Anne Birgitte Stürup

Anne Birgitte Stürup

Anne Birgitte Stürup har siden hun blev færdig som jurist i 1972 været anklager. I løbet af sin 40-årige…

Læs mere
Book Anne

Anne Birgitte Stürup har siden hun blev færdig som jurist i 1972 været anklager. I løbet af sin 40-årige karriere er hun blevet en af de mest erfarne anklagere herhjemme. Grundig forberedelse og et skarpt blik for detaljen er fundamentet for, at der sker domfældelse når Stürup møder. Denne driftsikkerhed skaber respekt iblandt kollegaer forsvarsadvokater og dommere, som beskriver hende som en legende indenfor sit fag. Er aktuel med bogen “På ofrenes side – En anklagers liv” (marts, 2018).

Foredrag af Anne Birgitte Stürup:

Foredrag 1. Anklageren – en sag for Stürup
Amagermanden og fætrene der slog italieneren ihjel – I gennem 40 år som anklager har Stürup stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest hårdkogte og hensynsløse forbrydere. I 2010 skrev Stürup retshistorie, da hun som den første mødte i sin nævningesag nummer 100. Til markering af jubilæet skrev Morten Bruun og Thomas Bjerg portrætbogen Anklageren – En sag for Stürup. I bogen fortæller Stürup om de største af de mange sager som hun i tiden har mødt i.

I et spændende foredrag kommer du kommer med i retten og finder dig selv overfor med nogle af landets mest brutale, kyniske og hårdkogte forbrydere. Du hører om virkemidler, teknikker og ikke mindst håndteringen af den store bevågenhed sagerne har i pressen. Sidst men ikke mindst fortæller Stürup om hvorfor en pæn forstadsdame, mor og bedstemor har valgt at tilbringe en stor del af sit liv i selskab med mordere, voldtægtsmænd og pædofile.

Foredrag 2. Amagermanden – århundredets kriminalsag
I december 2011 faldt der dom i sagen som af mange blev kaldt for århundredets kriminalsag. 25 års brutale og ydmygende voldtægter, drab og røverier af tilfældige kvinder var slut. Amagermanden var fældet og sendt i fængsel på livstid. Som så ofte før var anklageren den erfarne Anne Birgitte Stürup.

I et fængslende foredrag fortæller hun om sine oplevelser ansigt til ansigt med en serieforbryder, som man ellers kun møder i film. I foredraget fortæller hun om en usædvanlig kynisk og brutal gerningsmand, der med uhyggelig koldblodighed igennem mange timer udsatte sine ofre for systematiske ydmygelser. Om hvordan han forsøgte at slette sine spor. Du hører om hans skæbnesvangre fejl, der førte politiet på sporet. Du hører om forløbet af retssagen og om nøglepunkterne, der endte med at sende amagermanden bag tremmer på livstid.

Foredrag 3. Straf – hvad nytter det?
Tyve, røvere, spritbilister, bedragere, narkohandlere, voldsmænd og mordere….. Anklager Anne Birgitte Stürup har igennem 40 år mødt alle slags forbrydere. Nogle er sindsyge, nogle er forsømte, nogle er desparate og nogle er det man i daglig tale kalder psykopater. Hvorfor straffer vi? – er det for ofrenes skyld? – for samfundets? – forebygger det gentagelser?

Anne Birgitte Stürup fortæller om sit syn på begrebet straf. Hun baserer sit foredrag på de erfaringer, hun har gjort sig i løbet af sin lange karriere som anklager. Hjælper højere straffe? Kan man bruge afsoningen bedre? Fodlænker og andre alternative straffe?

Foredrag 4. Skal man frygte kriminalitet?
Mange er bange for kriminalitet. De indretter deres liv efter frygten for kriminalitet. De lukker sig inde. De lægger bånd på sig selv og går glippe af oplevelser og glæder i livet. Er frygten overhovedet velbegrundet?

Anklager Anne Birgitte Stürup tager tyren ved hornene og taler om sandheder og myter om kriminalitet. Hvem er gerningsmændene og hvem er ofrene. Bør du frygte kriminalitet mere end du bør frygte at blive ramt af et lyn?

Foredrag med Anne Birgitte Stürup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular