Birgitte Borup

Birgitte Borup

Birgitte Borup (f. 1975) er journalist og klummeskribent på Berlingske. Hun benyttes ofte som USA-kommentator på TV.

Birgitte har mange års erfaring i TV-branchen, hvor hun har været redaktør og chef på bl.a. Aftenshowet på DR og TV2/Nyhederne. Som 40-årig sagde hun sit faste job op og flyttede til New York, hvor hun i flere år arbejdede som freelancekorrespondent.

I dag bor hun på Frederiksberg og er redaktør for international kultur på Berlingske. Her skriver hun desuden klummer om det moderne liv.

Foredrag af Birgitte Borup:

Foredrag 1: Hvem vinder det amerikanske præsidentvalg i 2020?
Kampen om Det Hvide Hus er i fuld gang, og Donald Trump har skabt en historisk stor interesse for amerikansk politik. Men hvordan er Trumps chancer for at genvinde magten? Birgitte Borup er hyppigt benyttet som USA-kommentator på DR og TV2, og i dette foredrag klæder hun dig på til at forstå og tale med om det amerikanske valg. Her får du en ligetil og konkret gennemgang af de strømninger, der præger det amerikanske samfund – og som i sidste ende kommer til at afgøre det store spørgsmål: Hvem vinder præsidentvalget i 2020?

Foredrag 2: USAs førstedamer – ej blot til pynt!
USAs føstedamer er ofte lige så berømte som deres mænd. De fleste husker Jackie Kennedys cool elegance, Michelle Obamas rockstjernestatus og Hillary Clintons politiske feminisme, men hvor meget indflydelse har en First Lady egentlig? Birgitte Borup har arbejdet som journalist i USA og beskæftiget sig indgående med præsidentfruerne og deres betydning. I dette undeholdende foredrag fortæller hun levende om de mest epokegørende førstedamer gennem tiden, fra Eleanor Roosevelt til Melania Trump.

Foredrag 3: Tag chancen! Hvad er det værste, der kan ske?
Ofte ligger der et bedre liv og venter på den anden side af den chance, du ikke tør tage. Det opdagede Birgitte Borup, da hun som 40-årig havnede i en livskrise. Hun endte med at sælge sin lejlighed, sige sit velbetalte job op og flytte til New York, hvor hun boede og arbejdede i flere år. I dag er hun tilbage i Danmark med en fundamentalt anden livsindstilling. Et personligt, medrivende og inspirerende foredrag om at se sig selv i spejlet og stille spørgsmålet: Hvad er det værste, der kan ske?

ORSTYRER/INTERVIEWER
Birgitte Borup er en kompetent ordstyrer, som med autoritet og passende mængder humor kan styre enhver debat. Hun er også en erfaren interviewer, der kan få mennesket til at leve foran en forsamling. Birgitte har i sit virke som journalist interviewet alle typer mennesker, lige fra Hollywoods verdensstjerner til store forfattere, virksomhedsledere, politikere og ganske almindelige mennesker. Med sine mange års TV-erfaring har hun en særlig fornemmelse for at skabe fremdrift og nærvær i enhver debat eller samtale.

Birgitte Borup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen