Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Søren K. Villemoes

22/07/2015
Søren K. Villemoes

Søren K. Villemoes (f. 1981) er journalist, kommentator og redaktør på Weekendavisen. Han er uddannet cand.scient.pol (statskundskab) på Københavns Universitet og har derudover en BA i religionsvidenskab. Han beskæftiger sig journalistisk med politisk islam, terrorisme, integration, politiske yderfløje og kulturkampe. Villemoes har bidraget til flere antologier og var med til at redigere bogen Højrepopulismen – venstrefløjen akilleshæl i 2013. Han er en aktiv deltager i den offentlige debat.

Søren K. Villemoes foredrag:

Foredrag 1: Radikalisering
Foredrag 2: At skrive om muslimer
Foredrag 3: Krænkelsesepidemien
Ordstyrer: Søren K. Villemoes er også en kompetent ordstyrer.

Søren K. Villemoes booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Christoffer Baadsgaard og Palle Katring-Rasmussen

30/06/2015
Christoffer Baadsgaard og Palle Katring-Rasmussen

Christoffer Baadsgaard og Palle Katring-Rasmussen foredrag

En eventyrlig fortæling om to unge iværksættere, som fik samlet millioner ind blandt almindelige fodboldtossede danskere og stod i spidsen for det mest omtalte investeringsprojekt i nyere fodboldhistorie: Opkøbet af den engelske fodboldklub Croydon Athletic. Vi tager dig på rejsen fra en debattråd på en dansk fodbold hjemmeside til de bonede gulve hos FA i England. En rejse som mange drømmer om, men som normalt kun er forbeholdt internationale oliemillardærer og andre, som køber fodboldklub i England.

Foredrag med Christoffer Baadsgaard og Palle Katring-Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Klaus Riskær Pedersen

29/06/2015
Klaus Riskær Pedersen

Klaus Riskær foredragsemner (Efterår/Vinter 2015/2016):

Foredrag 1: Socialkapitalisme
Er der en bevægelse igang i samfundsøkonomien der gradvist bringer os i en ny retning med nye udfordringer for erhvervsliv og samfundets politiske institutioner (30-45 minutters oplæg samt 30-45 minutters Q&A).

Foredrag 2: Up’s & Down’s over 40 år
I dette indlæg skues tilbage på et engagement i erhvervsliv, medier og politik med en præsentation af begivenhederne som de forstås af oplægsholderen selv. Gode tider og dårlige tider beskrives, og der forsøges udtrukket relevante konklusioner. Oplægget er af natur selvbibliografisk og derfor rettet mod oplægholderens subjektive vurderinger (30-45 minutters oplæg samt 30-45 minutters Q&A).

Foredrag 3: Aktuelle vurderinger
Oplægsholderen fokuserer på et specifikt aktuelt tema efter egen vurdering og lægger dermed op til en drøftelse i forsamlingen af emnet. Emnet aftales specifikt blandt flere mulige og aktuelle emner (ca.20 minutters oplæg og 25-40 minutters efterfølgende drøftelse samt Q&A til oplægsholderen (om mere personlige spørgsmål).

Klaus Riskær kan også engageres til korte frokostmøder med en varighed på 15-20 min. i Københavnsområdet. Passer fint til ledermiddage, medarbejder pleje, små foreninger, netværksgrupper m.m.

Foredrag med Klaus Riskær Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ulla “Sniff” Neumann

24/06/2015
Ulla “Sniff” Neumann

Ulla Neumann foredrag:

Erindringer
Hør om Ulla og Mikaels far, showmanden, guitaristen, komponisten og sangeren ULRIK NEUMANN. I 25 år samarbejdede han med violinisten og showmanden Svend Asmussen. Bl.a.dannede de to med den svenske sangerinde Alice Babs den berømte trio “The Swe-Danes.”

Ulla arbejdede i totalt 27 år med faderen, i 20 år med trioen (med Mikael) 3 x NEUMANN. Ved siden af arbejdede alle tre ind imellem med andet.

Ulrik og Gerda fik under krigen et hit med optimist-sangen “Den lysegrønne sang “, senere indspillet af bl.a. Mikael og Ulla i fars originale arrangement.

Ulla er bestyrelsesmedlem i “Harry Arnold Sällskapet” (Harry A. var førhen en berømt bigbandleder,saxofonist og komponist) og hun har skrevet 15 artikler i medlemsbladet om fars liv og karriere.

Foredrag med Ulla Neumann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jacob Riising

23/06/2015
Jacob Riising

FRA IDE TIL FÆRDIG KONCEPT

Jacob Riising er for tiden en af DR´s mest brugte prime time værter.

I dette helt nye foredrag giver han et unikt blik ind i hvordan han arbejder når DR udvikler nye ideer. Der er ingen hemmeligheder når Riising på underholdende vis løfter sløret for hvordan han og kolleger i Tv branchen arbejder med udvikling af kreativitet. Alle kan få en god ide! Jacob fortæller her hvordan du kan få mange. Ved hjælp af helt simple teknikker viser han hvordan det nemt kan lade sig gøre at tvinge sin hjerne til at tænke mere kreativt.

Dette oplæg egner sig perfekt til møder/seminarer i firmaer som ønsker at udvikle sig kreativt eller bare at få et kig ind i en ellers lukket verden bag kameraet.

Foredrag med Jacob Riising booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Robert Dam

17/06/2015
Robert Dam

Opgøret med Scientology. Foredrag med udgangspunkt i dokumentarserien på TV2 (første afsnit vises 24. august kl. 20.00).

Foredraget handler om Robert Dams 20 år i sekten samt afhoppet, som er den grundliggende historie. I løbet af optagelserne kom han bl.a. til at møde en norsk far, der mistede sin datter til Scientology, idet hun begik selvmord umiddelbart efter at have fået et nedslående resultat fra Scientologys personlighedstest. Robert kom til at møde et voldtægtsoffer, hvis overgrebsmand var prominent medlem og blev beskyttet af organisationen. Og så rejste Robert til USA for at besøge det ultimative magtcenter ”GOLD BASE” i ørkenen udenfor Los Angeles. Han og kameraholdet så også Scientologys børnefængsel i byen Clearwater, Florida, samt oplevede at blive forfulgt af Scientologys privatdetektiver.

Foredrag med Robert Dam booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Klaus Bondam

17/06/2015
Klaus Bondam

Klaus Bondam er – med over 50 år på bagen og en meget varieret karriere bag sig – klar til at dele ud af sine oplevelser og erfaringer fra et rigt facetteret arbejdsliv. Det har bragt ham vidt omkring og ud i en mangfoldighed af udfordringer, der strækker sig fra jobbet som toldbetjent over landskendt skuespiller og teaterchef til toppolitiker i landets hovedstad, et treårigt ophold i diplomatbyen Bruxelles – og helt frem til i dag, hvor han er direktør i cyklisternes interesseorganisation, Cyklistforbundet. Alt i alt en kringlet karrierevej, som ind imellem har givet ham et par ridser i lakken, men også gjort ham en hel del klogere. Helt konkret har Klaus Bondam arbejdsliv spændt fra afsløring af hjemmebrænderier og gennemrodning af andre folks kufferter i lufthaven, over slikning af Lars Hjortshøj’s tæer i den danske sitcom­succes Langt fra Las Vegas til at forestå økonomiske turn­arounds som direktør for konkurstruede teatre. Sideløbende har han medvirket i en lang række danske filmsucceser som bl.a. Thomas Vinterbergs Festen og En Kort En Lang, som han skrev sammen med Hella Joof. Endelig har han gennemført et dagsordensættende politisk arbejde i København, hvor indsatsen for cykler og CO2­reduktioner har medvirket til at sætte byen helt i front på den internationale scene, når det gælder kampen for en bæredygtig fremtid. Alt dette krydret med en opvækst i en stor familie med en farverig, spændende og hjertegribende historie, gør Klaus Bondam til en spændende og vidtfavnende fortæller.

Foredrag med Klaus Bondam booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mads Korsgaard og Pede B

10/06/2015
Mads Korsgaard og Pede B

Kreativ tænkning – fra forskning til freestyle

Af Psykolog, Cand. Psych. Mads Korsgaard og rapmusiker Pede B.

Hvad er kreativitet? Findes der metoder til at tænke mere kreativt? Og hvilke psykologiske barrierer skal man være opmærksom på, når man arbejder kreativt?

Der er bred enighed om, at kreativitet er et af det moderne samfunds allervigtigste råstoffer. Mange snakker om at ”tænke ud af boksen”, men hvordan gør man helt konkret det? Gennem en blanding af foredrag og publikumsinddragende performance søger psykologen Mads Korsgaard og den anmelderroste freestylerapper Pede B at besvare dette spørgsmål.

Freestylerap er på mange måder det ideelle eksempel på professionel kreativitet. Ligesom en moderne organisation skal freestylerapperen konstant agere fleksibelt i et uforudsigeligt og omskifteligt miljø, og han skal under højt pres levere et produkt her og nu ud fra nogle givne inputs. Pede B demonstrerer sin imponerende kunnen og løfter sløret for hemmelighederne bag metoderne.

Pede B’s performance krydres med indsigter fra den psykologiske kreativitetsforskning, og der gives nogle generelle værktøjer til at rammesætte kreativ tænkning. Der er altså lagt op til et både fagligt og underholdende samspil mellem freestylerap og psykologi, som giver deltagerne inspiration til at tænke kreativt i deres egen hverdag.

OM DE MEDVIRKENDE:

MADS KORSGAARD: Psykolog, Cand. Psych. professionel musiker og konsulent med stor undervisningserfaring og speciale i innovation og kreative processer.

PEDE B: Anmelderrost dansk rapper med en lang række succesfulde pladeudgivelser og koncertturnéer bag sig. Kan desuden som den eneste bryste sig af titlen som tredobbelt vinder af MC’s Fight Night (DM i freestyle-rap).

Foredrag med Mads Krosgaard og Pede B booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund

09/06/2015
Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund

A.J. Kazinski – ny krimi “Den genfødte morder”
Niels Bentzon er gidselforhandler ved Københavns Politi. “Den genfødte morder” er tredje bind i serien om Bentzon og hans kone, astrofysikeren Hannah Lund. Denne gang skal Bentzon udgive sig for at være patient på landets mest flugtsikre anstalt, Sikringen, hvor massemordere, voldtægtsforbrydere og skizofrene voldsmænd sidder indespærret. Formålet er at opklare et uhyggeligt giftmord på en overlæge. Han får dog hurtigt brug for konens hjælp, da mordet trækker tråde helt tilbage til Sokrates i år 399 f.Kr. “Den genfødte morder” er en hæsblæsende kriminalroman om et mystisk mord og en flugtsikker anstalt, hvor dybe hemmeligheder er at spore. Værket kan læses uafhængigt af de resterende to værker i serien.

Foredrag med Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lykke Friis

08/06/2015
Lykke Friis

Lykke Friis er aktuel med foredraget “Storbritannien og EU – Cameron “High Risk Mission”
Storbritanniens premierminister David Cameron har lovet den britiske befolkning, at han vil genforhandle det britiske EU-medlemskab og senest i 2017 lægge medlemskabet ud til folkeafstemning. Hvad er Camerons chancer for at få en aftale med EU, og hvilke konsekvenser vil et muligt nej i en folkeafstemning (“Brexit”) få for Storbritannien og EU? Og hvad med konsekvenser for Danmark og dansk erhvervsiv? Dette er nogle af de nøglespørgsmål, som Lykke Friis kommer ind på ind på i foredraget. Én af fordragets konklusioner er, at Brexit radikalt vil ændre EU’s globale indflydelsesmuligheder og komplicere samhandelen betydeligt mellem UK og resten af EU.

Foredrag med Lykke Friis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jesper Vollmer Heick

29/05/2015
Jesper Vollmer Heick

“Jeg Lever”

Hvad sker der med én, når ens livsgrundlag pludselig ændres på 3 sek.? Når alle ens prioriteter pludselig bliver nogle helt andre, end dem man havde for de 3 sek. siden? Og hvordan kan alle de hårdeste udfordringer man overhovedet har været udsat for gennem hele sit liv, pludselig virke som det rene ingenting…?

Det var præcis det, der skete for Jesper efter det sidste hovedspring han tog på ferien med familien i Thailand i januar måned. Kun rent held gjorde, at han ikke blev lam fra brystet og ned eller døde på stedet. Han brækkede nakken, og blev opereret i Thailand den samme nat. Pga. et meget positivt sind og en stor portion optimisme tænkte han allerede fra ca. 12 min. efter ulykken, at det hele nok skal gå.

Hør hele historien i dette bevægende foredrag.

Jesper har været gift med Annette Heick i 15 år. De har to drenge Storm på 6 og Eliot på 11, og har boet på den svenske side af sundet de sidste 14 år. Gennem de sidste 10 år har Jesper været køkkenchef for Dronningen og Prinsgemalen.

Foredrag med Jesper Vollmer Heick booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michael Kristiansen

28/05/2015
Michael Kristiansen

Super aktuelt foredrag med Michael Kristiansen. 

Hvem vinder valget 2015? – og hvad får det af betydning for Danmark?
Michael Kristiansen, politisk kommentator og kommunikationsrådgiver vil i løbet af valgkampen følge den politiske kampplads tæt. Hvem er valgets vindere, hvem er taberne? Hvad kommer det til at betyde for Danmark, hvis regeringsmagten skifter? Hvem kommer til at sætte sig i ministerstolene og hvad bliver valgets helt store emner? Book Michael Kristiansen til et oplæg og kom helt tæt på dansk politik anno 2015. 

Foredrag med Michael Kristiansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Camilla Johnson

28/05/2015
Camilla Johnson

Camilla Johnson er 39 år år, har tre børn, er gift og bosiddende på Lolland. I september sidste år deltog hun i udsendelsen ” Brændte børn” på Tv2 og har siden skrevet på en selvbiografi der kommer ud på Gyldendals forlag til september 2015 under titlen ” Svært barn har mange navne ”. Selvom hun kender til livets skyggesider, vil hun dog mene at hun mest er en positiv og glad person. Glæden kommer sig måske af, den store gave friheden var da hun endelig blev modig nok til at bryde med fortiden og fortælle det hele som det er!

Foredraget “Fri os fra det onde”
Jeg fortæller om mit liv og opvækst præget af radikal kristendom i de plejefamilier, Købehavns kommune placerede mig i, fra jeg var 4 år gammel. Mit liv var en evig kamp for at blive den gode kristne pige der kunne passe ind i det stramme frikirkelige miljø, som ung voksen nygift, og med to små børn valgt jeg at blive en del af sekten Faderhuset, som på det tidspunkt havde lokaler på Nørrebro, jeg var meget involveret i hele ungdomshus sagen og husker tydeligt krigen derinde, som påvirkede mig og min familie meget. I de 7 år jeg var i Faderhuset, blev jeg ”udvalgt” til at være en del af ”inderkredsen” og Ruths personlige datter og ” profet” – jeg boede i Israel i en periode og trænede medlemmerne i zionisme og endetidskristendom. Foredraget handler om at være forført, om længsel efter kærlighed og accept, om at vågne op og starte forfra og vejen tilbage til et liv i frihed.

Foredrag med Camilla Johnson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Karsten Engmann Jensen

21/05/2015
Karsten Engmann Jensen

Løn og arbejdsglæde
Karsten Engmann Jensen viser, hvordan vi alle kan få mere ud af vores arbejde uden at det koster noget for hverken arbejdsgiver og lønmodtager – altså gratis forbedring for alle!

For er det nu lønnen der skaber arbejdsglæden?
Bestemt ikke. Hverken løn eller prestige giver arbejdsglæde alene. Men det gør fem andre faktorer, som beskrives med stor humor i dette indlæg. Karsten Engmann Jensen er cand. polit. og kan forklare, hvorfor vores arbejdsglæde skal findes helt andre steder end på lønsedlen. Du får fem klare bud på, hvordan du får meget mere ud af dit arbejde, og hvordan ledelsen får mere ud af de ansatte – uden at det koster mere for hverken arbejdsgiver eller arbejdstager. Blandt de fem klare bud fortæller Karsten Engmann Jensen blandt andet om, hvor meget det betyder, at dit arbejde gøres synligt, både for dig selv og for andre.

Penge helt på hovedet.
Karsten Engmann Jensen – i ord og billeder og med en god portion humor – hvordan penge kan få folk til at reagere stik imod hensigten…..og hvordan løn også kan virke stik modsat lønnen. Kan du komme i en situation hvor du siger nej til helt uforpligtende penge? JA! Karsten Engmann Jensen viser også, hvordan mennesker i visse situationer yder en dårligere indsats, når den økonomiske gulerod bliver for stor. Og hvordan gaven kan miste sin værdi! Et foredrag som gør dig klog på, hvad der giver lykke, hvad værdien af en gave er, og hvad værdien af en pengeseddel er. Et foredrag som giver dig et helt nyt syn på, hvad der betyder noget for dig i hverdagen…..og hvad du troede betød noget for dig i hverdagen.

Karsten Engmann Jensen er mest kendt for sin rolle som DR’s økonomiske ekspert, som ham der forklarer, hvordan samfundsøkonomien hænger sammen med folks egen privatøkonomi. Han er cand. polit. og forfatter til bøgerne Et liv med overskud, og En sikker investering, og nu en tredje bog på vej, der handler om, hvordan ALLE kan få overskud til at handle med aktier, og på den måde gavne deres opsparing bedst muligt. Han elsker at snakke med ”helt almindelige” mennesker, der interesserer sig for, hvad der sker i deres hverdag. Og det har blandt ført til, at han nu turnerer landet rundt med sine foredrag om økonomi og livsglæde.

Karsten Engmann Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Dorte Futtrup

21/05/2015
Dorte Futtrup

Ruth Berlau – favntag med Brecht”
Den danske skuespiller og kommunist Ruth Berlau (1906-1974) møder den berømte tyske teatermand Bertolt Brecht i 1933. Han er kort forinden kommet til Danmark – på flugt fra nazismen. De to forelsker sig i hinanden og får en livslang binding som samarbejdspartnere og elskende. I 1939 flygter Brecht med sin familie via Sverige, Finland, Sovjet til USA. Ruth Berlau støder til familien. I 1948 forlader de deres amerikanske eksil, flytter til Østberlin og grundlægger det senere så berømte Berliner Ensemble. En fortælling om et lidenskabeligt liv, levet under dramatiske verdenshistoriske og personlige rammer. Om kærlighed, jalousi, ideologi, kunst og politik. Levende mundtlig fortællekunst med indlagte sange og digte.

Fortællerforestillingen markerer Dorte Futtrups 25 års jubilæum som mundtlig fortæller. Dorte Futtrup er professionel fortæller, dvs. formidler af den gamle mundtlige fortælletradition uden brug af hjælpemidler. Hun har fortalt overalt i Danmark – i de nordiske lande, New York, Berlin, Beijing og Buenos Aires. Om Dorte er sagt: “Hun indtager scenen med en kombination af disciplin og løssluppenhed. Hun fortæller så medrivende, at tid og sted forsvinder. Hun er mesterlig!”.

Dorte Futtrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sidsel Falsig Pedersen

18/05/2015
Sidsel Falsig Pedersen

Sidsel Falsig Pedersen er født i 1970 og debuterede i 1997 med bogen En hel dags kærlighed. Siden udkom novellesamlingerne Ejerskifte (2000), Forholdsregler (2005) og Så må vi se (2008) samt romanerne Måske går det over (2012) og Hestens Fødselsdag (2014). Hun har modtaget Statens Kunstfonds præmie for En hel dags kærlighed, Statens Kunstfonds 3årige arbejdslegat og Måske går det over var nomineret til Weekendavisens Litteraturpris i 2012.

Forfatteren holder foredrag om en eller flere af sine bøger. Hvordan blev de til, om skriveprocessen og ideerne.

Foredrag med Sidsel Falsig Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kasper Støvring

18/05/2015
Kasper Støvring

Kasper Støvring er født i 1973, ph.d. i litteratur og kultur og underviser på Syddansk Universitet. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler. Hans bedst kendte bog er ”Sammenhængskraft” fra 2010. Desuden er han fast skribent og anmelder ved Berlingske. Kasper har holdt langt over 100 foredrag til både kommuner, højskoler, gymnasier, universiteter, kirkelige foreninger og andet. Dertil er han hyppig gæst i medierne. Han holder foredrag om en bred vifte af emner, både litterære, teologiske, kulturelle, sociale og politiske emner.

Foredrag med Kasper Støvring booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Sabroe

13/05/2015
Morten Sabroe

Drengen der løb med Gud – ny bog af Morten Sabroe (maj 2015)
“Siger navnet Julie dig noget?” Spørgsmålet sætter gang i Viktor Hugos hukommelse. Den hukommelse han mistede da han et år tidligere, efter en voldsom storm, blev fundet død i en kløft nær den by han bor i. Siden dengang har han set billeder af en pige. Hun har grønne øjne. Hun står under vand. Der kommer bobler ud af hendes mund. Hendes ansigt bevæger sig ikke, alligevel skifter det ustandselig udtryk. Nogen gange ser hun på ham med foragt, andre med længsel. Viktors fornemmelse af at han har gjort pigen fortræd, vokser sig stærkere og stærkere. Og samtidig vokser følelsen af at alle andre end han selv ved, hvad der er foregået. Men ingen vil fortælle ham det. Hverken enken Agnes, sygeplejersken Suzanne eller Nicky – den unge sorte kvinde som med ordene: ‘Jeg vil tage dig ind i mørket, så langt som ingen nogensinde har været’, lokker ham dybere og dybere ind i sindets labyrint. Alle vil de have at han selv finder frem til sandheden. En sandhed som han længe har forsøgt at løbe fra. Først alene. Derefter sammen med den gyldne retriever Gud, det eneste levende væsen han har knyttet sig til. Drengen der løb med Gud er et mørkt eventyr i stil med Stephen Kings The Shining. Det er en historie om blind hævn og forspildt kærlighed. Da Viktor Hugo bliver indkaldt til politiforhør mistænkt for mord, tager begivenhederne fart, og alle føres som viljeløse væsener mod en forfærdelig, men også uundgåelig skæbne.

Om forfatteren:Morten Sabroe (f. 1947) har senest udgivet Fader Vor (2011), Det trettende spil (2010), OS (2013), Libido (2013) samt bestsellerne Du som er i himlen (2007) og Kærlighedskrigeren (2008). Tidligere har han bl.a. udgivet romanerne Den spanske gæst (2000), Den niende kreds (2002) og Evig troskab (2006).

Foredrag med Morten Sabroe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henrik Denta

11/05/2015
Henrik Denta

Henrik Denta er forfatter til bogen ”Guld og Bedrag”, udgivet på GAD’s forlag. Han er udannet journalist med speciale i finans og erhverv. Har arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og de seneste mange år på TV-Avisen, DR.

Herik Denta foredrag:

Guld og Bedrag – historien bag historien
Et foredrag om hvordan Danmarks Nationalbank snød nazisterne – og hvorfor historien har været gemt væk i 75 år. I et livligt og underholdende foredrag tager forfatteren og TV-journalisten Henrik Denta publikum med ind i en historie, der har været en velbevaret hemmelighed indtil nu. Dette er historien om, hvordan nationalbankens øverste direktør og den danske regering med statsminister Thorvald Stauning i spidsen lagde de hemmelige planer, der sendte guldet i sikkerhed i udlandet. Selv om det var forbudt at føre guld ud af Danmark. Og det er historien om, hvordan guldet på bedste Olsen-bande maner blev ført ud med lastbil og damplokomotiv midt om natten.

Foredrag med Henrik Denta booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kurt Kragh

07/05/2015
Kurt Kragh

Kurt Kragh, født 1950, er tidligere kriminalkommissær og souschef i Rejseholdet. I de 27 år, han var ansat, har han været efterforsker på nogle af de mest omtalte drabssager her og i udlandet. Sideløbende har han undervist på Politiskolen og i PET i bl.a. kognitiv afhøringsteknik og gerningsmandsprofilering. Efter pensioneringen i 2010 har han holdt mange foredrag om sit liv som drabsefterforsker og været medforfatter på lærebogen Viden om drab (2013). Kurt Kragh har desuden været konsulent på tv-serien Rejseholdet.

Foredragene kan indeholde:

 • Om bogen ”At tænke som en morder”. Hvorfor myrder to drenge en far og hans teenagesøn. Forsvundne personer, hvor der ligger en forbrydelse bag.
 • De 7 drabsmotiver og psykologisk gerningsmandsprofilering. Hvordan når man frem til et kvalificeret gæt på en gerningsmands karakteristika.
 • Æresdrab. Kultur, religion og ære. Hvorfor myrder en far sin datter.
 • Kognitiv interviewteknik og vidnepsykologi. Hvordan undgår man at ”forurene” en forklaring med ledende og lukkede spørgsmål.
 • Tsunamien i Sydøstasien i 2004. Den danske indsats i Thailand med at identificere ofrene og belyse de sidste minutter af deres liv.

Foredrag med Kurt Kragh booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lotus Turèll

05/05/2015
Lotus Turèll

Lotus Turell er konsulent, foredragsholder og coach. Hun har særligt fokus på at højne trivsel for både udsatte borgere og helt almindelige mennesker. Hun er uddannet fra Film- og medievidenskab og Pædagogik på Københavns Universitet, og har 3 coach-certificeringer.

Lotus Turell foredrag :

Foredrag 1: Digterens datter
Et personligt foredrag om Lotus opvækst med en landskendt far og mor, forfatteren Dan Turell og skuespilleren Chili Turell. Lotus er opvokset i et velstillet hjem med værdier, dannelse og kærlighed men også alkoholmisbrug og omsorgssvigt, der sjældent blev set og aldrig grebet ind overfor. Lotus’ oplæg tager udgangspunkt i hendes egen opvæksthistorie og den berøringsangst og de myter der gør det så urimeligt svært for børn af velstillede forældre at blive set og hjulpet. Det er en historie om alkoholisme, svigt, ensomhed og berøringsangst. Men også en om en anderledes families helt særlige kærlighedssprog og dagligdag. Og om de kompetencer der vokser ud af gennemgå nogle svære livsomstændigheder.

Foredrag 2: Sådan tager du svære samtaler med forældre, børn og unge
Som barn af velstillede forældre, har Lotus selv oplevet den berøringsangst der findes, for at blande sig i en velstillet families ve og vel. Den betød, at hendes egen familie ikke fik hjælp til at komme ud af misbrug og omsorgssvigt. Foredraget er egnet for alle der arbejder med eller interesserer sig for børn og unge. Foredraget gennemgår både den vigtige forberedelse til en svær samtale med forældre, børn og/eller unge og 10 konkrete skridt igennem den. Der vil indgå en række eksemplariske cases som understøttende materiale.

Foredrag med Lotus Turéll booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Olesen

04/05/2015
Peter Olesen

Uden arkitekter
Dansk arkitektur bliver ikke kun til med arkitekter som skabende formgivere. Rundtomkring i vores bygningslandskab findes masser af bygninger opstået uden brug af arkitekter. Bygninger fra før vi overhovedet fik en dansk arkitekt uddannelse og bygninger fra vores egen tid. Med vild kreativitet i økologiske landsbyer, i husbådskolonier, i kolonihaverne, hos kunstnere, der tegner deres egne atelierer, blandt dem, der bygger deres egne huse i trætoppene, og i de havnemiljøer, hvor små fiskerskure opstår helt uden myndighedskontrol. Peter Olesen kommer vidt omkring og besøger 40 forskellige lokaliteter. Det giver et smittende og indtagende indblik i en dansk bygningskultur, som uundgåeligt vil overraske og inspirere mange læsere. Ser Danmark virkelig også sådan ud?

Bogen udkommer 28. maj 2015.

Foredrag med Peter Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Benny Andersen

04/05/2015
Benny Andersen

Sådan kan islam også være
Tilskyndet af sin forargelse over selv kyndige journalisters og tvreporteres gentagne bevidstløse snak om ”det muslimske tørklæde”, som om tørklæder først var opfundet i 1700tallet, og som om der ikke var i titusindvis af utilslørede muslimske kvinder i verden, satte Benny Andersen sig ned og skrev disse essays, hvor han ønsker at nuancere og korrigere en række af de ting, der skrives om muslimer og Islam. Også de evindelige generaliseringer, hhv. ”kristne” og ”muslimer” tager han fat i. Hvad menes der med muslimer, er shia eller sunni, alawitter, salfister eller hvad?Og ligesådan med ”kristne”, menes der lutheranere, katolikker, Indre Mission, Jehovas Vidner, metodister, de sidste dages hellige, pinsekirken, baptister eller hvad? Disse og en række andre emner bliver behandlet i bogen.

Bogen udkommer 28. maj 2015.

Foredrag med Benny Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Naser Khader

30/04/2015
Naser Khader

Naser Khader – Hjertet Bløder – Arabisk forår og opløsning

Den arabiske verden er mangfoldig og kompleks, men med denne bog håber Naser Khader at være med til at give en dybere forståelse af de ting, der sker, og af de mennesker, som bor i en region, der mere end nogen anden på kloden sætter dagsordenen for ikke blot danskernes liv men for mennesker over hele verden. Bogen henvender sig til folk, som ønsker at få en større og mere nuanceret forståelse af den arabiske verden og begivenhederne omkring det arabiske forår, uden at man dermed behøver være eller blive ekspert på området. Det er bogens ambition at fortælle og opklare nogle af de ting, man ofte kan blive forvirret over, når talen falder på den arabiske verden:

”Jeg vil give et dybere indblik i ikke bare den politiske, men også den kulturelle og samfundsmæssige udvikling, der har betydet en registreret stigning i antallet af analfabeter og æresdrab. Det er lige så vigtig at forstå optakten til det arabiske forår, som det er at forstå selve omvæltningernes forløb. I nogle lande er det arabiske forår forløbet forholdsvis fredeligt, mens andre stadig ligger i blodig kamp. Præsident Assad sagde engang, at Syrien er den arabiske verdens hjerte – og uden et hjerte kan en krop ikke fungere. På dette punkt er jeg enig med diktatoren. Og hjertet bløder!”

Foredrag med Naser Khader booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mikael Busch

30/04/2015
Mikael Busch

Mikael Busch, forfatteren til det anmelderroste Stasi-drama ”Knud og Vera” (2012), er tilbage med en tankevækkende afdækning af sagen om Lenz, den danske embedsmand, som ti år efter Murens fald blev indhentet af fortiden, afsløret som Stasi-agent gennem mange år. Nu er han aktuel med bogen “Lenz – Stasi-agenten, der blev fanget af fortiden” (april 2015).

Om bogen:
Lige før julen 1999 arresteres en 43-årig dansk EU-embedsmand. Han er taget hjem fra Bruxelles for at besøge sin gamle mor i Københavns Sydhavn, men havner i en isolationscelle i Vestre Fængsel, sigtet for at have leveret oplysninger til DDR’s efterretningstjeneste gennem 14 år under dæknavnet Lenz. Et halvt år senere løslades manden, der mistænkes for at være Lenz. Om han er Stasi-agent eller ej blafrer i vinden. Sagen betragtes pludselig som forældet og bliver alligevel ikke startskuddet til det generalopgør med de danske Stasi-agenter, som mange – i politiet, i pressen og blandt politikerne – har efterspurgt. LENZ – Stasi-agenten, der blev fanget af fortiden er historien om jagten på manden, mange troede var Danmarkshistoriens potentielt største agent. Det er historien om en ung mands spektakulære rejse fra Sydhavnens proletarmiljø til eurokratiet i Bruxelles, hvor bogens hovedperson i dag beklæder en fremtrædende stilling. Lenz er dermed en slags inkarnation af den mest venstreorienterede generation nogensinde – blot med den forskel, at han i sin fortid gik et skæbnesvangert skridt videre end sine generationsfæller. LENZ er en dokumentarisk beretning baseret på aktindsigter fra det centrale Stasi-arkiv i Berlin, historiske arkivalier og interviews med en række centrale mundtlige kilder fra hovedpersonens barn- og ungdom.

Foredrag med Mikael Busch booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Marie Holm Laursen

30/04/2015
Marie Holm Laursen

Marie Holm Laursen er født i 1997 og bor i Århus. Når hun går en tur i byen, nå nej hun kører jo, bliver hun sommetider kigget ”lidt” på, måske er det fordi hun har Osteogenesis Imperfecta, også kaldet knogleskørhed. Dette har medfødt at hun har haft over 500 brud, metal nok i kroppen til at sætte gang i en metaldetektor, og så sidder hun i kørestol, hvilket sjovt nok er grunden til at hun bliver kaldt RulleMarie. Marie holder foredrag om hends ja lidt specielle, anderledes og alligevel skønne liv.

Marie Holm Laursen tilbyder følgende 3 foredrag:

Foredrag 1: Livsglæde
Foredrag 2: Livet med et handicap
Foredrag 3: Fordomme over folk der skiller sig ud

Foredrag med Marie Holm Laursen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Leonora Christina Skov

30/04/2015
Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov er aktuel med romanen “Hvor intet bryder vinden”.

Syv danske kunstnere og forskere får et frit arbejdsophold af en gådefuld velgører på den ubeboede ø, Stormø. De glæder sig til en måned langt fra alting, men det overrasker dem alligevel at blive indlogeret i et glashus uden kontakt til omverdenen og uden mulighed for at komme væk. Stemningen bliver hurtigt anspændt, og da en af dem forsvinder i skoven, og en anden falder i døden, indser resten, at noget er helt galt. Er der en morder iblandt dem? Og hvem er næste offer? Snart fletter deres livshistorier og dybeste hemmeligheder sig ind i hinanden, og en større historie om besættelse, udnyttelse og personligt ansvar tager form. Hvor intet bryder vinden er en samtidsthriller inspireret af de klassiske mysterier og et portræt af syv meget forskellige mennesker, der bliver tvunget til at se deres fortrængninger i øjnene.

Foredrag med Leonora Christina Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lone Theils

28/04/2015
Lone Theils

Lone Theils er forfatter, journalist og London-korrespondent.

Lone Theils foredrag

Foredrag 1: Forfatterskab
Om Pigerne fra Englandsbåden.
Baggrund om den virkelige historie, der inspirerede til at skive bogen. Et nærmere kig på skriveprocessen og Nora Sand som en ny slags kvindelig heltinde. Et lille kig på hvad der venter i fremtiden for Nora Sand.

Foredrag 2: Britisk politik
Lone Theils har været bosat og dækket politik i Storbritanien igennem 16 år. Hvordan fungerer det britiske system? Kan unionen blive ved med at holde sammen på sig selv og hvor er britisk politik på vej hen? En grundig indføring, der ser nærmere på de nye partier, der er på vej til at vende op og ned på den bristiske politik vi kender.

Foredrag 3: Storbritanien og EU
Er briterne virkelig på vej ud af EU? Står de med den ene fod i døren eller handler det bare om indenrigspolitik i det konservative parti? Hvordan er det kommet så vidt og hvor stammer den bristiske modvilje mod unionen fra?

Foredrag med Lone Theils booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen

28/04/2015
Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen

Tal ordentlig – om kommunikation.

Et foredrag med Mikkel Beha Erichsen og Cecilie Frøkjær

Mikkel og Cecilie fortæller om, og viser både gode og dårlige eksempler fra arbejde med at interviewe små 2000 mennesker årligt, og skulle få dem alle til at levere deres bedste på direkte TV. Alt lige fra Statsministre til generte vestjyske børn, krukkede internationale popstjerner, flirtende sexologer og mennesker i deres livs sorg eller krise. Hvordan får man folk til at føle sig trygge? Hvordan skabes en fælles kontrakt om samtalens forløb? Hvordan får man mennesker til at åbne op og fortælle? Hvordan bliver man en god lytter? Og hvor går grænsen mellem at være personlig og privat. Mikkel og Cecilie inviterer folk ”på scenen” til en samtale og viser i meget konkrete eksempler hvad der virker, og hvilke spørgsmål eller metoder man helt sikkert skal undgå? Mikkel og Cecilie giver eksempler på god og dårlig spørgeteknik, godt og dårligt kropssprog og alt det andet man skal huske på, når man skal vinde et andet menneskes fortrolighed, og give dem lysten til at dele deres historie. En aften med Mikkel Beha og Cecilie Frøkjær vil kunne inspirere og motivere til at få det bedste ud af sine medarbejdersamtaler, kundemøder eller jobsamtaler, eller bare vække nysgerrigheden og lysten til at tale godt med hinanden i hverdagen.

Foredrag med Mikkel Beha Erichsen og Cecilie Frøkjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anna Grue

23/04/2015
Anna Grue

I slutningen af maj udgiver Anna Grue romanen “Italiensvej”.

Anna Grue har en lang karriere som chefredaktør i magasinpressen bag sig, men har i de seneste år fokuseret på at skrive en række romaner og noveller. Mest populære er krimierne om den skaldede detektiv, reklamemanden Dan Sommerdahl, men hendes nyeste roman er en kærlighedsroman om 50’ernes København. Anna Grue er også kendt for sin medvirken i Smagsdommerne på DR2 samt for sine underholdende foredrag.

Anna Grue foredrag:

Foredrag 1: Den store historie i de mange små – om kunsten at skrive en krimiserie. Med masser af billeder og oplæsning fra Dan Sommerdahl-serien.

Foredrag 2: Italiensvej – om arbejdet med at skrive kærlighedsromanen Italiensvej, der foregår på Amager i slutningen af 50’erne. Masser af stemningsbilleder, reklamefotos og anekdoter.

Foredrag med Anna Grue booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jakob Olrik

20/04/2015
Jakob Olrik

Jakob Olrik er aktuel med foredraget: “Mer´og bedre sex”
Sex er grundforudsætningen for et lykkeligt liv. ’MER’ og bedre SEX’ er et foredrag i alt det, du ikke vidste, du gerne vil vide om sex. Jakob Olrik har en mission. Han vil forbedre nationens sexliv. Vi har så travlt med at bruge vores energi på at forbedre vores kost, boligindretning og fitness-kroppe – så hvorfor ikke også få styr på vores sexliv? I løbet af foredraget vil du få konkret info, udførlige manualer og lettilgængelige tips om alt, hvad der vedrører sexteknikker, parforhold, følelser og forførelse. Du vil lære at blive bedre til at slippe dig selv fri og få værktøjer til at blive en hengivende kvinde eller en potent mand. ’MER’ og bedre SEX’ er en inspiration til alle, der gerne vil have et bedre sexliv og ad den vej optimere deres lykke og succes på alle planer i livet. Tag dine venner, veninder eller kæreste med under armen og kom til et underholdende og lærerigt foredrag, der for altid vil ændre dit liv.

Foredrag med Jakob Olrik booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jerk W. Langer og Louise Bruun

17/04/2015
Jerk W. Langer og Louise Bruun

SUPER 5:2
– eksperternes bedste kur

foredrag med Jerk W. Langer og Louise Bruun
fra TV2-serien ”En kur der dur”
Ny bog: ”SUPER 5:2”

Tab 10 kg på 10 uger og få det liv du drømmer om med mere energi, stærk krop, super fordøjelse, god nattesøvn og bedre humør. Du vil sprudle af energi, styrke, velvære og livsglæde. Kostekspert Louise Bruun og læge Jerk W. Langer blev kendt i hele Danmark, da de testede tidens mest populære slankekure i TV2-serien ’En kur der dur’. 5:2 kuren vandt, og nu har de to eksperter videreudviklet projektet til bogen ”SUPER 5:2” (Gyldendal) . En inspirerende guide, der ikke kun handler om kalorier, men også booster din træning, stress, søvn, fordøjelse, yoga og meget mere.

Hør alt om Jerk og Louises epokegørende 10 ugers slankeprincip, der også gør dig sundere, stærkere og gladere. Få opskrifter til både fastedage og de fem andre dage. Et enkelt og effektivt træningsprogram. Samt masser af gode råd om livsstil, søvn, fordøjelse og stress. Kort sagt alt hvad du har brug for til at opnå dit mål. Stil undervejs masser af spørgsmål til Jerk og Louise, både om 5:2 og andre kure. I forbindelse med arrangementet kan det aftales, at man har mulighed for at få foretaget en personlig analyse af ens kropssammensætning og få bestemt stofskiftealderen.

Om eksperterne:

Jerk W. Langer er læge og en af Danmarks førende eksperter i, hvad vi selv kan gøre for at holde os raske, bl.a. motion, spisevaner, kosttilskud, søvn og stress. Jerk opfandt udtrykket ’KRAM’ for de livsstilsfaktorer (kost, rygning, alkohol, motion), der kan forlænge vores liv med 15 år.
Louise Bruun er kostterapeut og personlig træner med særlig ekspertise i sund og dejlig mad, yoga og personlig udvikling. Danmarks førende 5:2-ekspert, som hjælper masser af klienter til et sundere og slankere liv.

Foredrag med Jerk W. Langer og Louise Bruun booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Freddy Wulff

16/04/2015
Freddy Wulff

PROFESSIONEL JÆGER I ET JAGTPARADIS
Forestil dig at blive betalt for at jage kronhjort, gemse, den himaylaiske Tahr, vildsvin, vilde tyrer og vilde geder. Og forestil dig at det til og med er i et land, der i dag nok er verdens sidste, frie og mest fantastiske jagt-paradis: New Zealand. Hvor jagten er totalt fri på de store pattedyr, fordi de alle er introducerede. Ingen fredninger, ingen restriktioner, ingen tilladelser nødvendige. Hvor storvildt-jagt er en form for naturbeskyttelse. Hvor den bakkes op af selv de mest rabiate, uvidende ”tree-huggers”. Fordi det hjælper den naturlige, sjældne fauna.

Efter et år som ”kød-jæger”, hvor jeg lærte at jage for at overleve, skød kronvildt og bar det ud og solgte det, blev jeg tilbudt et job af det new zealandske skovvæsen: Gå ind i de dybe skove, skyd så meget du kan. Mod betaling. Det var enhver jægers ultimate drøm. At jage hver dag. Blive inde i ”the bush”, leve blandt vildtet. Om sommeren sove i skindene, fra de sidst nedlagte hjorte. Lytte og lugte sig frem i de tætte skove – næsten selv blive et rovdyr, som mine hunde: De havde deres rovtænder, når de kastede sig ind i en kamp med et vildsvin. Jeg havde min kniv. Det var, som de siger, i Spanien: Mano a mano.

Kontrakterne med skovvæsenet var på seks måneder. I nogle dale var der hytter, i andre byggede du dem selv på dine uafbrudte vandringer: Af lidt plastik og skind. Eller sov under et klippefremspring eller i et stort hult træ. Derinde, i de dybe skove og høje bjerge, der aldrig har set en økse eller motorsav, er den største fjende dig selv! Du begynder at krydse floder, du aldrig før turde have drømt om. Kravle op af næsten lodrette sider uden nogen form for udstyr. Floder og bække er transport-vejen, når du har travlt. Du krydser dem uafbrugt for at gøre distancen kortere. Nogle gange rives du med af strømmen og kæmper for ikke at trækkes med ud over vandfaldene. Og nogle gange fanges du i mørket uden skind og plastik, og tilbringer natten våd og rystende af kulde under et træ.

Og de mange døde venner: 86. Mest da helikopterne blev sat ind. Først for at skyde vildtet, som blev eksporteret til Europa. Senere fange kronvildtet levende. Ved at springe ned på ryggen af det fra en ”low flying chopper”. For at blive solgt til de nye Men lige meget hvor barskt livet er derinde, hvor mange jægere der sporløst er forsvundet, og at være alene i op til seks måneder, så er det for en jæger verdens absolut bedste job!

Udgivelser
Den 23. september 2011 udkom bog ”PROFESSIONEL JÆGER” på Gads Forlag, og er nu trykt i 4. oplag.
Den 17. september 2013 udkom jagtbogen – ”VILD JAGT”. Jagt med jægere, der lever i og af naturen. Fra Alaska og Yukon til Mexico, Australien, Indonesien og Laos. Jagt med boomerang og træspyd, armbrøst og forladere, harpun, bue og pil, seksløber – og de bare næver. Den røg direkte ind på best seller listerne og blev allerede i december 2013 trykt i et større 2. oplag.

Begge bøger har fået meget fine anmeldelser.

Foredrag med Freddy Wulff booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henning Andersen

13/04/2015
Henning Andersen

HEKLA – ISLANDS DRONNING – ny bog.

”Skrub ad hekkenfeldt til!”. I gamle dage betød det gå ad helvede til. Og den islandske vulkan Hekla – hekkenfeldt – var nedgangen til infernoets evige pinsler. Efter det voldsomme udbrud i 1104 florererede ideen i Europa om, at Gud lod indgangen stå åben til skræk og advarsel for syndige mennesker. Myten varede indtil det 19. århundrede, hvor bjergbestigere forsigtigt begyndte at udfordre bjerget. Forsigtigt, fordi de var skrækslagne – Hekla er relativt nem at bestige, men alligevel tog det fem årtier, før nogen turde vove sig til tops. Hekla er også det sted, hvor alverdens hekse ifølge overleveringerne mødes med selveste Djævelen på sankthansaften og valborgsaften. Legenderne, myterne og alle de andre skrøner drejer sig i virkeligheden om en yderst fascinerende vulkan, og med Hekla – Islands dronning har Henning Andersen skrevet en kærlighedserklæring til bjerget med den brogede historie.

Henning Andersen begyndte allerede i 1960’erne som rejseleder for at få lejlighed til at studere vulkaner verden over. Dette er han fortsat med til i dag, både som guide og privat, og han udtaler sig ofte som ekspert inden for emnet i radio og tv. Hennings vulkaninteresse fik stærk fornyet kraft, da han vandt i Otto Leisners “Kvit eller Dobbelt” i 1985. Han er en garvet foredragsholder der gang på gang har tryllebundet publikum med sin store viden. Hennings mission er at beskrive og forklare “Moder Jords” mystiske og utæmmelige kræfter på en levende måde. Vulkanen Hekla er Hennings yndlingsvulkan.

Foredrag med Henning Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kim Leine Rasmussen

07/04/2015
Kim Leine Rasmussen

Kim Leine udgiver bogen “Afgrunden” på Gyldendal

Om bogen: Marts 1918. Tvillingerne Kaj og Ib Gottlieb rejser til Finland for at deltage som frivillige i borgerkrigen der netop er brudt ud deroppe, og deltager i stormen på byen Tampere. Efter dette møde med krigen følger vi dem, hver for sig og sammen, i den lange fredstid, op gennem 20’ernes og 30’ernes tiltagende nazificering og uroligheder i Danmark og Tyskland, med afstikkere til Mellemøsten og USA. Og med ét er de tilbage i krigen, i besættelsestid og modstandskamp, hvor de balancerer på en knivsæg i deres legen kispus med Gestapo i Københavns gader. Men hvor er afgrunden; er den i krigen eller i freden, eller er den et helt tredje sted? Afgrunden er en stor fortælling om krig og freden, om kærligheden og drifternes veje og vildveje og om at være menneske i det onde 20. århundrede – og til hver en tid.

Foredrag med Kim Leine Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lotus Turèll og Lisbeth Zornig Andersen

25/03/2015
Lotus Turèll og Lisbeth Zornig Andersen

Turèll og Zornig om brændt barndom
Lotus Turèll går sammen med Lisbeth Zornig Andersen for at tale om, hvordan man overlever en ’brændt barndom’ – en opvækst uegnet for børn. Den ene er vokset op i den kreative overklasse i København med kendte forældre, den anden er vokset op i udkantsdanmark i Nakskov på Lolland. Men fælles for begge er en barndom med misbrug og omsorgssvigt. Og en vilje til at bryde med deres familiers mønstre. Lisbeth Zornig Andersen voksede op på børnehjem, men blev siden kendt som formand for Børnerådet og for sin selvbiografi ”Zornig – vrede er mit mellemnavn”. I DR-dokumentaren ”En barndom i helvede” opsøgte hun sin fortid og stillede de voksne spørgsmål om, hvorfor de lod omsorgssvigtet stå på. ”Lisbeths historie minder faktisk meget om min egen. Og de udfordringer vi har stået med i opvæksten og voksenlivet er ens mange af dem. Forskellen er, at jeg voksede op i en kæmpelejlighed på Frederiksberg, hun på børnehjem. Men alkoholmisbruget og omsorgssvigtet var det samme”, siger Lotus Turèll. Lotus Turèll er datter af forfatteren Dan Turèll og skuespilleren Chili Turèll. Hun er i dag forfatter, foredragsholder, projektleder og konsulent, og har gennem mange år arbejdet med at forbedre trivslen blandt udsatte unge.

Foredrag med Lisbeth Zornig Andersen og Lotus Turèll booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Klement Trabolt

24/03/2015
Klement Trabolt

Klement Trabolt har arbejdet 23 år som teknisk chef, herfra har han erfaring med psykologien ved samarbejdet mellem mennesker, kunden og medarbejdere, så dette kan gå op i en højere enhed. De redskaber bliver nu brugt som foredragsholder til at skabe en god dag i virksomheder / organisationer i Danmark. Klement er uddannet Master i NLP og StressCoach og arbejder i dag i egen virksomhed. Her har han samarbejdet med bla. U-turn (unge, der har været i misbrug), IKU (jobsøgende) samt virksomheder / organisationer, for at inspirere til en bedre hverdag uden stress og med mere overskud.

Klements foredrag hedder Hemmeligheden bag en god dag – et foredrag, som vil motivere til flere succeser i hverdagen. Foredraget foregår med power og god energi samt et godt grin. Det vil motivere den enkelte deltager samt inddrage deltagerne til at bidrage til yderligere positiv stemning og gode energi. Som udgangspunkt er Klement’s fokus, at vi selv har ansvar for at skabe en god og sjov hverdag, altså en god dag med kolleger, familie og kæreste.

Foredrag med Klement Trabolt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sonja Oppenhagen

19/03/2015
Sonja Oppenhagen

Nyt foredrag: Alzheimer – Den Skamfulde Sygdom
Hvert år bliver 44 millioner mennesker på verdensplan ramt af Demens – Alzheimer. Demens forestillingen ”I Al Stilhed” som jeg nu har beskæftiget mig med igennem de sidste 3 år, har givet mig en stor indsigt i denne sygdom. Jeg har efter forestillingen ”I Al Stilhed” ofte haft samtaler med publikum, hvor flere har været enten pårørende eller plejepersonale, og her oplevet, at der er et stort behov for at kunne tale om denne sygdom, som er så tabubelagt. Et af de store problemer med denne forfærdelige sygdom er, at den ikke kun rammer ældre mennesker, den rammer også yngre mennesker helt ned til starten af fyrrerne. Symptomerne er ofte svære at kategorisere og bliver derfor ofte forvekslet med glemsomhed, forvirring og stress. Alzheimer er en sygdom, der stiller store krav til plejepersonalets viden og uddannelse, et område hvor vi mangler erfaring og slet ikke slår til. Det kræver også en stor indsats af sundhedsvæsenet at hjælpe de pårørende til den indsigt og forståelse for sygdommens karakter, der er så vigtig. Gennem mit forarbejde til forestillingen har jeg fået en stor viden og indsigt i de problemer, som denne sygdom forårsager. Mit foredrag tager udgangspunkt i oplæsning af ”Kirstens Dagbog”, monologer fra forestillingen samt en gennemgang af min research til rollen som Margrethe og kan kombineres både med oplæg til en debat om Alzheimer og med mit foredrag: ”Mit Liv I Kunsten”.

Foredrag med Sonja Oppenhagen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.

Omar Marzouk

16/03/2015
Omar Marzouk

Omar Marzouk – nu også som foredragsholder!

Hvordan bruger du humor til at slippe af med din frygt?

Hans foredrag handler om, hvorfor det er vigtigt at grine af det som gør en bange, ens egen frygt og andres frygt for en selv. Omar har en muslimsk baggrund og derfor er han ofte også på modpartens side af menneskers frygt, her bruger han humor til at demontere folk frygt og fordomme. Det er ganske menneskeligt at være bange for det ukendte, det er en overlevelses mekanisme, derfor synes han at det er så vigtigt at vi husker og lærer at grine af frygten. Frygten kan opstå på mange måder, mødet med nye medarbejdere, væsentlige omlægninger i en virksomhed kan ofte afføde frygt, men det er sikkert ikke farligt, hvis vi lærer at grine af det. Hvordan bruger du humor til at slippe af med din frygt? Et seriøst foredrag med glimt i øjet af Omar Marzouk.

Foredrag med Omar Marzouk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jesper Bugge Kold

16/03/2015
Jesper Bugge Kold

Jesper Bugge Kold er forfatter, journalist og foredragsholder. Foredrag om 2. verdenskrig. Jesper Bugge Kold er født i København i 1972. Han er uddannet fra Danmarks Biblioteksskole og senere IT-Universitetet i København. I flere år arbejdede han som sportsjournalist på Viasat Sport og TV2 Sport, inden han og familien flyttede fra hovedstaden til Sydfyn, hvor hans forfatterskab begyndte. I august 2014 udgav han debutromanen Vintermænd – en bog om 2. verdenskrig set med tyske øjne. Politiken kaldte ham en af årets bedste debutanter, og nomineringen til BogForums Debutantpris bekræftede dette. Bag Vintermænd ligger et enormt researcharbejde, der har bragt ham i kontakt med blandt andet museer, historikere og Neuengamme Koncentrationslejr. Dette er gjort for at gøre bogen så historisk korrekt som mulig, og denne arbejdsform ligger også bag den næste roman.

Foredrag med Jesper Bugge Kold booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jan Poulsen

11/03/2015
Jan Poulsen

Jan Poulsen spillede i perioden 1969 – 76 små 200 kampe for BK Frem i den bedste danske række, 1. division, og opnåede bl.a. at blive topscorer. Trænerkarrieren begyndte i fødebyen Store-Heddinge, derefter BK Frem, Køge og endnu engang BK FREM. Efter 15 år som gymnasielærer i Greve og 2 år som teambuildings konsulent i SAS, blev JP i 1989 ansat i DBU, hvor han først havde ansvaret for lederuddannelsen og senere træneruddannelsen. Desuden var han assistent for Richard Møller Nielsen i perioden 1990-92 og var således med til at vinde Europamesterskabet i 1992. Derefter fulgte 8 år som Danmarks U-21 landsholdstræner. JP har desuden arbejdet som landsholdstræner i Singapore, Jordan, Armenien og Tanzania. I knap 30 år har JP været instruktør på DBU’s kurser. I 2010 blev han den første danske FIFA-instruktør.

Jan Poulsens foredrag hedder “HVORDAN SKABER MAN ET VINDERHOLD?”. Foredraget booker på på telefon 3848 1400 eller via mail booking@artebooking.dk.

Sanne Søndergaard

09/03/2015
Sanne Søndergaard

Sanne Søndergaard er aktuel med bogen “Solo – Med Mit Køn På Slæb”
Solo er en debatsparkende personlig beretning om at være kvinde – eller rettere: om ikke at kunne finde ud af at være kvinde. Bogen stiller spørgsmål til de samfundsstrukturer, der fastholder os i bestemte kønsroller, og så fortæller den bl. a. ærligt om at vokse op i Ikast, hvor ingen forstår ens talent. Om at opdage at ens bedste veninde er offer for noget, de voksne kalder incest. Om at blive droppet af sin første kæreste over et billardbord, mens alle de populære piger står grinende og kigger på. Om at sige fisse uden at rødme og endelig om at være kvinde og være sjov. Rigtig sjov.

Sanne Søndergaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Katrine Marie Guldager

09/03/2015
Katrine Marie Guldager

Den 21. maj 2015 udkommer femte bind i Køgekrøniken, Bror og Søster.

Med bind fem i Køge-krøniken er Katrine Marie Guldager nået til 1976. Henry bliver løsladt fra statsfængslet, og Leonora prøver at finde sig til rette i rollen som mor. Familien er stadig samlet, men alligevel også ensomme i deres kamp for hver især at overvinde livets modsætninger. Forholdet mellem Henry og Leonora som altid har været ret præget af rivalisering og misundelse bliver markant dårligere, da det viser sig at Henry har snydt Leonora. Til gengæld ser det ud som om, at Henry omsider møder en kvinde, der kan rumme ham og give ham en chance for at blive lukket ind i livet igen. Lilly kommer omsider overens med sin indre ulv, men den har endnu langt fra forladt den anmelderroste Køge-krønike.

Foredrag med Katrine Marie Guldager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jens Vinther

06/03/2015
Jens Vinther

Foredrag i nanoteknologi

Det dér NANO!
Nanoteknologien vinder mere og mere indpas i hverdagen, på arbejdspladsen og i vores samfund. Men hvad er det for en Jens Vinther vil som Danmarks første diplomingeniør i nanoteknologi give os et sjældent indblik i nano-verdenens forunderligheder, muligheder og udfordringer. Foredraget ’Det dér NANO!’ tager afsæt i nanoteknologiens indflydelse på vores hverdag, har hovedvægten på mulighederne for vores industri og ender nærmest ved stjernerne. Foredraget kræver ingen forudsætninger og er illustreret med tegninger, fagter, billeder og videoer. Der er god tid til spørgsmål til sidst.

I 2003 arbejdede Jens Vinther i plastindustrien, da han besluttede sig for at være med helt i front inden for nanoteknologi. Nanoteknologien var udråbt som drivkraften bag den næste industrielle revolution, så Jens Vinther sagde sit gode job op og begyndte at studere ved Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. I december 2010 blev han færdig som Danmarks første diplomingeniør i nanoteknologi og arbejder nu i sit ingeniørfirma, NanoSteel, på at skabe arbejdspladser ved bringe nanoteknologiens resultater ud i virksomhederne.

Foredrag med Jens Vinther booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Trille Nielsen

05/03/2015
Trille Nielsen

Trille Nielsen udgiver den 25. marts 2015 erindringsbogen “Altid har jeg længsel” (Gyldendal). De fleste kan huske Trille, enten fra 70´ernes musikscene eller fra børne-tv. De fleste har hørt om sangen om øjet, som bevirkede, at DR blev politianmeldt for blasfemi. Og de fleste opfatter Trille som en af kvindebevægelsens centrale skikkelser. Derimod er der ikke så mange, der er klar over, hvorfor Trille pludselig trak sig fra rampelyset og holdt op med at spille musik, og de færreste har hørt Trilles egen version af forholdet mellem hende og feminismen. En bog om barndom, ungdom, musik, mænd, depression, forældreskab og om altid at længes efter noget andet, noget større, noget bedre.

Foredrag med Trille Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Christian Dorph & Simon Pasternak

05/03/2015
Christian Dorph & Simon Pasternak

Christian Dorph & Simon Pasternak er et af Danmarks mest læste og anmelderroste krimipar. De har skrevet tre historiske krimier, som er oversat til syv sprog og ved at blive lavet til tv-serie i Tyskland. Nummer fire er på trapperne og udsendes af Gyldendal i marts 2015. Bøgerne udspiller sig i den nære fortid, fra 70’erne til 90’erne, altså en tid, de fleste voksne mennesker kan huske og måske genkalde sig. I deres romaner fortæller Dorph & Pasternak Danmarkshistorie på den fede måde! Hvordan var Danmark i 80’erne med aids og kold krig, rød terrorisme og sortklædte poeter. Og da Muren faldt i 1989? Hvad skete der egentlig 21. december 89, da Nicolai Ceausescu tabte mælet over for en tvangsindkaldt demonstration i Bukarest, og hvordan kunne han være skudt og dræbt sammen med sin kone nogle få dage efter? Og hvordan kan alt det blive til fiktion og veltunet krimi. Få historierne, både de rigtige og de fiktive, fra en fed og hæsblæsende epoke!

Foredrag med Christian Dorph & Simon Pasternak  booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Marie Helger

05/03/2015
Anne Marie Helger

A/M Helgers Holdning! Et filosofisk, festligt, forståeligt, finurligt, flamboyant foredrag om vigtigheden af hele tiden at være et levende væsen, der prøver at bevare sin menneskelighed midt i denne verdens strenge krav om, at alt skal kunne betale sig, koste hvad det koste vil! Husk: Et Helger-foredrag med Holdning er ikke så lidt bedre end en atomkrig og mindst 2% bedre end et stykke med pint grisepostej! Helger har sine leveregler, som hun måske ikke altid selv overholder, men dem vil hun meget gerne gøre nærmere rede for – de kommer her:

 1. Vær tro mod det, du tror på, så bliver du selv troet på!
 2. Ret ryggen og tal sandhed!
 3. Vær mod andre, som du ønsker de skal være mod dig!
 4. Jo mindre du ta’r, jo mere du gi’r, jo mere får du!
 5. Farver sætter kulør på livet!
 6. Gi’ rum – gør plads – vær stor i slaget!
 7. Det er bedre at grine af egne dumheder end fryde sig over andres fejl!
 8. Hellere blive til nogen end til noget!
 9. Der kan aldrig blive for meget af det gode!
 10. Med godt skal ondt fordrives!

Helger kommer overalt – fra Gedser til Skagen, Helger er sagen! Foredrag med Anne Marie Helger booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tommy Kenter og Zitta de Fries

25/02/2015
Tommy Kenter og Zitta de Fries

Legesygt EduTainment med Tommy Kenter og Zitta de Fries

Bliv bedre til at forstå din kollega, dine kunder, dine børn & din elskede med Enneagrammet.

En af Danmarks mest talentfulde og erfarne skuespillere, Tommy Kenter, tager scenen for at spille DIG. Sammen med den internationalt anerkendte koreograf, Enneagram Coach/Trainer og foredragsholder Zitta de Fries, giver han motiverende og geniale genveje til at overvinde hverdagens – arbejdslivets og kærlighedens misforståelser, konflikter og afvisninger.

Tommy Kenter viser dig din Enneagram types faldgruber og hverdags-dramaer, og Zitta de Fries viser dig din types talenter. Du går hjem med konkrete redskaber, til at udleve dit potentiale i hverdagen. På arbejdet og i privatlivet.

Foredraget er en helt ny, sjov og lærerig tilgang til en af tidens mest populære systemer til selvudvikling –  det gamle symbol Enneagrammet. Som beskriver 9 forskellige typer og temperamenters talent, livssyn, udfordringer og udviklingsmuligheder i livet. Der er noget usædvanligt på spil, og det vil du mærke, uanset om du booker det underholdende, provokerende og dybt professionelle makkerpar til at forbedre din livskvalitet, forståelse for dine kollegaer – coaching eller selvudviklingssammenhænge.

Deltagerne vil gå hjem med en pose AHA oplevelser, veltrænede lattermuskler, selvindsigt og et smil på læben.

Skuespiller Tommy Kenter  kendt fra teater, film, tv og egne shows og Zitta de Fries international foredragsholder & Enneagram Coach/Trainer og en af de mest brugte koreografer de sidste 40 år bl.a. Cirkusrevyen, Østre Gasværk Teater, Nørrebros Teater, TV Show, Århus, Aalborg & Odense Teater, International Melodi Grand Prix. De mødte hinanden i Cirkusrevyen 1982 og mødes nu på scenen igen 33 år senere i et EduTainment Foredrag.

Foredraget booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Nis Bank-Mikkelsen, Jens Schou og Anders Singh Vesterdahl

25/02/2015
Nis Bank-Mikkelsen, Jens Schou og Anders Singh Vesterdahl

Nis Bank-Mikkelsen, Jens Schou og Anders Singh Vesterdahl tilbyder følgende programmer:

ANNE FRANK’s DAGBOG
J.S. BACH ….. KLEZMER

Højsangen svøbt i klezmer
KONCERT med KÆRLIGHEDSPOESI

OM IKKE NU, HVORNÅR SÅ?
FORTÆLLEKONCERT
KLEZMERMUSIK OG PRIMO LEVI

Tid til Tiden
MUSIKKEN er KLEZMER

NIS BANK-MIKKELSEN: Suveræn bibeloplæser. Omvandrende blanding af ”Aladdin”, Bellmann og Rytter.
JENS SCHOU: Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og fandenivoldske livsglæde.
ANDERS SINGH VESTERDAHL: Fantastisk harmonikaspiller, med verdensmusik som speciale. Selv verdensformat. Centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

Stine Pilgaard

23/02/2015
Stine Pilgaard

Stine Pilgaard har netop udgivet ny bog “Lejlighedssange” (Samleren, februar 2015). Lejlighedssange er et netværk af fortællinger om en gruppe mennesker, der er bundet sammen af andelskronen, arbejdsweekender, gårdfester og internetproblemer. Mød kirurgen Elizabeth, der ikke lægger fingrene imellem, heller ikke når hun gengiver den utroværdigt taktfaste lydkulisse fra overboernes sexliv, mormor og hendes ’veninde’ Ruth, der grundlagde en livslang kærlighed i et landskab af køer, kirker og forbud, Lotte fra det progressive kollektiv i stuen, der belastes af en meget stærk retfærdighedssans og romanens fortæller, en yngre kvinde, der for nylig er flyttet ind med sin kæreste. Hun skriver horoskoper og sange til enhver lejlighed, og snart fyldes hendes stue af de andre beboere, når mærkedagene nærmer sig.

Foredrag med Stine Pilgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jakob Melander

23/02/2015
Jakob Melander

Jakob Melander er aktuel med ny krimi. Om bogen: En dansk journalist ved navn Thorbjørn Lehbæk bliver dræbt i en voldsom eksplosion på Nørrebro og politiassistent Lars Winkler er på opgaven; Hvorfor blev han bombet og hvem står bag? Lars Melander står bag kriminalromanen “De berusedes vej”. Er det højre orienterede kræfter der står bag sprængningen af Thorbhørn Lehbæk, der skriver for en venstreorienteret hjemmeside, eller var det mon Lehbæk selv, der var ude i ulykker? I “De berusedes vej” kommer Lars Winkler på en meget personlig efterforskning, der graver i fortiden og ændrer nutiden. Bogen er 3. bind om Lars Winkler.

Foredrag med Jakob Melander booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Flemming Jensen

19/02/2015
Flemming Jensen

DEM OG OS

RADIKALISERING

ER DET NU OGSÅ NØDVENDIGT?

Et helt aktuelt indspark i debatten om, ”hvad gør vi nu”? FLEMMING JENSEN har som dramatiker, forfatter og skuespiller i årevis arbejdet med at afdramatisere konflikten mellem ”dem og os”. I skuespil og romaner – i foredrag og på kurser – og som dialogambassadør i Mellemøsten. Selv Hizbollah har han talt med! Nu er det forfærdelige så lige sket – også i vort land. Og hvad gør vi nu? Den naive tilgang – Luk grænserne! Stram op! Uddel smæk! – har fået rigtig gode vækstbetingelser, og tilværelsens uoverskuelighed vil sikkert søges udbedret ved uddeling af sorte og hvide cowboyhatte. Men der er også en anden vej. Som er efterprøvet i praksis – gang på gang – OG DEN VIRKER! Ikke ved et trylleslag, der gør skaden god igen – men vi kan i høj grad forhindre, at det sker igen. Ved nærhed – ved munter tillid – ved en erkendelse af, at det store problem ikke er forskelle – men uvidenhed. Hvis man er bange for den mørke skov – så skal man gå ind i den. Tidens grumhed bør mødes med stålsat sagtmodighed og munter mildhed. Det virker! Og det er ikke dét, der er naivt! Foredraget kan varieres mellem 45 min. og 1 ½ time – og er velegnet til debatoplæg.

Foredrag med Flemming Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Flemming_Jensen1

 

 

 

 

 

Side 1 af 2 1 2