DAN GABRIELLO

Dan Gabriello

Dan Gabriello er uddannet professionel operasanger med speciale i det Italiensk dramatiske baryton repertoire. Teaterhistoriker af uddannelse (B.A./M.A. i…

Læs mere
Book Dan

Dan Gabriello er uddannet professionel operasanger med speciale i det Italiensk dramatiske baryton repertoire. Teaterhistoriker af uddannelse (B.A./M.A. i Teatervidenskab fra Københavns Universitet).

Foredrag af Dan Gabriello:

Livet som professionel operasanger bag ved scenetæppet.

Her går vi ind i en personlig beretning fra livet som professionel operasanger og koncertarrangør – spændende & morsomme anekdoter.

Det professionelle liv som operasanger i Italien og i den professionelle opera verden fra A – Z.

For & bagsiden af det professionelle operaliv – her ser vi på den professionelle opera verden fra bag ved scenetæppet. Opera som forretning.

Kulturpolitik – finansiering af forestillinger, investorer, sponsorer – herunder støtte og finansiering fra private investorer contra offentlig mæcen virksomhed.

Opera som publikums magnet. Er det professionelle operateater kun en kunstart for højtuddannet velhavende middelalderende og ældre mennesker? Hvordan tiltrækker vi et nyt og endnu større publikum til operaen – herunder vores tids unge mennesker.

Italiensk operahistorie fra 1840 – 1948 set i forhold til den samtidige social politiske udvikling i Italien, Rusland, Europa og USA.

Canzone populare – afsluttende live smagsprøver med pianist.

Foredrag med Dan Gabriello booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Dan Gabriello kan også bookes til julekoncert.

Om Dan Gabriello:

Dan Gabriello er uddannet professionel operasanger med speciale i det Italiensk dramatiske baryton repertoire. Først 2 års vokale studier hos nu afdøde Kgl. Operasanger &  operachef Ulrik Cold, efterfølgende vokale studier i solist klassen på The Royal College of Music i London og endelige 5 års intensive vokale studier i Italien først i Rom under ledelse af den nu afdøde verdensberømte Italienske dramatiske baryton Maestro Paolo Silveri og siden vokale og musikalske studier ved Teatro alla Scala i Milano.

Dan Gabriello besidder ligeledes en B.A./M.A. grad (Cand. Phil) fra Københavns Universitet i Teatervidenskab.

Debut med den Italienske verdenstenor Alberto Cupido i Tivolis koncertsal den 22. maj 1990 akkompagneret af Danmarks Radios daværende Radiounderholdningsorkester dirigeret af den danske dirigent Martin Elmquist.

Finalist & vinder i flere store internationale sangkonkurrencer … Grande Concorso di Canto i Santa Magurita Ligure ved Genua i Italien i sommeren 1993, Francesco Vinãs International Vocal Competition i Barcelona i Spanien i 1994, masterclass og sangkonkurrence Franco Corelli i Zürich i Schweiz i 1996.

Første engagementer i Italien i 1996 i biroller.

Succesfyldt debut som Scarpia i Tosca med 2½ times varsel uden forudgående prøver, men direkte på scene den 04. april 2000.

Kunstnerisk leder Copenhagen Opera Festival 2000/2001.

Freelance operasanger, koncertarrangør, filmmanuskript forfatter 2001 – 2022.

Vice-President Dietsch Artists International 2012 – 2020.

6 operagalla koncerter på turné i Kina i 2015.

Gabriello Enterprise – start og opbygning af en top professionel international underholdnings kompagni indenfor opera, musical, spillefilm og computerspil.

Foredrag med Dan Gabriello booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

OBS: Ved brug af foto skal fotograf Dan Nielsen nævnes.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular