Birgitte Hansen

Birgitte Hansen

Birgitte Hansen har gennem rigtig mange år har siddet ved klaveret og formidlet højskolesangen i ord og toner. Hendes baggrund er den, at hun har været højskolelærer på Grundtvigs Højskole, Gerlev Idrætshøjskole og Ryslinge Højskole og var i femten år forstander for Skælskør Folkehøjskole, hvor hun etablerede en stærk musik-tradition med internationale kammermusikkurser og kor-kurser i tæt samarbejde med dirigent og komponist Michael Bojesen. Birgitte Hansen bor nu dels i Vestjylland og dels i København.

Foredrag og fællessang af Birgitte Hansen:

Foredrag 1: Fra Grundtvig til Kim Larsen
Oplev en tidsrejse med sange fra Grundtvig til Kim Larsen. Danske digtere og komponister har beriget os med sange, vi holder af. De genfortæller danmarkshistorien på en poetisk måde. Sangene minder os om glæden ved årstidernes skiften og de vækker store og varme følelser til live. Hvad var julen uden julesange, – og hvad var en landskamp uden nationalsangen?

Foredrag 2: Grænselandets sange
I år fejrer vi 100 året for Genforeningen og vore blikke rettes imod Sønderjylland. Vi vil synge de sønderjyske sange som f.eks. ”Det haver så nyligen regnet” og ”Jeg elsker de grønne lunde”. Vi vil fortælle historien og glæde os over en hel unik grænseegn, med gensidig respekt og forståelse mellem dansk-sindede og tysk-sindede på begge sider af grænsen.

Foredrag 3: Grundtvigs livshistorie i ord og toner
I Grundtvigs tid (1783-1872) skete der store omvæltninger i Danmark og i Europa. Mange af de store begivenheder kan vi finde beskrevet i højskolesangbogens repertoire. Grundtvigs egen historie er også interessant. Vi følger ham gennem livet og synger nogle af de sange og salmer som han og hans samtidige har fået med i højskolesangbogen.

Foredrag og fællessang med Birgitte Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen