Adrian Lloyd Hughes

Adrian Lloyd Hughes

Mangeårig DR medarbejder Adrian Hughes er vært på DR K’s Historiequizzen, Kunstquiz og P1’s Klog på Sprog. Adrian Lloyd Hughes er oprindeligt fra Wales, men flyttede til Danmark som barn. Her har han også senere taget uddannelse som journalist. I danskernes bevidsthed er han formentlig uden tvivl bedst kendt som tv-vært i programmer om kunst og kultur, ikke mindst Smagsdommerne på DR 2 og DR K, som er blevet sendt i en lang årrække. Hughes indledte sin karriere som journalist i 1985, som praktikant på DR. Han har abejdet på ungdomsprogrammet P4 i P1 og også været ansat hos TV2 Lorry. I 1996 blev han ansat hos DR 2, hvor han har været et kendt ansigt igennem flere år, bl.a. i forbindelse med Kulturjournalen, Kulturfredag, Tematirsdag, Spot og så naturligvis, Smagsdommerne. Han er også vært på Kunstquiz hos DR K.

Foredrag af Adrian Lloyd Hughes:

Foredrag 1: Smag og behag kan ikke diskuteres
Det er ikke desto mindre hvad Adrian Hughes har gjort i 10 år med DR’s Smagsdommere. Hver uge har han mødtes med tre kunstnere, debattører og intellektuelle for at høre, hvad DE fik ud af en ny bog, en film, et teaterstykke eller en udstilling. Kunst og kultur lever netop i kraft af at værkerne opfattes så forskelligt, og Adrian Hughes indbyder publikum til en diskussion af, hvad der er god og dårlig smag. Han synes selv, at han er leveringsdygtig i begge dele. Adrian Hughes trækker blandt andet på sine erfaringer med DR 1 programmet ”Kender du Typen?”, som han havde på besøg i 2014, og som bevirkede flere forandringer i deres hjem, end han havde forestillet sig. Fra Smagsdommertiden giver han eksempler på værker, som satte sindene i kog. Krimien, der var så dårlig, at én af dommerne nægtede at læse den færdig, eller musikforestillingen, som slet og ret blev kaldt  ”en lorteforestilling” – selv om den efterfølgende solgte 50.000 billetter.

Foredrag 2: Hvad er kunst, og hvad er det værd?
Disse spørgsmål bliver Adrian Hughes ofte stillet, og i dette foredrag svarer han mere udførligt end han har mulighed for i fjernsyn og radio. I en tid hvor flere og flere går på kunstmuseer og har svært ved at se forskel på hvad kunstnerne har frembragt, og hvad rengøringspersonalet har efterladt, giver Hughes sit bud på en definition af kunstnerisk kvalitet. Hughes fører også publikum ind bag de uigennemskuelige mekanismer, som fører til prissættelsen af kunst, og undervejs giver Hughes tips til hvordan man selv kan begynde at samle på kunst. Under foredraget vises en lang række eksempler på både kontroversiel og mere folkekær kunst, og der lægges ivrigt op til dialog med publikum.

Foredrag med Adrian Lloyd Hughes booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen