Arne Mariager

Arne Mariager

Arne Mariager er aktuel med krimien “Fuglemanden” som han nu kan bookes til foredrag om.

Om bogen: Arne Mariagers debut er en meget dansk krimi. Et yngre ægtepar myrdes i et sommerhus i Nordjylland. En sommeraften! Manden med koldt blod, og kvinden først efter hun er blevet voldtaget. Alt tyder på, der er et seksuelt motiv bag den brutale forbrydelse. Politiets nye elite-enhed kastes hovedkulds ind i sagen, men inden opklaringsarbejdet for alvor er kommet i gang, står politiet med endnu et dobbeltdrab. To døde mennesker og endnu en kvinde, der har været udsat for en brutal voldtægt. På en elegant lystbåd i Bogense Havn. Med moderne dansk kunst i pantry’et. Mordvåbnet er tilsyneladende det samme, som blev brugt i Sommerhuset i Nordjylland. Efterforskningsleder Frank Skov-Nielsen fra den nydannede elite-enhed, DASK, må se i øjnene, at en forrykt seriemorder må være på spil, eller er det så enkelt? På trods af nogle blodige og makabre mord er Fuglemanden en hyggelig krimi. Romanen rummer gode og indlevede skildringer af Danmark og falder ikke for fristelsen til at reproducere et banalt – det er forfærdeligt – syn på verden. Og mens den varme sommer trækker sig tilbage, superligaen og Aab så småt er ved at komme i omdrejninger, undergår Frank Skov-Nielsens privatliv nogle behagelige forandringer. Forfatteren, Arne Mariager, har været chefredaktør i en lang årrække, kender enhver by i provinsen og er færdedes hjemmevant i enhver retssal. Han har skrevet har en roman (den første af 3 planlagte), der bringer mindelser om både Jens Okking og Jo Nesbø.

Arne Mariager, født 1951, er journalistuddannet og har arbejdet på en række dagblade. Fra 1984-1989 var han chefredaktør på Morsø Folkeblad, 1989-1996 chefredaktør og adm. dir. på Fyns Amts Avis og 1996-2009 chefredaktør og adm.dir. på Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad. Siden har han været freelance journalist, forfatter og foredragsholder. Gennem en halv snes år var han kursusleder på Den journalistiske Efteruddannelse. Arne Mariager blev i 1995 tildelt Laust Jensen-prisen, indstiftet af Morgenavisen Jyllands-Posten for sin indsats i den danske provinspresse. Han bor i Faaborg.

Andre potentielle foredrag v/ Arne Mariager

Foredrag 1: Et godt grin
Sammen har vi i Danmark skabt et herligt samfund, men måske er der blevet lidt for langt mellem de gode grin. Trist – for humor er medicin uden bivirkninger. Et muntert causeri krydret med en masse historier fra virkeligheden.

Foredrag 2: Fra udkant til højkant
Det såkaldte Udkantsdanmark er begyndt at slå fra sig, og stadig flere mennesker begynder at vælge storbyerne fra og flytte ud, hvor livet stadig kan minde om en børnesang. Og hvor der er fællesskab.

Foredrag 3: Fra Sherlock Holmes til Jussi Adler-Olsen
Et tempofyldt foredrag om udviklingen i kriminal-litteraturen, hvor vi kommer rundt om såvel de store forfattere, deres berømte hovedpersoner som de forskellige krimigenrer gennem tiderne.

Foredrag 4: Rugens sange i en @-tid
Om Jeppe Aakjærs digtning og liv. Aakjær skrev vidunderligt om stor natur og små mennesker. Har han noget at give det moderne menneske?

Foredrag 5: Så forskellige sind
Historien om seks danske statsministre, fra Schlüter til Mette Frederiksen – eller historien om en tid, hvor dansk politik for alvor forandrede sig.

Foredrag 6: Den positive naturhistorie
Hele den vestlige verden er ramt af en grøn bølge, men midt i debatten om nødvendighed af miljø-forbedringer overser vi ofte, at dansk natur på flere områder har det fremragende. Eksempelvis er antallet af fuglearter, der yngler i Danmark, steget støt de senere år, vandløbenes kvalitet er bedre, end tilfældet har været i årevis – og beretningen om laksebestanden i de vestjyske vandløb har karakter af et eventyr.

Foredrag 7: Mennesker på vejen
Causeri om farverige mennesker, Arne Mariager har mødt gennem et langt liv i medierne – fra Ove Sprogøe til Hans kongelige Højhed Prins Henrik. Fra rørende historier til muntre anekdoter.

Foredrag 8: En hverdag med Gud
Foredraget tager afsæt i, at vi danskere generelt er langt mere troende, end vi selv er klar over – og langt mere troende, end vi lader omgivelserne vide. Det belyser jeg bl.a. gennem eksempler fra ”mennesker jeg mødte på vejen” – så får folk et foredrag, dybest set om kirke og tro – men garneret med eksempler via Ove Sprogøe, Lars Lilholt, Bjørn Nørgaard og andre koryfæer.

Foredrag med Arne Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen