Camilla Mehlsen

Camilla Mehlsen

Camilla Mehlsen er cand.mag., rådgiver i Mehlsen Media, forfatter og foredragsholder.

Camilla er ekspert i børns og unges digitale medievaner og uddannelse. Hun har i mange år undersøgt og skrevet om børns og unges digitale liv og læring, bl.a. i Politiken, Information og Kommunikationsforum. Camilla er forfatter af den anmelderroste bog Teknologiens testpiloter: 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid og bidragyder til antologien Styrk unges digitale dannelse (Straarup & Co, 2017). Seneste udgivelse Hvordan bliver vi bedre dannet. Læs om bogen her.

Camilla er en vigtig stemme i debatten om børn/unge og digitale medier. Hun kalder sig selv for en ”kritisk teknologioptimist” og er optaget af, hvordan vi kan klæde børn og unge på til en tid, hvor omfanget af digitale teknologier stiger.

Camilla er leder af den didaktiske enhed i forsknings- og undervisningsprojektet Digital (Ud)Dannelse – D.U.D.E ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet, støttet af TrygFonden. Sammen med Vincent Hendricks og hans forskerteam står Camilla/Mehlsen Media for at udvikle og afprøve undervisningsmateriale til udskolingsklasser og gymnasiale uddannelser, bl.a. om fake news, opmærksomhedsøkonomi og ansigtsløs kommunikation.

Foredrag af Camilla Mehlsen:

Foredrag 1: Børn og unges digitale dannelse
Billeddeling, digital mobning, hate speech. Den digitale udvikling aktualiserer behovet for dannelse – digital dannelse. Danske børn er muligvis den mest digitale generation i verden, men det gør dem ikke til verdensmestre i digital dannelse. De lærer ikke af sig selv, hvordan de skal opføre sig med en smartphone i hånden. Børn har brug for hjælp til den digitale dannelse fra forældre og andre voksne, der tager dem i hånden og støtter dem i det digitale liv.

Hvad er digital dannelse, og hvordan griber vi opgaven an? I foredraget giver Camilla et spændende indblik i børns og unges liv med sociale medier og kommer med gode råd til den digitale dannelse og gode digitale vaner.

Foredraget kan målrettes forældre, skoler/uddannelsesinstitutioner eller andre typer af organisationer, der arbejder med børn og unge.

Foredrag 2: Generation Z og Alpha
Nutidens børn er den første generation, der vokser op med smart teknologi i sandkassen, skolen og soveværelset. De er teknologiens testpiloter i verdens største sociale eksperiment. Hvad kendetegner generationerne, der er født ind i en digital tid? Hvad vil det sige at vokse op i en digital tid? Hvordan klæder vi Generation Z og Alpha på til et digitalt liv – og hvad kan vi lære af dem?

Med tankevækkende eksempler og skarpe perspektiver giver Camilla indblik i de digitale tendenser, der sætter helt nye rammer for nutidens børne- og ungeliv. Hun tager fat på generationsportrætter og kommer med bud på, hvordan vi kan overkomme den voksende generationskløft, som medierne forstærker.

Foredrag med Camilla Mehlsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen