Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Martin Fritzen

08/02/2016
Martin Fritzen

Martin er født i 1976 og opvokset i Skuldelev, 20 km. nord for Roskilde. Han har arbejdet for store danske og internationale virksomheder som; Adobe Inc., Eniro, Jubii og COOP. I mere end 13 år (fra 1995-2009) var han dybt afhængig af rusmidler. Da misbruget var på sit højeste, indtog han hver dag en giftig blanding af 40-60 piller, hash, alkohol, amfetamin og kokain. Han var så langt ude, at han – uden skrupler – løj over for og stjal fra sin familie. Han stjal fra sin arbejdsplads og blev fyret. Han blev anholdt, han mistede alt, og han var ved at dø flere gange.

I 2010 blev Martin stoffri. I 2013 begyndte Martin at holde foredrag og vejlede om rusmidler og misbrug. I 2014 udgav Martin bogen ”Fra Narkoman til Rollemodel” på dansk og engelsk, som i dag sælges i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Storbritannien, USA, Canada og Australien.

Medier der har bragt Martins historie: TV2 Go´ Morgen Danmark, TV DR2, TV DR3, TV Kanal 4, TV2 Lorry, TV Øst, TV2 Fyn, BT, Berlingske, Kristelig Dagblad, MX, Ekstra Bladet, Radio 24/7 og Radio DR P4.

Empirisk metode
Martins foredrag er hans egen fortælling. Imens alt vejledning omkring misbrug, for at sikre maksimal faglighed, er baseret i empirisk forskning af Michael Ungar, Ph.D. i psykologisk resiliens og socialt arbejde. Simon Sinek, antropolog og forfatter samt Arne Poulsen, ekstern lektor Institut for Psykologi, Københavns Universitet. Krydret med Martins egne erfaringer og eksempler fra et liv i misbrug, og rusmidlernes verden.

Foredrag med Martin Fritzen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Erik Valeur

08/02/2016
Erik Valeur

Erik Valeur, der er forfatter til ’Det syvende barn’ og ’Logbog fra et livsforlis’, er aktuel i to DR 1-dokumentarudsendelser den 8. og 15. februar 2016: ”Erik og børnene fra spædstuen”.

Erik Valeur holder foredrag om baggrunden for de to anmelderroste romaner – en helt personlig historie, der blandt andet opruller den fantastiske fortælling om de store adoptionsårtier i Danmark. Han forsøger på at blotlægge den verden, de voksne så ofte overser: Deres egne børns.

Seneste foredrags-tilbagemeldinger, februar 2016:

Alle sad stille og lyttede …. Og lyttede intenst. Man kunne se på ansigterne, at du med dine ord ramte noget alment menneskeligt. Aftenen forløb for mange alt for hurtigt. Med ét var klokken 21.30 og vi gik alle ud i natten. (4. februar 2016)
Ulf Andersen, Kirke Hyllinge Bibliotek, Lejre

En meget spændende og inspirerende aften om Erik Valeurs forfatterskab. (3. februar 2016)
Helle Tolstrup, Odder Bibliotek

Foredrag med Erik Valeur booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mikkel Rosengaard

05/02/2016
Mikkel Rosengaard

Mikkel Rosengaard (f. 1987) er opvokset i Helsingør. Han har arbejdet for kunstfestivaler og gallerier i New York, og har skrevet om kunst for danske og internationale magasiner. I januar 2016 udkom hans debutroman Forestillinger om Ana Ivan, der allerede inden udgivelsen var solgt til flere lande.

Forestillinger om Ana Ivan handler om den rumænske kunstner og matematiker, Ana Ivan, der forsøger at opløse sin tidsfornemmelse, og om den sære historie, der har formet hendes familie igennem to generationer.

Hvad er tid for en størrelse? Hvordan kan en fortælling forvandle et liv? Og hvor går grænsen mellem det sande og det forestillede, mellem det ægte og det iscenesatte? Det er nogle af de spørgsmål, Rosengaard stiller i sin roman og i sine foredrag. Mikkel Rosengaard har holdt foredrag på biblioteker, gymnasier og kulturhuse, og har ved flere lejligheder talt om samtidskunst som gæst i Radio24syv.

Foredrag med Mikkel Rosengaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lars Simonsen

05/02/2016
Lars Simonsen

Som Mikkel Kryger på TV2 Go’ Morgen sagde: ”Danmarks mest eventyrlystne familie”

Halvandet år i kajak, et fantastisk familie eventyr
Lars Simonsen har en helt særlig historie at fortælle. Lars, hans kone Suzi og deres to børn Tiuri på 7 år og Liva på 5 år tog ud på, verdens længste familie ekspedition i kajak. 7300 km fra København til Istanbul. Med udgangspunkt i dette fantastisk familie eventyr, fortælle Lars, med en utrolig livsglæde, humor og røverhistorier om; at miste alt, vende det til noget positiv, parforholdets udfordring, undervisning af børnene, mentale og fysiske tilstande på godt og ondt, glæden ved det simple liv og fantastiske oplevelser. Lars har inspireret og underholdt folk i otte forskellige lande. Deres historie er blevet fortalt i diverse fjernsyns programmer, radio, aviser og magasiner i hele Europe.

Foredrag med Lars Simonsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jesper Theilgaard

04/02/2016
Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard er aktuel med foredraget “COP21 – kan vi bruge resultatet til noget”?
I december fik FN forhandlet en global klimaaftale på plads. Det er velkendt, at selve aftalen ikke er fyldestgørende nok til at redde klimaet, men hvad indeholder aftalen, og er det muligt at forbedre den, så resultatet bliver bedre? Jesper Theilgaard var i Paris alle 14 dage under konferencen og fulgte forhandlingerne tæt.

Jesper Theilgaard – født 1955 og uddannet meteorolog i 1978. Arbejdede først i Københavns Lufthavn, men i 1990 kom han til DMI og sideløbende hermed tilknyttet DR og TV-avisen. I 2002 blev han fastansat i DR og er i dag vejrredaktør med ansvar for det faglige indhold i DR’s vejrservice. Undervejs har Jesper Theilgaard skrevet over 30 bøger – store som små – om vejret i forskellige afskygninger. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris på kr. 100.000 for værket ”Det danske vejr”. I 2011 blev han årets blæksprutte med baggrund i de store oversvømmelser, Danmark og især København blev ramt af det år. Jesper Theilgaard deltager i internationale konferencer om klimaproblemet, hvor hans interesse er formidlingen af viden om den globale opvarmning, hvilket han ofte gør brug af i sine mange foredrag om problemet. Netop foredragsvirksomheden er efterhånden blevet omfattende, da han både mestrer den mere hyggelige form med kulturen og musikken som omdrejningspunkt, og det mere hardcore videnmæssige foredrag om klima og vejr.

Foredrag med Jesper Theilgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Andreas Ekström

04/02/2016
Andreas Ekström

Spar 19.500,- på et foredrag med Andreas Ekström. Kun 3 stk. foredrag. Først til mølle.
Andreas Ekström præsenteres nu på det danske foredragsmarked. Og ARTE Booking har fået lov til at sælge ham til en stærkt nedsat pris på kr. 12.500,- + transport. Du sparer 19.500,-! Du bestiller foredraget på mail bs@artebooking.dk – telefon 3848 1414 (Bjarne Sønnichsen). Det er kun de 3 første kunder der bestiller foredraget, der kan få Andreas Ekström til specialprisen.

Google, sociale medier og den Digitale Revolution
Andreas Ekström har som TED-taler nået over 1 mill mennesker over hele verden. Som journalist og forfatter har han specialiseret sig på den digigale revolution – men i første omgang er det ikke teknikken han snakker om. Det er os mennesker han er interesseret i. Hvorfor vælger vi som vi gør? Hvorfor stoler vi mere på Google end på myndigheder, lærere eller forskere? Hvorfor slår konspirationsteorier om virkeligheden alle recorder, selv om vi har flere værktøjer end nogenside tidligere til at søge fakta direkte fra kilderne?

Andreas Ekström har – efter udgivelsen af hans bestseller bog om Google – holdt foredrag i mere end 10 lande. Han har holdt over 100 foredrag. Han er en populær keynote-taler, men har erfarenhed af både tv og radio, og kan derfor også fungere som moderator og lede mindre grupper i undervisningssituationer.

Andreas Ekström vandt prisen for ”Årets gennembrud” på den svenske talergala.

Se hans TED-tale her. – den er i dag er oversat til 25 sprog.

Hans foredrag holdes på engelsk.

Foredrag med Andreas Ekström booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Stig Ulrichsen

03/02/2016
Stig Ulrichsen

PRINS HENRIK – FRA INDOKINA TIL DANMARK
“H.K.H. Prinsgemalen fandt det interessant.” sådan lød brevet fra Nils Nykjær, der er chef for Hans Kongelige Højhed Prinsgemalens Sekretariat. Jeg havde længe overvejet at holde et foredrag om Prins Henrik, der er en af de mest interessante personligheder i det danske kongehus igennem nyere tid. Men ønskede ikke at gøre det uden prinsens tilladelse. forklarer foredragsholderen Stig Ulrichsen. Stig Ulrichsen fortæller med højt humør og sprudlende glæde om Prins Henrik, som de fleste danskere har en mening om. Hvad end din opfattelse af prinsgemalen er positiv eller negativ er dette foredrag en øjenåbner, der vil give dig et nyt perspektiv til forståelsen af Prins Henrik, der har begejstret tusindvis af danskere igennem årene. Foredraget omhandler Prins Henriks liv og skildrer en mand, der indeholder betydelige flere ting, end hvad der ellers fremstilles af pressen om Prins Henrik. Glæd jer til et spændende foredrag, om en af kongehusets populæreste skikkelser, Prins Henrik.

Foredrag med Stig Ulrichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Mogensen

01/02/2016
Peter Mogensen

Politisk rockshow
En partileder, en djævelsk satirisk analyse og et klassisk rocknummer der siger alt om situationen, det er elementerne i Politisk rockshow. Peter Mogensen (direktør i Kraka, kendt som politisk kommentator op TV2 News og Dagbladet Politiken) er ikke bare en af landets mest vidende personer når det gælder dansk politik. Han er også, når han ikke er i fjernsynet, men tillader sig at stille op på den slappe line, bidende satirisk og morsom, når han hudfletter de politiske ledere én for én. Lars Løkke, Mette Frederiksen, Thulesen Dahl, ingen går fri. Mogensens hang til at spille vild rockmusik på sin Fender telecaster eller sin akustiske Gibson hummingbird er velkendt fra adskillige liveshows på alt fra Folkemødet til PH-cafeen på Vesterbro. Ligeså er Mogensens faste makker og sikre musiske fundament i bandet, Dr. Kaarsen, phd. i økonomi fra Københavns universitet og dermed ikke bare en af landets bedste musikere, med fingrene på alt fra bas, mundharpe og til guitar, men også den klogeste. Få én på opleveren med en forrygende pulsdunkende cocktail af skarp politisk analyse og en gang rockmusik, som man ikke kan sidde stille til. Det er bl.a. Springsteen, Stones, Dylan og Beatles. Én time til firmafesten, enten under middagen eller efter desserten…

Booking sker på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Arne Mariager

01/02/2016
Arne Mariager

Biblen som litteratur – nyt foredrag til kirker
Biblen er den mest citerede bog i verden. Den er også den mest citerede bog i Danmark. Selv om vi dårligt kan beskyldes for at være et stærkt religiøst folk. Hvad er det, der gør, at en bog med et par tusinde år på bagen henvender sig til så mange mennesker i en tid, hvor vi kan flyve til månen, gennemføre hjertetransplantationer og trække verden ind i stuerne via tv, pc´er, avancerede mobiltelefoner etc….Hvad er magien? Det beskæftiger fhv. chefredaktør Arne Mariager sig med i foredraget ”Biblen som litteratur”, som ARTE nu tilbyder landets menighedsråd. Arne Mariager er journalist, har været chefredaktør på Morsø Folkeblad, Fyns Amts Avis og Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad. Han modtog Laust Jensen-prisen i 1995 for sin indsats for den danske provinspresse. I 2009 trak han sig tilbage og begyndte som litteraturanmelder. Bøger har været hans store passion sine barneårene. Det private bibliotek tæller omkring 11.000 bind. Biblen er en af de mest slidte. Alle kaffepletterne fortæller, hvor tit den bliver brugt, siger Mariager. – kristendommen er et tilbud til mennesker om tro, håb og kærlighed. Men det religiøse budskab præsenteres i en bog, der trods sin alder byder på litteratur af verdensklasse.

Specialpris for dette foredrag: 3.125,- (alt incl.) Fyn/trekantsområdet
Honorar resten af landet: 4.375,- (alt incl.)

Arne Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Nygaard

27/01/2016
Peter Nygaard

Peter Nygaard er Danmarks eneste internationale motorsportsjournalist. Han har siden 1982 overværet mere end 500 formel 1-grandprixer, og han har oplevet både sportens største triumfer og de værste tragedier. I Danmark skriver han i dag primært for B.T. og Berlingske Tidende. I udlandet arbejdet han for en række specialmagasiner og de officielle grandprixprogrammer.

Peter Nygaard har interviewet motorsportens største navne – fra Alain Prost og Ayrton Senna til Michael Schumacher og Sebastian Vettel. Han har været presserådgiver for Le Mans-legenden Tom Kristensen, og han har fulgt Kevin Magnussen, siden han som fireårig kørte sine første omgange i en specialbygget gokart.

Peter Nygaard, der har kommenteret motorsport på TV for DR, TV2, TV3, Viasat og Canal Plus, kender bedre end nogen anden dansker spillet i motorsportens kulisser. Han fortæller levende og engageret anekdoter fra en fascinerende verden, og foredrag kan tilpasses enhver lejlighed og interesse: Kevin Magnussen og formel 1, Tom Kristensen og Le Mans, formel 1 som forretning – Peter Nygaard kan fortælle om det hele. Foredraget illustreres med spændende og spektakulære fotos. Peter Nygaard er også en dygtig fotograf, der har vundet en række internationale priser (blandt andre ’Formula One Photographers´Association´s Award’ to år i træk).

Foredrag med Peter Nygaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Karen Nørby

27/01/2016
Karen Nørby

Karen Nørby er ernæringsterapeut, forfatter og foredragsholder. Hun arbejder bredt med ernæring og rådgiver private med mange forskellige problematikker. Men Karen har en særlig interesse for kost og adfærd og er gået dybere ind i dette emne og har skrevet to bøger om kost og adfærdsforstyrrelser. Som foredragsholder og underviser er Karen meget brugt i vuggestuer og børnehaver samt på skoler og specialskoler. Flere kommuner bruger Karen til at efteruddanne deres plejefamilier, og i et år har Karen været tilknyttet et EU finansieret projekt hos AKT-Vestegnen, hvor hun underviste unge arbejdsløse med adfærds- og trivselsproblemer. Forskellige bosteder, for borgere med adfærdsproblemer, bruger løbende Karen til at vejlede i at tilberede en mere “hjernevenlig” kost. Sidst men ikke mindst har Karen været inviteret til en høring i folketinget for at fortælle om kost og ADHD.

Nyt foredrag:
Lyt til din krop – den fortæller dig noget
Mange danskere går rundt med nedsat livskvalitet, fordi de fx har problemer med fordøjelsen, smerter, hovedpine, livsstilsygdomme, allergi, psykiske udfordringer eller noget helt andet. Nogen har fået foretaget flere undersøgelser hos lægen, og de fejler umiddelbart ikke noget. Og det bliver en vane at have det halv skidt. Men der kan være rigtig god hjælp at hente ved at justere på sin kost og støtte kroppen med de rette kosttilskud. Foredraget henvender sig til alle, der har små eller store udfordringer fysisk eller psykisk. Og som gerne vil blive klogere på, hvad kost og kosttilskud kan gøre for vores ve og vel.

Foredrag med Karen Nørby booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jørgen Ledstrup – Den Syngende Konsul

27/01/2016
Jørgen Ledstrup – Den Syngende Konsul

Den Syngende Konsul et par timer i godt selskab…..

Jørgen Ledstrup har arbejdet som attache og konsul i den danske udenrigstjeneste i over 23 år i mange forskellige dele af verden. Han har samtidig begejstret med sin smukke lyriske tenor i lande som: Venezuela, Mexico, Saudi Arabien, Australien, Tjekkiet og – selvfølgelig Danmark. Jørgen Ledstrup fortæller om sine mange oplevelser som konsul og attache krydret med smuk sang undervejs. Repertoiret spænder over viser, danske sange, romancer, ballader, berømte operette og tenor arier.

Der er to selvstændige foredrag af ca. to timers varighed hver, (inkl. pause).

Foredrag 1: Omhandler hans tid i Belgien, Venezuela, Iran og Fillipinerne

Foredrag 2: Omhandler hans tid i Mexico, Tjekkiet, Saudi Arabien og Australien.

Jørgen Ledstrup ledsages af komponisten Sofus Kornebæk ved klaveret.

Foredrag med Jørgen Ledstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Farshad Kholghi

21/01/2016
Farshad Kholghi

Nyt foredrag med Farshad Kholghi:

Bliv integreret på én aften
En guide til effektiv integration og demokratisk dannelse – baseret på 30 års personlige erfaringer. Den enorme folkevandring fra Mellemøsten til Europa kommer til at ændre den demografiske situation i Danmark. I de kommende år vil det demokratiske samfund og dets normer blive udfordret. Derfor er der nu – mere end nogensinde før – brug for en konkret og realistisk plan for effektiv integration og demokratisk dannelse af de nyankomne. Foredraget byder på konkrete forslag og langsigtede løsningsmodeller til, hvordan man med sund fornuft kan løse den evige udfordring – nemlig integrationen. Der sættes fokus på: Demokratisk dannelse, forandringsparathed, kulturforståelse, dansk humor, sprog, venskab og naboskab. Foredragets målgruppe: Lærere og undervisere, politiet, de sociale myndigheder, arbejdsgivere, flygtninge og engagerede borgere. Foredraget er ikke partisk – hverken højreorienteret eller venstreorienteret; men blot velorienteret. Farshad Kholghi er født i Iran og flygtede til Danmark som 14-årig. Idag arbejder han som skuespiller, forfatter og komiker. Siden 1999 har han været en meget benyttet foredragsholder.

Foredrag med Farshad Kholghi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Inger Marie Vennize

20/01/2016
Inger Marie Vennize

Inger Marie Vennize, journalist og cand.mag. i Mellemøstudier. Inger Marie er uddannet journalist og har dækket internationale forhold for TV2, DR og Radio24syv i over 20 år. I 2013 vendte hun tilbage til universitetet for at tage en kandidat i Mellemøststudier. Selvom hun har dækket krigene på Balkan, amerikanske valg, topmøder i EU og hungerkatastrofer i Somalia, valgte hun at fordybe sig i Mellemøsten og Nordafrikas nyere historie, kultur, religion og økonomi. Når hun gennem journalistikken havde sat fokus på den mellemøstlige region, havde hun altid en fornemmelse af, at der var noget hun havde overset. Gennem studietiden har hun opholdt sig i flere perioder i Egypten, hvorfra hun også skrev speciale om landets patriarkalske kultur. Inger Marie har i mange år undervist og holdt foredrag sideløbende, og nu har hun tilføjet en række foredrag om aktuelle emner fra Mellemøsten.

Alle foredrag tilpasses de tilhørere, som forventes at deltage, så udbyttet bliver optimalt. Desuden skræddersyr Inger Marie Vennize efter aftale foredrag, så de passer ind i en kontekst, fx i et undervisningsforløb eller hvis hun skal tale for fagpersoner fx for integrationsmedarbejdere i en kommune eller for virksomheder, der arbejder i Mellemøsten.

Foredrag med Inger Marie Vennize booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Leif Davidsen

19/01/2016
Leif Davidsen

Leif Davidsen er aktuel med foredraget:

Religionens renæssance i Rusland
Den russisk-ortodokse kirke er i dag en vigtig magtfaktor i Rusland. Kirken støtter varmt Putins såkaldte genrejsning af Rusland og hans forsvar for den russiske verden, som er sproget, kulturen og den ortodokse tro. Den russisk-ortodokse kirkes 1000 årige historie er dramatisk for at sige det mildt. I 1924 var den så godt som udslettet under Stalin, der dog tillod den at eksistere under skrappe forordninger, fordi han havde brug for dens evne til at appellere til russernes fædrelandskærlighed, da Nazi-Tyskland angreb i 1941. Med udgangspunkt i romanen Patriarkens hændelige død fortæller Leif Davidsen om kirkens dramatiske historie fra dens næsten udslettelse, dens overlevelse i kommunisttiden og frem til religionens renæssance i tiden efter sovjetstatens opløsning i 1991. Med dens aktuelle tætte bånd til Kreml har kirken genvundet sin styrke, velstand og respekt i befolkningen. Efter foredraget er der rig mulighed for spørgsmål og debat.

Foredrag med Leif Davidsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kirsten Hammann

13/01/2016
Kirsten Hammann

En oplæsningsaften med Kirsten Hammann er ikke bare en god og uforglemmelig oplevelse, det er også en særlig begivenhed, idet forfatteren gennem de sidste 20 år kun sjældent har optrådt ved offentlige arrangementer. At høre Kirsten Hammann læse op fra sine værker er at få en helt ny forståelse og et helt nyt udbytte af de i forvejen elegante, intelligente og ofte meget vittige romaner. Teksten får tilført et musikalsk lag af nuancer og betoninger, når forfatteren selv læser op, og det åbner for nye fortolkninger af de populære romaner og deres galleri af hoved- og bipersoner, der på en og samme tid er både surrealistisk absurde og helt almindelige hverdagsmennesker, som man let kan genkende fra sin egen verden.

Kirsten Hammann har modtaget op til flere priser for sit forfatterskab. I 1994 modtog hun Klaus Rifbjergs Debutantpris for lyrikere og i 2005 modtog hun Danske Banks litteraturpris. Kristen Hammann blev desuden indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 1998 og 2005. Kirsten Hammann læser op af sin seneste roman’ ’Alene hjemme’, om en kvinde der frygter at hendes kæreste forlader hende, eller af flere forskellige bøger (kan aftales forinden). Hun holder ikke foredrag eller svarer på spørgsmål fra publikum. Hun kan bookes til oplæsningsarrangementer alene eller med andre forfattere.”

Kirsten Hammann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Dagmar Brendstrup

12/01/2016
Dagmar Brendstrup

Dagmar Helles Brendstrup, født 1953, har tre brødre og er vokset op på slægtsgården Mariendal ved Ebeltoft. Det passede hende godt, for da hun var barn, var hun mere til traktor end til husligt arbejde. Som 31­årig kunne hun skrive gårdejer på sit visitkort. Hun arbejdede i mange år i DR, som journalist, redaktør, studievært og chef. Fra journalistikken tog Dagmar springet ind i museumsverdenen og var i 11 år direktør for Glasmuseet Ebeltoft. Fra 2013 ­ 2015 projektleder ved Midtjysk turisme for projektet RETHINK Kulturturisme. Arbejder som foredragsholder og journalist, er næstformand i Ejendomsfonden Den Ny Maltfabrik og medlem af Kunstudvalget på Hospice Djursland. Er medforfatter på flere bøger bl.a. ”Kunsten på Hospice Djursland” og Glassified. Dagmar er tredje generation på slægtsgården Mariendal .

Dagmar Brendstrup foredrag:

Foredrag 1: Seks seje kvinder – om fire generationers kvindeliv vævet sammen med kvindelige forfattere og kvinders indtog på den politiske scene
Foredrag 2: Familiekrøniken ­ når virkeligheden overgår fiktionen
Foredrag 3: Hvor heldig kan man være? ­ om mennesker på min vej

Foredrag med Dagmar Brendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sally Khallash

07/01/2016
Sally Khallash

Sally Khallash er forskningskonsulent på Oxford Universitet og underviser på Harvard Universitet.

Sally Khallash foredrag:

Foredrag 1: Hvorfor vi ikke har kontrol over vores beslutninger
Foredrag 2: Hvordan adfærdsstrategi kan forbedre din forretning
Foredrag 3: Hvorfor flere valgmuligheder skaber dårlige beslutninger
Foredrag 4: Hvorfor alt det ved ved om motivation er forkert

Foredrag med Sally Khallash booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Preben Wilhjelm

07/01/2016
Preben Wilhjelm

Preben Wilhjelm er om nogen en mønsterbryder. Voksede op i en kvistlejlighed i Valby hos en enlig mor, enke efter en styrmand, som døde under ubåds-krigen 1940, da Preben var fem år. Blev uddannet atomfysiker, men i 1975 valgt til Folketinget for VS. Derefter PhD i jura, chef for DRTV’s Dokumentargruppe og senest med til at starte journalistuddannelsen på RUC. Udgav i 2014 erindringerne “Man kan sagtens være bagklog”.

Preben Wilhjelm foredrag:

Foredrag 1: Mennesker jeg mødte
… i fængslerne – som afsoner / – som retspolitiker / – som forsker.

Foredrag 2: Litteraturen som ballast
– hvordan han (fra en opvækst uden bøger) blev hooked på skønlitteratur og om de forfatterskaber, der har betydet mest for ham.

Foredrag 3: Det Danmark jeg holder af
– en lang række eksempler på sjove og/eller tankevækkende begivenheder og oplevelser, som efter min mening kun kunne finde sted i Danmark

Foredrag med Preben Wilhjelm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Deniz Serinci

28/12/2015
Deniz Serinci

Deniz Serinci er bachelor i historie fra Århus Univervitet 2009, kandidat i journalistik fra Syddansk Universitet 2013. For tiden er han freelancer for danske aviser som Information og Weekendavisen.

Deniz Serinci foredrag:

Foredrag 1: Tyrkiet
Tyrkiets historie fra oprettelsen af republikken i 1923 og frem til i dag: Kemalismens opståen, afskaffelsen af sharia og indførelsen af sekularisme, de mange militærkup og spændingerne mellem by og land. Tyrkiet er fuld af kontraster. Jeg kan fortælle om det kølige forhold til EU og ønsket om medlemskab, det meget varmere forhold til Mellemøsten, hvor Tyrkiet er en regional stormagt, samt ikke mindst undertrykkelsen af de religiøse og nationale mindretal eksemplificeret ved hhv. alevierne og kurderne.

Foredrag 2: Islamisk Stat
Oplæg om IS’ opståen og udvikling, organisationens stærke mediebrug, dens store tilslutning og om verdenssamfundets – herunder Danmarks – indsats mod IS. Jeg har rejst i Nordirak og Syrien, hvor jeg har interviewet overlevende fra IS’ massakrer og fordrivelser. Sammen med disse interview giver jeg en grundig analyse af det, vi i dag ved om IS. Derudover belyser jeg, hvorfor visse af Vestens – og Danmarks – muslimske unge drager til Mellemøsten for at slås for IS, ligesom jeg ser på, hvorfor befolkningerne i de erobrede områder i nogen grad støtter op om kalifatet.

Foredrag 3: Kurderne
Det kurdiske spørgsmål er igen aktuelt: I Syrien kæmpede kurderne og Islamisk Stat om byen Kobani. I Irak kæmper kurderne for at løsrive sig fra Bagdad. I Iran og Tyrkiet kæmper de ligeledes for mere kulturelt selvstyre. Konflikten har også berørt os i Danmark, pga. sagen om den kurdiske tv­station ROJ­tv og ti kurdiske mænd, anklaget for at samle penge ind til PKK. Gennem et oplæg, vil jeg tage udgangspunkt i kurdernes historie i Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien, hvor de i årtier enten ikke måtte tale deres sprog, blev forfulgt af Saddam Hussein eller gjort statsløse. Jeg vil trække en linje til i dag for at kunne forstå baggrunden for nutidens konflikter.

Foredrag med Deniz Serinci booker du hos ARTE Booking på mail booking@artebooking.dk eller telefon 3848 1400.

Lothar Friis

21/12/2015
Lothar Friis

Lothar Friis har altid været fascineret af fremmede kulturer. Han har arbejdet en del i udlandet og rejserne har bragt ham vidt omkring. Lothar rejste gennem Nepal, Colombia, Borneo da han var vært på dannelsesrejsen og tvprogrammet ”Ingen kære mor” på TV2. Når Lothar rejser ud i verden er han altid åben og respektfuld omkring indfødtes skikke og traditioner. Lothar har blandt andet mødt Wayuu indianerne i Columbia, der klipper det lange flotte hår af deres smukke piger. Det gør de fordi, at pigerne skal forstå, at skønhed kommer indefra. Lothar har også mødt stammefolk gennem sin rejse i USA. En tur man netop har kunnet følge i TV2 serien ”Langt ude på prærien” Hvor han rejste med sin kæreste Puk Elgård og deres søn Robin. Senest har Lothar, som en af de få danskere nogensinde, gennemført det ældgamle blodige indianerritual Soldansen. Et ritual der bragte ham flere tusind kilometer væk hjemmefra og under den brændende sol og med piercinger gennem brystet fandt han ind til essensen af de drømme der altid har drevet ham. Mød en åben og ærlig Lothar Friis til en spændende aften med fortællinger fra fjernehimmelstrøg og længslen efter næste rejse.

Foredrag med Lothar Friis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lena Odgaard

15/12/2015
Lena Odgaard

Lena Odgaard er freelance journalist i Mellemøsten. Hun dækker primært Israel, Gaza og Vestbredden, men har også arbejdet i Egypten, Bahrain og de Forenede Arabiske Emirater. Siden 2011 har hun været den eneste danske journalist med fast bopæl på Vestbredden i Ramallah, hvor det Palæstinensiske Selvstyre har sin administration. Fra dette brændpunkt i konflikten mellem israelere og palæstinensere har hun rapporteret for en række danske og internationale medier som DR, Radio 24syv, France 24, FSRN og Monocle 24 og skrevet for bl.a. Information, Al Jazeera English og Al Monitor.

Lena Odgaard foredrag:

Hverdag i én af verdens længste konflikter
Efter tæt på 50 års militær besættelse, er der stadig ingen udsigt til fred eller en politisk løsning på konflikten mellem israelere og palæstinensere. De seneste år er situationen tilsyneladende kun blevet værre med kuldsejlede fredsforhandlinger, en massiv stigning i etableringen af nye israelske bosættelser og 2014s blodige krig i Gaza. Men på trods af vold og konflikt, er der stadig en hverdag i Palæstina. I medierne overskygges den ofte af billeder af stenkastende unge palæstinensere og kampklædte israelske soldater, men hvordan ser den egentlig ud? Hvad former dagligdagen under besættelse, og hvordan ser livet ud i et område, hvor der er så megen død? Foredraget er formet som en ’rejse’ med lyd og billeder, der tager publikum med ud i Vestbreddens olivenlunde og bag Gazas høje betonmure.

Foredrag med Lene Odgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mina Iranzad

02/12/2015
Mina Iranzad

Det blev heller ikke i dag…! Foredrag sammen med Lene Elsner
Fortællingen om det at være mor til et barn, der ikke helt er som de andre. Hør beretningen om to kvinder. Begge født i 1961. Begge med en lang og spændende karriere bag sig. Begge mødre til hver sin dejlige datter – men også en datter med særlige psykiske og/eller fysiske udfordringer. Uanset livsvilkår i øvrigt er begge kvinder blevet tvunget til at forholde sig til, at deres livssituation er fuldstændig forandret. Et liv med konstant revidering af håb og drømme. En krævende tilværelse grundet mange begrænsninger og hele den store udfordring med at få dagligdagen til at fungere. Et liv, hvor sorg, håb, glæde, frygt og bekymring konstant påvirker psyken. Foredraget beskriver, hvordan man i denne svære kontekst formår at skabe et godt liv, for sig selv og barnet. Hvad skal der til for at få en hverdag til at fungere? Hvordan samarbejder man med de offentlige systemer? Hvordan holder man fast i sig selv? Hvordan finder man lyset for enden af tunnelen?

Mina Iranzad har haft en mangesidig karriere – måske et godt billede af den mangfoldige og kreative person, hun er. Fra folkeskolelærer til forfatter. Fra folkeskolen til projektleder med ansvar for integration af nydanskere på amtslige arbejdspladser. Fra udviklingschef på Aarhus Universitetshospital til iværksætter konsulent for tosprogede elever i og direktør for egen virksomhed.

Lene Elsner har med sprudlende livsglæde og en æstetisk tilgang til livet haft en vidt favnende karriere med mange spændende udfordringer i internationale miljøer. Salg, fundraising, projekt- og virksomhedsledelse. Fra direktør for en møbelfabrik til kommunikationschef på et kunstmuseum. Fra regionalt erhvervsråd til medstifter af en kunstbiennale. Fra nordisk samarbejde til Aarhus Universitet.

Foredrag med Mina Iranzad og Lene Elsner booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Valdemar Pustelnik

25/11/2015
Valdemar Pustelnik

Du kender ham fra:
DM i stand-up på TV2 samt sketch-karakterer i tv-showet Dybvaaaad på TV2 Zulu (sæson 2), Danish Dynamite på TV2 Zulu (sæson 1), Det Feministiske Talkshow på DR K, og i starten af 2016 kan han ses i Simon Talbots Sketchshow på TV2 Zulu.

Valdemar kan finde på at snakke om:
Politik og samfund, parforhold og forældreskab, arbejdere og fagbevægelsen samt mere alvorlige emner som ensomhed og ligestilling.

Det vidste du ikke om ham:
Som en af de få danske komikere herhjemme, optræder Valdemar også på Engelsk, og har bl.a. deltaget på Edinburgh Fringe Festival i 2012, 2013, 2014 og 2015. Derudover har Valdemar optrådt i Krakow, Berlin, Lund, Malmø, Reykjavik, London og været på tour i Skotland.

Kort om Valdemar Pustelnik:
Valdemar er fra Fyn, og har lavet stand-up i de sidste 7 år. Han har også været leder af Boatload of Comedy, International Comedy Festival og har virket som promoter på shows i hele Danmark. Til trods for at han ligner en brutal viking, er Valdemar faktisk en blød mand, gift med Lene og far til Charlie. I 2015 udkom Valdemar med sit engelske one-man show: Wanna be lonely with me?

Udover virket som komiker, så er Valdemar også foredragsholder og ordstyrer/konferencier. Du booker ham på telefon 3848 1400 eller på booking@artebooking.dk.

Rolf Andersen

23/11/2015
Rolf Andersen

Rolf Andersen er født i 1954 i Hellerup, nord for København. Han har været i Den Kgl. Livgarde, i 9 år. Derudover er han kunstmaler, fuldtidshundetræner med 300-400 enetimeelever om året, samt holdtræning. Han har indtil nu 4 bogudgivelser bag sig: “Få den hund du fortjener”, forlaget Peoples Press, “Få den jagtkammerat du fortjener”, forlaget Indblik, “Fik du den jagtkammerat du fortjente?”, forlaget Indblik, og senest i september 2015 “Hvalpens bog – fra hvalp til familiemedlem”, forlaget Indblik. Han har medvirket på DR´s P4, på TV2 Lorry, og i TV2 underholdningsprogrammet “Min bedste ven”.

Rolf Andersens foredrag handler om sund fornuft og nemme metoder til at gøre hunden glad og veltilpasset i familien. Hjernemad i stedet for hundekiks. Det er ikke så svært! ”Tal dog hundsk, så den kan forstå det!” er et underholdende og lærerigt foredrag, der sammenfatter hvordan man bedst kommunikerer med sin hund, så at alle, både ejer, familie og hund er glade og tilfredse. Foredraget læner sig opad Rolf Andersens bog Få den hund du fortjener. Ca. to timer. En times foredrag, pause ca. 15 minutter, derefter spørgetid.

Foredrag med Rolf Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Rikke Berg

19/11/2015
Rikke Berg

Gå ikke glip af Rikke Bergs unikke foredrag, som giver dig kvalificerede redskaber til at håndtere bølgerne i din virksomheds eller organisations arbejdsliv på alle niveauer. Hendes foredrag strækker sig i forlængelse af hendes teoretiske og praktiske erfaring, og favner om arbejdslivets mange udfordringer og glæder. Og hun har i foredragene fokus på at du som virksomhed eller organisation får en dejlig og udbytterig aften med masser af praktiske øvelser. De foregår i en uformel atmosfære med fokus på nærvær og brugbare koblinger til din og dine kollegaers egen hverdag.

Rikke Berg foredrag:

Foredrag 1: ”Du kan ikke styre bølgerne, men du kan lære at surfe.” – Jon Kabatt Zinn – et foredrag om stresshåndtering
Foredrag 2: ”If you want to move fast – go slow” – Insoo Kim Berg – et foredrag om mindfulness
Foredrag 3: ”At blive leder er synonymt med at blive sig selv. Så simpelt er det – og så svært er det!” – Warren Bennis – et foredrag om autentisk lederskab
Foredrag 4: Enneagrammet – hvornår er du for meget – og hvornår er du for lidt? Du har selv nøglen!

Rikkes teoretiske baggrund er en bachelor i psykologi, fire års uddannelse som psykoterapeut, certificering som NLP­coach, Enneagram­coach og efteruddannelser i mindfulness og konflikthåndtering. Som ledercoach med mere end 3000 coaching timer bag sig er det blevet et af Rikkes vigtigste specialer at turde gå tæt på og udfordre til indsigt, hvor hun bruger sin egen autenticitet og nysgerrighed til at flytte ledere milevidt.

Foredrag med Rikke Berg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Gitte Broeng

19/11/2015
Gitte Broeng

“Frøken Klokken” er forfatteren Gitte Broengs første roman. Den foregår i 1938 og fortæller med underspillet komik om dengang, de moderne tider bogstaveligt talt kom til Danmark – i form af 8.640 klokkeslæt. For lidt over 75 år siden var den automatiske tidstjeneste en højteknologisk sensation. Frøken Klokken fik millioner af opkald om året og bevarede sin popularitet gennem flere årtier. Nu ved de yngre generationer knap, hvem ‘hun’ er. Broeng læser op fra Frøken Klokken og taler om romanens historiske perspektiver. Køn, sociale omgangsformer, kommunikation og opfattelsen af tid. Gitte Broeng, født i 1973, forfatter og cand.mag. i Litteratur- og Kunsthistorie. Debuterede med digtsamlingen “Interiør” i 2006 og har siden udgivet bl.a. kortprosasamlingerne “Planetbyen” og “Croquis”. 2008-12 var hun medredaktør af litteraturtidsskriftet Den Blå Port.

Gitte Broeng foredrag:

Foredrag 1: Foredrag om Frøken Klokkens historiske perspektiver, arbejdet med romanen, blandingen af fakta og fiktion, oplæsning samt evt. samtale med publikum.

Foredrag 2: Oplæsning, evt. med introduktion og spørgsmål.

Foredrag med Gitte Broeng booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Camilla Kring

17/11/2015
Camilla Kring

Camilla Kring (1977) er civilingeniør og ph.d. i balancen mellem arbejdsliv og privatliv. Hun driver konsulentvirksomheden Super Navigators ApS, hvor målet er at skabe attraktive arbejdspladser, der forener høj livskvalitet og produktivitet. Med konceptet Life Navigation skaber Camilla Kring fleksible arbejdskulturer, der både understøtter A-mennesker og B-mennesker. Life Navigation er implementeret i ti lande, og kunderne er blandt de bedste arbejdspladser i Europa. Forfatter til bøgerne ”Livsnavigatøren” (2006), ”Supernavigatør” (2011) og senest den anmelderroste ”Jeg er B-menneske – Kampskrift for et samfund, der understøtter alle døgnrytmer” (2015). Desuden stifter af B-samfundet, der kæmper for et fleksibelt samfund, som også understøtter B-mennesker. B-samfundet har medlemmer i 50 lande.

Foredrag med Camilla Kring booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Charlotte Emmery

16/11/2015
Charlotte Emmery

Oplev lektor, guide, coach, syngepige og direktør i eget firma Charlotte Emmery i En syngepiges bekendelser:

Mellem fjer og strømpebånd
– et farverigt, livsbekræftende og hylende morsomt showforedrag om mænd, mennesker og livet på de skrå brædder

Hør om rejsen fra en græsk landsbyskole til Bakkens Hvile og om et liv med Marinus og Missekatten. Bliv indviet i oplevelsen med at guide og synge for en af verdens rigeste mænd.

Få indblik i samarbejdet gennem 20 år med veninden og studieværten Elsebeth Iver i duoen ”Den lille forskel”, og hør de sjove, pinlige, pikante og til tider sentimentale anekdoter.

Oplev kostumer kreeret af en kgl. Hofleverandør og få svar på, hvorfor pailletter og fjer er bedre end en pensionsopsparing. Genhør og syng med på de gode, gamle viser og gå hjem i godt humør.

Der er fare for høj underholdningsværdi!!

Showforedraget kan fås med og uden pianist og kan vare fra 1 til 2 timer. Velegnet til klubber, foreninger, forsamlinger og alle, der har mod på en humoristisk og livgivende oplevelse….

Charlotte Emmery booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Pape

13/11/2015
Morten Pape

“Planen” ­ romanen og livet i Amagers mest berygtede ghetto
Forfatter Morten Pape debuterede med erindringsromanen “Planen” og modtog den prestigefyldte BogForums Debutantpris i løbet af samme uge. En roman om hans barndom og opvækst i ghettosamfundet Urbanplanen på Amager. I dette foredrag vil Pape fortælle om et velfærdsbyggeri fra 60’erne, der endte med at blive Lorteøens mest berygtede kvarter. Om hans egen og hans venners familie, på tværs af kulturelle og religiøse skel, om fremmedfrygt og danskerhad, tabermentalitet og mønsterbryderi, om at navigere rundt og forsøge at finde sig selv i et mulitkulturelt mikrokosmos ­ samt modet til at skrive om det uden at lægge fingre imellem.

Foredrag med Morten Pape booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Lotte Dalgaard

13/11/2015
Lotte Dalgaard

Lotte Dalgaard foredrag:

Foredrag 1: Forsvindingssag blev til krimi 20 år senere
Lotte Dalgaard var journalistpraktikant på Ekstra Bladet i 1992 og dækkede sagen om svenske Helena Andersson, der forsvandt sporløst en aften på vej hjem fra byen. Sagen og mødet med Helenas søster satte sine spor i hende, og hun har brugt nogle af elementerne i sin debutkrimi ”Tvillingesagen”, der udkom i 2014. Hun fortæller også om fortsættelsen, ”Det svageste led,” samt arbejdet med den tredje bog i serien.

Foredrag 2: At leve med en alkoholiker
Lotte Dalgaard fortæller om at forelske sig i og leve sammen med en alkoholiker og hvorfor/hvordan, hun har valgt at bruge erfaringer fra forholdet i sine spændingsromaner ”Tvillingesagen.” og ”Det svageste led.”

Foredrag med Lotte Dalgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Ebbe Juul Nielsen

06/11/2015
Morten Ebbe Juul Nielsen

Morten Ebbe Juul Nielsen, ph.d., lektor i anvendt filosofi på filosofi, Institut for medier, erkendelse og formidling (humaniora) og Institut for fødevare – og ressourceøkonomi (SCIENCE), Københavns Universitet. Modtog 1999 universitetets guldmedalje. Tilknyttet Københavns Universitets forskningsprojekter GO – Governing Obesity og Global Genes – Local Concerns. Skribent på Weekendavisen. Har siden 2008 arbejdet med sundhed i lyset af politisk filosofi og normativ etik. Har udgivet en lang række forskningsartikler indenfor politisk filosofi, bioetik, anvendt etik, virksomhedsetik/CSR og beslægtede områder.

Morten Ebbe Juul Nielsen foredrag:

Foredrag 1: Forbandede Sunddom
Foredrag 2: Sundhedens slagsider
Foredrag 3: Det sunde, det gode, og det naturlige

Foredrag med Morten Ebbe Juul Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Alfred Kirketerp

05/11/2015
Alfred Kirketerp

Alfred Kirketerp foredrag:

Foredrag 1: ”Kæmp for alt, hvad du har kært”.
Foredrag 2: ”Martin Luther – liv og virke”.
Foredrag 3: ”Østpreussen – et tabt, tysk land”.

CV:
Student fra Esbjerg Statsskole. Cand. mag. i historie og kristendomskundskab i 1979. Tog teologiske tillægsprøver. Sognepræst ved Vor Frelsers Kirke i Horsens 1980­1983. Sognepræst ved Sæby Kirke 1983­1990. Sognepræst ved Assing Kirke (Kibæk) 1990­2016. Skrevet adskillige artikler og kronikker om historiske og teologiske emner. Udgivet ungdomsroman og bidraget til forskellige artikelsamlinger. Været rejseleder i Tyskland, Polen, de baltiske lande og Israel.

Foredrag med Alfred Kirketerp booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sissel-Jo Reid Gazan

04/11/2015
Sissel-Jo Reid Gazan

Vi elsker Berlin – – en personlig guide (ny bog)
Den danske forfatter Sissel-Jo Gazan er en globetrotter, der har set mange dele af verden. For et årti siden rejste hun til Berlin sammen med en ufærdig roman, et knust hjerte og sin lille datter, Planen var at bo og arbejde i den tyske hovedstad i et par måneder. Men lysten til at tage hjem igen kom aldrig. Nu bor hun midt i Berlin sammen med sine tre børn og sin australske mand. “Vi elsker Berlin” er en personlig guide, hvor Sissel-Jo Gazan deler sine yndlingssteder, sine hemmelige tips og en håndfuld berlinske venner med læseren. Hendes kærlighed til storbyen skinner ud gennem siderne, mens hun viser hunr rundt og anbefaler butikker, caféer, museer, negleklinikker, biblioteker, tadsjikistanske tesaloner, legepladser og alt hvad hjertet ellers kan begære.

Foredrag med Sissel-Jo Gazan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jacob Wendt Jensen

03/11/2015
Jacob Wendt Jensen

Nyt foredrag: Jack Nicholson – Filmene, kvinderne og stofferne
De bedste historier fra bogen med samme titel krydret med en stribe filmklip er grundlaget for foredraget om skuespilleren Jack Nicholsons liv. I overhalingsbanen har Hollywoods rebel nummer ét ikke alene leveret modige præstationer i vigtige film. Han har taget alle de stoffer, der er værd at nævne og været i seng med i hundredvis af kvinder på sin vej. Jack har kun været gift én gang men har (mindst) otte børn og hans opvækst gemmer på dystre hemmeligheder, der havde stoppet de fleste andre. For slet ikke at tale om banebrydende film som ”Easy Rider”, ”Chinatown”, ”Gøgereden”, ”Ondskabens hotel”, ”Batman”, ”Det bli’r ikke bedre”, ”Rundt om Schmidt” og ”The Departed”.

Jacob Wendt Jensen, f. 1966, er journalist og filmkritiker. Han anmelder film i Berlingske og bidrager også jævnligt til diverse magasiner og fagblade. Jacob Wendt Jensen er desuden formand for Danske Filmkritikere, der uddeler Bodil-prisen og sidder i programrådet for Buster Filmfestival for børn og unge. Han er uddannet journalist og bachelor i Film- og Medievidenskab.

Foredrag med Jacob Wendt Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Pia Fris Laneth

02/11/2015
Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth er aktuel med bogen “1915 – Da kvinder og tyende blev borgere”.

Om bogen:
Med sit helt særlige talent for at gøre fortiden levende, fortæller Pia Fris Laneth i 1915 historien om, hvordan kvinder og tyende blev borgere. Det er historien om, hvordan det danske folkestyre blev demokratisk, fra Enevældens afskaffelse i 1849 og frem til 1915 – 66 års hårdt arbejde for opnåelsen af retten til at uddanne sig, drive selvstændig virksomhed, organisere sig og deltage i politik samt juridisk ligestilling i ægteskabet.

Foredrag med Pia Fris Laneth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

John Andersen

02/11/2015
John Andersen

John Andersen har netop udgivet bogen “Silkevejen på motorcykel”.

Om bogen:
Silkevejen har en lang og kompliceret historie, hvor mange forskellige historiske perioder og kulturelle strømninger griber ind i hinanden og danner en stort spind. Eventyreren og arkitekten John Andersen besluttede at rive et halvt år ud af kalenderen og ene mand køre de 35.000 kilometer på en lille sej Honda 250cc motorcykel – turen gik fra Istanbul til Xian, og tilbage igen over Rusland. John Andersen brugte de gamle karavanseraier – datidens herberger og handelsstationer – som turens råde tråd, og i bogen fortæller han levende og med stor indsigt om datidens Silkevej – og underholdende og hæsblæsende om nutidens Silkevej, som de tager sig ud fra en lille motorcykel. Bogen er illustreret med flere hundrede af John Andersens egne fotos.

Foredrag med John Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Carsten Jensen

02/11/2015
Carsten Jensen

Carsten Jensen har netop udgivet bogen “Den første sten” på Gyldendal:

Om bogen:
Hvor går grænsen mellem godt og ondt, hvis man mister alle moralske pejlemærker? I “Den første sten” har en gruppe unge mænd og kvinder meldt sig til krigen i Afghanistan, drevet af deres retfærdighedssans og lysten til at bevise deres værd under pres. Men de står snart overfor en udfordring deres træning ikke havde forberedt dem på. Overlevelse bliver deres eneste mission og inden længe har de problemer med at skelne mellem ven og fjende, virkelighed og fantasi. “Den første sten” er en overraskende og rammende fortælling om den effekt krig har på mennesker, om venskaber, forræderi og katastrofer.

Foredrag med Carsten Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tine Kust

28/10/2015
Tine Kust

Tine Kust, som er en meget erfaren foredragsholder, er født i Assens 1957. Student fra Vestfyns Gymnasium. BA. Psykologisk Institut. Århus Universitet. Uddannet Unge – og voksenunderviser. I 1990’erne var Tine Kust projektunderviser og skoleleder i AOF-regi. Derudover har hun beskæftiget sig med astrologisk rådgivning samt været kursusudvikler og foredragsholder. Medudgiver af det gratis periodika TAKE IT, der modtog Det Kgl. Biblioteks førstepris for årets periodika. Skribent på Assens Lokalavis. Senere hos Fynsk Medier frem til 2010. Forfatter til “Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?” (2013), der oprindeligt udkom i Norge, hvor den fik rosende anmeldelser. Siden udgivelsen i Danmark i maj 2015 har bogen høstet flere stjerneanmeldelser.

Foredrag: Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?
En beretning om rejsen til et helt nyt liv – oplevet fra gulvhøjde. Autentisk og hudløst ærligt som i hendes anmelderroste bog Hvor går det hvide hen, når sneen smelter? fortæller Tine Kust om tiden før bunden, det alkoholiserede liv, om selve bunden og om de vigtige skelsættende 5 uger, der for altid ændrede hendes liv: Opholdet på en Minnesotabehandling på et Gods “et-eller- andet- sted” i Danmark samt ikke mindst om tiden efter med den nye identitet: Livet som såkaldt “ ædru alkoholiker”. Emnet er alvorligt, ingen tvivl : Over en million danskere er dagligt berørt i direkte såvel som i indirekte form. derfor vil forfatterens humor på foredraget sikkert også virke forløsende. En alkoholiker er ikke kun en mand på en bænk med dårlige sko. En alkoholiker kan være din nabo, kollega, bankrådgiver, buschauffør eller dig selv.

Foredrag med Tine Kust booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michael Larsen

28/10/2015
Michael Larsen

Aktuel med krimien “Mordet på øen”.
Michael Larsen, født i 1961, er uddannet journalist. Den navnkundige kritiker Poul Borum havde navne som Finn Søeborg, Leif Panduro og Dickens fremme ved modtagelsen af forfatterens humoristiske debutroman Med livet i hælene. Men allerede med sin anden roman, Uden sikker viden, afslørede Michael Larsen helt andre og uventede sider af forfatterskabet. Den dystre spændingsroman blev samtidig forfatterens internationale gennembrud. Romanen, der blev solgt til udgivelse i over 20 lande, høstede anerkendelse i aviser verden over – lige fra The Washington Post til Le Monde. Siden fulgte endnu to spændingsromaner, Slangen i Sydney og Femte sol brænder og desuden filmmanuskriptet til Operation Cobra. Michael Larsens udgav derefter i 2004 Den store tid – Aftenlandet og fuldendte det prisbelønnede værk med Den store tid – Stormen i 2008. Omkring dette tidspunkt var forfatteren flyttet til Ærø, hvor han endnu er bosat. Her har han skrevet og illustreret Ærø i tanke og streg og Ærø i tanke og streg II. Sidste år overraskede han på ny ved at udsende den meget roste fagbog, Ærøs Natur, som han selv har fotograferet og illustreret. Og i 2015 udkom så den længe ventede spændingsroman, Mordet på øen, som markerer forfatterens stærke comeback på krimiscenen. Romanen er da også allerede blevet mødt med en regn af stjerner og hjerter fra avisernes anmeldere.

Foredrag med Michael Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Stine Bolther

26/10/2015
Stine Bolther

I  kriminalitetens brændpunkt

Gennem 15 år har Danmarks svar på virkelighedens “Dicte”, Stine Bolther, markeret sig som en fremragende kriminal-reporter, forfatter og TV-vært.

Med sit charmerende, naturlige talent følger hun de blå blink ud til de værste kriminalsager. Hun har interviewet mordere, rockere, hårde kriminelle, politi og pårørende til ofre. Altid på pletten i “Orkanens øje”.

I et 2 timers foredrag med debat fortæller hun levende om sin karriere, sit forfatterskab samt om at få det hele til at harmonere med en dagligdag i Nordsjælland med 2 mindreårige børn, hus og mand.

En kuldegysende, underholdende og lærerig aften i selskab med en hærdet reporter på høje hæle.

Foredrag med Stine Bolther booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ole Tornbjerg

22/10/2015
Ole Tornbjerg

Ole Tornbjerg er forfatter og dokumentarist. Har udgivet romanen “Drengen fra Godhavn” (2015). Sammen med sin kone, Jeanette Øbro, har han desuden skrevet fire romaner i serien om kriminalpsykologen Katrine Wraa: “Skrig under vand” (2010) – romanen vandt Politikens Store Krimikonkurrence, “Djævlens ansigt” (2011), “Evas sidste nat” (2013) og “Det Norske Job” (2014). Parret har vundet Martha-prisen, 2015

Drengen fra Godhavn
Som mange andre danskere havde Ole Tornbjerg fulgt Godhavnsdrengenes sag i medierne og undret sig over, hvorfor det officielle Danmark ikke ville sige undskyld for de overgreb, der fandt sted på Godhavn og andre børnehjem i 1950’erne og 60’erne. Ole Tornbjerg kontaktede foreningen Godhavnsdrengene i 2012 og hørte de tidligere børnehjemsbørns historier om grov vold, misbrug i alle afskygninger, svigt, nedgørelse, medicinske forsøg med stærke psykofarmaka, systematisk nedbrydning og ødelagte skæbner i hobetal.

Der var især en ting, der gjorde stort indtryk på Ole Tornbjerg, når han talte med de tidligere anbragte. Det var den skam og tavshed, der havde været forbundet med deres ophold på børnehjemmet. De fleste af dem havde i over 40 år ikke talt med nogen om, hvad der skete dengang.

Ole Tornbjerg fortæller i dette foredrag om det tre år lange arbejde med at skrive en roman inspireret af de tidligere anbragtes rørende og brutale historier.

Foredrag med Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kristian Leth

22/10/2015
Kristian Leth

Kristian Leth er forfatter og musiker og radio/tv­vært, født i 1980. Han har vundet to Danish Music Awards, Kronprinsparrets Kulturpris, Prix Italia, DRs Sprogpris, Gudmans Musikpris og meget andet. Hans band The William Blakes har haft stor succes på radio og live, han har udgivet otte plader og produceret mange flere. Han har udgivet tre digtsamlinger; ‘Land’ Gyldendal 2002, ‘Besværet’ After Hand 2008 og ‘Før og efter videnskab’ Lindhardt og Ringhof 2014. Kristian Leth bliver ofte interviewet om kreativitet, spiritualitet, bevidsthed og religion.

I 2016 udkommer ‘Historien om alting’ en bog som Kristian Leth har skrevet med evolutionsbiologen Eske Willerslev. Vi lever i en del af verden hvor vi tror at videnskab kan besvare alt, og at åndelighed er noget, der hører fortiden til. Men sandheden er at vi alle sammen tror ­ og at videnskaben lyser med en lygte ud i en kæmpe verden af mørke og uvished. Det er ikke dårligt, og at tro at alt det uklare og uforståelige skal afskaffes, gør vores liv mere besværlige, ikke mindre. Men hvorfor tror vi sådan noget? Hvem fandt på ideen om at rationalitet ikke kan leve side om side med spiritualitet? En rejse fra menneskehedens vugge, op igennem mange hundrede af tusinder af år med et fungerende magisk og okkult verdensbillede, og op til de sidste 1000 års udvikling af en verdensfjern og moderne fortælling om bevidsthed, kultur, individ og hjerne.

Foredrag med Kristian Leth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

22/10/2015
Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

Jeanette Øbro, forfatter. Uddannet jordemoder og under uddannelse som psykoterapeut.
Ole Tornbjerg, forfatter og dokumentarist.

Parret har sammen skrevet fire romaner i serien om kriminalpsykologen Katrine Wraa: “Skrig under vand” (2010) – romanen vandt Politikens Store Krimikonkurrence, “Djævlens ansigt” (2011), “Evas sidste nat” (2013) og “Det Norske Job” (2014). Parret har vundet Martha­prisen, 2015.

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg:

Foredrag 1: Krimipar og ægtepar
Mød forfatterparret der ikke går af vejen for at researche tæt på polarcirklen i Sibirien, på havnekajen i Rotterdam, i Caribien, på fødegangen på Rigshospitalet eller blandt ekskriminelle i Danmark, når de skal skabe en ny roman. Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg har dannet par i tyve år og arbejdet sammen i snart ti år. Med hendes vidtfavnende baggrund som danser, jordemoder og kommunikationskonsulent – og hans som tilrettelægger og producent af TV og dokumentarfilm, har de skabt et spændende samarbejde om deres anmelderroste bestsellere. Hør deres historier om at turde vove sig ud på dybt vand og om, hvordan de bærer sig ad
med at skrive sammen – og stadig være gift.

Foredrag 2: Fra Sibirien til Caribien
Forfatterægteparret Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg har sammen skabt den anmelderroste serie om kriminalpsykologen Katrine Wraa. Dette foredrag går i dybden med deres arbejdsmetoder, som består af omfattende research og udviklingsarbejde. Researcharbejdet har bragt dem til både Sibirien og Caribien og har sågar fået Jeanette Øbro til at uddanne sig som psykoterapeut.

Link til Ole Tornbjergs foredragsprofil: http://artebooking.dk/ole-tornbjerg/

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lotus Turèll og Lisbeth Zornig Andersen

19/10/2015
Lotus Turèll og Lisbeth Zornig Andersen

Underdanmarks jægersoldater.
Hvordan når man samfundets top, når man allerede som barn har alle odds i mod sig? I debatbogen ”Underdanmarks Jægersoldater” fortæller toppolitikeren, OL-bokseren, forfatteren, arkitekten, retsmedicineren, sikkerhedschefen, borgmesteren og flere andre om, hvordan de ikke bare overlevede en brændt barndom, men nåede toppen af deres profession. Hvilke livsstrategier fulgte de? Hvorfor kunne lige præcis de klare sig igennem hvor deres søskende ikke kunne? Hvad kostede det dem? Og måske vigtigst – hvad kan andre lære af dem? Hør Lisbeth Zornig Andersen eller Lotus Turell, to af forfatterne til ”Underdanmarks Jægersoldater”, fortælle om ti brændte børns rejse fra bunden til toppen af samfundet. Ti supermønsterbrydere, der som børn tidligt skulle lære at navigere og overleve i farligt terræn med forældre og voksne, der misbruger, svigter og forsvinder. Hvad skal der til for at bryde med den negative sociale arv? Og hvor dygtige er vi andre egentlig til at hjælpe de små jægersoldater til at ikke bare at overleve, men realisere et bæredygtigt, balanceret liv? Hvordan får vi vendt den nedadgående, negative kurve for vellykkede mønsterbrud i dagens Danmark? De ti medvirkende i bogen tæller Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget, formand for SF; Dennis Ceylan, professionel bokser, udtaget til OL i 2012; Lasse Einar Mortensen, sikkerhedssupervisor, Københavns Lufthavn; Kristian Ditlev Jensen, forfatter og journalist; Claus Elgaard, journalist og tidligere studievært på TV2; Karin Schwartz, OL-sølvvinder i taekwondo og viceborgmester i Esbjerg; Jørgen Lange Thomsen, professor i retsmedicin og statsobducent på Syddansk Universitet; Gitte Andersen, arkitekt og stifter af SIGNAL Arkitekter; Erik Nielsen, borgmester (S) i Rødovre og næstformand for KL; Mads Holger, forfatter, iværksætter og tidligere Folketingskandidat.

Foredrag med Lisbeth Zornig Andersen og Lotus Turèll booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jacob Skyggebjerg

16/10/2015
Jacob Skyggebjerg

Jacob Skyggebjerg blev født 1985 i Horsens og har ingen uddannelse. Efter en årrække med et utal af ansættelser i ufaglærte intetsigende stillinger, hvor Jacob plagedes med bevidstheden om sine spildte talenter, tog Jacob på højskole, og flyttede siden til København. På højskolen mødte Jacob en anden mentalitet end den, han var vokset op med, og han indså, at det var ham, der havde ret med hensyn til sine muligheder, og ikke verden omkring ham. I København påbegyndte han arbejdet med sin første roman, Vor tids helt, og lavede musik med snart sagt hvem som helst på byens undergrundsscene. Debuterede som forfatter i december 2013 til næsten udelukkende femstjernede anmeldelser, og har siden skrevet freelance for de fleste større danske medier, været gæsteredaktør ved Politiken, leveret indslag til Radio24Syv og undervist i skrivning på Forlaget Gladiators skoler og Københavns Kunstskole. Både som musiker og som forfatter har han optrådt over hele landet med oplæsninger, koncerter og foredrag. I december 2015 udkommer hans anden roman Hvad mener du med vi. Har desuden bidraget til diverse litterære tidsskrifter.

Foredrag med Jacob Skyggebjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henrik Qvortrup

12/10/2015
Henrik Qvortrup

Nyt foredrag med udgangspunkt i bogen om Thorning-Schmidt regeringen: Tre år, 9 måneder, 3 dage
Helle Thorning-epoken er slut. Tre år, ni måneder og tre dage varede den. Men hvad skete der egentlig bag kulisserne, da Danmark havde sin første kvindelige statsminister?  Det svar giver en af landets mest erfarne politiske journalister, Henrik Qvortrup, i en ny bog, der går tættere på end nogensinde før. På baggrund af samtaler med alle nøglepersonerne tager Qvortrup læseren i hånden og fører os med helt ind bag de lukkede døre i regeringens allerinderste. Vi er med til forhandlinger i Det Sorte Tårn på Amager og deltager som fluen på væggen ved alle de mange krisemøder.  Med afsæt i sin bog giver Henrik Qvortrup et medrivende og underholdende beretning om magtkampe, intriger, sejre og nederlag i dansk politik.

Henrik Qvortrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Alen Meskovic

07/10/2015
Alen Meskovic

Alen Meskovic er født i Bosnien i 1977. Han boede i Kroatien som flygtning fra 1992 til 1994, hvorfra han uledsaget kom til Danmark. I 1998 blev han matematisk student fra Nyborg Gymnasium og i 2006 cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet. Han debuterede med den anmelderroste digtsamling “Første gang tilbage” (Gyldendal, 2009), som blev præmieret med Erik Hoffmeyers Rejselegat samme år. Den delvist selvbiografiske roman “Ukulele­am” (Gyldendal, 2011) indbragte ham bl.a. det treårige arbejdsstipendium fra Statens Kunstfond og blev siden solgt til udgivelse i otte lande. Romanens selvstændige fortsættelse, ”Enmandstelt”, udkommer på Gyldendal i maj 2016. ”Ukulele­jam” (Gyldendal, 2011) er en tragikomisk historie om at vokse op i en kroatisk flygtningelejr i skyggen af en krig, med flere tilbageblik på barndommen i Titos Jugoslavien. Den 15-­årige bosniske rockmusik­nørd Miki drømmer om Sveriges musikbiblioteker, mens nationalismen og de voksnes konflikter hersker i og omkring hans flygtningelejr ved Adriaterhavskysten. Mikis krigsoplevelser og savn af storbroren Neno tynger ham, men forældrene vil hellere hjem til Bosnien end til Sverige, hvor flere af Mikis venner er flygtet til … I ”Enmandstelt” følger vi den nu 17­-årige Miki, som på sin illegale rejse mod Sverige bliver stoppet af dansk politi og er nødt til at søge asyl i Danmark. Romanen er en tragikomisk fortælling om at ende et helt forkert sted i sit liv, samt et bittersødt portræt af 1990’ernes Danmark set med en nyankommet flygtnings øjne.

Foredrag med Alen Meskovic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mazen Ismail

06/10/2015
Mazen Ismail

Samling – Hest på stiletter

Talte Tanker er ordet for Mazens originale blanding af poesi og performance, der har bragt ham landet rundt fra lokale scener i Jylland og Fyn til Pumpehuset og Det Kongelige Teater i København. Nu udkommer et udvalg af teksterne for første gang på skrift i samlingen Hest på stiletter.

Mazen maler stærke, lyriske billeder fra opvæksten i Beirut under den libanesiske borgerkrig, over den første danskundervisning i asylcenter, til bortvisningen fra fire folkeskoler og tiden i det miljø, som gav ham ni knivstik i ryggen og en fængselsdom. Den første samling Talte Tanker rummer poetiske nedslag i en turbulent barndom og ungdom. Men det er også historien om at få magt over sit liv, plante fødderne på universitetets gulve, hive bachelorgraden hjem og bygge sit helt eget tekstunivers, der i dag bliver brugt som undervisningsmateriale på folkeskoler og gymnasier.

Mazen Ismail booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Michael Robak

01/10/2015
Michael Robak

ALT for damerne fik sine første mandlige klummeskribent i 2013­ forfatteren og skribenten Michael Robak . Valget faldt på ham ­ ikke mindst på grund af hans evner til at skrive rammende og underholdende om køn og kærlighed – mænd og kvinder. Hver måned bliver hans klummer læst af mere end 250.000 mennesker. Michael Robak er også manden bag den anmelderroste roman ”Hele byen ved det,” som er kendetegnet ved et råt for usødet indblik i en mands tankegang. Nu er der mulighed for at booke et ærligt og underholdende foredrag med den populære skribent.

Foredrag 1: Et kærligt klask til kvinderne. Hvad tænker mænd om kvinder?
Forfatter og journalist Michael Robak er ALT for damernes – første og eneste mandlige klummeskribent, han skriver sjovt, ærligt og tankevækkende om børn, parforhold, samliv, kærlighed og ikke mindst kvinder. I foredraget giver han med stor humor et kærligt klap til kvinderne – og et indblik i, hvordan mænd tænker. Det er ikke kedeligt. Michael Robak udkom i 2014 med den anmelderroste bog ”Hele byen ved det”, som blandt andet gav en masse omtale på grund af sit rå og ligefremme indblik i en mands tankegang ­ især når det handler om sex og parforholdets besværligheder. Derudover har Michael Robak senest skabt stor debat med sin klumme om mødre, der kalder deres døtre prinsesser. Glæd dig til et sjovt og rammende foredrag, der bliver leveret med kærlig respekt for det modsatte køn.

Foredrag 2: Hele byen ved det – du kan også få det at vide.
Hvor meget sex kan der være i en roman? Hvordan skriver beskriver man en liderlig mands nedtur? Og hvorfor bliver man hele tiden spurgt om bogen handler om én selv? Disse spørgsmål kan man få svar på i Michael Robaks nye foredrag, der tager tilhørerne med ind i selve skriveprocessen bag hans anmelderroste roman ”Hele byen ved det.” Man får et sjældent kig ind i forfatterens maskinrum og hører blandt andet om, hvordan det føles, når forlaget har stavet ens navn forkert på det første udkast til omslaget. Og hvor mange titler en bog kan have, før man rammer den rigtige. I et ærligt, selvironisk og underholdende foredrag beskriver Michael Robak alle de op –og nedture man er igennem, når man udkommer med en bog på landets største forlag. Og ikke mindst på omverdens reaktioner, når man skriver om tabubelagte emner som sex, jalousi og utroskab.

Foredrag med Michael Robak booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mette Frobenius

01/10/2015
Mette Frobenius

Hvad stemmer vi egentligt om?
Danskerne skal stemme om retsforbeholdet torsdag d. 3. december. Men hvad er det egentligt, vi stemmer om? Mette gennemgår på enkel, sjov, underholdende vis indholdet i den pakke, der udgører afstemningen. Og lige her er det nok en rigtig god kombination at være både stand-up komiker og erhvervsjurist. For hvad er fidusen ved en tillægsordning, hvem bestemmer, om vi skal have en parallelaftale og hvorfor har vi overhovedet det retslige forbehold? Det er ikke et oplæg der agiterer “JA” eller “NEJ”, men mere en Tour-de-EU, der klæder tilhørerne på, så de ved hvor de skal sætte deres kryds. Varighed ca. 30 minutter.

Mette Frobenius kan også hyres som ordstyrer i en EU debat.

Her er en anbefaling fra europarlamentariker Jens Rohde (V):
“Jeg oplevede Mette flere gange under valgkampen til Europa-Parlamentet 2014. Hendes målrettede indlæg om patentdomstolen såvel som hendes evner som ordstyrer var rigtig gode. Hun er velforberedt, engageret og god til at gøre komplekse EU-områder let forståelige – og let fordøjelige. Hun serverer i højt tempo ret tunge fakta og svær viden pakket ind i sjove betragtninger og skæve vinkler. Som ordstyrer er hun anderledes og udfordrende – om end en lille smule skrap, men det giver nogen gange debatterne det tiltrængte løft. Jeg kan derfor anbefale hende, hvis I har brug for et skævt indlæg om folkeafstemningen d. 3.12”.

Mette Frobenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anja Lovén

01/10/2015
Anja Lovén

I 2012 stiftede Anja Ringgren Lovén sin helt egen nødhjælpsorganisation, DINNødhjælp. En beslutning, der kom som en direkte følge af hendes oplevelser som nødhjælpsarbejder i Malawi året før. I dag er Anja landskendt som ildsjælen fra Frederikshavn, der solgte og satsede alt hvad hun ejede for sin sag – Afrikas børn. Med en utrættelig optimisme, en kæmpe portion vilje og ikke mindst mod til at bevæge sig ud på usikker grund, har hun formået at give humanitært og frivilligt arbejde en helt ny betydning. Anja Ringgren Lovén er bla. kendt for dr2 dokumentarerne ”Helvedes Helte” og ”En dansker redder verden” og lige nu er hun i gang med optagelserne til en ny dokumentar som bliver vist på DR2 til foråret 2016.

Foredrag med Anja Lovén booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Side 1 af 4 1 2 3 4