Anders Samuelsen

Anders Samuelsen

Anders Samuelsen (født 1. august 1967 -) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance og fra 2010 tillige af Horsens Byråd. Han har tidligere været medlem af Folketinget (1998-2004) og Europa-Parlamentet (2004-2007) for Det Radikale Venstre. Den 7. maj 2007 stiftede han Ny Alliance sammen med Naser Khader og Gitte Seeberg, som begge siden har forladt partiet. I sommeren 2008 blev et nyt og mere liberalt partiprogram vedtaget, samtidig med at navnet blev ændret til Liberal Alliance. Anders Samuelsen blev partileder efter Naser Khaders farvel til Liberal Alliance i januar 2009.

Foredrag af Anders Samuelsen:

Foredrag 1: Comeback Kid
Foredrag med udgangspunkt i bogen Comeback Kid. Om bogen: Mit politiske projekt er kuldsejlet. Naser er gået, og jeg har uden begejstring sagt ja til at overtage ledelsen af den lille forpjuskede flok, der er tilbage i Liberal Alliance. Det har aldrig været meningen, at jeg skulle være lederen. Der var bare ikke rigtig andre tilbage. Jeg er ikke den fødte leder. Jeg er den fødte erstatning. Jeg kom til verden som erstatning for et barn, mine forældre mistede. Men jeg tør roligt sige, at jeg blev modtaget med noget større begejstring som erstatningsbarn end som leder. Jeg har ingen jordisk chance for at få det politiske projekt til at lykkes. Jeg ryger helt sikkert ud af Folketinget ved næste valg. Og nu skal jeg skilles. ”Dead man walking!” sagde man, når Anders Samuelsen kom gående på Christiansborgs gange i 2009. Hans politiske karriere lignede en vittighed, da han havde overtaget fallitboet Liberal Alliance efter Naser Khader. Samtidig var han ved at blive skilt. Hans liv havde nået et nulpunkt i lighed med 8o’er-sloganet: ”Du har ikke en chance – brug den!”. Comeback kid er Anders Samuelsens egen beretning om at være i centrum af nyere dansk histories mest hypede politiske begivenhed, Ny Alliance. Det er fortællingen om opturen fra nul til 15.000 medlemmer på få uger; om magtkampene i partiets ledelse, om nedturen, der i årevis var tungt belagt med nul-komma-næsteningen procent af stemmerne til genrejsningen af partiet og positionen som landets nye dagsordensættende parti. Det er en meget personlig fortælling om de mennesker og begivenheder, der er fundamentet for Anders Samuelsens politiske drive. Om en elsket, men dybt alkoholiseret far, om en hadet dæmonisk stedfar og om en tætvævet familie fra Horsens.

Foredrag 2: Vores op- og nedture i politik – sammen med Naser Khader
Anders Samuelsen og Naser Khader fortæller om deres fælles og hver-for-sig op- og nedture i politik. Det er et både hylende sjovt og eftertænksomt foredrag.

Foredrag 3: Efter aftale 

Foredrag med Anders Samuelsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen