Frederik Lindskov

Frederik Lindskov

Frederik Lindskov er foredragsholder, arkitekturomviser og kunstudstillingsguide.

FOREDRAG
Oplev kunst, arkitektur og filosofi i en krydsprogrammering som du ikke troede var mulig.

KUNST / UDSTILLING
Aktuel kunstudstilling i ord og billeder, 2 timer inkl. pause, evt. + 30 min. til debat og spørgsmål
(udstilling på SMK, ARoS, Arken, Louisiana eller tilsvarende). Efter aftale.

ARKITEKTUR
Den Københavnske forvandling – Arkitektur og byrum fra 1990 og frem til i dag.

FILOSOFI
Forstå historiens 10 største filosoffer på 2 timer

INNOVATION
Mine 5 patenter og 3 virksomheder – en fortælling om opfinderi, innovation, vision, produktudvikling, partnere, markedet, messer osv.

KUNSTNER
Mit liv som kunstner – hør om min lange, kringlede og mærkelige rejse som kunstner. Perioder, stilgreb, censurerede udstillinger, portrætter, opture, nedture – og den ukuelige vilje til autonomi; til selv at vælge, handle og leve.

OMVISNINGER / BYVANDRINGER I KØBENHAVN, HELSINGØR:
Dansk arkitektur er strøget til tops internationalt, og København er stedet, hvor store navne og banebrydende arkitektur skal opleves. Tag med på raske gåture gennem (nye) spektakulære bydele. Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag., får filosofi, kunst- og arkitekturhistorie til at gå op i en højere enhed. Turene er ikke for gangbesværede.

BYVANDRINGER (primært byvandringer udendørs!). 
Carlsbergbyen (2-2,5 timer)
Nordhavn (2-2,5 timer)
Sydhavn (2-2,5 timer)
Nordvestkvarteret (Superkilen, Nordbro-tårnet, Emaljehaven, BIG, Cobe-Biblioteket, Ungdomshuset, gavlmalerier)
Havnestaden, Islands Brygge og Nokken (2-2,5 timer)
Ørestad Syd (2 timer)
Ørestad City (Bella Sky, BIG, Copenhagen Towers, Ørestad Gymnasium, Byparken, Royal Arena)
Ørestad Nord (bl.a. Tietgenkollegiet, Sønder Campus, IT-universitetet) (2 timer)
BIG Grand Tour, VM-husene, Bjerget, 8-tallet (2 timer)
BLOX og området omkring (1 time (udendørs). 2 timer (inde og ude))
Amager Bakke (1 time (udendørs). 2 timer (inde og ude))
Axel Towers & Metropolzonen (2 timer). Læs mere nederst på siden.
Axel Towers, Metropolzonen & frokost i Restaurant Trio (3 timer)
Mærsktårnet – inside out, (1 time (udendørs), 2 timer (inde og ude)). Læs mere nederst på siden.
Kulturhavn Kronborg (havn, Han, Søfartsmuseet, Kulturværftet, Kronborg mm) (2-2,5 timer)
Cisternerne under Søndermarken + pågældende udstilling (1-1,5 time)
Den Blå Planet (udendørs, arkitektur + historie) (1 time)
Lapidariet (inde), BLOX (udefra), Slotsholmen & frokost i Tårnet på Christiansborg (3 timer)
Helsingør-Helsingborg, fodtur i de to byer inkl. færgeoverfart samt evt. frokost, 3-4 timer

BUSTURE
Med bus kan vi tage hvorhen det skal være. Oplev kunst, byrum og ny stjernearkitektur i København, på Sjælland, i Jylland eller Skåne med Frederik Lindskov ved roret – en af Danmarks skarpeste kunst- og kulturformidlere.

På sporet af UTZON (Romerhusene, Hammershøj, Fredensborghusene, Bagsværd Kirke, Paustian) & frokost i Paustian (el. lign.) 5-6 timer

Lego House i Billund & Fjordenhus i Vejle & frokost i Koldinghus, heldagstur ca. 10-12 timer.

Richard Winthers hus i Vindeby, Dodekalitten & frokost på den Fuldkomne Fisker, heldagstur ca. 10-12 timer.

Wanäs skulpturpark & frokost, heldagstur til Skåne med stop i Helsingør og Helsingborg, heldagstur 10-12 timer.

Bustur gennem København, 2-5 timer afhængig af aftalte rute, evt. bespisning mm.

OMVISNINGER i KUNST- og GALLERIUDSTILLINGER
Omviser i alle kunst- og arkitekturudstillinger, historiske og samtidige. Minimum 1 uges forberedelsestid.

Frederik Lindskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Om Frederik Lindskov:

Et liv som opfinder, idéudvikler, tekstforfatter, designer, billedkunstner og foredragsholder.

KUNSTHISTORIKER & FILOSOF
Jeg er uddannet i kunsthistorie (2001) og filosofi (2009) fra Københavns universitet.

FORMIDLER
Jeg har siden 2003 forestået flere og forskelligartede undervisningsforløb. Jeg har været billedkunstlærer på Københavns Tekniske skole og operaguide hos Dania Rejser, og er sidenhen blevet fast foredragsholder og omviser ved FOF og i privat regi. Fra 2013 og frem afholder jeg årligt over 100 foredrag og omvisninger. Jeg underviser i kunst, filosofi, arkitektur og innovation, og er gennem årene kommet tættere på en forståelse af hvad som kræves ved en god formidlingspræstation: En idé, en drejebog, grundig forberedelse, gode og spændende præsentationer og et godt og smittende humør ved selve formidlingen. Jeg er overbevidst om, at den allervigtigste ingrediens er begejstring for stoffet. Hvis man er begejstret i sin formidling, så bliver alle andre det også.

BILLEDKUNSTNER
Jeg debuterede som udøvende kunstner på Charlottenborgs Forårsudstilling og Kunstnernes Efterårsudstilling i 2005 og udstillede årligt begge steder frem til 2008. Jeg vandt KS-prisen på Kunstnernes Sommerudstilling i 2007 og er blevet opkøbt af forskellige foreninger og samlere. I 2009 fik jeg en aftale i stand der indebar en totaludsmykning af Konferencecenter Bernstorff Slot. Auditorier, gange, mødelokaler og hotelværelser er blevet udsmykket med knap 80 værker. I 2014 blev jeg opkøbt af Colas Foundation i Paris. På asylcenter Avnstrup afleverede jeg næsten 50 vægmalerier i forbindelse med en ny biograf, en bazar-afdeling og generel vægudsmykning.

Mit virke som billedkunstner fremstiller på mange måder essensen af mit væsen: Jeg er meget nysgerrig af natur og er tilsvarende stædig, når først jeg er på sporet af noget. Jeg forholder mig meget kritisk til vedtagne regler, praksisser og forudindtagede meninger og er samtidig fokuseret på at omforme, videreudvikle eller ligefrem helt at opfinde nye tilgange. ”Nyskabelse” og ”originalitet” er nok de begreber der bedst dækker min professionelle indstilling til det at skabe kunst. Jeg er enig med Jorn: ”Går man ikke til yderligheder, skal man slet ikke gå”.

BESTYRELSESFORMAND
I 2008 blev jeg valgt ind i bestyrelsen for Kunstnernes Efterårsudstilling (KE) og sad som formand i perioden 2009-2012. KE står nu med en helt ny og gennemmoderniseret udstillingsplatform. Jeg har haft det overordnede ansvar for et koordineret samarbejde mellem bestyrelse, forretningsfører, sekretær, fundraiser, webbureau, PRbureau, håndværkere, udstillingssted og diverse underleverendører. KE fik på tre år med mig som formand næsten fordoblet sin ansøgerpulje. Vores budget til PR, katalog, eksterne ressourcer og events er i samme tidsrum tidoblet, og bedre fundraising og større besøgstal har sørget for at regnskabet i dag er i balance.

SPECIALKONSULENT
I perioden 2014-17 revitaliserede de fleste af landets Røde Kors asylcentre. Mine erfaringer fra KE-formandsskabet, udsmykningen af Bernstorff Slot og 15 år med produktudvikling, PR, branding mv. er på mange måder smeltet helt sammen i disse omfattende projekter. Revitalisering handler om at gennemgå alle led og – om nødvendigt – omtænke det hele. Det hele hænger sammen: image, hjemmeside, bygning, ansatte, arbejdsgange, skiltning, indretning, farver osv. Mit arbejde har bestået i alt fra udarbejdelse af ny skiltning, ny ikonografi, implementering af ny digital informationsportal og relokering af arbejdsgrupper, informationsskranke mm. til iværksætteri med asylansøgerne – jeg oprettede malerteams, tømrerteams, gartnerteams, fototeams mm. som alle deltog i fornyelsen af centrene.

Jeg har udarbejdet en designmanual for Røde Kors Asylcentre, således at man fremover ved åbning af nye centre har en manual der kan følges.

OPFINDER, PRODUKTUDVIKLER, DESIGNER
Jeg har knap 15 års erfaring som opfinder og produktudvikler i samarbejde med bl.a. Kruuse A/S, Karlie Heimtierbedarf (Tyskland), Topet (Kina) og i skrivende stund med holdet bag Northmate ApS. I 2003 opfandt og produktudviklede jeg i samarbejde med Karlie og Teknologisk Institut et gyroskopisk hundelegetøj, der i dag er patenteret og sælges worldwide. I 2007 lancerede jeg produktet ”Catmosphere” i samarbejde med Kruuse. I 2011 brød vi igennem på det internationale marked med DogMaze, og i de seneste fire år har vi i Northmate lanceret et nyt og patenteret produkt om året. Disse og lignende udviklingsprocesser har udover selve konceptudviklingen givet mig solid erfaring i en række samarbejdsprocedurer såsom kontraktskrivning, forventningsafstemning og ikke mindst samarbejde og forhandling på engelsk. Jeg har de seneste fire år årligt været på messe i Tyskland og Italien for at sælge vores produkter i Northmate. Green-foderskålen sælges i dag i mere end 40 lande og indgår i en permanent udstilling på Experimentariet i Hellerup som eksempel på dansk innovation.

Jeg har udviklet et firmaløfte jeg kalder 7-MATES, og det indebærer at Northmate over en syvårig periode vil løse alle grundlæggende problemer for hunde og katte i hjemmet. Det er ambitiøst – men muligt. Alene Green har vundet 5 internationale guldmedaljer i forskellige kategorier.

DEMOKRATISK KUNST
I 2017 grundlagde jeg og en tidligere kollega i reklamebranchen firmaet ARTSPOIL ApS. Vores målsætning er at brede kunsten ud til alle lag af samfundet og én gang for alle gøre op med kunsten som et elitært fænomen.

MODUS OPERANDI
Jeg er stærk organisatorisk, og min entusiasme og ildhu har det med at smitte dem omkring mig. Da jeg er meget initiativrig og handlekraftig fordrer samtidig at folk omkring mig selv handler proaktivt og begejstret igennem initiativ og ansvar. Jeg leder bedst ved selv at gøre et godt eksempel, og er derfor meget lydhør overfor ideer og initiativer der fostres omkring mig. Jeg tror på det nye, på det forbedrede og på det originale. Derfor handler organisation, markedsføring og i sidste ende ledelse for mig altid primært om indhold og først derefter om form. Jeg er ekstremt fokuseret på at løse den overordnede problematik for derefter med alle midler at nå i mål med en original og nytænkende løsning. Jeg ved det altid er muligt. Derfor interesserer jeg mig ikke meget for den type ”girafsprog” der stræbes efter i lige rigelig grad i mange moderne organisationer, da anerkendelse uden indhold er som en bil uden motor. Hvis alle er fokuseret på at gøre deres arbejde så godt som muligt, så kommer respekten, anerkendelsen og det gode samarbejde helt af sig selv.

Mine erfaringer som opfinder, billedkunstner, iværksætter, leder af KE og konsulent for Røde Kors koblet med min faglige styrke fra universitetet gør, at jeg både er velfunderet teoretisk og bredt favnende i praksis. Jeg kan som få andre gå hele vejen fra idé over modning til præsentation og effektuering. Jeg behersker i lige grad den konceptuelle fase som den digitale bearbejdning, den skriftlige og verbale formidling og det brede afsluttende samarbejde. Som grænsesøgende person udfordrer jeg konstant mig selv for at opnå de bedst mulige resultater. Jeg forsøger altid at se løsninger i stedet for problemer. Jeg betragter mig selv som meget logisk tænkende og tragter altid efter grundighed, enkelhed og intellektuel klarhed.

Mit ønske er at kombinere min uddannelse med mine evner indenfor innovativ tænkning og formidling. Mit største idol er og bliver Leonardo da Vinci: at have en evig og utrættelig nysgerrighed på verden og at søge at påvirke denne i en nytænkende retning – indenfor alle fag … på samme tid. Det er i sandhed en smuk utopi. Verden er uendelig dyb og mystisk. Min plan for livet skal afspejle dette tankevækkende vilkår.

Frederik Lindskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Beskrivelse af 2 byvandringer:

MÆRSKTÅRNET

– Arkitektur og sundhedsvidenskab i verdensklasse.

Med cand.mag. og billedkunstner, Frederik Lindskov

Ligeså brutal og fremmedgørende det gamle Panum institut fremstår ud mod Tagensvej, lige så venlig og inviterende virker det nye Mærsktårn ud mod Blegdamsvej. Sat over for hinanden udstiller de to bygningskomplekser, hvor forskelligt man betragter arkitekturens rolle i hhv. 1970’erne og i 2010’erne. Ikke desto mindre er nyt og gammelt nu svejset sammen i et overdådigt velkomstområde på 18.000 m2, hvor reposer, auditorier, caféer og break-out studiezoner hilser ikke bare forskere og studerende – men hele byen – velkommen.

Kom med på en helt unik bygningsvandring når vi af først Frederik Lindskov præsenteres for såvel Panum som Mærsktårn, som disse bygninger opleves fra gaden, og efterfølgende omvises inden døre i en af verdens mest avancerede forskerbyer. Tårnet strækker sig 75 m op i luften og er skabt til at bringe dansk sundhedsforskning i spidsen internationalt.

Efter endt rundvisning er der mulighed for på egen hånd at købe kaffe og hjemmebag i caféen (lukker kl. 17) og tage de 75 meter op i tårnet og nyde udsigten.

Mødested: Ved Monumentet Mod Lyset i krydset Tagensvej / Blegdamsvej. Pris inkl. guidet tur udenfor og indenfor i Mærsktårnet. Vær opmærksom på vanskelige P-forhold.

Byvandring i metropolzonen

Filosof og kunsthistoriker Frederik Lindskov

Axel Towers fremstår med åbne butikker og en skybar i 10. etages højde. Frederik Lindskov giver dig den samlede fortælling om den såkaldte metropolzoneplan i området omkring Rådhuspladsen, Tivoli og Hovedbanegården.

Hvad er visionerne for den bydel, man er i færd med at skabe?

Tivoli Food Hall er åbnet med et væld af kulinariske oplevelser og et spektakulært vue ind over den gamle have. Postcentralen fra 1979 bag hovedbanegården er nu revet helt ned, og om få år vil et helt nyt business district til 5 mia. kr. vokse frem – med 7 tårne helt op til 115 m høje. Samtidig arbejdes der på at overdække Vesterport banegrav og rive Poul Gernes’ farvestrålende Palads ned for herved at give plads til et endnu et nyt og centralt område i København – med flere høje tårne! Hvad der sker på Vesterbro i disse år er ikke småting!

Vi mødes på Axel Torv og bevæger os forbi banegraven, Arne Jacobsens SAS Hotel, Postgrunden og SEB-Bank. Vi går på lynvisit i Tivoli Food Hall, og slutter vores tur af med et kig på områdets nye perle, Axel Towers, der sætter så høje standarder, at vi må glæde os til de kommende års nye projekter. Ikke mindst fordi det er samme arkitektteam, der nu bebygger postgrunden.

Vi runder dagens byvandring af med en udsøgt frokost i restaurant Trio højt til vejrs i Axel Towers. Her går man efter en Michelinstjerne … og det kan man godt smage!

Turen foregår primært udendørs og egner sig ikke for gangbesværede, distance: ca. 2 km.

Møde- og slutsted: Ved Robert Jacobsens skulptur “De 7 Axler”, Palads Hovedindgang, Axeltorv 9, 1609 København V.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen