Daniel Boysen

Daniel Boysen

Daniel Boysen fik stor anerkendelse for sin anmelderroste roman Fordi ilden er vores fra 2016 om et område ramt af katastrofer i Sydvestjylland. Det er en kollektiv fortælling om en række oversete skæbner og en smuk natur, der indrammer det hele.

En vase i brystet, en fotografisk digtsamling, som udkom i 2018 fortsætter i et erindringsspor om nogle centrale personer i ens liv, som pludseligt dør og derfor ikke længere kan give en retning i verden.

I øjeblikket arbejder Daniel Boysen på sin næste roman, På sit yderste, som kan læses som en slags selvstændig fortsættelse til Fordi ilden er vores. Denne vil han også kort fortælle om til de enkelte foredrag – som en appetitvækker.

Daniel Boysen er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med sit publikum højt. Han arbejder i et biografisk-fiktivt spor – hvad angår tid, sted, sig selv og andre personer – som han ikke er bange for at gå i dybden med, hvilket bidrager til nærværende optrædener. Med sin interesse i lokalhistorie, psykologi og naturvidenskab er hans forfatterskab original og interessant for mange danskere, som gerne vil vide mere om lokalområder og deres sære historier i nye perspektiver.

Han har erfaring med foredrag fra både sit forfatterskab og sit arbejde som litteraturformidler på Hovedbiblioteket i Aarhus, Dokk1.

Foredrag af Daniel Boysen:

Foredrag 1: En vase i brystet og Fordi ilden er vores
I foredraget tager Boysen os med til Sydvestjylland, rundt på nogle danske øer, andre små afkroge og udenlandske himmelstrøg. Daniel Boysen arbejder ofte med stedet som et centralt element i sine værker – og kombinationen af digte, prosa og fotografi giver forskellige indblik i stedernes historie. Han arbejder med biografiske elementer i en fiktiv ramme. Foruden at være et indblik i oversete liv i slutningen af 90’ernes udkant og slut 2010’erne – på godt og ondt – handler foredraget om erindring, sorg, opvækst, landbrug, vandring og natur. Foredraget ledsages af billeder fra arbejdsprocessen og forfatternes personlige fotoalbum.

Foredrag 2: Fordi ilden er vores
Daniel Boysen tager publikum med på en rundtur i et område i Sydvestjylland indrammet i katastrofer og klare øjeblikke med skønhed. Mellem åbne marker, landbrugsidyl og åben himmel sker en række overgreb mod børn, som ikke bliver taget hånd om. Romanen tager udgangspunkt i Boysens lillesøsters historie og folder sig ud som en biografisk-fiktiv erindring om et område, hvor alt er tilladt og intet bliver opdaget. Foredraget fokuserer på den arbejdsproces, der har frembragt romanen, fortællingen om at vokse op i et overset område og hvordan man vrister sig fri af historien. Foredraget ledsages af billeder fra arbejdsprocessen.

Foredrag 3: En vase i brystet
Poesien er en måde at sætte en kile gennem tiden på – at træde ind i en sanselig tilstand. Med En vase i brystet vandrer Daniel Boysen gennem en sorg – både i nær og fjern forstand. Digtsamlingen folder sig ud som en vandring gennem forskellige dele af verden og erkendelser om døden. Forfatteren reflekterer over, hvordan fx en by fortsætter sin udvikling, når mennesker træder ud af den og verden som sådan. Hvordan noget går i stå for altid, mens andet fortsætter med at vokse. Foredraget indeholder tanker om sorgen og dens væsen. Ligesom forfatteren undersøger, om der overhovedet er plads til at være i sorg i et samfund, der hele tiden skal bevæge sig fremad. Foredraget ledsages af fotografier trykt i samlingen – og af frasorteret billedmateriale.

Ved brug af foto skal fotograf Mariana Gil nævnes.

Foredrag med Daniel Boysen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen