Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Pia Storm

21/10/2016
Pia Storm

Pia Storm har siden 2012 drevet bloggen StormsMagasin.dk, som omhandler kærligheden til vintagetøj og alle de tanker og den livsstil de gamle kjoler har ført med sig. I foråret 2016 udkommer hendes første bog, VINTAGE – få mere mening, modehistorie og magi i din garderobe, som netop tager udgangspunkt i alt det vintagetøjet kan bidrage med i et moderne liv. Derudover er Pia Storm arrangør af Danmarks eneste vintagemesse, København Vintage, hun har skrevet artikler om vintage og retro til Metro Express, blogget for dba.dk og flere gange optrådt i Skattejægerne på DR1.

Pia Storm foredrag

Vintage – få mere mening, modehistorie og magi i garderoben
Foredraget tager udgangspunkt i Pia Storms’ bog og personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, for altid at lægge de moderigtige jeans på hylden og i stedet omfavne sin femininitet og hellige sig farverige vintagekjoler. For udover en smukkere og mere personlig garderobe fik hun også et langt bedre selvbillede og forhold til sin kvindelige krop – det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik.

Fortællingen er krydret med masser af billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt og er en inspiration til at indrage mere vintage i en moderne garderobe. Og det er der flere gode grunde til at gøre – du får både bedre kvalitet for pengene og hjælper også miljøet på vej, ved at genbruge. Men ikke nok med at det gamle tøj er en mere bæredygtig løsning, end det nyproducerede, så er der også noget ganske magisk over at eje et unikt stykke tøj fra en svunden tid. Vintage indeholder nemlig både på gemte (og måske glemte?) fortællinger om historiske opture, verdenskrige, kvindekamp og kropsidealer.

Foredrag med Pia Storm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Merete Pryds Helle

21/10/2016
Merete Pryds Helle

Foredrag om den anmelderroste roman Folkets skønhed. Merete Pryds Helle fortæller om sit arbejde og ideerne bag romanen Folkets skønhed.
Marie vokser op på Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt. “Folkets Skønhed” er Merete Pryds Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie.

Foredrag med Merete Pryds Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Trine Pertou Mach

18/10/2016
Trine Pertou Mach

Trine Pertou Mach holder foredrag om nogle af tidens helt store spørgsmål med udgangspunkt i sine professionelle erfaringer med at fremme menneskerettigheder og demokrati i Mellemøsten og Nordafrika og arbejdet med udviklingsbistand. Som tidligere folketingspolitiker og mangeårig politisk aktiv kan Trine også fortælle indlevende om dansk politik og de politiske og økonomiske forandringer, Danmark gennemgår i disse år. Med den cocktail af erfaring, viden og indsigt, krydret med engagement og sjove personlige oplevelser, både beriger og udfordrer hun tilhørerne gennem sine foredrag om verdens store udfordringer.

Foredrag 1: Det arabiske forår – før, under og efter
Foredrag 2: Dansk udenrigspolitik i tid med komplekse globale udfordringer: Flygtninge, migration, ulighed og fundamentalisme
Foredrag 3: Velfærdssamfundet under forandring
Foredrag 4: Dansk politik i opbrud?

Foredrag med Trine Pertou Mach booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jens Blendstrup

17/10/2016
Jens Blendstrup

Jens Blendstrup er aktuel med romanen “Slagterkoner og bagerenker”.

Om bogen: Den 52-årige elmontor Jørgen Usse Graversen ender pludselig i en situation han hverken har forudset, eller ved hvordan han skal komme ud af igen.

Jens Blendstrup står bag “Slagterkoner og bagerenker”. Alt er lige præcis som Jørgen vil have det. Der er kort sagt ikke dét, han ikke har. Men sådan fortsætter det ikke, for pludselig stjæler polske elektrikere hans arbejde, og nu er det ikke længere helt let at få livet til at fungere.

“Slagterkoner og bagerenker” er en morsom, gribende og eftertænksom roman, om hvordan tilværelsen kan ændre sig fra dag til dag.

Foredrag med Jens Blendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

14/10/2016
Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

 

PIGEN OG VOGTEREN Ny bog fra det prisvindende forfatterpar Øbro & Tornbjerg.

Psykoterapeuten Alice Milford, der er en af de skarpeste kritikere af medicinalbranchens tætte favntag med psykiatrien, findes død i sit hus på Frederiksberg. Hun er blevet slået ned med en lerbuste, som er lavet af hendes egen datter. Kriminalpsykologen Katrine Wraa, som kæmper med at få hverdagen til at fungere efter et stort tab, bliver sat på sagen. Katrine optrevler både nye og gamle klienthistorier, afdækker terapeutens komplicerede privatliv og begynder at grave i medicinalbranchens økonomiske interesser i det psykiatriske diagnosesystem. Det viser sig hurtigt, at ingenting er, hvad det umiddelbart ser ud til at være.

”Pigen og Vogteren er en historie om traumatisering, terapi og medicinalindustriens rolle i forhold til psykiatrien”, fortæller de to forfattere og fortsætter: ”Vi blev inspireret af traumereaktionen dissociering, som kan dække over alt fra at føle sig stivnet og fjern, eller som om man er med i en film og ser sig selv lidt udefra – til at have udviklet en indre organisering, hvor dele af en selv lever adskilte liv.
Vi har beskæftiget os indgående med traume- og emotionsforskningen for at forstå dissociering – men også med den aktuelle debat om psykiatrisk diagnosticering og medicinering. Og så har vi interesseret os for, hvor forskelligt syn professionelle behandlere kan have på traumatiserede mennesker – og hvor store konsekvenser det kan få for den enkelte.”

Pigen og Vogteren er 5. bind i serien om Katrine Wraa.

OM FORFATTERNE
Krimiægteparret Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg debuterede i 2010 med Skrig under vand, der vandt Politikens store krimikonkurrence og blev en af årets helt store bestsellere.  Skrig under vand blev fulgt op af de anmelderroste romaner: Djævlens ansigt (2011), Evas sidste nat (2013) og Det norske job (2015). Ole Tornbjerg har desuden skrevet romanen Drengen fra Godhavn (2015). Parrets position som nogle af Danmarks mest populære forfattere blev slået fast, da de vandt Martha Prisen – tidligere kaldet Danskernes Yndlingsforfatter – i 2015 for Det norske job.

Link til Ole Tornbjergs foredragsprofil: http://artebooking.dk/ole-tornbjerg/

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henriette Kristensen

14/10/2016
Henriette Kristensen

Henriette Kristensen foredrag:

Om at finde sig selv – Og vejen derhen
Om at finde sig selv er en personlig beretning og handler om at finde sin rette identitet og køn i en sen alder. Hvordan går man går man igennem livet og lever med de krav som samfundet har til os som mennesker, for så pludselig at finde ud af at man er havnet på den helt forkerte hylde. Hvordan kommer man igennem et skifte af identiteten med familien, venner, kollegaer, kunder og hvordan lærer man at leve med sin nye identitet og sit nye køn.

Det er ikke let at gå gennem livet som mand og i over 40 gemme sin rette identitet for derefter at skulle fortælle dem man holder af, at man ønsker at ændre sin identitet og fremover leve som kvinde. Hvordan påvirker det ægteskabet og hvordan holder man fast i den man er, når de meget nære føelser banker på for alvor. Hvardan reagerer samfundet omkring en efter at man har skiftet køn og hvordan lærer man at leve som kvinde, at gå som kvinde, at spise som kvinde, at klæde sig som kvinde, at tale som kvinde og i det hele taget at opfører sig og se ud som kvinde. Hvori ligger forskellen mellem mand og kvinde, hvordan behandles mænd og kvinder forskelligt set fra et menneske som har været begge dele.

Henriette Kristensen:
IT-Direktør og senior IT-specialist med egen virksomhed og en lang karriere i IT-branchen. Har gennem 10 år været ansat i forsvaret som professional soldat. Har 3 børn i alderen 9,18 og 25. Har deltaget i en række oplæg og events for LGBT minoritets grupper, senest foredrag for 700-800
sygeplejesker samt oplæg for Copenhagen MIX 2016 filmfestival.

Foredrag med Henriette Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lars Kjædegaard

05/10/2016
Lars Kjædegaard

Foredrag med udgangspunkt i seneste udgivelse: 

Det der er værre (En Anita Hvid og Thor Belling krimi)

Om bogen: 
I “Det der er værre” får drabsefterforskeren Thor Belling et alvorligt problem, da en døende kvinde pludseligt tilstår et mord, som Belling ti år tidligere fik dømt en anden for. Den uskyldigt dømte har næsten afsonet sin fulde straf, da kvinden træder frem. Hvad i alverden fik ham til at tilstå drabet? Thors samvittighed nager ham, hvilket får ham til at kontakte den dømte mand, inden han løslades. Besøget giver ham ikke alle svar, og da skæbnen kort efter indhenter den uskyldige mand, begynder en ny sag for Hvid og Belling.

“Det der er værre” er niende selvstændige bog i den spændende krimiserie om makkerparret Anita Hvid og Thor Belling.

Foredrag med Lars Kjædegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kirstine Reffstrup

03/10/2016
Kirstine Reffstrup

Kirstine Reffstrup (f. 1979) er forfatter og oversætter. Hun debuterede i 2016 med romanen, Jeg, Unica, en fiktiv fortælling om det historiske kunstnerpar Unica Zürn og Hans Bellmer. Reffstrup har rejst i Unica Zürns fodspor i Berlin og Paris under arbejdet med romanen. Hun har studeret
kunsthistorie ved Københavns Universitet og er uddannet fra de nordiske forfatterskoler, Litterär Gestaltning i Göteborg og Skrivekunstakademiet i Bergen.

Debutromanen, Jeg, Unica, blev nomineret til Danmarks største debutantpris, Munch-Christensens Kulturlegat. Romanen er også udkommet i Norge og er under oversættelse til svensk.

Reffstrups foredrag er ledsaget af billeder og grundig research. Hun har bl.a. optrådt på Politikens Boghal, Litteraturhuset i Oslo, Litteraturhuset i Bergen, Kulturværftet Helsingør, Litteraturhuset og Haga Teatret i Göteborg, Karen Blixen Museet og Davids Samling i København.

Foredrag med Kirstine Reffstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Øvig Knudsen

30/09/2016
Peter Øvig Knudsen

BZ – firsernes ungdomsoprør – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn. Udkommer den 4.10.16 på Gyldendal.
BZ-bevægelsen var for 1980’erne, hvad frihedskæmperne var for 40’erne, hippierne for 60’erne og marxisterne for 70’erne. På baggrund af sin nyeste bog ’BZ. Du har ikke en chance – tag den!’ trækker Peter Øvig tråde tilbage til de tidligere generationers oprør og fortæller den dramatiske historie om kampen for et ungdomshus, der i løbet af nogle år udviklede sig til voldsomme gadekampe i København. Peter Øvig fortæller også om arbejdet med bogen, der blev udfordret af, at den gamle inderkreds i bevægelsen opfordrede alle andre BZ’ere til at boykotte bogprojektet.

Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Gitte Madsen

30/09/2016
Gitte Madsen

Gitte Madsen foredrag:

Foredrag 1: Bagom dansen – alt det du gerne vil vide om fjernsyn!
Få en sjælden personligt personlig beretning fra frontlinjen om livet og hverdagen bag skærmen på nogle af Danmarks største underholdnings succeser på TV. Mød tidligere livsstils ekspert i Den 6.Sans og Underholdningschef på TV 2 Gitte Madsen i en hæsblæsende humoristisk quickstep gennem det kæmpe arbejde og de ofte uventede udfordringer og overraskelser, der ligger bag, når vi samles foran TV’et, og programmer som Vild med dans og Toppen af poppen går i luften. Der er god tid til at spørge om alt, hvad du gerne vil vide om fjernsynet. Og du får svar på hvad det egentlig er der samler os danskere foran TV’et i dag.

Foredrag 2: Hvornår er verdens lykkeligste nation allergladest og hvorfor? Danskerne anno 2016
Mød tidligere livsstilsekspert i Den 6. Sans og Underholdningschef på TV 2 Gitte Madsen i et provokerende, rammende og humoristisk foredrag omkring hvad vi danskere samles om og hvorfor i dag. I en fragmenteret hverdag, hvor “trusler” mod den danske hygge lurer bag hver en overskrift, er jagten på fællesskab mere intens end nogensinde. Og tiden er knap, for forslagene til, og meningerne om, det perfekte liv står i kø for forme den hverdag, vi så gerne vil have til at hænge sammen. Hør hvorfor mænd dyrker ekstremsport mens kvinder uddanner sig til coaches og yoga trænere. Og hvorfor børn hellere vil fange Pokemons end lege fanger med hinanden.Få et bud på hvorfor vi har tid til timevis af fokus på sociale medier og foran TV’et, når vi ikke har haft tid til at have gæster siden jul. Som en af Danmarks første livsstilseksperter giver Gitte Madsen giver et personligt bud på og indblik i den folkelige dagsorden anno NU – og åbner debatten om hvad der i virkeligheden gør os glade. Allesammen – på én gang.

Om Gitte Madsen
Gitte Madsen er tidligere leder af Frontløbermiljøet og én af initiativtagerne til den nu 25 årige uddannelse KaosPiloterne i Århus. Efter en karriere som strategisk planner i reklamebranchen, blev hun en af Danmarks første livsstilsekspeter i TV programmer som Kender du typen? og Den 6. Sans. Efter 13 år som Underholdningschef på TV 2, hvor hun blandt meget andet var front kvinden bag succeser som Vild med dans, Smid tøjet, Danmark og Toppen af poppen, er hun i dag ideudvikler, strategisk mediekonsulent, forfatter og foredragsholder.

Foredrag med Gitte Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Karin Cohr Lützen

29/09/2016
Karin Cohr Lützen

Karin Cohr Lützen (f. 1952) er lektor i historie på Roskilde Universitet. Hun er uddannet mag. art. i nordisk folkemindevidenskab, ph.d. fra Center for Kvindeforskning på Københavns Universitet. Har fra 2007 skrevet historiske klummer for Weekendavisen. Har siden 1979 udgivet en række
bøger med historisk indhold bl.a. Hvad hjertet begærer. Kvinders kærlighed til kvinder 1825-1985 (1986); Byen tæmmes. Kernefamilie, sociale reformer og velgørenhed i 1800-tallets København (1998 genudgivet i 2013); Mors hemmelighed. På sporet af en jødisk indvandrerhistorie (2009) for hvilken hun fik Den faglitterære Pris, og Arvesølvet. Et familiefirmas storhed og fald (2016). Hun har holdt adskillige foredrag om sit forfatterskab.

Karin Cohr Lützen foredrag:

Foredrag 1: Arvesølvet. Et familiefirmas storhed og fald.
Carl M. Cohrs Sølvvarefabrik i Fredericia blev skabt af min oldefar i slutningen af 1800-tallet. Sidenhen blev min farfar og min far direktører for fabrikken, og den blev i 1976 solgt ud af familien. Ligesom Danmarks øvrige sølvvarefabrikker lukkede den i løbet af 1980’erne. På baggrund af min bog fra 2016 vil jeg fortælle historien om dengang, man samlede på 12 af hvert, og alle gerne ville dække bord med Cohr. Jeg vil også fortælle om problemerne for et familiefirma, de mange hensyn der skal tages til familiens aktionærer og de kampe om magten, der kan opstå. Jeg sætter sølvvareproduktionen ind i en historisk sammenhæng og fortæller om en tid, hvor hver en provinsby rummede fabrikker, der fremstillede noget, alle havde brug for.
Foredraget ledsages af billeder.

Foredrag 2: Mors hemmelighed. På sporet af en jødisk indvandrerhistorie
Min mor var født i Paris og meget fransk. Ikke desto mindre fandt jeg efter hendes død ud af, at hun var barn af jødiske indvandrere fra Rumænien. Det var en hemmelighed, hun havde taget med sig i graven – eller måske det var en familiehistorie, hun blot havde fjernet sig fra. På baggrund af min bog fra 2009 vil jeg fortælle om det slægtshistoriske detektivarbejde, jeg måtte sætte i værk for at opspore slægtninge i Frankrig, som kunne fortælle mig om denne familiehistorie. Jeg sætter den ind i en historisk sammenhæng og fortæller dermed også om jøders indvandring, om deres levevilkår i Frankrig, deres erhverv, hjælpeforeninger, mindekultur og deres liv under den tyske besættelse. Foredraget ledsages af billeder.

Foredrag med Karin Cohr Lützen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Hilda Heick

26/09/2016
Hilda Heick

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Vi blir ved – Ni samtaler om at overkomme livets udfordringer, blive ældre og stadig være aktiv”
Om bogen: Hilda Heick har sammen med sin mand Keld turneret land og rige rundt for at synge og optræde for danskerne igennem en menneskealder – og de bliver ved. De kan simpelthen ikke lade være. Igennem årene har hun mødt adskellige mennesker, hvis skæbne har inspireret hende. For de har alle stået over for svære vanskeligheder i livet, som var tæt på at knække dem, men de holdt fast og overvandt dem, og i dag bliver de – som Hilda og Keld – ved med at få nye ideer og være foretagsomme, hver på deres måde. I denne bog møder Hilda Heick ni inspirerende mennesker til en samtale om det liv, som har formet dem, om at bliver ældre, og om hvad der driver dem til fortsætte med at være aktive. I bogen møder Hilda Heick Asger Aamund, Leila Lindén, Claus Dalby, Ursula Munch-Petersen, Ernst Trillingsgaard, Maria Marcus, Søren Hermansen, Poul Nyrup og Usha Christensen.

Foredrag med Hilda Heick booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Klaus Lynggaard

22/09/2016
Klaus Lynggaard

Klaus Lynggaard er aktuel med bogen “PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER” som han nu tager ud og holder foredrag om.
For et par år siden fik forfatteren, kritikeren og musikeren Klaus Lynggaard konstateret lungekræft, han fik sin ene lunge fjernet og blev efterbehandlet med kemoterapi. I erindringsbogen PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER fortæller han om sygdomsforløbet, fra diagnosticeringen, over behandlingen og dens virkning og bivirkninger frem til langsom tilbageerobring af hverdagen, næsten som den formede sig før – og med tilbageblik på livet forud sygdommen, til ungdommen, til opholdet på en afvænningsklinik, til livet med venner og familie. Det er en ærlig og barsk beretning, der ikke kan andet end at gøre indtryk på sin læser.

Foredrag med Klaus Lynggaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Katrine Marie Guldager

22/09/2016
Katrine Marie Guldager

Katrine er aktuel med 6. bind i Køgekrøniken, Ilden.

Med bind fem i Køge-krøniken er Katrine Marie Guldager nået til 1976. Henry bliver løsladt fra statsfængslet, og Leonora prøver at finde sig til rette i rollen som mor. Familien er stadig samlet, men alligevel også ensomme i deres kamp for hver især at overvinde livets modsætninger. Forholdet mellem Henry og Leonora som altid har været ret præget af rivalisering og misundelse bliver markant dårligere, da det viser sig at Henry har snydt Leonora. Til gengæld ser det ud som om, at Henry omsider møder en kvinde, der kan rumme ham og give ham en chance for at blive lukket ind i livet igen. Lilly kommer omsider overens med sin indre ulv, men den har endnu langt fra forladt den anmelderroste Køge-krønike.

Foredrag med Katrine Marie Guldager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Camille Jones & Nis Bøgvad

22/09/2016
Camille Jones & Nis Bøgvad

MUSIK I FILMENS VERDEN – FRA IDÈ TIL DEN RØDE LØBER

ET FOREDRAG MED NIS BØGVAD OG CAMILLE JONES Musikansvarlige på Danske Spillefilm

I et vedrørende og underholdene foredrag med filmklip og historier, tager Camille og Nis, os med bag om arbejdet med musikken på bl.a. KLOVN FOREVER, SOMMEREN 92, HVIDSTEN GRUPPEN, KAPGANG, SPIES & GLISTRUP, KLASSEFESTEN3, TO VERDENER, NØGLE HUS SPEJL.

Musikken er filmens nærmest relateret kunstform og en absolut nødvendighed for det endelige udtryk, men Hvordan finder vi musik og hvordan ender den i filmen. Hvordan kan musikken ændre scenens endelige resultat og følelse og hvorfor er vi tilfredse når publikum ”ikke” høre den?

At lave film er at være en del af en stor rejse. Alle film er forskelige, hvert hold består af nye stærke personligheder, temperamenter og ofte store egoer, og så er der er altid meget på spil. At være en givende partner i processen kræver gode kommunikations evner, tålmodighed og overblik og evnen til at deltage uden at forstyrrer, – så hvordan er strukturen, hvem er ansvarlig for hvilke arbejdsområder og hvor kommer ”vi med Musikken” ind i billedet?

Foredrag med Camille Jones og Nis Bøgvad booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Birgithe Kosovic

22/09/2016
Birgithe Kosovic

Forfatterbesøg om seneste udgivelse

Den inderste fare er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand. I sommeren 1940 i et Danmark, der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand, de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen: Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen, men indvilliger til sidst og forærer Danmark til tyskerne. Få statsledere har haft så klar og så vanskelig en opgave som ham. Få har bragt deres land så uskadt igennem en verdenskrig. Få har været så forhadt.

Foredrag med Birgithe Kosocic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Thomas Ubbesen

19/09/2016
Thomas Ubbesen

Flygtningene: Der er 65 millioner, bag dem følger talløse millioner – og de vil hen til os
Vi har lukket vore grænser og indgået dødbringende aftaler med diktatorer. Og selvom vi har fået os selv til at se forfærdelige ud i udenlandske medier, så stiger og stiger antallet af fattige og forfulgte bare måned for måned, år for år. De er på vandring mod sikkerhed og tryghed, og de kommer til os fra alle retninger – spørgsmålet er: Hvad skal vi gøre, hvad KAN vi gøre?

Thomas Ubbesen har i mange år rejst blandt og sammen med flygtninge fra krige, katastrofer og social elendighed på flere kontinenter; han har mødt dem på deres vandringer, i lejrene, foran grænsehegnenes pigtråd og i sammenstød med politisoldaterne. Få et kvalificeret bud på præcis hvad der sker, hvorfor de kommer, hvorfor de kommer lige nu, og hvad vi som individer og samfund gør og måske bør gøre. Flygtningekriserne betegner et paradigmeskifte, verden bliver aldrig den samme efter dette, og vi er konfronteret med helt centrale moralske og praktiske spørgsmål om, hvordan vi skal klare det. Vi er nødt til at forholde os til alle de andre mennesker, der vil have det som os.

Thomas Ubbesen, født 1956, er journalist og forfatter, som fra en tidlig alder har rejst over hele kloden og siden begyndelsen af 80erne har dækket sine oplevelser i en række både trykte og elektroniske medier. Han har siden 1994 arbejdet i DR og har leveret radio, TV og tekst til programmer som Radioavisen, Horisont, TV Avisen, Orientering, P1Morgen, Deadline m. fl. Ubbesen dækkede i 90erne krigene på Balkan tæt, senere kom turen til krige, blandt andet i Irak, Afghanistan, Libyen, Mali og Den Central Afrikanske Republik. Desuden har han dækket politiske konflikter, terror og naturkatastrofer i lande som Haiti, Pakistan, Indien, Kenya, Chile og Saudi Arabien. Thomas Ubbesen modtog i 2011 DRs Kryger-pris og er forfatter til to bøger: ”Udsendt – historierne bag 22 reportager” (Tiderne Skifter 2014) og ”Good luck, habibi – rejser i flygtningestrømmen” (Gyldendal 2016).

Foredrag med Thomas Ubbesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Leif Davidsen

19/09/2016
Leif Davidsen

Forfatteraften med udgangspunkt i den seneste roman – Djævelen i hullet (september 2016)

En intens spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening, og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland. I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv. Hun uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender Laila ud på rejse til det moderne Rusland. Hendes far har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud. Laila bliver viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig. Med “Djævelen i hullet” vender Leif Davidsen igen tilbage til Rusland i et spændende drama.

Foredrag med Leif Davidsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

De Vestindiske Øer

19/09/2016
De Vestindiske Øer

I 2017 er det 100 år siden, at De Dansk-Vestindiske Øer blev overdraget til USA. Via ARTE Booking kan du booke spændende foredragsholdere der kan holde foredrag om dette emne.

Der kan søges et tilskud til arrangementerne. Læs mere her.


Mich VraaMICH VRAA

Haabet
Fra sommeren 2015 til foråret 2016 arbejdede Mich Vraa på en roman om Dansk Vestindien i slavetiden uden at tænke over at det i 2017 er 100 år siden Danmark solgte øerne til USA. Beretningerne fra de danske slaveøer er næsten uudholdelig læsning, og under arbejdet med HAABET måtte han ustandselig frasortere de værste rædsler. Han blev klar over at den fremherskende tanke – at Danmark var en slags særlig human slavenation – ingen bund har i virkeligheden. Danmark var en umenneskelig og brutal koloniherre hvis adel og fremtrædende borgere kun interesserede sig for profit. HAABET fortæller historien om en slavefregat og en sukkerplantage og om de mennesker der levede og arbejdede dér.

Mich Vraa er født i 1954, uddannet journalist, 15 år på Ekstra Bladet. Forfatter til en snes bøger, senest den anmelderroste HAABET. Oversætter til en lang række større romaner og et hav af børnebøger. Modtager af Dansk Oversætterforbunds ærespris 2014. Far til tre børn og p.t. tre katte. Bopæl i Odense.


Ebbe Larsen

EBBE LARSEN

TILBAGE I DANSK VESTINDIEN – foredrag med diasshow
Foredraget baserer sig på Ebbe Larsens to bøger om Dansk Vestindien, Romanen, ”Den Vestindiske Arv” og guiden, ”Dansk Vestindien – en guide til historie og oplevelser”. Der indledes med et diasshow, der viser de tidligere danske øer, St. Thomas, St Jan og St Croix, som de kan opleves i dag. – Billedfortællinger slutter på St. Jan. Det var her på St. Jan – eller St John, som øen hedder i dag – at han fandt inspirationen til romanen ”Den Vestindiske Arv”. Det skete en dag i 2007, da han midt i noget, der lignede en jungle fandt to sarkofager, hvor indskriften på den ene sarkofag fortalte, at dette var gravplads for den danske familie, Hjardemaal, som i 1800-­tallet drev plantagen, ”Cinnamon Bay.” Ebbe Larsen måtte vide mere om familien, Hjardemaal og deres skæbne. Den viden fandt han de efterfølgende år under besøg i Det Vestindiske Arkiv på St. Thomas og i Rigsarkivet i København. Den viden, hanfandt blev til en roman og til foredraget, TILBAGE I DANSK VESTINDIEN. Foredragets indledende diasshow varer ca. 50 minutter. Gennem de efterfølgende ca. 50 minutter vil han fortælle om sin research og læse op fra sine to bøger om Dansk Vestindien. Han besvarer gerne spørgsmål efter foredraget.

Ebbe Larsen er født i Odense 1937. Har som kortfilminstruktør produceret en lang række kortfilm til bl.a. Statens Filmcentral, foruden flere programmer til dansk og udenlandsk tv. – Har modtaget 8 internationale filmpriser. Mange af mine kortfilm er præget af min historiske interesse. Det gælder ikke mindst 8 film i serien, ”Dengang”, hvor DENGANG I DANMARK 1945-­1970 udmærker sig ved at være Danmarks mest solgte historiske kortfilm. Er desuden forfatter til 7 bøger, omhandlende novellesamlinger, historiske romaner, samt en rejseguide.


Gunner Steenberg

GUNNER STEENBERG

Foredrag 1: DANSK VESTINDIEN – ”DET TABTE PARADIS” ?
Foredraget belyser historisk erobringen af de dansk vestindiske øer i Caribien, sukkerproduktionen på plantagerne, den atlantiske slavehandel og slaveriet på øerne. Slavernes modstand mod undertrykkelsen og specielt det sexuelle misbrug, oprørerene og endelig friheden givet af Peter von Scholten under et truende slaveoprør 1848. Spørgsmål om menneskesyn og kulturmøde rejses. Og spørgsmål om økonomi: gav slavehandelen overskud ? – og hvem tjente på slaveriet? Foredraget er ledsaget af talrige billeder, som bringer fortiden tæt på tilhørerne og gør den levende og vedkommende.

Foredrag 2: DENGANG DANMARK VAR SLAVENATION 1660 – 1848.
Danmark deltog i den atlantiske slavehandel, der overførte 12­15 mill slaver fra Afrika til Caribien og Amerika. Over 100.000 slaver blev overført på danske slaveskibe. Denne uhyggelige menneskehandel belyses ved slaveskibet FREDENSBORG, der besejlede trekantruten 1767­68 og overførte 265 slaver fra Guinea til Dansk Vestindien. Dette slaveskib og denne sejlads er den bedst dokumenterede i hele slavehandelen. Slaveopkøb i Guinea ved afrikanske og danske slavekøbmænd belyses. Den lange overfart over Atlanten belyses: forholdene om bord for de mange slaver og mandskabet, bespisningen, sygdom og død – og den evige frygt for slaveoprør. Til slut: hvilken skæbne fik de overlevende slaver i Dansk Vestindien ? Spørgsmål om menneskesyn og kulturmøde rejses. Foredraget er ledsaget af talrige billeder, som bringer fortiden tæt på tilhørerne og gør den levende og vedkommende.

Gunner Steenberg er cand, mag. fra Aarhus Universitet 1969 med historie som hovedfag og kristendomskundskab som bifag. 1968 – 70 underviste han på Historisk Institut ved Aarhus Universitet. Fra 1970 til 2003 underviste han på Skårup Seminarium ved Svendborg i historie, religion og samfundsfag. Sideløbende holdt han kurser i historie og samfundsfag på Danmarks Lærerhøjskole (i dag Danmarks Pædagogiske Universitet). I 1990erne var han leder af samarbejdet mellem Skårup Seminarium og Istituto Magistrale, et lærerseminarium i Pisa i Italien. 1994 underviste han på Universita Della Tuscia i Viterbo lidt nord for Rom. Efter han gik på pension 2003 holder han foredrag rundt i hele landet. I mange sammenhænge: folkeuniversitetet, højskoler, kirkelige fora, historiske foreninger, Odd Fellow loger, marineforeninger og biblioteker. Foredraget er altid tilpasset den aktuelle sammenhæng.


Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk. Der kan søges et tilskud til arrangementerne. Læs mere her.

Sven-Ole Thorsen

09/09/2016
Sven-Ole Thorsen

Strong man in Hollywood

Foredraget er en beretning om Svens liv fra fødsel til nu

 • om hans mange oplevelser/eventyr
 • om muskler
 • om mad
 • at rejse fra Danmark til Hollywood
 • om film

Seminar: Hvordan passer man på sig selv og udlever sine drømme m.m.

Sven-Ole Thorsen er foredragsholder, skuespiller, stuntman, strongman, bodybilder, forfatter, film producer m.m.

Sven-Ole Thorsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Birgitta Sunding Thorsen

09/09/2016
Birgitta Sunding Thorsen

From Danish Jantelov to Hollywoods Fantasy Law

Foredraget berører janteloven og dens usynlige tag på os:

 • om fordomme overfor kvinder
 • skilsmisser og om at være kvindelig weekendforældre
 • om at rejse væk som kvinde fra familie og børn
 • om iværksætteri og uddannelse
 • konkurs
 • immigration og integration
 • fordomme om at yngre kvinder gifter sig med kendt ældre mand
 • m.m.m.

Foredrag med Birgitta Sunding Thorsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Halima El Abassi

07/09/2016
Halima El Abassi

Halima El Abassi er ansat som ph.d.-stipendiat hos Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun er desuden en flittig debattør og har deltaget i mange radio- og tv-programmer samt i artikler og debatindlæg.

Halima El Abassi er oprindeligt uddannet som interkulturel/international socialrådgiver og har en cand.soc. i socialt arbejde. Hun har i en årrække arbejdet inden for faget i blandt andet kommunale forvaltninger såvel som inden for NGO-verden. Halima har også erfaring med internationalt socialt arbejde. Hun har marokkanske rødder, men er født og opvokset i Danmark.

Halima El Abassi foredrag:

Foredrag 1: Æresrelaterede problemstillinger og social kontrol
Dette foredrag vil fokusere på æresrelaterede problemstillinger bredt med fokus på den seneste  skandinaviske forskning, metoder og litteratur Kultur, kulturforskelle og medborgerskab. Fokus på forskellige Udfordringer med etnisk ligestilling af kvinder med minoritetsbaggrun

Foredrag 2: Integration i det danske samfund af folk med minoritetsbaggrund:
Socialrådgiveres arbejde med minoriteter og socialt udsatte: redskaber og metoder i arbejdet med målgruppen.

Foredrag med Halima El Abassi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Bosse Hall Christensen

06/09/2016
Bosse Hall Christensen

 

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Gokkelajser”

Medstifteren af Shu-bi-dua, Bosse Hall Christensen, tager afsæt i sin selvbiografi ”Gokkelajser” når han tager ud og holder foredrag om sit spektakulære og usædvanlige liv.

Foruden at være trommeslager i det ikoniske band var Bosse også tekstforfatter, og med sine sproglige indfald satte han sit umiskendelige præg på Shu-bi-dua´s karakteristiske og finurlige tekstunivers i de gyldne år. Derfor handler Bosses foredrag naturligvis også om Shu-bi- dua, men det er andet og meget mere end sex, drugs og rock ’n’ roll.

Bosse fortæller om sin dysfunktionelle barndom, sin forstyrrede ungdom, og, ikke mindst, sin mangeårige kamp mod alkoholisme og det dobbeltliv som fulgte i dens kølvand. Om de mange svigt af børnene, indlæggelse på den lukkede og afvænning. Om selvmordsforsøg. Om et overraskende comeback med etableringen af et af de mest succesrige reklamelydstudier i Danmark, villa og Porsche, tilbagefald i misbrug, konkurs og den endelige rip-off. Først da Bosse mister alt, ikke mindst sig selv, bliver han i stand til endegyldigt at sætte proppen i flasken. Han kommer ud i lyset, går caminoen tværs over Spanien, hvor han genfinder sig selv, troen og håbet og sin helt egen version af meningen med livet.

Ligesom i sin bog fortæller Bosse ærligt og tankevækkende om sit dramatiske liv. Her er ingen klynk eller selvmedlidenhed, snarere tværtimod! Bosse fortæller direkte fra hjertet, råt for usødet og med et befriende glimt i øjet.

Foredrag med Bosse Hall Christensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Johannes Lundsfryd

05/09/2016
Johannes Lundsfryd

Johannes Lundsfryd er forfatter til ”Opgør med egoismen” (2005), ”Jagten på det gode liv” (2013) og ”Tid til ny kulturkamp” (2016). Selvstændig rådgiver med opgaver for blandt andre Dansk Fjernvarme, International Business Academy, Spinderihallerne, LO, FÆNGSLET og en række kommuner og erhvervsråd. Medlem af Middelfart Byråd siden 2007, formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, formand for Skoleudvalget og formand for Naturpark Lillebælt. Fhv. innovationschef på International Business College, udviklingschef på Esbjerg Højskole og leder af DSUs organisation. Uddannet idéhistoriker.

Johannes Lundsfryd foredrag:

Et lykkeligt Danmark
Hvad vil der ske, hvis vi gjorde lykke­begrebet til omdrejningspunktet for dansk politik? Forfatteren Johannes Lundsfryd har gjort et tanke­eksperiment. Med afsæt i lykkeforskningen undersøges og debatteres emner som frihed, civilsamfund, sundhed, arbejde, fritid, velstand, tryghed, bæredygtighed, tillid og demokrati med henblik på at skabe mere lykke. Netop lykke­begrebet kan bruges som rettesnor til at skabe et politisk projekt, der rækker ud efter borgernes drømme og sætter en ny retning for udviklingen af samfundet.

Foredrag med Johannes Lundsfryd booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mette Juel Ransby

31/08/2016
Mette Juel Ransby

Mette er kendt fra sin dagbog på www.alt.dk som hedder “Mettes Dagbog”, der er udkommet med i alt 25 afsnit siden februar 2016.

Når Mette holder foredrag står det hurtigt klart, at hun er en overbevisende kommunikator, og hun deler sine budskaber på inspirerende og humoristisk vis. Omdrejningspunktet er mødet med kræften, som sender Mette ud på en rejse der byder på lidt af hvert – for hende og for de pårørende. Det bliver aldrig kedeligt når Mette tager publikum med på rejsen, og det er svært ikke at lade sig rive med, når hun hudløst ærligt og åbent fortæller om hendes oplevelser og budskaber. Mette har glimt i øjet og formår at være både sjov og selvironisk til trods for det alvorlige
udgangspunkt. Der bliver rettet fokus på betydningen af kommunikation, opbygning og fastholdelse af kampgejst samt motivering af mentalt overskud. Et anderledes, autentisk, befriende og inspirerende foredrag.

Foredrag med Mette Juel Ransby booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Haubek

30/08/2016
Anne Haubek

Anne Haubek har været journalist i DR i over 20 år. Hun har beskæftiget sig med de fleste genrer indenfor journalistik: nyheder, dokumentar, debat, reportage, studievært og liverapportering. På flere P1‐valgudsendelser har hun været vært i forbindelse med EU‐valg. Hun har rejst og rapporteret fra de fleste europæiske lande og dækket EU‐topmøder. Hun har modtaget Europa‐Parlamentets danske journalistpris i 2010 og Prix Radio for årets dokumentar/feature i 2009.

Mød Anne Haubek, der har arbejdet i DR i en årrække, heraf de seneste 12 år som vært og redaktør af P1‐programmet Europa lige Nu og som studievært på Orientering i P1. Hun vil fortælle om sit arbejde med programmet gennem årene, hvor hun har deltaget i mange afgørende EU‐topmøder, interviewet toppolitikere, eksperter og mødt europæerne selv på mange reportagerejser. Hør også hendes bud på, hvad der er på færde, hvad vi ved og ikke ved, om hvordan EU‐maskinen er sat sammen, hvordan den virker ‐ og få bud på, hvad vi kan forvente eller frygte i disse måneder, hvor så meget står på spil.

Foredrag med Anne Haubek booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jan Møller Hansen

23/08/2016
Jan Møller Hansen

Jan Møller Hansen arbejder med international udviklingsbistand og er fotograf, forfatter og tidligere diplomat. Han har tidligere været udstationeret i Nepal, Bangladesh og Vietnam som diplomat og udviklingsarbejder og arbejdet i en lang række andre lande i Asien og Afrika. Han har et indgående kendskab til Sydasien, Himalaya regionen og taler nepalesisk. Med sin passion for fotografi og visuel historiefortælling har han bl.a. vundet en række internationale fotopriser, lavet udstillinger og udgivet bogen ”Images of Nepal”, Jagadamba Press 2015.

Jan Møller Hansen foredrag:

Foredrag 1: På Verdens Tag – om landet Nepal som er i hastig forandring.
Jan Møller Hansen har boet og arbejdet i Nepal i to perioder 1991-1995 og 2013-2016. Første gang som udviklingsarbejder, hvor han arbejdede med lokal landsbyudvikling i nogle af Himalayas mest afsidesliggende egne, og sidst som diplomat på den danske ambassade i Kathmandu, Nepal. Derudover har han besøgt Nepal og Himalaya regionen utallige gange i forbindelse med arbejde og som turist. Gennem sit prisvindende fotoarbejde, fortæller han levende om det fascinerende land, dets befolkning og egne oplevelser. Foredraget handler bl.a. om de politiske forandringer, opgøret med borgerkrigen, etniske grupper og konflikter, flygtninge, hellige mænd og de sidste nulevende nomader i Himalayas skove. Billederne og historierne går bag om facaden og fortæller om mindre kendte sider af landet og dets befolkning.

Foredrag 2: Verdens mest sejlivede mennesker – bag om facaden i landet Bangladesh.
I 5 år boede Jan Møller Hansen i hovedstaden Dhaka, som er en af verdens hurtigst voksende megabyer, hvor han arbejdede som dansk diplomat. Bangladesh er et af verdens tættest befolkede lande, som oplever stigende politisk uro og voksende ulighed i befolkningen. I flere år fotograferede Jan Møller Hansen i slumområder, langs jernbaner, i bordeller, på teglværker og skibsophugningsværfter samt mange andre steder. Gennem foredraget, som er krydret med nærværende billeder, kommer man rigtig tæt på kvinder og børn i slummen, transvestitter, sexarbejdere, syreofre, skibsophuggere og mange andre mennesker, der dagligt er ofre for stor uretfærdighed og ulighed. Trods trøsteløsheden findes der et voksende håb og stor ære og respekt blandt nogle af verdens mest sejlivede mennesker.

Foredrag med Jan Møller Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kurt Leth

22/08/2016
Kurt Leth

KURT KOMMER FORBI og KAFFE MED KURT

Starten på den jyske foredragsholder-turne har været overvældende:

170 mennesker i Hedensted
120 i Glud ved Horsens
240 i Randers
85 i Kollektivhuset i Randers
75-90 på en lang række forsamlingshuse, beboerforeninger og aktivitetscentre.

EN LEGENDE PÅ SLAP LINE. ALMINDELIGE menneskers UALMINDELIGE historier.
Mød manden bag KURT KOM FORBI på TV 2 Østjylland og KAFFE MED KURT på TV SYD. De to mest sete regionale programmer i Danmark igennem tiden. KURT KOM FORBI kørte i 22 år på TV 2 Østjylland og KAFFE MED KURT på TV SYD i 10 år. Kendetegnende for udsendelserne er ALMINDELIGE menneskers UALMINDELIGE historie. Hvad Kurt har mødt af spændende mennesker igennem årene er ikke småting. Foredragets store oplevelse er Kurt’s anekdoter – historier – om nogle af de mennesker, han har mødt og lavet udsendelser med på sin journalistiske vej. Kurt drager et væld af fantastiske og pudsige oplevelser frem fra sit 50-årige virke som journalist. TV-journalisten gir den gas, så tilhørerne får lyst til at komme i dialog med ham. Spørgelysten er altid stor, når Kurt er på scenen eller talerstolen. Han fortæller levende om, hvordan han producerer TV. Hvordan han får ideerne og hvad han lægger vægt på i redigeringen. Det er kort og godt en legendes fortælling på slap line. En fortælling, som rummer sjove episoder fra Kurt’s journalistelev, som foruden TV 2 Østjylland også tæller tidligere arbejdspladser som: Jyllands Posten, Danmarks Radio ( DR 1 SPORTEN, Landet Rundt og TV Avisen), Udenrigsministeriet og TV SYD.

Foredrag med Kurt Leth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Katrine Herforth

04/08/2016
Katrine Herforth

Igennem 21 år har Katrine Herforth arbejdet for den danske TV branche, hvoraf de seneste 15 år har været som top & mellemleder i bl.a. Warner Brothers, TV2, TV3 & Monday media. Hun har udviklet, solgt & produceret TV programmer og hendes kommunikationsstil er præget af en yderst positiv tilgang til livet. Hun inddrager egne erfaringer og anekdoter i foredragene og tilrettelægger dem specifikt til modtagerens behov. Hun er drevet af et stærkt ønske om at hjælpe mennesker, udvikle deres potentiale og ser ingen problemer for store til at de kan løses, hvis man selv vil bidrage.

Katrine Herforth foredrag:

Foredrag 1: Stress & stressforebyggelse
Stress er ikke defineret som en sygdom, men du kan blive syg af stress! Hverdagen i Danmark ser meget anderledes ud end den gjorde for 50 år siden og vores nye livsstil synes at påvirke mængden af stressramte. Mange stressramte føler skyld og holder inde med deres stresssignaler, men der er brug for en åben dialog, for at kunne hjælpe både den stressede og pårørende. Heldigvis er der masser af forebyggende tiltag man kan inddrage i sin hverdag uden at skulle gå alt for meget på kompromis. Foredraget tager udgangspunkt i grundlæggende information omkring stresssignaler og de udfordringer stress giver på arbejdspladsen og der tages fat i konkrete værktøjer, der kan bruges til at forebygge stress.
Foredraget varer 1½ time.

Foredrag 2: Motiverende ledelse & hvordan du tiltrækker de bedste talenter
Mange virksomheder efterlyser “passionerede”, “robuste”, “leveringsdygtige”, “teamplayers” når de rekrutterer, men de nye tendenser viser med al tydelighed at det er på tide at vi kigger på hvad virksomhederne selv kan tilbyde i retur. I 2020 spås det at 50 % af arbejdskraften vil være båret af de nye Millennials, også af nogle kaldet Y & Z generationer, og de efterlyser blandt andet motiverende ledelse, hvis du skal fange dem ind. Igennem mange år har jeg formået at kombinere ledelse af kreative mennesker med økonomisk vækst og foredraget gennemgår mine egne successtrategier. Derudover gennemgås menneskets grundlæggende motivationsbehov og hvordan arbejdet med klare målsætninger kan skabe arbejdsglæde.
Foredraget varer 1­½ time.

Foredrag med Katrine Herforth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Steen Ramsgaard

03/08/2016
Steen Ramsgaard

Steen Ramsgaard foredrag:

Foredrag 1: Krigen i Europas baggård
Jugoslaviens sammenbrud blev startskuddet på de værste krigsforbrydelser i Europa siden 2. Verdenskrig. Nabo vendte sig mod nabo, brændte hinandens huse og landsbyer ned til grunden – og slog hinanden ihjel. Steen Ramsgaard gennemgår Jugoslaviens historie og fortæller om krigene, som de udviklede sig i de nye, selvstændige stater. Som journalist på TV­-Avisen i 1990erne dækkede han krigene i både Slovenien, Kroatien og Bosnien. Han har besøgt området flere gange siden og trækker trådene op til i dag, hvor de tidligere jugoslaviske delrepublikker nu enten er blevet medlem af EU eller brændende ønsker sig det. Også Danmark blev kraftigt berørt af krigene. Dels modtog vi 20.000 bosniske flygtninge, og dels tog langt over 10.000 danskere til Balkan som FN­soldater, politibetjente, nødhjælpschauffører og lignende. Mange kom hjem med uhelbredelige ar på sjælen.

Foredrag 2:  Balkans organiserede kriminalitet og usikre fremtid
Kriminelle bander står stærkt i det tidligere Jugoslavien. I flere af landene er de næsten urørlige, fordi de har direkte adgang til samfundenes politiske ledelser. Her står de kriminelle næsten endnu stærkere end staterne, der ud over kriminalitet er plaget af korruption. I lande som Serbien og Montenegro stod de kriminelle bander for de smuglerier, der sikrede at landene trods FNs handelsembargo alligevel fik forsyninger af både brændstof og våben. Spørgsmålet er så, om den slags lande med så voldsomme problemer hører hjemme i EU? Steen Ramsgaards svar er ja! Den bedste – og måske eneste – måde at bekæmpe korruption og kriminalitet, som også rammer os i Vest­ og Nordeuropa, er at lukke dem ind i varmen mod, at de lever op til vore krav.

Steen Ramsgaard har siden 2012 arbejdet som freelance journalist med Balkan og forsvaret som speciale.
Bachelor i historie fra Århus Universitet 1975­-78.
Uddannet journalist 1979-­83.
Ansat på Politikens udlandsredaktion 1983-­88 med mange reportagerejser til Mellemøsten.
TV-­Avisen 1988­-2007. Har bl.a. dækket Berlin­Murens fald og Tysklands genforening 1989-­90 og Golfkrigen 1990-­91. Som Balkan­medarbejder dækkede han krigene 1991-95 gennem talrige reportagerejser. 1996­-2007 var han reporter på TVAs erhvervs­- og indlandsredaktion.
Børsen­TV 2008.
Pressechef i Beredskabsstyrelsen 2008-­11.

Bøger, m.m.:
”I Bosnien”, Tiderne Skifter 1995 sammen med Durdica Z. Sørensen
”Krigen i Europas baggård”, Lindhardt & Ringhof 2016
Har instrueret og skrevet manuskript til 6 film om fluefiskeri i DVD-­serien Fly Fishing Academy

Foredrag med Steen Ramsgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Hans Mortensen

02/08/2016
Hans Mortensen

Hans Mortensen (f. 1958) er journalist ved Weekendavisen med dansk politik som speciale. Han var tidligere politisk redaktør på Ekstra Bladet og journalist på TV­midt/vest. Han er forfatter til bøgerne: “De fantastiske fire” (2005), “Tid til forvandling ­ Venstres vej til magten” (2008), “Det, Svend mener, er..” (2009), “SF­ Magtens pris” (2011), “Fjendens bedste ven” (roman) (2015) og “Sommeren 1960” (2016). Hans Mortensen har modtaget Gyldendal faglitterære pris 2010 og Den Berlingske Fonds journalistpris (sammen med Arne Hardis) 2015.

Hans Mortensen foredrag:

Foredrag 1: Dansk Politik
Med udgangspunkt i ugentlige analyser i Weekendavisen og udgivelse af flere bøger om dansk politik giver foredraget et aktuelt overblik over dansk politik her og nu, men med historiske referencer. Foredraget kan tilpasses, hvis særlige områder eller emner ønskes belyst.

Foredrag 2: Sølvholdet ­
Bogen sommeren 1960, der har fået mange anmelderroser, handler om det fodboldlandshold, der trods alle odds og betydelig modgang vandt sølv ved de olympiske lege i 1960. Navne som Harald Nielsen, Tommy Troelsen, Henry From og Flemming Nielsen var blandt spillerne, der blevet ledet af træner Arne Sørensen. Få den fantastiske historie.

Foredrag 3: Jeppe Aakjær
Forfatteren fylder i år 150, men hans sange synges stadig af mange. Med særlig fokus på Aakjærs politiske engagement gives et billede af et forfatterskab, der spænder fra bidsk samfundskritik til følsom naturdigtning.

Foredrag med Hans Mortensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mette Lysdahl

07/07/2016
Mette Lysdahl

Mette Lysdahl har arbejdet som skuespiller i ind- og udland i mere end 10 år og har medvirket i danske film som ’Under Sandet’, ’Klassefesten 2’ og ’Guldhornene’. Tyske TV-serier som ’Großstadtrevier’, SOKO Wismar’ og ’Der Kommisar und das Meer’, samt internationale projekter som ’The Spiral’ og ’Hitman; Absolution’. Mette er cand. mag i Medievidenskab fra Københavns Universitet, Universität Potsdam (Tyskland) og Chinese University of Hong Kong, ligesom hun har skuespilleruddannelse fra bla. Melbourne Acting School (Australien) og Actor´s Space (Berlin). I Februar 2016 blev Mette udnævnt som “Northern Light Talent 2016” ved Berlin International Film festival.

Mette Lysdahl foredrag:

Foredrag 1: Danmark/Tyskland
Krydret med skæve vinkler og med baggrund i personlige anekdoter holder Mette Lysdahl foredrag om kulturelle forskelle i Danmark og Tyskland og forskelle og ligheder mellem danskere og tyskere – dette set med humoristiske briller for at aftabuisere, hvad man kan opleve som en kløft eller hindring i samarbejdet på tværs af grænsen

Foredrag 2: Den internationale Film og TV branche
Den internationale Film og TV branche – med fokus på TV og film branchen i Tyskland og Danmark. Hvordan fungerer den fascinerende branche bag sløret, hvad skal der til for at arbejde som skuespiller på et internationalt marked, hvad er forskellen på at arbejde på en Dansk TV-serie med 5 millioner potentielle seere og en Tysk Tv-serie med 80 millioner potentielle seere? Hvad siger danskere og tyskere om hinanden i branchen og hvad kan vi lære af hinanden?

Mette Lysdahl kan afholde foredrag på Engelsk, Dansk og Tysk.

Foredrag med Mette Lysdahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mathias Obdrup

14/06/2016
Mathias Obdrup

Foredrag om hukommelse med Mathias Obdrup

Mathias Obdrup tager dig på en gribende rejse gennem hukommelsens fantastiske muligheder. Selv har han trænet sin hukommelse, så kan huske hvad han har lavet og spist hver dag siden 1. januar 2012. Undervejs i foredraget får publikum lov at teste ham, og det plejer at være et hit, når han beretter om, hvad han fik til aftensmad en grå novemberdag for over 3 år siden.

Som tilskuer til HUSK bliver du klogere på, hvad din egen hukommelse kan, og så får du værktøjerne til at kunne huske lige hvad du vil. Mathias kan for eksempel også huske hele præsidentrækken, kongerækken og ikke mindst alle verdens hovedstæder.

HUSK er et foredrag, som du aldrig glemmer.

Mathias Obdrup er egentlig uddannet journalist, men de seneste fem år har han lært sig selv at huske på en helt ny måde. Nu turnerer han rundt i landet og snakker om, hvordan han har lært sig selv at huske hele sit liv. Og ikke mindst, hvordan andre kan lære at huske, lige hvad de vil, ved hjælp af memoteknikker.

Foredrag med Mathias Obdrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Benn Q. Holm

13/06/2016
Benn Q. Holm

Benn Q Holm er aktuel med bogen “De døde og de levende” og tager nu ud og holder foredrag med udgangspunkt i bogen.

Om bogen:
En roman om krig og kærlighed, om skyld, forræderi og begær. Den følger en blandet flok modstandsfolk i København 1943-50. Deres hemmeligheder, løgne og drømme. Og den svære erkendelse: Besættelsen er slut, krigen fortsætter. I 1943 ligger besættelsen ligger tungt over landet. Det unge kærestepar Ebbe og Karen er sammen med nogle andre jurastuderende gået ind i modstandsarbejdet. Aktionerne bliver dristigere og farligere, og en aften går det galt under en sabotage mod et værksted: To fra gruppen bliver dræbt, og Ebbe flygter såret til Sverige. I Sverige optages Ebbe i Den Danske Brigade, den hemmelige eksilhær der træner i de øde skove. De bliver et par lange, barske og iskolde vintre, og da Ebbe og Karen endelig genforenes i maj 1945 er alt forandret. Alligevel prøver de at opbygge en lille familie i efterkrigstidens København. Mens Karen gør karriere i Mødrehjælpen og som konservativ politiker, sygner Ebbe hen, ødelagt af mareridt og misbrug. Deres gamle modstandsleder, SOE-agenten Herbert, nu en succesrig forretningsmand, forsøger at hanke op i ham. Men krigen trækker sine dybe spor, de døde modstandskammerater spøger. Det eneste Ebbe lever for er Karen og datteren. Befrielsesbarnet Ellen.

Foredrag med Benn Q. Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sara Blædel

02/06/2016
Sara Blædel

Foredragsturné i november 2016 med udgangspunkt i krimien “Bedemandens datter” (juni 2016).

I Bedemandens datter møder vi Ilka, der rejser til USA for at rydde op efter sin afdøde far. Han forlod hende og hendes mor, da hun var syv år gammel, og i 33 år har de ikke haft kontakt. Derfor kommer det som et chok, da hun finder ud af, at hun er nævnt i hans testamente. Ilka rejser til USA for at finde ud af, hvem faren egentlig var, men det bliver sværere, end hun regner med. For selv om faren tydeligvis har haft hemmeligheder, har ingen lyst til at fortælle hende, hvad de ved, og Ilka havner i stedet i en situation, hvor hun risikerer at hæfte for noget, hun aldrig kommer fri af igen. Bedemandens datter er første bind i en trilogi.

Sara Blædel er journalist og debuterede i 2004 som skønlitterær forfatter med Grønt støv, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick. Allerede næste bind, Kald mig Prinsesse, slog for alvor Sara Blædels navn fast som en af Danmarks førende krimiforfattere, og efterhånden som de følgende bøger er udkommet, er hun flere gange af læserne blevet kåret som danskernes yndlingsforfatter, i dag kendt som Martha-prisen. For det foreløbig sidste bind i serien modtog Sara Blædel i 2014 den prestigefyldte forfatterpris De Gyldne Laurbær. Serien om Louise Rick er alene i Danmark solgt i mere end 2 millioner eksemplarer. Alle bind kan læses uafhængigt af hinanden, og serien er under udgivelse i 33 lande. Nu er Sara Blædel klar med en ny serie – en trilogi om bedemandsdatteren Ilka.

Foredrag med Sara Blædel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Connie Hedegaard

02/06/2016
Connie Hedegaard

Klimaforedrag

“Hvad har du tænkt dig at gøre ved klimaet? Sådan lød spørgsmålet til Connie Hedegaard på hendes femte dag som minister. Den tidligere journalist, minister og EU-kommissær har siden prøvet at gøre noget ved det. Men hvordan får vi klima-udfordringerne, de stadig flere mennesker på Jorden, og den vækst der er brug for til at gå hånd i hånd? Hvad skal hvem gøre? Politikerne, erhvervslivet og os alle sammen som ansvarlige borgere? Kom og hør en personlig beretning om en af tidens største udfordringer.”

CV:
Connie Hedegaard Koksbang er forhenværende EU-kommissær og minister i Danmark, senest som Minister for FN’s klimakonference i København i 2009. I perioden 2004 til 2009 var hun miljøminister (2004-2007) og herefter klima- og energiminister. Ved udpegningen til EU-kommissær afgik hun som klimaminister, men fortsatte som minister for FN’s klimakonference i København i 2009. Connie Hedegaard var EU-kommissær for klima fra 2009-2014, og tiltrådte 1. januar 2015 som formand for en ny international miljøfond, KR Foundation

Foredrag med Connie Hedegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Christopher Schmitz

27/05/2016
Christopher Schmitz

Christopher Schmitz har siden 2004 drevet firmaet Komphash ­ Navigation i hashmisbrug! der hjælper hashmisbrugere og deres pårørende. Desuden giver Komphash konkrete værktøjer til personalegrupper på skoler og institutioner, så de effektivt kan hjælpe de unge de møder, der ryger hash. Det handler om tidlig opsporing, hvordan samtalen etableres og hvordan skoler ud fra hvad virker­erfaringer kan arbejde forebyggende gennem en Beredskabsplan. Christopher var i 2014 initiativtager til et landsdækkende netværk af professionelle behandlere af hashmisbrugere. Den bærende idé er at løfte behandlingskompetencen i Danmark. Netværk af Danske Cannabis Behandlere tæller i dag 180 medlemmer. Hvert år i oktober afholder netværket en konference, der sætter fokus på evidens og praksiserfaring. Christopher underviser sammen med Thomas Lundqvist på HAP­uddannelsen, der udbydes gennem netværket.

Christopher har været ansat som SSP­konsulent med opgaver fra etablering af kommunal rusmiddelpolitik til opsøgende gadeplansarbejde ­ Leder på væresteder for misbrugere ­ Projektmager ift. udvikling af behandlingstilbud til unge hashmisbrugere ­ Klubmedarbejder ­ Projektleder på afklarings­ og aktiveringsprojekter samt Behandler på kurser for misbrugere. Han har desuden arbejdet flere år som leder indenfor behandling og psykiatri. Er uddannet indenfor systemisk løsningsfokuseret samtale, som voksenunderviser fra DPU og certificeret som coach. Desuden særlig kognitiv uddannelse ift. hashmisbrug “Afhængighedslære” ved Lunds Univeristet. 1. maj 2013 udkom bogen “Forælder Til Hashryger” på Forlaget edito (også som e­bog). Bogen er siden oversat til svensk.

Christopher Schmitz foredrag:

Foredrag 1: 7 enkle tips der virker i dialogen med en hashryger
Foredrag 2: 3 skridt til at undgå at din søn eller datter havner i et hashmisbrug
Foredrag 3: 10 facts om konsekvenserne af legalisering af cannabis

Foredrag med Christopher Schmitz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Esther Jensen – Enke på Harley

25/05/2016
Esther Jensen – Enke på Harley

Enke på Harley

Esther Jensen er til daglig er kromutter på Borbjerg Mølle Kro v/Holstebro.

For 10 år siden døde Esthers mand og hun syntes i en alder af 55 år at være for ung til at sætte sig hen som enkefru Jensen og søgte derfor nye udfordringer i livet. Hun besluttede sig til at tage kørekort til motorcykel og har gennem de sidste 10 år kørt 145.000 km på motorcykel i 41 lande på 6 kontinenter.

Foredrag med Esther Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Villy Søvndal

23/05/2016
Villy Søvndal

Med håbet som drivkraft – foredrag med udgangspunkt i debatbogen af samme navn.

Om bogen: Vi skal blive ved med at tro på, at det nytter noget at redde verden. Det er budskabet i Villy Søvndals meget personlige debatbog MED HÅBET SOM DRIVKRAFT. Med udgangspunkt i sin personlige historie om en nøjsom opvækst i en vestjysk bondefamilie tager den tidligere SF-leder og udenrigsminister læseren med på en rejse ud i verden – både som ung venstrefløjsaktivist og erfaren politiker – og ind bag facaden i international politik og fortæller historien om verdens sande tilstand i dag – og hvor verden bevæger sig hen, hvis vi kæmper for det.

For faktum er, at verden har aldrig bevæget sig fremad med så store skridt som nu; den gennemsnitlige levealder vokser, børnedødeligheden styrtdykker, den absolutte fattigdom er halveret, uddannelsesniveauet kloden over stiger, der er flere demokratier end tidligere, og mange låste konflikter er på vej til at blive løst eller i hvert fald tøet op.

Alligevel efterlades man ifølge Søvndal med et indtryk af, at verden kun går ad h… til, når man tænder for tv eller bladrer i avisen; den ekstreme islamisme er i fremdrift og bruger det religiøse argument som undskyldning for masseforbrydelser, miljø- og klimaproblemerne truer med dramatiske ændringer i mennesker liv, den stigende ulighed i verden skaber et socialt tryk fra bunden af samfundet, og de enorme flygtningestrømme ændrer den globale demografi og sætter pres på de rige lande.

Men det kan altså alt sammen stadig ende positivt, hvis man har håbet som drivkraft.

Foredrag med Villy Søvndal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Søren Rislund og Brødrene Damp

17/05/2016
Søren Rislund og Brødrene Damp

JULEFROKOSTTILBUD

Med usvigelig sikkerhed kommer den igen år efter år: Så´ det jul igen…

Og så er det, at vi i mange forskellige sammenhænge mødes til en gemytlig stund over et halvt stykke mad, mens det mørkner udenfor…

I forlængelse af det satiriske underholdningsunivers som Monrad & Rislund skabte gennem 40 år, byder SØREN RISLUND & BRØDRENE DAMP ind med kvalificeret X-mas entertainment til julefrokost- og lignende arrangementer. Vi målretter gerne til lige netop din sammenkomst, -og vi er gode til det!

Besætningen er Søren Rislund: sang og stand-up; Øyvind Ougaard (bl. a. med Monrad & Rislund gennem 33 år): Trækharmonika samt Kalle Mathiesen (DR Ramasjang og Det kgl. Teater o.m.a.): Trommer og loop station.

Gruppen har eksisteret siden 2010, hvor de udgav en CD. Gennem årene har de siden henrykket publikum med deres friske og kraftfulde, men altid kærlige stil.

JULEHUMØR NÅR DET ER MEST SMITTENDE!

Christina Hesselholdt

17/05/2016
Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdt er 2016 aktuel med romanen Vivian
Udstyret med sit elskede Rolleiflex betragter Vivian den verden, der omgiver hende – almindelige mennesker på gaden, øjeblikke af leg, bevægelse, spejlinger – men lever ellers en stilfærdig tilværelse som barnepige for forskellige velbjærgede familier.

Hesselholdt lader Vivian selv fortælle om sin barske opvækst i en mildest talt dysfunktionel familie, om sit liv som barnepige og om sin livslange optagethed af fotografi. Et kor af stemmer blander sig, familiemedlemmer, børn hun har passet, arbejdsgivere og en favnende fortæller, og skaber et portræt af en passioneret kvinde, der uden ønske om offentlighed udlevede sin kunstneriske praksis alene for sin egen skyld.

Pressen skrev om Selskabet:

”Christina Hesselholdt er en ener i dansk litteratur. Hendes billedmættede prosa er stærk og intens, og som få formår hun at parre humor og alvor, melankoli og fnisen, absurdisme og refleksion. Det er et aparte selskab, man er i i »Selskabet«. Men det er godt og af den slags, man ikke vil være foruden.”
– Berlingske

Foredrag med Christina Hesselholdt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Aydin Soei

17/05/2016
Aydin Soei

Sociolog, forfatter og journalist. Foredrag om modborgerskab, radikalisering, integration af flygtninge og hans egen familiehistorie

Aydin Soei har introduceret begrebet modborgerskab i det danske sprog og skrevet bøgerne Skyld, Vrede unge mænd og Forsoning – fortælling om en familie. Aydin Soei er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere, når det kommer til medborgerskab, radikalisering, integration og minoriteter, og han bygger sine foredrag på såvel teori og interviews som sin egen historie. I sin nyeste bog Forsoning, der udkom i foråret 2016, beskrives forfatterens egen families flygtningehistorie, og her kom det for første gang frem, hvor stort et sammenfald der reelt er mellem Aydin Soeis egen biografi og temaerne i de bøger, han tidligere har skrevet om unge mænd i udsatte boligområder. I bogen beskrives det, hvordan forfatteren konstant kom op at slås i folkeskolen i Avedøre Stationsby på den københavns vestegn og senere fik flere pletter på straffeattesten. Forsoning beskriver desuden hans forældres flugt fra Iran og historien om, hvordan hans mor startede forfra i Danmark og tog en uddannelse som ingeniør, mens hans far påbegyndte en deroute, der kulminerede med drabet på en anden iransk mand, hvis søn Aydin havde gået i klasse med.
Aydin Soei er kandidat i sociologi fra Syddansk Universitet med speciale i udsatte unge og risikofaktorer i forhold til kriminalitet og nærområder. Han har arbejdet som journalist, vært og redaktør på Radio24syv, Information og Danmarks Radio. Han har desuden undervist på Krogerup Højskole, C:NTACT under Betty Nansen Teatret og stiftet foreningen Ansvarlig Presse, hvorigennem han har været med til at holde over 400 workshops på særligt indvandrerrige 8.-10. klasser rundt om i landet.

Foredrag med Aydin Soei booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anders Albrechtslund

17/05/2016
Anders Albrechtslund

Anders Albrechtslund (1975) er cand.mag. i filosofi, ph.d. i informationsvidenskab og lektor ved Aarhus Universitet. Han har i mere end 10 år undervist og forsket i overvågning og nye teknologier. I 2016 udgav Anders Albrechtslund bogen Overvågning i den populære Tænkepauser­serie fra Aarhus Universitetsforlag. Bogen handler om, hvad overvågning betyder for samfundet og for vores liv.

Anders Albrechtslund foredrag:

Overvågning
Hvad betyder overvågningen i dag, og hvordan er den del af vores liv og kultur? I praksis handler overvågning ikke kun om magtforhold mellem stat og borger eller mellem virksomhed og forbruger. Vi overvåger – og våger over – hinanden som medmennesker, medborgere og som brugere af sociale medier, og vi overvåger os selv med nye teknologier og tjenester, når vi tracker skridt, måler puls og kvantificerer søvn. Vores overvågningskultur har dybe rødder og angår begreber som identitet, frihed og ansvar. Dette foredrag lægger op til en diskussion om, hvordan vi skal forholde os til den overvågning, der på alle mulige måder dominerer vores hverdag.

Foredrag med Anders Albrechtslund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Eddie Skoller

29/04/2016
Eddie Skoller

Det er næsten som at ha’ været der selv – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn

1969 debuterede Eddie Skoller med sin guitar i Tivolis Vise Vers Hus hos den legendariske Thøger Olesen. Fra sine første år i St. Louis, USA, som søn af en svenskfødt mor og en russiskfødt jødisk far, til han blev student fra Stenhus Kostskole, civiløkonom fra Handelshøjskolen i København og ansat som systemplanlægger på Danfoss på Als, har Eddie Skoller villet én ting: at underholde.

Det er næsten som at ha’ været der selv er Eddie Skollers personlige fortælling om showbiz, medier, børn, kærlighed, humor og musik. Vi får de utrolige familiehistorier og de sjove anekdoter og hører om forholdet til kolleger som Dirch Passer, Tommy Kenter, Elaine Paige, Cliff Richard og ikke mindst Victor Borge, som var det store forbillede. Det er kort sagt hele historien om at udleve sin drøm. Om succes på succes, om udfordringer i karriere og kærlighed – og om at genfinde balancen i et nyt og godt liv.

Foredrag med Eddie Skoller booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Brask

28/04/2016
Morten Brask

Morten Brask er aktuel med romanen “Ofrene” (april 2016).

Om bogen:
En roman om kærlighed og det værste der kan ske. Om angsten og sorgen, om skylden og skammen. Om længslen efter at tage blodig hævn. En sommernat i det indre København bliver en ung jurist overfaldet. En fremmed mand trækker hende ind i en port og voldtager hende. Det lykkes hende at komme hjem til sin kæreste og sammen anmelder de forbrydelsen. Alt i deres forhold forandres. Igennem kærestens øjne følger vi kvindens vej gennem retssystemet fra modtagelsen i voldtægtscenteret til den dag i Københavns byret, hvor sagen skal for en dommer. Vi ser hvordan sagen splitter hende ad, hvordan hun gradvist opløses under systemets granskende blik, men også hvordan vores fortæller bliver voldtægtsforbryderens andet offer og raser, sørger, kæmper for at forstå og besættes af længslen efter hævn. Ofrene er en dybt medrivende, intens og relevant læseoplevelse; en hvirvlende, tankevækkende malstrøm, et studie af skyld, krænkelse og offerliggørelse.

Foredrag med Morten Brask booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Den Skaldede kok – Carsten Olsen

26/04/2016
Den Skaldede kok – Carsten Olsen

Den Skaldede kok – helt ind til benet!

Vi tilbyder et foredrag med Carsten Olsen alias Den Skaldede Kok.

Med mellemrum har Olsen ramt forsiderne på diverse skrivende medier – nu for første gang løfter han sløret for, hvad der i virkeligheden skete, og hvordan han oplevede det.

Vi kommer helt ind bag kulisserne i både modgang og medgang. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Olsen hudløst ærligt fortæller om misbrug, fedme operationen der nær slog ham ihjel – både psykisk og fysisk.  Han fortæller også om, hvordan det var at måtte sige farvel til sit hjertebarn – restauranten i Tivoli, kampen mod sin søns psykiske sygdom – at blive et kendt ansigt fra den ene dag til den anden. Vi kommer også til at høre om hans vilde liv, hvor der i gamle dage gerne blev delt en håndmad eller to ud.

Foredraget vil blive guide igennem, Pia Brixved, som i sin tid skabte fænomenet, Den Skaldede kok – og et livslangt usædvanligt venskab begyndte.

Velkommen til 2 timers vanvittig, underholdende og rørende foredrag med hele Danmarks skaldede kok. Rock ‘ n roll! Vi lover dig, at du vil blive underholdt ud over det sædvanlige – for hvis der er nogle, der har levet sit liv i overhalingsbanen, så er det Olsen – Den Skaldede Kok. For som han siger; hvis mit liv var en madret, så ville det være den vildeste buffet!

Foredrag med Den Skaldede kok booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Carsten Frimodt

26/04/2016
Carsten Frimodt

Jeg er født 1950 – ingeniør og racerkører gennem mere end 30 år samt forfatter til nu snart fem bøger, der betragtes som hovedværker indenfor dansk motorsport – også ifølge flere lektørudtalelser.

”Han fandt formlen” var en overskrift i Jyllands Posten om undertegnede som bare en af mange artikler om undertegnede. Som deltager i internationale racerløb i Skandinavien er jeg blevet et kendt navn indenfor de fleste motorklubber. I forbindelse med mine udgivelser har forlaget udsendt pressemeddelelser til samtlige dagblade og automagasiner. Disse har interviewet mig løbende samt ligeledes anmeldt mine bøger mere end positivt. Jeg har således gennem nu fire årtier oparbejdet et ry som ekspert på området tidlig dansk racing (1945-80).

Foredrag
Mine foredrag kan være af en times varighed og har udgangspunkt i en af mine bøger, hvorfra jeg bruger de bedste af mine sjældne pressefoto. Min samling har for længst passeret de 10.000! Foredraget er baseret på en PowerPoint præsentation med op til 50 udvalgte foto, hvilket oftest bringer en dialog i gang med salen. Det mest populære emne for tiden er Roskilde Ring som i forbindelse med 60 års dagen i 2015 fik en genopblomstring, der trak 10.000 betalende gæster til et klassisk racerløb ved havnen i Roskilde og ugen efter fandt en tilsvarende mængde vej til festivitasen i parken Roskilde Ring.

Foredrag med Carsten Frimodt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Marie Kraul

18/04/2016
Marie Kraul

Marie Kraul er journalist og forfatter til en række bøger om familiiv, bla. Simpleliving, Børn skal da arbejde og senest Opgiv ikke din teenager – styrk arbejdsfællesskabet og din forældreautoritet. Er mor til tre teenagere og har tidligere været kommunikationsrådgiver i Børns Vilkår.

Marie Kraul foredrag:

Foredrag 1: Opgiv ikke din teenager (til forældre og børnefaglige)
Foredrag 2: Teenagere ­ fremtidens arbejdskraft. Hvorfor huslige pligter er afgørende for fremtidens arbejdsmarked (til virksomheder, organisationer, mv.)
Foredrag 3: Opdragelse ­ en nødvendighed for overlevelse (til forældre og børnefaglige – i samarbejde med sundhedsplejerske Gerda Bruun.)

Foredrag med Marie Kraul booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Annette Fredskov

18/04/2016
Annette Fredskov

Foredrag om motivation og positiv livsindstilling

Annette Fredskov er mest kendt som Maratonkvinden – hende der løb 366 maraton på 365 dage. Diagnosticeret med multipel sklerose gjorde hun, hvad de fleste troede var umuligt, og hun fortsætter: 5 maraton på 48 timer, i løbesko fra Danmark til Paris og alt andet, der fylder hendes hjerte med glæde. Glem alt om begrænsninger og gå efter guldet. Det er muligt for alle, og Annette er meget passioneret omkring at inspirere folk til at få det bedste ud af hver eneste dag og få succes i livet. Som hun siger, “hvis jeg kan, kan du også – gøre det, du vil.” Annette beskriver sig selv som en almindelig kvinde, der har fundet frem til sin indre styrke. En styrke Annette er overbevist om, at vi alle besidder og kan finde frem. En styrke du kan bruge til lige nøjagtig det, du ønsker. Det, der gør dig glad og får dit hjerte til at banke lidt hurtigere. Løb og maraton er Annettes passion og gør hende glad. Hvad gør dig glad? Det handler om meget mere end løb og maraton. Det handler om at få det bedste ud af hver eneste dag. Annette kommer ud over scenekanten, når hun holder foredrag om motivation, livsindstilling, valg, ansvar og positiv tænkning. Annette udgav i 2013 bogen: “Maratonkvinden – 366 maraton på 365 dage”. I 2016 udkommer hendes anden bog med titlen ”Fra drøm til virkelighed”.

Foredrag med Annette Fredskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jens Werner

13/04/2016
Jens Werner

At overvære et foredrag med Jens Werner er uden sammenligning.

Jens Werner, Danmarks mest vindende danser nogensinde, Vild med Dans dommer og danseskoleejer i Værløse, tager dig gennem en rutsjebane af fortællinger, anekdoter og hudløse, rørende beretninger om sit liv, sin dans og den benhårde vej til at opnå det ypperste inden for sit felt, at blive verdens bedste danser!

Jens Werners foredrag kan sammensættes helt på den måde kunden ønsker det. Fra 1 times foredrag eller undervisning, til heldagsarrangementer hvor teambuilding via danseaktivitet kan implementeres.

Uanset hvilket humør kunden kommer med, lover Jens Werner at humøret i den grad er løftet når man går derfra. Du vil forlade foredraget underholdt, opløftet og alligevel eftertænksom.

Foredrag med Jens Werner booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Laxholm

07/04/2016
Anne Laxholm

Giv mig et år
I sit foredrag, som er baseret på hendes bog ”Giv mig et år” fortæller Anne om sit begivenhedsrige liv i en verden af dans – en rejse, der bragte hende og hendes mand, Hans, fra Danmark til England, fra titlen som nordsjællandsmester til verdensmestre og først hjem til Danmark 28 år senere. Hun beretter om nogle af de udfordringer, de mødte undervejs, ikke kun i dansekarrieren, men også livets øvrige aspekter, deriblandt partnerskab, ægteskab og rollen som iværksættere i firmaet CHRISANNE. Foredraget giver et indblik i en elitesportskarriere på topplan, og sidenhen en rolle som medejer i et meget succesrigt og hurtigt voksende firma inden for danseindustrien og dansestudiet Dance Academy Laxholm i Hørsholm. Endelig vil Anne naturligvis også fortælle om sin rolle som en af dommerne i det populære TV2 program ”Vild med Dans”, hvor hun har medvirket siden starten i 2005.

Foredrag med Anne Laxholm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Claus Skytte

06/04/2016
Claus Skytte

Claus Skytte er forfatter, iværksætter og cirkulær strateg med over 25 års erfaring fra reklamebranchen, og ikke mindst er han dansk pioner indenfor deleøkonomi med 3 bøger om deleøkonomi bag sig. Han leverer sine budskaber og egne erfaringer med deleøkonomi på dedikeret og entusiastisk vis, og så er han fuld af energi på scenen.

Claus Skytte tilbyder følgende 5 foredrag:

 1. Skal vi dele?
 2. Den nye andelsbevægelse
 3. Den 3. internetbølge
 4. Den 4. Industrielle revolution
 5. Deleøkonomi som trussel og mulighed

Foredrag med Claus Skytte booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Side 1 af 5 1 2 3 4 5