder, der er ramt af migræne. Der findes omkring 600.000 migrænikere i Danmark, og 70% af de ramte er kvinder i den fødedygtige alder. Men kan man håndtere graviditet, fødsel, barsel og familieliv med migrænen som følgesvend? Der findes forebyggende migrænemedicin, men det anbefales ikke til gravide og ammende, fordi det er under supplerende overvågning. Derfor er behandlingsmulighederne af migræneanfald hos denne gruppe begrænset. Der må altså tages alternative metoder i brug, når man er på vej til at blive mor med migræne.

Den nye bog “Mor med migræne – Lær at håndtere familielivet før, under og efter graviditet” er en håndsrækning til kvinder med migræne, der enten planlægger graviditet, er gravide eller som allerede har stiftet familie. Forfatterne bag er Louise Krog Haagen, der er jordemoder, og Gitte Hildebrandt, der selv har migræne og er specialist i migrænevenlig livsstil. Bogen giver den migræneramte redskaber til at træffe valg, der kan resultere i færre og mildere anfald. Det kan handle om små ændringer i hverdagen og livsstilen, som gør migrænen til at leve med: ”Det er et livsvilkår, som vores lille familie må leve med – og få det bedste ud af,” siger Iben Hass, der er en af de omtalte cases i bogen, og fortsætter: ”Tidens pres om at være den perfekte mor kan jeg lige så godt pakke helt væk. Selvom det er rigtig svært. Jeg har været nødt til at aflyse en hel etårs børnefødselsdag på grund af migræne. Der følte jeg virkelig, at jeg høstede prisen som ‘Årets værste mor’”. Forhåbningen er, at bogen kan give de migræneramte kvinder støtte og redskaber til at udforske nye måder at håndtere sit liv med migræne på: ”Vi lover ikke, at du får færre migrænedage. Men du vil få et overblik over, hvordan du kan skabe en mere migrænevenlig tilværelse,” siger forfatterne.

Foredraget kan f.eks. omhandle migrænevenlig livsstil, kost og migræne, hvad kan man selv gøre for at forebygge anfald (udover at tage medicin), hvordan man som familie kan skabe nogle der rammer, der er gode, når mor har migræne og sidst men ikke mindst, hvordan man kan lære sit eget migrænemønster at kende.

Foredrag med Gitte Hildebrandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen