Christiane Hector

Christiane Hector

Christiane Hector skriver og illustrerer billedbøger – for voksne! Med en baggrund som filmmanuskriptforfatter laver Christiane en helt ny type kunstbøger/graphic novels, som med korte sceneoverskrifter, replikker og handling skærer helt ind til benet i historien. Billedsiden klipper hun i papir. Resultatet minder om en film og rammer læseren lige i hjertekulen, når man genkender sig selv og andre i papirsilhuetterne og i situationerne.

Christiane har udgivet graphic novel/voksenbilledbøgerne Morfar (2019) og Mormor (2018) om hendes afdøde bedsteforældre på forlaget Eksistensen. Bøgerne er kunstværker, som bl.a. kan købes på Louisiana og hos boghandlerne. Har desuden skrevet kortfilm, poetry slam, dramatik og artikler. Uddannet filmmanuskriptforfatter og cand. mag. i medievidenskab.

Foredrag af Christiane Hector:

Om at skabe graphic novels/billedbøger for voksne i papirklip
Christiane Hector er first mover i Danmark på at lave billedbøger for voksne – i papirklip! I foredraget viser Christiane billeder fra voksenbilledbogen Mormor og fra opfølgeren Morfar, læser uddrag og viser, hvordan hun klipper og skriver sine fortællinger. Mormor handler om sorg, vrede og kærlighed i en gennemsnitligt dysfunktionel familie i kølvandet på matriarken mormors død. Morfar fortæller morfars sidelinjehistorie som skilsmissefar, efter at han tog poesien og sin guitar og gik fra sin skrappe cigar af en kone. Historierne er fortalt med humor, tragik og poesi. Bøgerne er hver på over 100 sider, som alle er klippet i hånden. Det skaber en helt ny type fiktionsfortælling for voksne.

Se uddrag fra Morfar her: https://www.eksistensen.dk/morfar.html
Se uddrag fra Mormor her: https://www.eksistensen.dk/mormor.html

Foredrag med Christiane Hector booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen