Erik Grip

Erik Grip

Tradition og nærvær. Kærlighed og eksistens - Erik Grip & Henrik Gunde eller solo. Engagementet for sangen og de…

Læs mere
Book Erik

Tradition og nærvær.
Kærlighed og eksistens – Erik Grip & Henrik Gunde eller solo.

Engagementet for sangen og de gode tekster har altid været et kendemærke for Erik Grip og har da også ført til mange koncerter og CD indspilninger samt senest en tildelingen af den meget fornemme pris: ”Den Danske Folkemusik pris”. Prisen uddeles i Skagen på Skagen Festivalen og gives en folke- og visesanger, der har tjent genren i meget lang tid og med en prisværdig stor karriere. Prisen er denne gang tildelt Erik Grip. Erik Grip kommer med prisen i den fremmeste liga, hvor blandt flere Donovan, The Dubliners, Povl Dissing, Michael Wiehe, Allan Olsen og Sebastian befinder sig.

En åbenhjertig og oprigtig Erik Grip fortæller og synger om sin begejstring for de danske sange, digte og om forfatterne. N.F.S. Grundtvig, Kingo, Frank Jæger og nu også Jens Rosendal. Et smittende engagement der til med indimellem er ganske morsomt. Især når der fortælles om Erik Grips egen slægt.

Netop nu er Erik Grip aktuel med en CD udgivelse med 12 Jens Rosendal sange og salmer. Et dybt personligt og tekstsikkert udspil, der præsenteres sammen med pianisten Henrik Gunde.

”Du kom med alt det der var dig” CD udgivet 3. maj 2021.

Digteren Jens Rosendal udtaler om udgivelsen:
” Erik Grip gør det fantastisk godt. Det er tydeligt, at han har sat sig grundigt ind i teksterne og giver dem liv og fylde. Det er en stor fornøjelse at lytte til. Den er god ”. Og Jens Rosendal tilføjer at, ” han glæder sig over, at udgivelsen ikke er blevet ”poppet”.

Erik Grip optræder gerne solo, men det kan anbefales at høre Jens Rosendal forestillingen med Erik Grip og Henrik Gunde. Poesiens mestre kunne man fristes at kalde dem. Det bliver poetisk, stærkt og smukt.

Ved brug af foto af Erik Grip og Henrik Gunde, skal fotograf Michael Abel nævnes.

Erik GripErik Grip Solo

Stadig turnerende med primært egne sange og morsomme anekdoter. Et levende kunstnerliv med mange udtryk.

Erik Grip er en af meget få danskere, der er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der i sin tid blev stiftet af Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerstrøm. Sangeren Erik Grip er dog absolut indbegrebet af danskhed og det selvom Erik har norske aner og har efternavn efter en norsk ø i Nordatlanten.

Erik Grip fik sit folkelige gennembrud med sangen ”Velkommen i den grønne lund” i 1983, men også sangene ”Åbent Landskab” (1987), ”Rose skal vi danse” (1979), ”Gult græs mod solen” (1985) har gjort sit til Erik Grips store popularitet blandt rigtigt mange.

Erik Grips store forbilleder er Pete Seeger, og naturligt nok, da han om nogen personificerer den amerikanske folk-revival da den kom til Danmark netop i 60´erne, da Erik Grip begyndte at optræde. Stor inspiration var også de mange besøg af folksingers i ”Visevershuset” i Tivoli, hvor Erik Grip også var at høre hvert år siden stedet startede i 1966.

Erik Grip stiftede folkeklubben ”Vognhjulet” i Kbh., der i mange år præsenterede den væsentligste folkemusik og visesang. Dansk som udenlandsk. Fra Bert Jansch til Cæsar. Fra Folk-blues til folkelige sange og anekdoter.

Erik Grip var igen til Skagen Festivalen, denne gang dagen før sin 70 års fødselsdag, og med kæmpe succes. Der var igen stående ovationer og der blev sunget fødselsdagssang af de mere end 1.000 tilhørere. Hen over sommeren bliver det til mange andre forskellige koncerter bl.a. de tilbagevendende på Helgenæs og på Bornholm.

I dette forår udkom en stor Erik Grip Sangbog. En anderledes biografi, med 77 af Erik Grips tonesætninger af digte og sangtekster, anekdoter og ikke tidligere viste scrapbogs udklip. Stor flot anmeldelse af bl.a. Peter Abrahamsen. Og alle de store aviser omtalte både sangbog, ny CD og fødselsdagen på samme tid. Et CD-album ” Det var godt jeg traf dig ” er med til at markere 70 året. Helt friske indspilninger med flere helt nye sange. ”Kom, kom til Klondike” er allerede et radiohit.

Erik Grip Kirkekoncert Solo

Erik Grip giver sit bud på tilværelsens store spørgsmål: Eksistens og Kærlighed i sang og fortælling under titlen: Tradition og nærvær.

En meget personlig og ærlig historie om Danmark, digterne og deres poesi. En koncert med de stærkeste navne i dansk litteratur: Grundtvig, Kingo og Frank Jæger.

Der synges og spilles danske sange, salmer og viser. 1 x 70 minutter. Ingen pause. Erik Grips meget kendte sange er indflettet i programmet.

Der er ikke brug for noget skriftligt program eller salmebøger. Der er enkelte fællessange, men erfaringen siger at det er godt at ingen ser ned  for at læse, men synger med oprejst pande.

Erik Grip medbringer eget mindre sanganlæg.

Erik Grip booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular