Bjarne Lisby

Bjarne Lisby
Underholdning af Bjarne Lisby:

Firma- og familiefesternes muntre indslag.

Bjarne Lisby har været på banen i mange år med den specielle underholdningsform, han selv som den første herhjemme betegnede som musikalsk stand-up. Det er replikkens hurtighed og hans veludviklede sans for at udnytte øjeblikkets situationer i et improviseret forløb, der gør ham til et fund som underholder ved enhver festlig lejlighed.

Repertoiret består først og fremmest af hans egne muntre sange, men inddrager også et bredt standard repertoire, der gør ham i stand til at tilpasse sig et hvilket som helst publikum. Det hele rammet ind i en charmerende række brokker, kommentarer og improvisationer, hvor ingen blandt publikum kan føle sig sikker. Det er kort sagt ikke småting De Gamle Bukser indeholder. Det hele klart og præcist udtrykt i dette pressecitat: En entertainer, der kan fastholde publikum i et jerngreb og få latteren til at runge.

Ældre underholdning: Latter er den bedste medicin

Muntre minder
Det er det gode humør, der er i højsædet når Bjarne Lisby går i gang med de ældres favoritmelodier, præsenteret med festlige anekdoter og pudsige betragtninger. Det er giro 413-træfferen De Gamle Bukser, de fleste kender Bjarne Lisby for. Men også en række af hans andre sjove sange har fundet vej til radioens ønskeprogrammer. Disse numre udgør naturligvis en del af Bjarne Lisbys underholdningsprogram, men især overfor et ældre publikum supplerer han dem med en lang række af de “gode, gamle”. Sange, de ældre kan nikke genkendende til og synge med på.

Bjarne Lisby er en glad mand. Glad for livet, glad for at optræde. Denne livsglæde smitter af, når han indtager scenen med sine mange muntre bemærkninger og lystige anekdoter, der kæder sangene sammen. “Så godt har jeg ikke moret mig længe” eller “Jeg havde helt ondt i maven af grin” er hyppige kommentarer efter Lisbys optræden Som en naturlig konsekvens heraf står Bjarne Lisby på ønskesedlen igen og igen, når man først har oplevet ham én gang.

Skilllingsviser

Skillingsviserne havde deres blomstringstid fra det 16. århundrede til begyndelsen af det 20. århundrede. Et europæisk fænomen, der i Danmark kulminerede sidst i 1800 tallet, hvor forfatteren og forlæggeren Julius Strandberg skrev og udgav dem i tusindvis. Viserne var først kendt som gadeviser, flyvebladsviser og markedsviser, indtil de i 1795 fik betegnelsen skillingsviser, da én vise dengang kostede én skilling. De var tidens sladderpresse, og blev på landet solgt af omrejsende kolportører, handelsmænd og bissekræmmere, mens de i byerne blev solgt af børn og af de såkaldte visekællinger, der gik rundt på gader og stræder og enten sang eller opråbte viserne for at tiltrække kunderne.

Mange af forfatterne var tidens ukendte lejlighedsdigtere, mens der blandt de mere kendte ses navne som H.C. Andersen, Erik Bøgh, B.S. Ingemann, Carl Ploug, Adolph von der Recke og ikke mindst Julius Strandberg. Dengang havde man ikke radio og andre musikkilder i hjemmene, så skillingsviserne bidrog derfor til at sprede de aktuelle nyheder samtidig med de gav muligheden for fællessang i hjemmet.

Skillingsviserne handlede om hvad som helst. Det kunne være gængse folkeviser, kærlighedsviser eller drikkeviser, men blev især i Strandbergs æra en digterisk beskrivelse af tidens tildragelser, tragedier, ulykker og nationale begivenheder. Det er således ikke indholdet, der definerer skillingsvisen, men selve mediet, skillingstrykket.

Vi hører om viserne, deres baggrund, deres forfattere og især om Julius Strandberg, der gennem sit viseværksted og (stadigt eksisterende) forlag gjorde sig til millionær på sine skillingsviser. Vi synger stadig masser af viserne den dag i dag, og får undervejs rig lejlighed til at få dem genopfrisket, og ikke mindste synge med på sange som Dansens magt, Oh Susanne, Alperosen, På Samsø var en pige, Stakkels Hanne, Tordenskjold, En svensk konstabel fra Sverrig, Pjaltenborgs brand, Den sømand han må lide og mange flere.

Bjarne Lisby medbringer eget lydanlæg og optræder i 1 eller 2 afdelinger.

Bjarne Lisby booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen