Sanger, Komponist, Forlægger og Arkitekt uddannet. Modtager af Den Danske Folkemusikpris 2020.

Erik Grip Solo

Stadig turnerende med primært egne sange og morsomme anekdoter. Et levende kunstnerliv med mange udtryk.

Erik Grip er en af meget få danskere, der er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der i sin tid blev stiftet af Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerstrøm. Sangeren Erik Grip er dog absolut indbegrebet af danskhed og det selvom Erik har norske aner og har efternavn efter en norsk ø i Nordatlanten.

Erik Grip fik sit folkelige gennembrud med sangen ”Velkommen i den grønne lund” i 1983, men også sangene ”Åbent Landskab” (1987), ”Rose skal vi danse” (1979), ”Gult græs mod solen” (1985) har gjort sit til Erik Grips store popularitet blandt rigtigt mange.

Erik Grips store forbilleder er Pete Seeger, og naturligt nok, da han om nogen personificerer den amerikanske folk-revival da den kom til Danmark netop i 60´erne, da Erik Grip begyndte at optræde. Stor inspiration var også de mange besøg af folksingers i ”Visevershuset” i Tivoli, hvor Erik Grip også var at høre hvert år siden stedet startede i 1966.

Erik Grip stiftede folkeklubben ”Vognhjulet” i Kbh., der i mange år præsenterede den væsentligste folkemusik og visesang. Dansk som udenlandsk. Fra Bert Jansch til Cæsar. Fra Folk-blues til folkelige sange og anekdoter.

Erik Grip var igen til Skagen Festivalen, denne gang dagen før sin 70 års fødselsdag, og med kæmpe succes. Der var igen stående ovationer og der blev sunget fødselsdagssang af de mere end 1.000 tilhørere. Hen over sommeren bliver det til mange andre forskellige koncerter bl.a. de tilbagevendende på Helgenæs og på Bornholm.

I dette forår udkom en stor Erik Grip Sangbog. En anderledes biografi, med 77 af Erik Grips tonesætninger af digte og sangtekster, anekdoter og ikke tidligere viste scrapbogs udklip. Stor flot anmeldelse af bl.a. Peter Abrahamsen. Og alle de store aviser omtalte både sangbog, ny CD og fødselsdagen på samme tid. Et CD-album ” Det var godt jeg traf dig ” er med til at markere 70 året. Helt friske indspilninger med flere helt nye sange. ”Kom, kom til Klondike” er allerede et radiohit.

Erik Grip Kirkekoncert Solo

Erik Grip giver sit bud på tilværelsens store spørgsmål: Eksistens og Kærlighed i sang og fortælling under titlen: Tradition og nærvær.

En meget personlig og ærlig historie om Danmark, digterne og deres poesi. En koncert med de stærkeste navne i dansk litteratur: Grundtvig, Kingo og Frank Jæger.

Der synges og spilles danske sange, salmer og viser. 1 x 70 minutter. Ingen pause. Erik Grips meget kendte sange er indflettet i programmet.

Der er ikke brug for noget skriftligt program eller salmebøger. Der er enkelte fællessange, men erfaringen siger at det er godt at ingen ser ned  for at læse, men synger med oprejst pande.

Erik Grip medbringer eget mindre sanganlæg.

Erik Grip booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Del denne side på:
Til toppen