Claus Hagen Petersen

Claus Hagen Petersen

Claus Hagen Petersen er journalist, lekotor cand.mag. Producerede Københavns Historie 1-6 TV2 1996. Forfatter til bl.a. Politikens bog om København (2004), København set fra oven (2007), Strandvejen fra oven (2008) og Amager fra oven (2012).

Claus Hagen foredrag:

Foredrag 1. Kongehusets moderne historie.
Claus Hagen Petersen kommenterede i 15 år begivenheder i kongehuset på TV 2 og i DR. Han er uddannet cand. mag i historie og tager sit udgangspunkt i det herrens år 1863. Et dramatisk år i landets historie. Landet stod foran en krig mod Preussen og med Frederik VII’s død samme år uddøde oldenburgerne – det gamle danske kongehus. Vi starter her med Christian IX, der som den første Glücksborger satte sig til rette på den danske trone. Claus Hagen Petersen giver et signalement af senere danske regenter og deres dronninger og sætter kongehusets funktion i det danske samfund ind i et historisk perspektiv. Han krydrer foredraget med anekdoter og særprægede oplevelse fra mange års arbejde som kommentator ved TV – transmissionerne.

Foredrag 2. Danskheden nu – og historisk set
Globalisering, forholdet til EU, islamisme og grænsekontrol er en lille håndfuld af tidens overordnede nøgleord i den politiske debat, der hver for sig og ikke mindst til sammen, naturligt får os til at spørge os selv om, hvad der egentlig binder os sammen her til lands. Claus Hagen Petersen giver et signalement af danskhed og dansk identitet med historiske tilbageblik og sætter bl.a. fokus på så forskellige begreber som statsborgerskabet, sproget, velfærdsstaten og kongehuset.

Foredrag 3. Danske statsministre som jeg mødte dem.
Claus Hagen snakker om statsministerrollen med de 4 herrer, der i 1996 havde bestridt jobbet. Fra venstre CHP, Poul Hartling, Poul Nyrup Rasmussen, Poul Schlüter og Anker Jørgensen. Marienborg grundlovsdag 5. juni 1996. Helle Virkner fortalte om Jens Otto Krag i “Før og Nu” 1994, Anker Jørgensen snakkede om sin tid som statsminister i “Kommentar” Kanal 2 1986, og Claus Hagen var på besøg hos Poul Schlüter til en sommersamtale i 1993. Eksempler på interview og samtaler med statsministre.

Foredrag 4. Danmarkshistoriens ind- og udvandring.
Claus Hagen Petersen besøger medlemmer af den danske koloni i Argentina februar 2001. 12.000 danskere udvandrede til Argentina under den store udvandringsbølge i slutningen af 1800-tallet. De fleste slog sig ned på den enorme Pampas, som de begyndte at opdyrke. Godt 2000 af deres efterkommere kan stadig tale dansk, selv om de fleste af dem aldrig har været i Danmark! “Danmark i Argentina” TV 2 er den udsendelse, han har fået mest respons på nogensinde.

Foredrag 5. København set fra oven. (med billeder)
Foredrag 6. Strandvejen set fra oven. (med billeder)
Foredrag 7. Nordsjælland set fra oven. (med billeder)
Foredrag 8. Danmark gennem 25 år set gennem tv-kameraet.
Foredrag 9. Da rock ’n’ roll kom til landet og blev til pigtråd.

Claus Hagen havnerundfart/byvandring:
1. Guided havnerundfart. Københavns Havn.
2. Historiske byvandringer. København.
3. Rundvisning: Gobelinerne Christiansborg Slot.
4. I Kim Larsens fodspor

ORDSTYRER:
Mangeårig ordstyrer (Politiske debater, konferencer, høringer etc.) 

Claus Hagen Petersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

 

Del denne side på:
Til toppen