Frederik Lindskov

Frederik Lindskov

Frederik Lindskov er foredragsholder, arkitekturomviser og kunstudstillingsguide.

FOREDRAG
Oplev kunst, arkitektur og filosofi i en krydsprogrammering som du ikke troede var mulig.

KUNST / UDSTILLING
Aktuel kunstudstilling i ord og billeder, 2 timer inkl. pause, evt. + 30 min. til debat og spørgsmål
(udstilling på SMK, ARoS, Arken, Louisiana eller tilsvarende). Efter aftale.

ARKITEKTUR
Den Københavnske forvandling – Arkitektur og byrum fra 1990 og frem til i dag.

FILOSOFI
Forstå historiens 10 største filosoffer på 2 timer

INNOVATION
Mine 5 patenter og 3 virksomheder – en fortælling om opfinderi, innovation, vision, produktudvikling, partnere, markedet, messer osv.

KUNSTNER
Mit liv som kunstner – hør om min lange, kringlede og mærkelige rejse som kunstner. Perioder, stilgreb, censurerede udstillinger, portrætter, opture, nedture – og den ukuelige vilje til autonomi; til selv at vælge, handle og leve.

OMVISNINGER / BYVANDRINGER I KØBENHAVN, HELSINGØR:
Dansk arkitektur er strøget til tops internationalt, og København er stedet, hvor store navne og banebrydende arkitektur skal opleves. Tag med på raske gåture gennem (nye) spektakulære bydele. Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag., får filosofi, kunst- og arkitekturhistorie til at gå op i en højere enhed. Turene er ikke for gangbesværede.

BYVANDRINGER (primært byvandringer udendørs!) og BUSTURE: 

 • Carlsbergbyen (2-2,5 timer)
  Carlsberg Byen – har aldrig været federe end nu
 • Refshaleøen
  Refshaleøen (Noma, Vandflyverhangaren, Amager Bakke, Urban Riggers og Reffen Streetfood) er virkelig blevet en god tur nu. Frederik tager alle hold med over forbi Amager Bakke hvor han efter 10 minutter ved foden sender gruppen op på egen hånd (for at undgå at vi skal betale).
 • Jernbanebyen
  Lokomotivværkstedet, Den gule by og øko-streetfood ‘Banegaarden’. Du har sikkert hørt om, at der ligger en lille gul by skjult et sted ude på DSB’s gamle godsbaneterræn på Vesterbro, men har du nogensinde besøgt stedet? Og vidste du, at det samlede baneterræn er på mere en 500.000 kvm og nu skal omskabes til en ny københavnsk bydel, ‘Jernbanebyen’? DSB-arkitekten Heinrich Wenck tegnede for mere end 100 år siden et utal af bygninger til området, og i løbet af det 20. årh. voksede værksteder, remiser og akutberedskab til en af byens største arbejdspladser. Efter Øresundsbroen blev næsten al aktivitet i området afviklet og nu er den planlagte ‘Jernbanebyen’ udråbt til det nye bindeled mellem Vesterbro, Sydhavn og indre by. Og københavnerne kan åbenbart ikke vente med at indtage området, for allerede nu er 184 studieboliger i træ blevet opstillet af CPH Village, og lige ved siden af ligger øko-street food området ‘Banegaarden’, med aktører som bl.a. Aarstiderne og Realdania. Jo, godsbaneterrænet ulmer allerede af aktivitet.
  Mødested: Trafiktårn Øst set fra Kalvebod Brygge mod Vesterbro. Carsten Niebuhrs Gade 49, Kbh. V. Slutsted: Den Gule By (/ Trafiktårn Øst)
 • Villa Copenhagen (skal aftales med hotellet)
  Det vildeste hotel i Danmark er skabt af en norsk hotelkonge i det gamle postkontor ved Hovedbanegården – her skal der laves aftale med hotellet. Frederik omviser udendørs i 45 minutter (Hotellets arkitektur, Vester Elværk, Politigården, Post Byen, SEB Bank mm) og derefter omviser han og Mathias Dudek (floor manager fra hotellet) 45 min indendørs. Til slut får vi kaffe og kage i Court Yard i hotellets overdækkede atrium. Fantastisk tur.
 • Det gamle frihedsmuseum brændte i 2013 og er nu blevet erstattet af en lille arkitekturperle af Lundgaard & Tranberg i hjertet af Churchillparken. Vi følger en kyndig guide fra museet og går under jorden for at høre mere om de fire modstandsfolk, som danner rammen om museets nye, gribende udstilling.
  Men først opridser vi konturen af Danmarks kamp og forsvar gennem århundreder med en vandring fra Søfartsmonumentet ad Norgesporten over Kastellet til Churchillparken. Ruten er overstrøet med betydelige monumenter og bygninger som samlet fortæller om en nation med lang historie og mange fronter.
  Mødested: Søfartsmonumentet. Slutsted: Frihedsmuseet.
  KRÆVER AFTALE MED FRIHEDSMUSEET VEDR. GUIDE INDENDØRS
 • Grønttorvet & Valby Maskinfabrik
  I hjertet af Valby lå i mere end et halvt århundrede Grønttorvet, der med livlig handel dagligt leverede frisk frugt og grønt til Danmark. Nu er handlen flyttet ud af byen og området forvandlet til Københavns grønneste bydel, hvor frugtplantager og væksthuse i gårdrum og på tage, beretter om en helt ny måde at bo i byen på.
  Et stenkast derfra ligger FLSmidth’s gamle fabriksområde på hele 25 ha, hvor der i knap 100 år blev bygget maskiner til cementproduktion på verdensplan. Ligesom Grønttorvet er Valby Maskinfabrik i de senere år blevet omskabt til et spektakulært boligområde, hvor nyt og gammelt, bolig og industri smelter sammen til en valbyfortælling, der går på tværs af flere århundreder.
  Kom med på byvandring med Frederik Lindskov hvor vi besøger begge bydele og taler om alt fra handel og gammel industri til visionerne for fremtidens bæredygtige bydel.
  Turen egner sig ikke for gangbesværede. Mødested: Torveporten 2. Slutsted: Valby Maskinfabrik
 • Helsingør: forvandlingen af havneområdet, så fx følgende forløb: Helsingør Banegård, Tegner, Sveasøjlen, Kongekajen, Kulturværftet, Han, Søfartsmuseet (bunden af dokken), Ravelinerne, Indgang til Kronborg (formidlingen af Sundtolden), Evt Danserindebrønden, 2-3 gavlmalerier og Hans Pauli Olsens skulpturgruppe. Ca 2 timer.
 • Nordhavn 2.0
  Fra Århusgadekvarteret forbi CIS og Metro til The Krane. Frederik har lavet en ny spændende tur hvor vi får alt med: vi bevæger os igennem Århusgadekvarteret og op på Lüders Konditag og går forbi Redmolen, Sundmolen, Kronløbsbassinet, CIS, Orientkaj Metro, Utzon auktionshus og The Krane – Dks dyreste 1-værelseshotel.
 • Gavlmalerier i Nordvest
  Det nye København NV er fuld af kunst og gavlmalerier. Vi går fra Nørrebros Hjerte og Superkilen forbi vægmalerier af Hornsleth, Erik Clausen, HuskMitNavn og DonJohn og ender i Nordvestkvarterets nye perle: Nordeuropas største gavlgalleri. Her har andelsboligforeningen Mønten de senere år har ladet hele 16 gavle bemale af danske og udenlandske verdensnavne.
 • 10 arkitekturperler i København
  På top 10-tur i København er hovedstadens største seværdigheder kun en udstigning væk. Jeres guide, Frederik Lindskov, står for lydsporet og bussen stopper ved: The Silo og Lüders P-hus i Nordhavn, BLOX i Inderhavn, Axel Towers i Metropolzonen, Den Maritime Folkeskole i Sydhavn, Bjerget og 8tallet i Ørestad, Amager Bakke på Magretheholm, Forskerboligerne ved De Hængende haver i Carlsberg Byen, Mærsk Tårnet ved Panuminstituttet, Nordbro Tårnet og  Bo-Vest i NV-kvarteret
  Så læn dig tilbage, fold ørene ud og fyld kaffekoppen – Copenhagen, here we come! Turen foregår primært i bus med udstigning visse steder samt kortere gåture.
  Prisen er inkl. bus og frokost på Restaurant 56° med en øl eller vand.
  Mødested: 10-16 (ca)
  – KRÆVER AFTALE MED BUSSELSKAB SAMT RESTAURANTBESØG
 • Sydhavn (2-2,5 timer)
 • 10 arkitekturperler i København – 3. udgave (bustur). – 6 timers guidet bustur og frokost i Restaurant 56
  Guide: Cand.mag. i filosofi og kunsthistorie Frederik Lindskov.
  Der er efterhånden så meget spændende arkitektur og så mange nye byrum i København, at den eneste måde at se det hele på, simpelthen er at leje en bus og så køre fra sted til sted – og det gør vi så!
  Kom med på en 3. udgave af “Copenhagen Grand Prix Top 10 Tour” hvor vi besøger 10 markante steder, der har været med til at tegne København hér i det nye årtusind.
  Vi lægger ud med Amaryllis Hus og Grøntorvet der i disse år forvandles til et spektakulært boligområde med frugttræer og væksthuse på i gårdrum og på tage – og kalder sig Københavns grønneste bydel.
  Herfra kører vi til SEB Banks svenske bjergskråning hvorfra vi går et smut ud på Bølgen af JDS Architects der sammen med Havnebadet på Islands Brygge af samme arkitekt har ændret københavnernes forhold til inderhavnen. Vi kører derpå til Havneholmen og betragter med Allerhuset og Bryggebroen som kulisse det spektakulære boligbyggeri Gemini Residence, som er skabt på forladte industrisiloer fra den gamle sojakagefabrik.
  Vi kører omkring det blå betonbyggeri ‘Metropolis’ i Sydhavn, som ligner en futuristisk blåmusling og som hilser alle der kommer over Sjællandsbroen velkommen til København.
  Den franske riviera er flyttet ind i et gammelt lossepladsområde ved Artillerivej i det der nu kaldes for ‘Havnevigen’ – et flot koreograferet boligområde af Arkitema. Og et stenkast derfra er et af byens mest konsekvente højhuse netop blevet indviet, ´Silver Arrow’ – opkaldt efter den strømlinede grand prix racer fra Mercedes-Benz i 1930’erne.
  Vi krydser Amager og lander ved Den Blå Planet af 3XN. Akvariets arkitektoniske greb er enestående, da byggeriets visuelle signatur – en gigantisk hvilvelstrøm – alene er synlig fra luften – hvilket giver mening når nu naboen er Københavns Lufthavn.
  Vi følger Amager Strandpark – Danmarks største kunstige strandanlæg – den 5 km lange Amager Strandpark og ankommer Restaurant 56, et ombygget krudthus af Philip de Lange med 1 meter tykke mure.
  Efter en skøn frokost kører vi til Refshaleøen og BIGs enestående ungdomsboliger, Urban Riggers. På hjemvejen kører vi forbi komplekset med Danmarks dyreste lejligheder, Krøyers Plads og slutter turen af på Skt. Kjelds Plads på Østerbro, hvor vild bynatur af SLA landskabsarkitekter har erstattet 9000 kvm asfalt i et one-of-af-kind klimaprojekt.
  Så spænd livremmen, fold ørene ud og fyld kaffekoppen – Copenhagen, here we come!
  Turen foregår primært i bus med udstigning visse steder samt kortere gåture (valgfrit).
  Inkl. i prisen: Bus, 10 oplæg undervejs af guide, frokost..
  Møde- og slutsted: Kl. 10.00-16.30
  KRÆVER AFTALE MED BUSSELSKAB SAMT RESTAURANTBESØG
 • 10 NYE arkitekturperler i København (bustur). – 6 timers guidet bustur og frokost i Restaurant 56
  Guide: Cand.mag. i filosofi og kunsthistorie Frederik Lindskov
  Der er efterhånden så meget spændende arkitektur og så mange nye byrum i København, at den eneste måde at se det hele på, simpelthen er at leje en bus og så køre fra sted til sted – og det gør vi så!
  Kom med på en NY udgave af “Copenhagen Grand Prix Top 10 Tour” hvor vi besøger 10 nye markante steder, der har været med til at tegne København hér i det nye årtusind.
  Vi lægger ud med Jægersborg Vandtårn som en symbolsk “port” til det nye årtusind. Hér indrettede Dorte Mandrup allerede i 2006 en serie studieboliger, og introducerede herved et arkitektonisk greb mellem nyt og gammelt, der i dag er omdrejningspunkt for en hel generation af danske arkitekter.
  Herefter besøger vi den enestående Naturpark ved Novo Nordisk i Bagsværd, og kører herfra videre til et andet markant og skulpturelt projekt: Bispebjerg Bakke af Bjørn Nørgaard.
  Vi kører forbi Bjarke Ingels prisvindende almene boliger på Dortheavej, og videre til Superkilen der sammen med Nordbro Tårnet af Arkitema er et unikt tiltag på grænsen mellem Nørrebro og Nordvest.
  Efter en veloplagt frokost i Restaurant Sundby Sejl på Amager fortsætter vi turen med et besøg ved foden af det spektakulære Amager Bakke, der som det første byggeri i verden kombinerer et forbrændingsanlæg med en skibakke.
  Derpå det frapperende smukke Tietgenkollegium og DRs rekorddyre Koncerthus i Ørestad Nord.
  Inden vi kører på motorvejen hjemad mod nord, passerer vi det 10’ende byggeri på dagens rute: North Tower af Norman Foster med Danmarks største indendørs atrium.
  Så spænd livremmen, fold ørene ud og fyld kaffekoppen – Copenhagen, here we come!
  Turen foregår primært i bus med udstigning visse steder samt kortere gåture (valgfrit).
  Inkl. i prisen: Bus, 10 oplæg undervejs af guide, frokost (men excl. drikkevarer).
  Møde- og slutsted: Kl. 10.00-16.30
  KRÆVER AFTALE MED BUSSELSKAB SAMT RESTAURANTBESØG
 •  10 arkitekturperler fra søsiden – oplev det nye København som havnerundfart.
  Få en ren saltvandsindsprøjtning af københavnsk stjernearkitektur når Frederik Lindskov på fuld skrue fortæller om forvandlingen af den nye inderhavn igennem de sidste 20 år. Vi tager hele turen fra Nordhavn til Sydhavn og hører om de ti mest markante byggerier: FN Byen, Portland Towers, Urban Riggers, Inderhavnsbroen, Skuespilhuset, BLOX, Bølgen, Allerhuset, Gemini Residence og Metropolis.
  Efter turen nyder vi en veloplagt frokost på den flydende restaurant Vandvid i Sydhavn – her kan vi sidde på dækket af en udtjent betonpram fra industrihavnen mens vi i ro og mag fordøjer dagens mange indtryk.
  Startsted: Ophelia Plads / Skuespilhuset. Slutsted: Restaurant Vandvid, Sluseholmen.
  KRÆVER AFTALE MED BÅD FRA KANALRUNDFARTEN SAMT RESTAURANT VANDVID (EL. ANDEN RESTAURANT)
 • Nordvestkvarteret (Superkilen, Nordbro-tårnet, Emaljehaven, BIG, Cobe-Biblioteket, Ungdomshuset, gavlmalerier)
 • Fra Havneholmen til Havnestaden – Fra Trafiktårn Øst på Sjælland til Silver Arrow på Amager
  Havneholmen er godt på vej til at blive Københavns nye knudepunkt. Lige hér møder Sydhavn indre by og Amager Sjælland, og lige hér udvider man de kommende år Fisketorvet til det dobbelte, opfører et væld af boliger og kontorejendomme og fletter metroens M4 sammen med Dybbøls Bro, den grønne korridor ‘Bymilen’ og den nye byzone ‘Jernbanebyen’ der skal opføres på DSBs gamle godsbaneterræn.
  Vi mødes ved Trafiktårn Øst hvorfra vi passerer Havneholmen med Cykelslangen, Allerhuset, Kim Utzons Hotel The Island og de mange fine boligejendomme. Vi går over Bryggebroen til området der tilbage i 80’erne husede ØKs Sojakagefabrik og som i dag er forvandlet til boligbyen ‘Havnestaden’. Hér møder vi et af inderhavnens mest ikoniske byggerier, Gemini Residence, ejerlejligheder indrettet i to af fabrikkens gamle betonsiloer. Vi passerer det nyligt opførte og meget vellykkede højhus ‘Silver Arrow’ og slutter turen af med inderhavnens svar på den franske riviera med egen sandstrand, Havnevigen, af Arkitema.
  Turen egner sig ikke for gangbesværede. Mødested: Trafiktårn Øst. Slutsted: Havnevigen
 • Ørestad Syd (2 timer)
 • Ørestad City
  Bella Sky, BIG, Copenhagen Towers, Ørestad Gymnasium, Byparken, Royal Arena
 • Ørestad Nord (2 timer)
  bl.a. Tietgenkollegiet, Sønder Campus, IT-universitetet
 • BIG Grand Tour, VM-husene, Bjerget, 8-tallet (2 timer)
 • BLOX og området omkring (1 time (udendørs). 2 timer (inde og ude))
  Besøg på BLOX koster entré hvis man vil ind på DAC (Dansk Arkitektur Center) – men Frederik kan godt omvise udenfor i bydelen / området uden at vi går ind – evt kalder vi så turen BLOX, Lille Langebro, Sorte Diamant el. lign. Hvis selskabet vil ind skal der laves en aftale med en guide fra DAC da de gerne selv vi formidle deres eget sted (indendørs). Alternativt må selskabet selv gå ind på egen hånd efter min omvisning (altså uden guide, men med billet).
 • Amager Bakke (1 time (udendørs). 2 timer (inde og ude))
 • Axel Towers & Metropolzonen (2 timer).
  Axel Towers fremstår med åbne butikker og en skybar i 10. etages højde. Frederik Lindskov giver dig den samlede fortælling om den såkaldte metropolzoneplan i området omkring Rådhuspladsen, Tivoli og Hovedbanegården. Hvad er visionerne for den bydel, man er i færd med at skabe? Tivoli Food Hall er åbnet med et væld af kulinariske oplevelser og et spektakulært vue ind over den gamle have. Postcentralen fra 1979 bag hovedbanegården er nu revet helt ned, og om få år vil et helt nyt business district til 5 mia. kr. vokse frem – med 7 tårne helt op til 115 m høje. Samtidig arbejdes der på at overdække Vesterport banegrav og rive Poul Gernes’ farvestrålende Palads ned for herved at give plads til et endnu et nyt og centralt område i København – med flere høje tårne! Hvad der sker på Vesterbro i disse år er ikke småting! Vi mødes på Axel Torv og bevæger os forbi banegraven, Arne Jacobsens SAS Hotel, Postgrunden og SEB-Bank. Vi går på lynvisit i Tivoli Food Hall, og slutter vores tur af med et kig på områdets nye perle, Axel Towers, der sætter så høje standarder, at vi må glæde os til de kommende års nye projekter. Ikke mindst fordi det er samme arkitektteam, der nu bebygger postgrunden. Vi runder dagens byvandring af med en udsøgt frokost i restaurant Trio højt til vejrs i Axel Towers. Her går man efter en Michelinstjerne … og det kan man godt smage! Turen foregår primært udendørs og egner sig ikke for gangbesværede, distance: ca. 2 km. Møde- og slutsted: Ved Robert Jacobsens skulptur “De 7 Axler”, Palads Hovedindgang, Axeltorv 9, 1609 København V.
 • Axel Towers, Metropolzonen & frokost i Restaurant Trio (3 timer)
 • Mærsktårnet – inside out – Arkitektur og sundhedsvidenskab i verdensklasse.(1 time (udendørs), 2 timer (inde og ude)).
  Ligeså brutal og fremmedgørende det gamle Panum institut fremstår ud mod Tagensvej, lige så venlig og inviterende virker det nye Mærsktårn ud mod Blegdamsvej. Sat over for hinanden udstiller de to bygningskomplekser, hvor forskelligt man betragter arkitekturens rolle i hhv. 1970’erne og i 2010’erne. Ikke desto mindre er nyt og gammelt nu svejset sammen i et overdådigt velkomstområde på 18.000 m2, hvor reposer, auditorier, caféer og break-out studiezoner hilser ikke bare forskere og studerende – men hele byen – velkommen. Kom med på en helt unik bygningsvandring når vi af først Frederik Lindskov præsenteres for såvel Panum som Mærsktårn, som disse bygninger opleves fra gaden, og efterfølgende omvises inden døre i en af verdens mest avancerede forskerbyer. Tårnet strækker sig 75 m op i luften og er skabt til at bringe dansk sundhedsforskning i spidsen internationalt. Efter endt rundvisning er der mulighed for på egen hånd at købe kaffe og hjemmebag i caféen (lukker kl. 17) og tage de 75 meter op i tårnet og nyde udsigten. Mødested: Ved Monumentet Mod Lyset i krydset Tagensvej / Blegdamsvej. Pris inkl. guidet tur udenfor og indenfor i Mærsktårnet. Vær opmærksom på vanskelige P-forhold.
 • Kulturhavn Kronborg (havn, Han, Søfartsmuseet, Kulturværftet, Kronborg mm) (2-2,5 timer)
 • Njals Tårn og Amager Centeret
  På den sidste store byggegrund i indre by, ’Bryggens Bastion’, opfører man i disse år en helt ny bydel og ikke mindst Njals Tårn på hele 86 m. Men allerede inden færdiggørelse er tårnets bundplade flækket grundet mangelfulde beregninger og bygherren politianmeldt. Der er således lagt op til endnu et skandalebyggeri i København. Vi mødes ved Islands Brygges metrostation og går ad Njalsgade forbi Søndre Campus, Njals Tårn, Bikuben Kollegiet og det smukke gårdanlæg ved Amager Fælled Skole tegnet af Thing Brandt landskabsarkitekter. Vi går et smut indenom Ørestad Nord og ser på Henning Larsens nyskabende IT-Universitet og selvfølgelig også verdens flotteste kollegium, Tietgenkollegiet, af Lundgaard & Tranberg. Vi fortsætter til det nyistandsatte Amager Center, der har til huse i hvad der oprindeligt var en rebfabrik, og hvor nyt og gammelt, salg og charme nu bedre end noget andet sted i byen går hånd i hånd.
  Mødested: Islands Brygges metrostation. Slutsted: Amager Centeret
 • Cisternerne under Søndermarken + pågældende udstilling (1-1,5 time)
 • Charlottehaven og besøg i tårnet
 • Den Blå Planet (udendørs, arkitektur + historie) (1 time)
 • Lapidariet (inde), BLOX (udefra), Slotsholmen & frokost i Tårnet på Christiansborg (3 timer)
 • Helsingør-Helsingborg, fodtur i de to byer inkl. færgeoverfart samt evt. frokost, 3-4 timer

OMVISNINGER i KUNST- og GALLERIUDSTILLINGER
Omviser i alle kunst- og arkitekturudstillinger, historiske og samtidige. Minimum 1 uges forberedelsestid.

Frederik Lindskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Om Frederik Lindskov:

Et liv som opfinder, idéudvikler, tekstforfatter, designer, billedkunstner og foredragsholder.

KUNSTHISTORIKER & FILOSOF
Jeg er uddannet i kunsthistorie (2001) og filosofi (2009) fra Københavns universitet.

FORMIDLER
Jeg har siden 2003 forestået flere og forskelligartede undervisningsforløb. Jeg har været billedkunstlærer på Københavns Tekniske skole og operaguide hos Dania Rejser, og er sidenhen blevet fast foredragsholder og omviser ved FOF og i privat regi. Fra 2013 og frem afholder jeg årligt over 100 foredrag og omvisninger. Jeg underviser i kunst, filosofi, arkitektur og innovation, og er gennem årene kommet tættere på en forståelse af hvad som kræves ved en god formidlingspræstation: En idé, en drejebog, grundig forberedelse, gode og spændende præsentationer og et godt og smittende humør ved selve formidlingen. Jeg er overbevidst om, at den allervigtigste ingrediens er begejstring for stoffet. Hvis man er begejstret i sin formidling, så bliver alle andre det også.

BILLEDKUNSTNER
Jeg debuterede som udøvende kunstner på Charlottenborgs Forårsudstilling og Kunstnernes Efterårsudstilling i 2005 og udstillede årligt begge steder frem til 2008. Jeg vandt KS-prisen på Kunstnernes Sommerudstilling i 2007 og er blevet opkøbt af forskellige foreninger og samlere. I 2009 fik jeg en aftale i stand der indebar en totaludsmykning af Konferencecenter Bernstorff Slot. Auditorier, gange, mødelokaler og hotelværelser er blevet udsmykket med knap 80 værker. I 2014 blev jeg opkøbt af Colas Foundation i Paris. På asylcenter Avnstrup afleverede jeg næsten 50 vægmalerier i forbindelse med en ny biograf, en bazar-afdeling og generel vægudsmykning.

Mit virke som billedkunstner fremstiller på mange måder essensen af mit væsen: Jeg er meget nysgerrig af natur og er tilsvarende stædig, når først jeg er på sporet af noget. Jeg forholder mig meget kritisk til vedtagne regler, praksisser og forudindtagede meninger og er samtidig fokuseret på at omforme, videreudvikle eller ligefrem helt at opfinde nye tilgange. ”Nyskabelse” og ”originalitet” er nok de begreber der bedst dækker min professionelle indstilling til det at skabe kunst. Jeg er enig med Jorn: ”Går man ikke til yderligheder, skal man slet ikke gå”.

BESTYRELSESFORMAND
I 2008 blev jeg valgt ind i bestyrelsen for Kunstnernes Efterårsudstilling (KE) og sad som formand i perioden 2009-2012. KE står nu med en helt ny og gennemmoderniseret udstillingsplatform. Jeg har haft det overordnede ansvar for et koordineret samarbejde mellem bestyrelse, forretningsfører, sekretær, fundraiser, webbureau, PRbureau, håndværkere, udstillingssted og diverse underleverendører. KE fik på tre år med mig som formand næsten fordoblet sin ansøgerpulje. Vores budget til PR, katalog, eksterne ressourcer og events er i samme tidsrum tidoblet, og bedre fundraising og større besøgstal har sørget for at regnskabet i dag er i balance.

SPECIALKONSULENT
I perioden 2014-17 revitaliserede de fleste af landets Røde Kors asylcentre. Mine erfaringer fra KE-formandsskabet, udsmykningen af Bernstorff Slot og 15 år med produktudvikling, PR, branding mv. er på mange måder smeltet helt sammen i disse omfattende projekter. Revitalisering handler om at gennemgå alle led og – om nødvendigt – omtænke det hele. Det hele hænger sammen: image, hjemmeside, bygning, ansatte, arbejdsgange, skiltning, indretning, farver osv. Mit arbejde har bestået i alt fra udarbejdelse af ny skiltning, ny ikonografi, implementering af ny digital informationsportal og relokering af arbejdsgrupper, informationsskranke mm. til iværksætteri med asylansøgerne – jeg oprettede malerteams, tømrerteams, gartnerteams, fototeams mm. som alle deltog i fornyelsen af centrene.

Jeg har udarbejdet en designmanual for Røde Kors Asylcentre, således at man fremover ved åbning af nye centre har en manual der kan følges.

OPFINDER, PRODUKTUDVIKLER, DESIGNER
Jeg har knap 15 års erfaring som opfinder og produktudvikler i samarbejde med bl.a. Kruuse A/S, Karlie Heimtierbedarf (Tyskland), Topet (Kina) og i skrivende stund med holdet bag Northmate ApS. I 2003 opfandt og produktudviklede jeg i samarbejde med Karlie og Teknologisk Institut et gyroskopisk hundelegetøj, der i dag er patenteret og sælges worldwide. I 2007 lancerede jeg produktet ”Catmosphere” i samarbejde med Kruuse. I 2011 brød vi igennem på det internationale marked med DogMaze, og i de seneste fire år har vi i Northmate lanceret et nyt og patenteret produkt om året. Disse og lignende udviklingsprocesser har udover selve konceptudviklingen givet mig solid erfaring i en række samarbejdsprocedurer såsom kontraktskrivning, forventningsafstemning og ikke mindst samarbejde og forhandling på engelsk. Jeg har de seneste fire år årligt været på messe i Tyskland og Italien for at sælge vores produkter i Northmate. Green-foderskålen sælges i dag i mere end 40 lande og indgår i en permanent udstilling på Experimentariet i Hellerup som eksempel på dansk innovation.

Jeg har udviklet et firmaløfte jeg kalder 7-MATES, og det indebærer at Northmate over en syvårig periode vil løse alle grundlæggende problemer for hunde og katte i hjemmet. Det er ambitiøst – men muligt. Alene Green har vundet 5 internationale guldmedaljer i forskellige kategorier.

DEMOKRATISK KUNST
I 2017 grundlagde jeg og en tidligere kollega i reklamebranchen firmaet ARTSPOIL ApS. Vores målsætning er at brede kunsten ud til alle lag af samfundet og én gang for alle gøre op med kunsten som et elitært fænomen.

MODUS OPERANDI
Jeg er stærk organisatorisk, og min entusiasme og ildhu har det med at smitte dem omkring mig. Da jeg er meget initiativrig og handlekraftig fordrer samtidig at folk omkring mig selv handler proaktivt og begejstret igennem initiativ og ansvar. Jeg leder bedst ved selv at gøre et godt eksempel, og er derfor meget lydhør overfor ideer og initiativer der fostres omkring mig. Jeg tror på det nye, på det forbedrede og på det originale. Derfor handler organisation, markedsføring og i sidste ende ledelse for mig altid primært om indhold og først derefter om form. Jeg er ekstremt fokuseret på at løse den overordnede problematik for derefter med alle midler at nå i mål med en original og nytænkende løsning. Jeg ved det altid er muligt. Derfor interesserer jeg mig ikke meget for den type ”girafsprog” der stræbes efter i lige rigelig grad i mange moderne organisationer, da anerkendelse uden indhold er som en bil uden motor. Hvis alle er fokuseret på at gøre deres arbejde så godt som muligt, så kommer respekten, anerkendelsen og det gode samarbejde helt af sig selv.

Mine erfaringer som opfinder, billedkunstner, iværksætter, leder af KE og konsulent for Røde Kors koblet med min faglige styrke fra universitetet gør, at jeg både er velfunderet teoretisk og bredt favnende i praksis. Jeg kan som få andre gå hele vejen fra idé over modning til præsentation og effektuering. Jeg behersker i lige grad den konceptuelle fase som den digitale bearbejdning, den skriftlige og verbale formidling og det brede afsluttende samarbejde. Som grænsesøgende person udfordrer jeg konstant mig selv for at opnå de bedst mulige resultater. Jeg forsøger altid at se løsninger i stedet for problemer. Jeg betragter mig selv som meget logisk tænkende og tragter altid efter grundighed, enkelhed og intellektuel klarhed.

Mit ønske er at kombinere min uddannelse med mine evner indenfor innovativ tænkning og formidling. Mit største idol er og bliver Leonardo da Vinci: at have en evig og utrættelig nysgerrighed på verden og at søge at påvirke denne i en nytænkende retning – indenfor alle fag … på samme tid. Det er i sandhed en smuk utopi. Verden er uendelig dyb og mystisk. Min plan for livet skal afspejle dette tankevækkende vilkår.

Frederik Lindskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen