Bent Isager-Nielsen

Bent Isager-Nielsen
Foredrag af Bent Isager-Nielsen:

En foredragsaften med Bent Isager,
vil bringe dig ind i forbrydelsens verden. Her får du et indblik i det ofte kolossale og minutiøse arbejde, som efterforskning består af. Bent Isager fortæller på baggrund af sine to bøger Man Jager et Bæst og Fanger et Menneske (2008) og Efterforskerne (2012) medlevende om sin karriere og uddyber i foredraget motiverne bag forbrydelserne, hvor kunsten ofte er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang og bevæggrunde for sin handlemåde. Bent Isager har en meget lang erfaring inden for politiet og taler om kriminalitet, forbrydelse og straf, drabsefterforskning, pressens betydning i forhold til opfattelsen af kriminalitet, Rejseholdet, Danmarkshistoriens største røverie og en række andre spændende sager.

Bent Isager fortæller om sin karriere,
både som politiinspektør, efterforskningschef og tidligere drabschef i Rejseholdet. Han beretter om sit samarbejde med FBI, Scotland Yard og det canadiske politi. Bent Isager har også studeret seriemordere og serievoldtægtsforbrydere og giver i sit foredrag eksempler på spændende danske sager. Bortset fra Per Larsen, der nu er pensioneret fra politiet, har vel ingen mere end Bent Isager optrådt i medierne i utallige sammenhænge, hvor han forklarer om sager og forhold inden for politiets verden. Han har en helt unik evne til at perspektivere sagerne og deres betydning – uanset om det er en verserende bandekonflikt, store drabssager eller Danmarkshistoriens største medieskandale, Se & Hør sagen. Bent Isager vil også fortælle om betydningen af dna i efterforskningsarbejde og også her komme med spændende eksempler fra virkelighedens verden. Bent Isager har været en af drivkrafterne bag etableringen af dna-registret i Danmark

Politireformen,
som blev gennemført i 2007, betød store ændringer for politiet, men også for brugerne af politiets ydelser – landets borgere. Bent Isager fortæller på en levende og interessant måde om baggrunden for den store reform af politiet og giver på baggrund af sine mere end 40 år i politiet spændende eksempler på sager, der illustrerer nødvendigheden af, hvorfor politiet måtte ændre sig på en lang række områder, og hvad disse ændringer har betydet.

Bent Isager-Nielsen foredrag:

Foredrag 1: Efterforskerne
Intet drab er nogen sinde blevet opklaret af en enkelt mand. Drabsefterforskning er et holdarbejde, og i Efterforskerne fortæller tidligere leder af Rejseholdet Bent Isager Nielsen om sit tætte samarbejde med retsmedicinere og retsantropologer. Et samarbejde, der ofte bidrager med netop den lille brik, der får hele puslespillet til at gå op.

Foredrag 2: Man jager et bæst og fanger et menneske
Bent Isager-Nielsen s foredrag tager udgangspunkt i bogen af samme navn: “Man jager et bæst og fanger et menneske”. I bogen fortæller politiinspektør Bent Isager-Nielsen om sit liv i politiet – og i skyggen af den ultimative forbrydelse, hvor et menneske har måttet lade livet. Med udgangspunkt i virkelige mordgåder og deres opklaring fortæller han om politiets efterforskningsarbejde, om retsmedicin, afhøringsteknik og kriminalvidenskab, for slet ikke at nævne de mere moderne discipliner som DNA-registrering og gerningsmandsprofilering, som Bent Isager-Nielsen var med til at få indført her i landet. Med mere end 20 år med drab på første hånd er Bent Isager-Nielsen en af Danmarks mest garvede drabsefterforskere. Men også en af de mest forstående. Og er der én ting, erfaringen har lært ham, er det, at der selv bag de frygteligste forbrydelser altid gemmer sig et menneske – ofte et skræmt, kuet og ødelagt barn i en stor mands krop.

Bent Isager-Nielsen er politiinspektør ved Nordsjællands Politi – som chef for den Sjællands-dækkende specialenhed TFI (Task Force Indbrud), der skal bekæmpe organiseret indbrudstyveri, menneskehandel og hjemmrøverier begået af omrejsende kriminelle.

Foredrag med Bent Isager-Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Tilbage til forsiden.
Til toppen