Flemming Kloster Poulsen

Flemming Kloster Poulsen
Flemming Kloster Poulsen er præst, fortæller og forfatter.

Har siden 2003 drevet FortælleCafe med genfortællinger af nordisk litteratur samt samt lavet omfattende projekter med at fortælle bibelhistorie på en ølkasse i fjernsyn, institutioner og cafeer. I levende og direkte kontakt med tilhørerne, uden manuskript eller bog. Han fortæller historier fra litteratur, bibel og hverdagsliv, som kaster lys over menneskers eksistens og grundlæggende vilkår i vores moderne samfund. Ofte siger en fortælling meget mere end analyser og videnskab.

Flemming Kloster Poulsen er forfatter til bøgerne

  • I litteraturens spejl (2015)
  • Det uperfekte liv (2012)
  • Kunsten at fortælle (2008)
  • DVD: Historien bag ordet – 42 videofortællinger (2010).

Foredrag af Flemming Kloster Poulsen:

LIVTAG MED TILVÆRELSEN
“Det er svært at være menneske – men prøv nu alligevel”, sagde Storm P. Og det er hvad det handler om med denne mosaik af historier fra hverdagen og litteraturen, bl.a. Jens Chr. Grøndahl, Dostojevskij, Kerstin Ekmann. Det handler om at tage livet alvorligt, mænd og kvinder, fortælling og livsmening. Den røde tråd i det hele er at gribe dagen, glemme sin surhed og gå løs på hele det farlige og vidunderlige liv.

DET UPERFEKTE LIV
Vi jager Det Perfekte Liv med penge & succes – men findes der en mere realistisk modfortælling? Ja, det gør der, nemlig i de bibelske grundfortællinger. Med udgangspunkt i dagligdags udtryk som f.eks. ”Slangen i paradis”, ”At bære sit kors” genfortæller jeg de bibelhistorier, som udtrykkene kommer fra, og udlægger på personlig vis, hvordan disse årtusindgamle fortællinger taler ind i vores tid med visdom og indsigt.

VORHERRE BEVARES – folk og tro i dagens Danmark
Er vi bare alle sammen blevet velfærdsdanskere uden tro og livsværdier? – Sådan spørger jeg i denne collage af fortællinger om mennesker og tro i dagens Danmark. Historierne kommer fra aktuel litteratur, bl.a. Kim Leine, Jette Kårsbøll, Ida Jessen, Chr. Jungersen og jeg binder dem sammen med træk fra mit arbejde som præst. Tilsammen peger de på en genopdagelse af troens store ord og fortællinger.

Fortælling af BRØDRENE KARAMAZOV af Fjodor Dostojevskij
Brødrene Karamazov er en vild og storstilet fortælling. Her skildrer Dostojevskij mennesket som en kompleks gåde. Jeg fortæller historien. Den forhadte Fjodor Karamazov bliver myrdet, men hvem er morderen? I dagene før og efter mordet viser hans tre sønner hver deres livsforståelse: Mitja med de voldsomme erotiske lidenskaber, Ivan med det ateistiske livssyn, Alosja med den kristne tro. De er intenst optaget af tilværelsens allerstørste spørgsmål. Har livet mening? Findes Gud?

Foredrag med Flemming Kloster Poulsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen