Anne Haubek

Anne Haubek

Anne Haubek har været journalist i DR i over 20 år. Hun har beskæftiget sig med de fleste genrer indenfor journalistik: nyheder, dokumentar, debat, reportage, studievært og liverapportering. På flere P1‐valgudsendelser har hun været vært i forbindelse med EU‐valg. Hun har rejst og rapporteret fra de fleste europæiske lande og dækket EU‐topmøder. Hun har modtaget Europa‐Parlamentets danske journalistpris i 2010 og Prix Radio for årets dokumentar/feature i 2009.

Foredrag af Anne Haubek:

EU: ALT HVAD VI KENDER STÅR PÅ VIPPEN
Flygtningestrømme har udløst EU’s største krise i fællesskabets historie. Storbritannien har stemt sig ud af unionen, og flere lande ønsker lignende afstemninger. Samtidig er der mange steder indført grænsekontrol og viljen til at finde fælles løsninger på fælles problemer er ikke stor. Under det hele ulmer også en økonomisk krise, som langt fra er ovre. Mange lande har katastrofal høj arbejdsløshed, og i de fleste lande vokser tilslutningen til højrenationale bevægelser.

Er vi på vej mod en opløsning af EU­samarbejdet? Står vi overfor en nær fremtid, hvor alt kan ske, hvor årtiers samarbejde på det europæiske kontinent risikerer at gå tabt fra det ene øjeblik til det næste? Aldrig har det været så afgørende at handle rationelt, køligt, klogt og humant – og aldrig på denne side af Anden Verdenskrig har det hele virket så kaotisk, uforudsigeligt og ildevarslende.

Mød Anne Haubek, der har arbejdet i DR i en årrække, heraf de seneste 12 år som vært og redaktør af P1‐programmet Europa lige Nu og som studievært på Orientering i P1. Hun vil fortælle om sit arbejde med programmet gennem årene, hvor hun har deltaget i mange afgørende EU‐topmøder, interviewet toppolitikere, eksperter og mødt europæerne selv på mange reportagerejser. Hør også hendes bud på, hvad der er på færde, hvad vi ved og ikke ved, om hvordan EU‐maskinen er sat sammen, hvordan den virker ‐ og få bud på, hvad vi kan forvente eller frygte i disse måneder, hvor så meget står på spil.

Ordstyrer
Anne Haubek er også ordstyrer, både på dansk og engelsk. Hun har flere års erfaring som kompetent og skarp ordstyrer – både ved debatter med politikere og med eksperter – især om europæisk og international politik. Hun har bl.a. arbejdet for Europahuset, Københavns Universitet og Nordisk Råd. Emner: EU, europæisk politik, Norden, Balkan, demokratiudvikling, Europas historie, mv.

Foredrag med Anne Haubek booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen