Ebbe Larsen

Ebbe Larsen

Ebbe Larsen er født i Odense 1937. Har som kortfilminstruktør produceret en lang række kortfilm til bl.a. Statens Filmcentral, foruden flere programmer til dansk og udenlandsk tv. – Har modtaget 8 internationale filmpriser. Mange af mine kortfilm er præget af min historiske interesse. Det gælder ikke mindst 8 film i serien, ”Dengang”, hvor DENGANG I DANMARK 1945-­1970 udmærker sig ved at være Danmarks mest solgte historiske kortfilm. Er desuden forfatter til 7 bøger, omhandlende novellesamlinger, historiske romaner, samt en rejseguide..

Foredrag af Ebbe Larsen:

TILBAGE I DANSK VESTINDIEN – foredrag med diasshow
Foredraget baserer sig på Ebbe Larsens to bøger om Dansk Vestindien, Romanen, ”Den Vestindiske Arv” og guiden, ”Dansk Vestindien – en guide til historie og oplevelser”. Der indledes med et diasshow, der viser de tidligere danske øer, St. Thomas, St Jan og St Croix, som de kan opleves i dag. – Billedfortællinger slutter på St. Jan. Det var her på St. Jan – eller St John, som øen hedder i dag – at han fandt inspirationen til romanen ”Den Vestindiske Arv”. Det skete en dag i 2007, da han midt i noget, der lignede en jungle fandt to sarkofager, hvor indskriften på den ene sarkofag fortalte, at dette var gravplads for den danske familie, Hjardemaal, som i 1800-­tallet drev plantagen, ”Cinnamon Bay.”

Ebbe Larsen måtte vide mere om familien, Hjardemaal og deres skæbne. Den viden fandt han de efterfølgende år under besøg i Det Vestindiske Arkiv på St. Thomas og i Rigsarkivet i København. Den viden, hanfandt blev til en roman og til foredraget, TILBAGE I DANSK VESTINDIEN. Foredragets indledende diasshow varer ca. 50 minutter. Gennem de efterfølgende ca. 50 minutter vil han fortælle om sin research og læse op fra sine to bøger om Dansk Vestindien. Han besvarer gerne spørgsmål efter foredraget.

Foredrag med Ebbe Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen