Dan Hilfling Petersen

Dan Hilfling Petersen

Dan Hilfling Petersen er forfatter, grafonom og civiløkonom. I samarbejde med PET arbejdede han, mod sin vilje, for Stasi indtil han fik smuglet sin nuværende kone ud af DDR. Før denne tid spillede han som jazzmusiker i DDR, hvor han lærte meget om dette land. Med kendskab til Stasis metoder, undrede han sig over, hvorfor der blev brugt så megen energi på at hverve så mange danskere. Disse spørgsmål blev besvaret, da det blev muligt at studere de åbnede arkiver. Det viste sig, at DDR faktisk stadig indtil 1989, planlagde invasionen i Danmark. Der skulle ifølge disse planer placeres et stort antal købte personer i militæret, ministerier, medierne og andre taktiske steder, hvor sabotage af anlæg og snigmord på udvalgte personer skulle foretages.

Foredrag af Dan Hilfling Petersen:

Foredrag 1. Flugten fra Stasi
Den virkelige historie om, hvordan forfatteren faldt i kløerne på det berygtede Stasi og samtidig lagde en sindrig plan for at smugle sin østtyske kæreste til Danmark. Med PET i kulissen, udspillede der sig den mest fantastiske flugt gennem Jerntæppet. Den svære rolle som dobbeltagent under Den Kolde Krig, kan også læses i bogen ”Jazz og blå briller” der er under filmatisering (Borgen 2001)

Et foredrag som kan vare fra 60 til 120 minutter.

Foredrag 2. Revolution eller invasion?
Under Den Kolde Krig ventede mange kommunister på, at revolutionen brød ud i Danmark. Naturligvis med hjælp østfra, hvor man sandsynligvis forberedte en invasion. De fleste danskere mente at denne tanke var lidt for fantasifuld. Ved at studere det historiske materiale, der nu er tilgængeligt i de åbnede arkiver, får man sig en overraskelse. Danmark skulle overfaldes som den første i Europa. Hemmelig likvidering af vores jægerpiloter og forgiftning af drikkevandet, var nogle af de planlagte metoder. Det er opsigtsvækkende, hvor mange danskere der tog aktivt del i disse planer.

Foredraget varer ca. 60 minutter og kan suppleres med efterfølgende diskussion.

Foredrag 3. Historien om hvad der skete den 9. april 1940
Hvordan kunne det lade sig gøre, at tyskerne, bortset fra i Sønderjylland og ved Amalienborg, kunne sejle og spadsere lige ind i Danmark, uden det danske forsvar foretog sig noget som helst. Nogle mente, det var et sammenfald af uheldige omstændigheder, men hvordan var det muligt med så mange uheldige sammentræf på samme tid? Lige siden besættelsen har det ulmet med teorier om konspiration og mange andre gætterier om, hvordan det gik til. Dan Hilfling Petersens bog ”9. april 1940 – Hele Historien” (Schønberg 2011) beskriver tyskernes hensigter og angrebsplaner, som sætter historieskrivningen i et nyt lys. Dette, sammen med en gennemgang af det der i virkeligheden skete den 9. april, danner grundlaget for et spændende foredrag.

Et foredrag på ca. 90 minutter der indbyder til diskussion.

Foredrag med Dan Hilfling Petersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen