Fessors Brass Band

Fessors Brass Band

Fessors Big City Band er nu historie. Det blev til 35 dejlige år i selskab med kreative kolleger. Mange uforglemmelige rejser til spændende steder på kloden. Fra Grønland i det kolde nord til den brændende varme i Saudi Arabien. De mange lærerige koncerter i selskab med vore amerikanske jazz- og bluessolister. En hel del af disse minder er heldigvis dokumenteret på de mange CD`er med Big City bandet.

Alligevel følte jeg at der måtte forandring til, nye input og musikformer. Derfor arbejder jeg nu med kvartet (plus gæster) og nyt repertoire, sange jeg længe har haft lyst til at spille. Desuden vil jeg også samle orkestre til lejligheden. Det være sig swing-, dixieland- og brassband-musik. Jeg er medlem af gruppen “Grand Danois”, en spændende kvintet, med musik som spænder vidt, og som desuden viser, at man sagtens kan spille kreativ og seriøs musik på en uhøjtidelig og afslappet facon. Vi er foruden mig selv Elith “Nulle” Nykjær (clarinet, mundharpe), Kjeld Lauritsen (piano, orgel, harmonika), Marc Davis (kontrabas) og Bjørn Otto Hansen (trommer). Den samme rytmegruppe jeg bruger i min kvartet.

Biografi:

Ole »Fessor« Lindgreen -Trombonist, komponist og arrangør

Født 16. maj 1938 i København

Blev i en meget tidlig alder interesseret i musik og spillede snart i et søndags-skoleorkester. Her var det første instrument tenorhorn, senere tuba. Allerede i skolen startede jazzinteressen, og trombonen kom ind i billedet.

Modtog gennem nogle år undervisning af en symfoniker, men det var hele tiden jazzen, som trak. Startede for alvor i det legendariske jazzhus “Cap Horn” i Red Light distriktet i Nyhavn, København.

Turnerede i Tyskland i 1959-60 for at vende tilbage til Cap Horn som medlem af Ricardos Jazzmen (1960-66). Spillede to år med Basse Seidelins New Orleans Stompers, der til trods for navnet begyndte at flirte med Rhythm & Bluesmusikken.

Dette skulle blive en vigtig part af musikken i Big City Bandet, som blev dannet i 1968. Siden starten har orkestret hele tiden prøvet at holde sig up-to-date indenfor den traditionelle musik, samt swing-, blues- og gospelmusikken. Gennem egne kompositioner og arrangementer prøver Fessor at holde musikken levende og undgå at blive et kopiband, eller endnu værre, en dårlig kopi af sig selv.

Fessor gæster med jævne mellemrum New Orleans for at blive “tanket” op med byens alsidige musikliv. Det er også blevet tid til indspilninger i New Orleans med kapaciteter som Ed Frank, Nicholas Payton, Leroy Jones, Wendell Brunious, Thais Clark, Shannon Powell, Steve Blailock, Lloyd Lambert, Phamous Lambert, Craig Klein, Matt Perrine og John Vidacovich.

I Europa er det blevet til indspilninger med Wild Bill Davison, Doc Cheatham, George Kelly, AI Casey, Sammy Price, Jay Mc Shann, Acker Bilk, Herb Hall, Spiegle Willcox, Roy Williams, Lillian Boutte, Champion Jack Dupree, Ian Wheeler, Bill Dillard, Ralph Sutton, Claude “Fiddler” Williams, Ray Anderson, Rod Mason, Red Richards samt en masse som studiemusiker (se diskografien).

Fessors mål med musikken er at spille nutidig, tidløs musik, men med den varme og følelse, som forefindes i den originale New Orleansmusik, samt i gospel- og bluesmusikken.

Fessor modtog den ærefulde Ben Webster pris i 1995.

Fessors Brass Band booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Del denne side på:
Til toppen