Anders Wejrup

Anders Wejrup

CFO, konsulent, instruktør, underviser, foredragsholder, rejseleder. Tidligere administrerende direktør i Nordisk Fjer.

Foredrag af Anders Wejrup:

Foredrag 1: Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud
Del I: “Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud i 1990”. Hvad var det der skete, hvordan kunne det lade sig gøre i mere end 20 år at bestyrelsesformanden Johs. Petersen kunne holde koncernens katastrofale økonomiske stilling skjult over for alt og alle, såvel internt som eksternt. Hvad var det han kunne. Hvem hjalp ham. Hvorfor gjorde de det.

Få et unikt indblik bag facaden i vel nok Danmarkshistoriens største og mest spektakulære erhvervsskandale, som via bl.a. Lex Nordisk Fjer, har haft meget stor betydning for dansk erhvervslovgivning. Vi tager på en tur rundt i Nordisk Fjer Universet og hilser på Solkongen og demagogen Johs. Petersen, Klubkassen, Efterretningschefen, Rigsforstanderen, Rivieramanden, Mørkets Fyrste, Tryllekunstneren, Cowboy John, Panama Kongen, Fakturakongen, New Jersey Mafiaen, Stråmanden m.m.fl.. Vi kommer helt tæt på storsvindleren Johannes Petersen og hører om hans fantastiske ekvilibristiske finansielle og regnskabsmæssige stunts. Stunts du ikke troede var mulige.

Foredrag 2: Når livet tager en uventet drejning
Del II: “Når livet tager en uventet drejning”. Et hårrejsende, nervepirrende og følelsesmæssigt hårdt foredrag om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990. Der sættes fokus på det meget langvarige og særdeles opslidende 12-årige retslige efterspil og konsekvenser efter Nordisk Fjer Sagen, herunder en ufrivillig tur i Horserød Statsfængsel. Vi kigger indenfor i et ellers meget lukket system og ser hvordan livet former sig i et fængsel på godt og på ondt. Vi skal bl.a. høre om Sheriffen, Visi-Kaj, Guld Gunnar, Narkobaronen, Kommafejlen, Råhypnolmanden, Elvis Veet og mange, mange flere.

Foredrag 3: At rejse er at Leve – & Opleve – & Spise – & Læse (Kan holdes fra foråret 2018)
“At rejse er at Leve – & Opleve – & Spise – & Læse”: Vi tager på en spændende tur rundt i Europa med Rejseleder Anders Wejrup og Riis Rejser A/S, besøger hovedstæder, metropols og andre spændende byer.  Vi tager fx på flodkrydstogt på Rhinen, Mosel og Main, vandrer i Brdr. Grims fodspor ned igennem Europa, tager på en skøn forårs tulipantur til Holland, besøger Normandiet/Bretagne, D-dagskysten og den amerikanske krigskirkegård ved Omaha Beach, og vi bestiger den pragtfulde ”granitknold” Mont-Saint Michelle i Bretagne, vi holder sommer og advent i Stockholm, suser rundt i de Polske bjerge og holder jule- og nytårsaften i dette så pragtfulde land, nyder en gang pragtfuld og medrivende Schlagernachtmusik i Frankfurt, tager til fest med Hansi Hinterseer i Dresden og oplever masser af andre spændende rejseoplevelser. Glæd dig til en unik og helt fantastisk oplevelse.

Foredrag med Anders Wejrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Referencer:

“Kære Anders Wejrup, tak for et blændende foredrag i Korskirken i Herlev den 13. februar 2017 om “Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990” (Del I). Der var mange der efterfølgende fortalte hvor begejstrede de var for din spændende fortælling. Vi glæder os allerede til næste år, hvor vi skal have fortsættelsen, Del II, “Når livet tager en uventet drejning”, hvor du vil fortælle om det 10-årige retslige efterspil, og ikke mindst om dit ufrivillige ophold i Horserød Statsfængsel. Der skal nok blive run på den dag”
Karl Norup, Korskirken i Herlev

”Tak for en super hyggelig og inspirerende eftermiddag hos Ældre Sagen Ishøj den 2. februar 2017, i vores nye domicil ”Foreningshuset”. De 100 fremmødte medlemmer var vildt begejstrede over dit foredrag, Del II, ”Når livet tager en uventet drejning”, om det 10-årige retslige efterspil i kølvandet på Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990 (Del I), og ikke mindst dine til tider hårrejsende historier fra Statsfængslet i Horserød. Vi glæder os til du har Del III klar”.
Inga Juel Johansen, Ældre Sagen Ishøj

“Tak for et aldeles fremragende foredrag i OK-klubben den 16. november 2016 om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud i 1990, Del I, som vi jo havde meget stor glæde af at høre dig fortælle om for et års siden i OK-Klubben. Vi havde alle sammen glædet os rigtig, rigtig meget til det opfølgende foredrag, Del II, som du havde kaldt ”Når livet tager en uventet drejning”, om det retslige efterspil i 90’erne og ikke mindst om det noget specielle og grænseoverskridende ophold du havde i Horserød Statsfængsel i 1999/2000, Base Camp Horserød som du vist kaldte det. Det var tydeligt, at vore mange medlemmer levede med i din beretning og drog et lettelsens suk, når du havde fremgang. Det var smukt og dejligt at opleve. Jeg har efterfølgende fået mange særdeles positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Imponerende at du i 2 timer kunne holde dampen oppe og ikke mindst formåede at holde 235 deltagere vågne. Hvornår kommer du med Del III?. Vi er klar i Randers!”
Formand Inge Thomsen, OK-Klubben i Randers

”Tusinde tak for en fantastisk forrygende aften hos FOF Sønderborg den 14. november 2016, hvor du som lovet gav den max gas og fik publikum med dig. Det var så spændende en fortælling at tiden stod helt stille. Masse af gode og relevante spørgsmål som du gav dig god tid til at besvare. Vi fik rigtig mange gode tilbagemeldinger fra deltagerne, som gav udtryk for at det havde været et virkelig godt foredrag”
FOF Sønderborg, Foredragsleder, Britt

“Det var en forrygende Anders Wejrup der gæstede os i Galten-Skovby Rotaryklub den 12. september 2016. Heldigvis havde vi inviteret vores naboklubber, så vi var i alt 108 Rotaryanere/gæster der fik fornøjelsen af at opleve en veloplagt Anders Wejrup, der bl.a. forklarede hvordan Danmarks største erhvervsskandale kunne finde sted. Hvordan var det lykkes den legendariske og karismatiske Johannes Petersen (sammen med rullepølsen), at snyde hele den danske magtelite. Svaret var magtbegær, storhedsvandvid, manipulationer og løgne. Nordisk Fjer havde på daværende tidspunkt Danmarks ”bedste” bestyrelse bestående af stjerneadvokater og toppen af Dansk erhvervsliv, men hvor var de henne dag lokummet brændte – pist væk, og på daværende tidspunkt kunne man ikke sætte ”de kendte” i fængsel. Bestyrelsesansvar var der intet der hed i 1990. Derfor blev Lex Nordisk Fjer en realitet og i dag er der helt andre regler der gælder for professionelle bestyrelser – så lidt godt kom der da ud af det. Tak til Anders for en forrygende aften.”
Finn Blaavand, Partner/Pensionskundechef. Dansk Firmapension

“Tak for en fantastisk aften i Innovest den 12. maj 2016. Der har været stor ros til dig for din medrivende og veloplagte fremlæggelse af det mildt sagt meget omfangsrige materiale om Nordisk Fjer. Det var en stor oplevelse og jeg glæder mig nu ekstra meget til at skulle opleve historien i Skuespilhuset i København den kommende lørdag”
Søren Holm, Udviklingschef, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd

”En enormt interessant og spændende beretning om Danmarks Historiens største erhvervs skandale. Anders formår at fange alle tilhørende både unge og ældre med hans levende fortællestil og smittende engagement. Det er virkelig en utrolig historie som kommer meget tæt på ved at høre den fra en så central person. Et foredrag kan varmt anbefales herfra, som en kollega fortalte bagefter ”jeg blev helt høj”.”
Christian N. Andersen. Senior Konsulent, emendo A/S

“Anders Wejrup, Whistlebloweren, der fældede Nordisk Fjer. ”Hardly welcome” et af Johannes Fisker Petersens mange valgsprog. JP kom fra beskedne kår, men lyver om sin opvækst drevet af et utroligt magtbegær. Det var fantastisk at høre om, hvorledes en leder, der er intelligent, visionær, strategisk og taktisk tænkende har en formidabel evne til at få alle med. En leder, der har stor regnskabsmæssig indsigt, er ekstrem venlig og socialt charmerende, er en oratorisk begavelse og i stand til at fordreje sandheden for alt og alle. Hvordan JP sørgede for at omgive sig med dygtige mennesker, finde deres svagheder og udnytte dem, og rent bogstaveligt købe dem med alle mulige midler. JP var en sand Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Det er beskæmmende, at veluddannede personer i høje stillinger i den grad kunne lade sig ”forføre”. Det er utroligt, at ingen turde sætte sig op mod JP, som i den grad gik på kompromis med stifteren af Nordisk Fjer H. O. Langes motto: Sandhed, Ærlighed, Troskab = SÆT, men også tankevækkende, at selv H. O. Lange blev forblændet af JP. Det er godt, at der findes personer som Anders Wejrup, der tør sige fra og tage sin straf. Og hvad har vi så lært af hele sagen? Umiddelbart ikke så meget med henblik på forrige års OW-Bunker skandale. Tusind tak for et utroligt spændende foredrag. Et foredrag som rummede hele den spændende historie om Nordisk Fjer krydret med særdeles aktuelle indslag. Gid rigtig mange vil høre historien, inkl. lydoptagelsen af JP fra en generalforsamling og gid foredraget kan medvirke til, at historien ikke får lov at gentage sig. Det var rigtig synd, der ikke var plads til flere i caféen”
Marianne Davidsen og Kurt Mikkelsen, 2 x Formand, Lundebjerggård, Fredagsklubben, 11. marts 2016

C-klubben i Ballerup fik ”Fjer for alle pengene…” da den tidligere direktør i Nordisk Fjer, Anders Wejrup forleden dag fortalte en oplagt og nysgerrigt lyttende forsamling, om hvordan det kunne gå til, at en gammel hæderkronet dansk virksomhed indenfor dun og fjer, blev rammen om en utrolig økonomisk skandale, med ufine metoder og lidt for megen kreativ bogføring. Anders Wejrup er en blændende fortæller, der på en munter og meget underholdende måde, får hvirvlet op i de støvede ”dun og fjer”. AW’s causeri blev yderligere illustreret af mange pudsige og muntre illustrationer med PowerPoint på det hvide lærred, og takket være hans store, konkrete viden fra ”direktørgangen”, fik vi et detaljeret indblik i hvordan den store, kendte og respekterede fabrik des­værre endte i et stort kollaps og måtte lukke, fordi hæderligheden hos nogle få blev tilsidesat lidt for ofte. Begivenheden ligger nu godt 25 år tilbage, og kan nu lettere betragtes i historiens lys. Den interessante men også tragiske historie bliver både morsom og belærende i Anders Wejrups underholdende fremstilling. Foredraget kan derfor anbefales på det varmeste”
Lillian Klarholdt, Formand for C-Klubben i Ballerup, 17. februar 2016

“Som førstehåndsvidne giver Anders Wejrup et uhyrligt indblik i ”Nordisk Fjer Sagen”, som uden sammenligning var det 20. århundredes største erhvervsskandale i Danmark. Udtrykket ”en fjer bliver til fem høns” handler om overdrivelse, men når det gælder ”Nordisk fjer Sagen” er der ikke behov for overdrivelse, for her overgår virkeligheden fantasien! Magtmisbrug, løgn og manipulation på direktionsgangen i Nordisk Fjer var skinbarlig sandhed! Levende og engageret formidler Wejrup en vanvittig og autentisk historie! Tak for et spændende indblik i en lukket verden”
Sognepræst Samuel Leth-Larsen, Nr. Jernløse og Kvanløse sogne, 16. februar 2016

“På dagen kom der en meget fin feed back fra deltagerne. Du blev udnævnt til at være den bedste foredragsholder vi har haft. Du var engageret – du var inddragende – talte så alle kunne høre dine guldkorn. Forsamlingen var utrolig lydhør. Og så selve bedrageriet. Selve historien og tidsbilledet. Utroligt. Det var ikke blot en meget dramatisk historie du udrullede for os – men også en del af Danmarks historiens største bedrageri. Mange familiers opsparing forsvandt i den blå luft – skilsmisse – selvmord mm. Også din inddragelse af nutidens skandaler – f eks OW-bunker m fl. blev sat i relief. Men tilbage er også at alle de prominente personer, som blev involveret i svindelsagerne – fik foræret formuer for ingenting osv – beviser blot at det gamle ordspil ”at verden vil bedrages” stadig gælder. Endnu engang 1000 tak for en fantastisk dag”
Inga Hansen, Formand, Københavns Kommunes Embedsmandsforening, 18. januar 2016 på Københavns Rådhus i Festsalen

”Tusind tak for en super aften – alle var tryllebundet. Det var et fantastisk foredrag, inspirerende og hårrejsende, i Matadorsalen på Børsen i Svendborg”.
Torben Ahle Pedersen, stats. aut. revisor, Partner, E&Y, 19/11 2015

“Anders Wejrup (AW) rykker sit publikum helt ud på stolekanten. Når AW går i gang med at fortælle om skandalen i Nordisk Fjer er publikum naglet fast til stolen og lutter øre. Ingen vil gå glip af et eneste ord i den spændende fortælling om den virksomhed, der er gjort til sammenligningsgrundlag for alle efterfølgende erhvervsskandaler. AW fortæller historien i et forrygende tempo og et levende sprog – det er næsten som om, man er offer for Johannes Petersens berygtede C-kur. AW formidler det store materiale på en super god og struktureret måde og krydrer foredraget med en lang række anekdoter, som i den grad bekræfter, at han har været helt tæt på virksomhedens hovedpersoner. Det var et foredrag, der i den grad blev et samtaleemne på kontoret dagen derpå. Derfor skal der lyde en stor til AW for et på samme tid hudløst ærligt, medrivende, nærværende, rystende og levende foredrag”
Søren Thorsen, Senior Vice President, Trading, Jyske Bank, Silkeborg 17/9 2015

Jan Erik: “Tak for et godt og medrivende indlæg om Nordisk Fjer, Anders. Det var en virkelig levende og personlig førstehåndsberetning om en af landets største erhvervsskandaler i nyere tid. Foredraget kan kun anbefales og begejstringen i klubben var stor over dit indlæg”. John: “Tak for et levende og engageret foredrag i Hadsten Rotary Klub”. Hans: “Tak for et rigtig spændende indlæg, som uden tvivl kunne have været meget længere. En rigtig god aften”. Lasse: “Super foredrag du gav igår”. Morten: Fantastisk levende fortælling. Tak”.
Hadsten Rotary, Erhvervsarrangement, 2/9 2015

”Tak for et fantastisk levende og spændende indlæg om Nordisk Fjer koncernens storhed og fald. Det blev fantastisk godt modtaget af deltagerne på vores årsmøde i Foreningen af Interne Revisorer. Du opnåede en meget høj score”.
Neil Jensen, Regional Chief Auditor, RSA Scandinavia, 27/5 2015

”Tak for det sublime foredrag du holdt om Nordisk Fjer i min Rotary Klub her i morges. Det er meget længe siden jeg har hørt så godt et foredrag”.
Terkel Olsen, Owner, BioCare Nordic ApS, 21/4 2015

René: ”Tak for en underholdende, kompetent og yderst levende aften. “Weltklasse” som tyskerne ville sige”. Jimmy: “Tak for en forrygende aften, som desværre gik alt for hurtigt. En ting var at læse bogen. Noget andet var at høre dig fortælle, hvordan du har oplevet det hele”. Sonni: “Fantastisk inspirerende foredrag. Du er godt nok sej”.
Boldklubben B1973, Herlev, sponsor arrangement, 26/3 2015

Ib, aftenens referent: ”…jeg skal love for at vi fik en spændende, sprudlende, saftig historie i et forrygende, humørfyldt tempo, krydret med mange anekdoter. Mange kendte navne blev omtalt, ligesom vi hørte om Rigsforstanderen og Rullepølsen. En herlig aften”.
Værløse Rotary Klub, Den Gamle Skole, Kirke Værløse, klubaften 23/3 2015

Kirsten: ”Aftenen forløb forrygende og hæsblæsende. Jeg har ikke før været ude for en så stor spørgelyst”. Jakob: “Tak for et fantastisk godt foredrag om NF. Tænk at der gik næsten 3 timer – men sådan føltes det nu ikke”. Peter: “Tak for en god aften og foredrag. Du er meget levende at høre på og en god formidler. Det var en stor fornøjelse at høre og se dit show”. Britta: “Det var en super god aften på Sognegården, og hold da op hvor var du super, nærværende og medrivende”. Christoffer: “Jeg blev inspireret og utrolig begejstret over at høre dig fortælle om sagen. Du er en virkelig god fortæller, og du formår med humor og indsigt at give dit publikum en vedkommende, spændende og uhyre relevant oplevelse”.
Måløv Kirke, Sognegården, åbent arrangement, 19/3 2015

Director, Pia Højlund Juul: “1000 tak for din indsats, dit engagement og dit foredrag ved vort arrangement i Nordisk Film Biograf i Randers. Det var meget spændende og indsigtsfuldt at høre derom. Kunne faktisk godt have hørt derpå i længere tid. Vi har modtaget en del tilbagemeldinger fra deltagere. Alle som én giver udtryk for et meget spændende indlæg. Dejligt at det lykkes at få det hele med arrangementet til at gå op i en højere helhed – det har du en meget stor del af æren for”.
BDO Randers, Statsautoriseret revisionsaktieselskab, 15/1 2015

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen