Anders Agner Pedersen

Anders Agner Pedersen

Anders Agner Pedersen er journalist og forfatter. Seneste bogudgivelse “OBAMA – HÅBETS PRÆSIDENT” (januar 2019).

Foredrag af Anders Agner Pedersen:

Foredrag 1: Kennedys største taler
På baggrund af den nye bog ‘Fred I Alle Tider – John F. Kennedys Største Taler 1953-63′, der udkommer til november, fortæller Anders Agner Pedersen historien om USA’s mest berømte præsident og de fantastiske taler, han holdt. Indsættelsestalen, Berlinertalen og fredstalen står den dag i dag som nogle af de største taler i verdenshistorien og kendes af alle. Men historien om, hvordan talerne blev til og hvilke politiske overvejelser og omstændigheder, der lå til grund for talerne, kender de færreste. Det er denne historie, Anders Agner Pedersen i foredraget fortæller.  Som den sidste danske journalist, interviewede Anders Agner Pedersen i sommeren 2010 Kennedys mangeårige taleskriver, Ted Sorensen, om netop Kennedys taler. Et både interessant og tankevækkende interview, som blandt andet afslørede, hvilken af talerne, Sorensen mente var den bedste. Du kommer helt tæt på præsidenten, der 50 år efter sin død, fortsat fascinerer os alle og får et spændende indblik i de taler, der dannede rammen om hans 1000 dage ved magten.

Foredrag 2: Amerikansk politik
Med afsæt i mit daglige arbejde som redaktør af netmediet Kongressen.com, der beskæftiger sig med amerikansk politik, gennemgår jeg den aktuelle politiske situation i Washington, både set ud fra et indenrigs- og udenrigspolitisk perspektiv. Jeg trækker trådene tilbage til historiske begivenheder og frem til i dag.

Foredrag 3: Kennedy-brødrene
Med udgangspunkt i bogen ’Kennedybrødrene’ fortælles historien om de tre legendariske brødre Jack, Bobby og Ted Kennedy. De tre brødre satte på hver deres måde et tydeligt præg på både amerikansk politik og det amerikanske samfund. Jack Kennedy inspirerede Amerika, Bobby Kennedy udfordrede Amerika og Ted Kennedy forandrede Amerika. Det er med udgangspunkt i de tre brødres utrolige liv og den tid de levede i, at jeg fortæller historien om Kennedy-brødrene.

Foredrag 4: Det konservative kollaps (sammen med Jens Aagaard)
Krisen kradser i Det Konservative Folkeparti. Som Folketingets mindste parti, uden nogen form for politisk indflydelse, er der ikke meget at råbe hurra for, når partiet i 2015 fejrer 100 års jubilæum. Fra tidligere at være en magtfaktor under Poul Schlüter og en stabil enhed under Bendt Bendtsen, er partiet de seneste år faldet sammen og der er ikke meget der tyder på, at det lysner i horisonten. Men hvordan kunne det komme så vidt, at et af Danmarks ældste og mest hæderkronede partier kunne ende som en detroniseret skygge af noget, der var en gang? Og er der en vej ud af det politiske mørke? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, bogen ’Det Konservative Kollaps’ ser nærmere på. I dette foredrag får publikum et unikt indblik i de både dramatiske og overraskende begivenheder, der førte til det konservative kollaps. Ligeledes kan fortælles der om en aktuel situation, præget af intern splid og frustration. Lars Barfoed er fortsat formand, men bestemt ikke en tiljublet en af slagsen. Og ville Connie Hedegaard ’bare komme hjem’, ville han være fortid hurtigere end man kan sige bankdirektør Varnæs. Med dette foredrag kommer du helt tæt på et af Danmarks ældste partier og får den både dramatiske og fængende historie om personopgør, fejltrin og et parti, der både den gang og nu præges af magtkampe. “Det Konservative Kollaps’ af Anders Agner Pedersen og Jens Aagaard udkommer 18. september 2014 på Forlaget Rosenkilde & Bahnhof.

Foredrag 5: Da Spin Erobrede Danmark (sammen  med Jens Aagaard)
Med udgangspunkt i bogen ’Da Spin Erobrede Danmark’, fortælles historien om, hvordan spin kom til Danmark, hvor det kom fra og hvordan det bliver praktiseret på Christiansborg. Vi trækker en linje fra Clinton, Tony Blair over Anders Fogh Rasmussen, som var den første danske partileder og siden hen statsminister, som forstod at udnytte fordelene i effektiv, strategisk kommunikation. I foredraget illustrerer vi på baggrund af egne erfaringer, hvordan nogle af de største sager er blevet håndteret kommunikativt, og runder af med at se nærmere på den nuværende regerings aktuelle situation.

Foredrag med Anders Agner Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen