Andrea Hejlskov

Andrea Hejlskov

Andrea Hejlskov (1975), forfatter, foredragsholder og samfundsdebattør.
Med flere bøger bag sig, lange foredragsturneer og faste klummer og essays i bl.a Information har Andrea Hejlskov etableret sig som en af de allermest kompromisløse formidlere i tiden. Andrea Hejlskov arbejder i feltet mellem autenticitetskultur, bæredygtighed og autofiktion; hun skriver og fortæller om sit eget liv men rodfæster det altid til større bevægelser og fænomener i vores tid. Som foredragsholder er Andrea Hejlskov kendt for at skabe lige dele debat og inspiration, en levende og engageret fortæller, der helt bevidst bruger “det talte ord” som metode og teknik.

Foredrag af Andrea Hejlskov:

Foredrag 1: Livet i skoven
I 2013 udkom bogen “Og den store flugt”- en bog der handler om hvordan Andrea Hejlskov og hendes familie trak stikket ud/stod af ræset og flygtede langt ud i de vilde svenske skove hvor de bosatte sig som nybyggere og byggede deres egen bjælkehytte.
Bogen fik voldsomt meget opmærksomhed og familien optrådte både i diverse artikler og tvudsendelser (bl.a temalørdag på DR2 og små videoreportager for “dårligt nyt” med Anders Lund Madsen).
Hvad er det, der får en helt almindelig familie til at træffe så radikalt et livsvalg? Og hvilke konsekvenser har det?
Andrea Hejlskovs foredrag om familiens første, hårde, år i den svenske vildmark handler både om natursyn, idealisme, samfundskritik og helt konkrete lavpraktiske løsninger på en hverdag uden indlagt el og vand og uden moderne bekvemmeligheder overhovedet.
Andrea Hejlskovs bog og efterfølgende formidling omkring det primitive liv i skoven satte gang i en ret stor debat ikke mindst på de sociale medier- autenticitet og bæredygtiged, kapitalismekritik og “melden sig ud af samfundet” blev sat til diskussion og hendes foredrag har lige siden været både velbesøgte og livlige.

Foredrag 2: Om autofiktionen
Foredraget tager udgangspunkt i Andrea Hejlskovs overvejelser omkring “det at skrive om sig selv” men også hendes tanker omkring litteraturens pligt og rolle i en tid hvor de traditionelle strukturer både omkring bogen men også i samfundet forandrer sig. Andrea Hejlskov har eksperimenteret med form (hun har udgivet bl.a en facebookbiografi, flere smsdigtsamlinger) og udgivelsesformer (hun har været både på store forlag og på små mikroforlag) og hun betragter sit virke som blogger og foredragsholder som fuldt integrerede og vigtige elementer i hendes forfatterskab- og er således en del af den stigende tendens i litteraturen henimod “performativ biografisme” og transparens. Selviscenesættelse på de sociale medier samt fordele og ulemper ved brugen af de digitale muligheder bliver også sat i perspektiv.

Foredrag med Andrea Hejlskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen