Bo Schiøler & Skavankerne

Bo Schiøler er aktuel med ny CD: ”PASSION - Sange fra et levet liv” Bo Schiøler - Fra ung…

Læs mere
Book Bo

Bo Schiøler er aktuel med ny CD: ”PASSION – Sange fra et levet liv”

Bo Schiøler – Fra ung rebel til rebelsk pensionist
Et mesterværk fra den gamle mester. En musikalsk rundrejse i alder og aldring – med mod og i øjenhøjde. Mere end 40 år efter det landskendte og legendariske album ”Kattejammer Rock” (Vesterbro Ungdomsgård) udkom, slår Bo Schiøler igen til med høj humor, dyb alvor og ja – med PASSION. Efter 44 år som huskomponist på Vesterbro Ungdomsgård byder den “gamle bagmand” os indenfor i sit spændstige, vitale musikalske univers af kraftfulde kvalitetssange, som spænder fra jazz, rock, blues, folk, singer-songwriter til blide ballader.

Som altid lurer den sociale indignation, ret og uret, menneskeværd og humanisme i hver eneste af de 13 skæringer på ”PASSION – Sange fra et levet liv”, der udkommer på SÅDAN’SK (Sundance) den 14. september 2018. Som i Bo Schiølers unge dage, er det stadig hjerte/smerte og livets store spørgsmål, som trænger sig på. Med stor sproglig sikkerhed, høj lyrik, mundrette tekster og fængende melodier, sætter han ord og toner på livet som senior i Danmark. Aldrig privat, men personligt, alment og vedkommende – også for de yngre generationer.

”Jeg vil igen være talerør for en generation – denne gang for min egen: Pensionistgenerationen. Sat på spidsen, håber jeg, at jeg med mine sange er med til at nedbryde fordomme om gamle mennesker, som nogle færdige, mølædte okkenokker, som høfligt smilende venter på at blive luftet af familien til jul og runde fødselsdage,” siger Bo Schiøler med et glimt i øjet. Selvom fødselsåret skriver 1945 er Bo Schiøler altid i gang. I gang med at suge inspiration, skrive nye sange, afholde koncerter og indspille CD’er. En beundringsværdig, livslang karriere har indbragt ham et hav af priser. Han er bl.a. Ridder af Dannebrog, modtager af DJBFAs hæderspris, Martin Andersen Nexøs Æreslegat, Scherfig-Kirk-Gelsted Prisen, Gerda Prisen m.fl.

“Jeg er nok født rastløs. Hvorfor læne sig tilbage, hvis man kan læne sig frem?”, spørger den aldrende aktive sanger og sangskriver. Med guitar og livslang erfaring, sikre instinkter, viden og klogskab pløjer Bo Schiøler sin musikalske vej fra ung rebel til rebelsk pensionist. Ofte “skærer han mere skarpt ud” i dag end for 30-40 år siden og bliver talerør for det stik modsatte af egoisme, griskhed og selvoptagethed.

“Også i den 3. alder er vi på jagt efter identitet, kærlighed, selvværd og sammenhold,” siger Schiøler og tilføjer: “Kunstnere er de største frihedskæmpere der er i et samfund. Fra gammel tid har det altid været troubadurens opgave at tale sandhed. Man måtte ikke være smart. Man skulle viderebringe rigets tilstand. Dette har altid været, og er den dag i dag, min ledetråd.” Sangene på PASSION handler ofte om kærlighed. Ofte er de formet som portrætter. Af mennesker fra Bo Schiølers unge dage. Af folk fra nutiden; af folk, som fløj under radaren. Stærke personer – udenfor norm og nummer. Folk som ingen kendte.

PASSION er hinsides hitlister og hurtige trends. PASSION er en nødvendighed.

Fra CD-forord af Jørgen Torp:
“Bo Schiøler tør tage sin kunst alvorlig. Her er 13 nye sange blottet for bitterhed, fortrædelighed og beklagelse over at være blevet gammel. Men fulde af kærlighed og taknemmelighed over hvad livet og mennesker i hans nærhed har beriget ham med. Uden forvirrende distance leveres de hudløse sange. Alt går op i en højere enhed. Vi kan genkende os selv.”

OM SKAVANKERNE:
Bandet “Skavankerne” fik sit navn, fordi alle – ud over at være fremragende musikere, på det pågældende tidspunkt led af en eller anden alvorlig sygdom – fysisk eller psykisk. Fx skulle trommeslageren have nye hofter. Alle i bandet kender hinanden fra Vesterbro Ungdomsgård – og ofte fra et mangeårigt musikalsk samarbejde:

Lennie H. Jakobsen: blev medlem af VUGs teater- og sanggruppe som 8-årig på dispensation da hun var for ung. Hun, og hendes smukke stemme, har præget utallige af ungdomsgårdens udgivelser. I dag er hun jurist.

Jens Birkedal: Kom til Ungdomsgården som 14-årig i erhvervspraktik. Han var til punk- og garagerock, gik i sort og havde nitter overalt. Han elskede VUGs sange og spillede bas på en lang række koncerter og plade- indspilninger. Han stod ofte for sanggruppens rejser i ind- og udland. I dag er han Bos højre hånd i Skavankerne og er uddannet pædagog og socialrådgiver.

Ronny Birch Holm: Er importeret fra Helsingør. Han er gammel sømand, chauffør på sygetransporter og er i dag Bos absolutte yndlings klaverbokser. De har spillet sammen i 12 år.

Jens Muhlig: Kom til Vesterbro Ungdomsgård fra Vigs Musikhøjskole. Han har spillet flere Ungdomsgårdskoncerter og – teaterforestillinger end nogen kan tælle. Som lead-guitarist i Skavankerne mestrer han alle stilarter. Han improviserer og broderer med sin guitar. En ener og et beskedent menneske. Jens lever af musikken, af undervisning og af forefaldende arbejde.

Christian Winding: Er gruppens benjamin. Han kom til VUG i 2009 som afløser på trommerne. Han er søn af den legendariske Thomas Winding – som fik VUG og ”Kattejammer Rock” i DR-TV tilbage i 1976. Christian slår ikke, han spiller på trommerne hos Skavankerne, i Big Bands m.m. Resten af tiden er Christian en velbesøgt kropsterapeut i det indre København.

Bo Schiøler & Skavankerne booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular