Birgitte Borup

Birgitte Borup

Birgitte Borup (f. 1975) er journalist og klummeskribent på Berlingske. Hun optræder desuden hyppigt på radio og TV, hvor…

Læs mere
Book Birgitte

Birgitte Borup (f. 1975) er journalist og klummeskribent på Berlingske. Hun optræder desuden hyppigt på radio og TV, hvor hun taler om amerikansk politik og international kultur.

Birgitte har solid erfaring som formidler. Hun har lavet TV i mange år, både foran og bag skærmen, og sagde som 40 årig sit faste job op og flyttede til New York, hvor hun arbejdede som freelancekorrespondent. I dag er hun tilbage i København og er redaktør for international kultur på Berlingske.

Foredrag af Birgitte Borup:

Foredrag 1: Forstå fænomenet Trump
Donald Trump begyndte som et humoristisk indslag i amerikansk politik, men har i dag overtaget magten over både Det Hvide Hus og Det Republikanske Parti. Men hvad er årsagerne til, at Trump er nået så langt? Og hvordan hænger fænomenet Trump sammen med tidens øvrige fænomener; krænkelseskultur, polarisering og politisk korrekthed? Forstå den kamp om den amerikanske folkesjæl, der i disse år splitter USA.

Foredrag 2: #MeToo – hashtagget, der ændrede verden
Da #MeToo-bølgen skyllede ind over os, blev det ikke bare begyndelsen på en tid med færre uønskede klask i numsen. Det indvarslede også en æra med krænkelseskultur og en ny måde at omgås hinanden på. #MeToo og tidens andre kulturelle strømninger begyndte i USA, men påvirker i dag vores allesammens hverdag. Hvordan endte vi her? Og hvordan ser modbølgen ud?

Foredrag 3: Kan førstedamer være first movers?
USAs føstedamer er ej blot til pynt. Tværtimod er mange af dem lige så berømte og mere populære end deres mænd. De fleste husker Jackie Kennedys cool elegance, Michelle Obamas rockstjernestatus og Hillary Clintons politiske feminisme. Men hvor dygtige har kvinderne i Det Hvide Hus været til at gribe magten? Og hvordan spejler forskellige førstedamer som Eleanor Roosevelt og Melania Trump deres tid?

Foredrag 4: Hvad er det værste, der kan ske?
Ofte ligger der et bedre liv og venter på den anden side af den chance, du ikke tør tage. Det opdagede Birgitte Borup, da hun som 40-årig havnede i en livskrise og endte med at sælge sin lejlighed, sige sit velbetalte job op og flytte til New York. I dag er hun tilbage i Danmark med en fundamentalt anden livsindstilling og har lært at spørge sig selv: Hvad er det værste, der kan ske?

Ordstyrer
Birgitte Borup er en kompetent ordstyrer, som med autoritet og passende mængder humor kan styre enhver debat. Hun er også en erfaren interviewer, der kan få mennesket til at leve foran en forsamling. Birgitte har i sit virke som journalist interviewet alle typer mennesker, lige fra Hollywoods verdensstjerner til forfattere, virksomhedsledere, politikere og ganske almindelige mennesker. Hun kan skabe fremdrift og nærvær i enhver debat eller samtale.

Birgitte Borup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular