Camilla Johnson

Camilla Johnson

Camilla Johnson: Stifter, formand og ansigtet ud ad til i InsideOut – En forening der hjælper mennesker der har brændt sig på sekterisme og radiakaliseret kristendom. Forfatter til bogen Svært barn har mange navne udgivet på Gyldendal 2015 og skriver nu på bog om de problematikker,som afhoppere og pårørende fra sekteriske eller religiøse lukkede fællesskaber møder. Camilla er tidligere afhopper fra Faderhuset. Laver rådgivning, konsulentarbejde og holder foredrag for InsideOut. Samarbejder med Børns Vilkår og har medvirket i en række radio- og tv-programmer, senest dokumentaren Guds bedste børn på TV2. Ud over sit frivillige arbejde i InsideOut arbejder hun på nuværende tidspunkt med miljøterapi på en behandlingsinstitution for udsatte unge.

Foredrag af Camilla Johnson:

Foredrag 1: Stærkere end vi tror, svagere end vi ved..!  er et rystende godt, nyt foredrag af Camilla Johnson.
Hvordan går det til, at jeg som en nazi-officer står og råber et barn ind i ansigtet og skræmmer det til at følge en tro, jeg i dag kan se, var intet andet end et pengeforetagende, misbrug og sygt mini-samfund?

Dét vil du forstå, når du har hørt Camillas nye foredrag, hvor mekanismerne bag den grumme kunst i at udnytte mennesker lægges blot, og vi kommer til at se, at den slags misdannelser af relationer foregår over alt.

– Hvorfor ser vi ikke, at vi udnyttes?
– Hvorfor mærker vi ikke, hvad vi føler?
– Hvordan kan vi som medarbejdere, borgere og  familiemedlemmer lære at genkende de falske og syge alliancer, der tilbydes os?
– Og ikke mindst: hvordan lærer vi sige fra – at gå – at flytte os?

Hør et fordrag, der vil chokere dig og klæde dig på til at tage vare på dig selv, så du kan vide, hvornår “den venlige kvinde” eller “omsorgsfulde mand” i det smukke hus med de indbydende stuer har helt, helt andre agendaer, end det ellers kunne ligne.

Foredrag 2: Guds misbrugte børn
I begyndelsen af 2019 blev danskerne i tre dokumentarprogrammer ”Guds bedste børn”, vidner til flere radikaliserede frikirker i Danmark som er kørt af helt sporet. Blandt andet så vi børn og unge, der blev dæmonudfriet hos Torben Søndergaard, Faderhuset der flygtede med børn under jorden til et fremmed land, af frygt for tvangsfjernelser og i en Frikirke i Silkeborg blev ungdomspræsten dømt for seksuelle overgreb imod menighedens unge. Børns Vilkår og Red Barnet kaldte det for psykisk og fysisk vold og var dybt bekymrede. Frikirken tog skarpt afstand. Politikkerne lovede at der skulle gøres noget ved det. Men hvad skete der? Hvad gjorde myndighederne og samfundet? Hvordan har børnene det i dag? Og forsætter det stadig?

I foredraget ”Guds misbrugte børn” tager Camilla Johnson sammen med erfaringspersoner, fat om de problematikker der er forbundet med sekteriske fællesskabers indflydelse og de menneskelige konsekvenser og tab der er, efter at have været i berøring med disse.

• Hvad er det som får mennesker til at blive en del af sådan et fællesskab og forældre til at tillade at deres børn udsættes for voldsomme dæmonudfrielser?
• Hvorfor og hvordan udvikler kirker sig til sekter?
• Hvordan kan det lade sig gøre at sekteriske grupper flyver under raderen hos de danske myndigheder og i samfundet generelt?
• Hvad kan man gøre for at forebygge radikalisering og rekruttering til de her dysfunktionelle fællesskaber?

Foredraget er relevant for dig, som er bekymret for børn og unge der vokser op i sekter og radikaliserede fællesskaber og gerne vil forstå mere om mekanismerne bag sektadfærd. Fagpersoner og omsorgspersoner vil kunne få værktøjer/viden til bedre at forstå og hjælpe den berørte målgruppe og deres pårørende.
OBS: Dette foredrag henvender sig til alle, undtagen børn & unge under 15 år.

”Guds bedste børn” giver os et unikt indblik i en verden af radikale kristne. Hvor organiseret en pengemaskine det er, og hvilke menneskelige konsekvenser det har, når mennesker isoleres i sekteriske miljøer under en magtfuld leder ”. ( Tv2 )
”Det er overgreb. For dem, der bliver holdt fast, er det fysisk vold, og for dem, der kigger på, er der tale om psykisk vold”. Bente Boserup, der er rådgivningschef i Børn Vilkår.
”Det er noget, der virkelig gør et dybt indtryk på børnene. Det er en potentielt traumatisk hændelse for dem. De skal passes godt på i det her, og de bør beskyttes fra at overvære sådanne seancer”. Per Frederiksen, der er børnepsykolog fra Red barnet.

Foredrag 3: Sektens psykologi
Om at forstå, så vi bedre kan hjælpe de der bryder ud af sekteriske fællesskaber.

Et foredrag om hvad det er der sker, når troen kammer over i et fanatisk vanvid.

Om hvordan kristne sekter tiltrækker nye medlemmer og om hvordan negativ social kontrol og manipulation, anvendes til at knække selvværet og den frie vilje hos et menneske. Camilla ønsker med dette foredrag, at bidrage med sin viden om, hvilke metoder sekteriske fællesskaber bruger til at rekruttere, manipulere og infiltrere, samt hvad det omkringliggende samfund kan gøre for at hjælpe de, der bryder ud af sekteriske fællesskaber, til at få, et godt og bæredygtigt liv.

Hvordan ved man om man er kommet ind i et sekterisk fællesskab? Hvordan genkender man en sekt? Hvad er faresignalerne på at et fællesskab er ved at gå i en gal/sekterisk retning? Hvordan hjælper og støtter man bedst de mennesker som kommer ud af en sekt? Og hvordan kan pårørende skabe dialog og kontakt til deres kære inde i sekten?

Det er nogle af de spørgsmål Camilla reflekterer over, når hun kommer med eksempler fra hendes eget liv i sekterisk kristendom. Hun har en helt unik indsigt i religiøse/lukkede og sekteriske grupper i samfundet og hun ved, hvordan det er at være en identitetsløs ung, der let lader sig indfange. Camilla har prøvet det hele på egen krop.

Foredrag 4: Svært barn har mange navne
En personlig og gribende fortælling om hvordan det er, at vokse op i et hjem præget af stærk religiøsitet, psykiske overgreb, misbrug og ensomhed.

Camilla vokser op i en plejefamilie, hvor hun aldrig falder rigtigt til. Hun udsættes for seksuelt misbrug af sin plejebror, og har en dagligdag med vold og overgreb fra sin plejemor. Som ung melder hun sig ind i Faderhuset, hvor hun endelig finder det, som hun på det tidspunkt, tror er sin plads, da sektens leder Ruth Evensen “adopterer” hende. Det holder dog kun til den dag, hvor hun indser at hun bliver nødt til at bryde med det hele, for at redde sig selv og sine børn.

Camilla fortæller om tiden efter Faderhuset, hvor hun på egne ben skal opbygge et helt nyt fundament med bolig, job, relationer, økonomi og ikke mindst evnen til at kunne navigere i ”den virkelige verden”. Hun deler gavmildt og usentimetalt ud af sine oplevelser, fra en turbulent start på livet, som fik vidtrækkende konsekvenser langt ind i voksenlivet.

Camilla Johnson var med i første sæson af TV 2’s prisbelønnede dokumentarserie ”Brændte børn”. Hun er forfatter til bogen ”Svært barn har mange navne”, der udkom på forelaget Gyldendal i 2015.

Foredrag med Camilla Johnson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen