Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Tommy Kenter og Zitta de Fries

25/02/2015
Tommy Kenter og Zitta de Fries

Legesygt EduTainment med Tommy Kenter og Zitta de Fries

Bliv bedre til at forstå din kollega, dine kunder, dine børn & din elskede med Enneagrammet.

En af Danmarks mest talentfulde og erfarne skuespillere, Tommy Kenter, tager scenen for at spille DIG. Sammen med den internationalt anerkendte koreograf, Enneagram Coach/Trainer og foredragsholder Zitta de Fries, giver han motiverende og geniale genveje til at overvinde hverdagens – arbejdslivets og kærlighedens misforståelser, konflikter og afvisninger.

Tommy Kenter viser dig din Enneagram types faldgruber og hverdags-dramaer, og Zitta de Fries viser dig din types talenter. Du går hjem med konkrete redskaber, til at udleve dit potentiale i hverdagen. På arbejdet og i privatlivet.

Foredraget er en helt ny, sjov og lærerig tilgang til en af tidens mest populære systemer til selvudvikling –  det gamle symbol Enneagrammet. Som beskriver 9 forskellige typer og temperamenters talent, livssyn, udfordringer og udviklingsmuligheder i livet. Der er noget usædvanligt på spil, og det vil du mærke, uanset om du booker det underholdende, provokerende og dybt professionelle makkerpar til at forbedre din livskvalitet, forståelse for dine kollegaer – coaching eller selvudviklingssammenhænge.

Deltagerne vil gå hjem med en pose AHA oplevelser, veltrænede lattermuskler, selvindsigt og et smil på læben.

Skuespiller Tommy Kenter  kendt fra teater, film, tv og egne shows og Zitta de Fries international foredragsholder & Enneagram Coach/Trainer og en af de mest brugte koreografer de sidste 40 år bl.a. Cirkusrevyen, Østre Gasværk Teater, Nørrebros Teater, TV Show, Århus, Aalborg & Odense Teater, International Melodi Grand Prix. De mødte hinanden i Cirkusrevyen 1982 og mødes nu på scenen igen 33 år senere i et EduTainment Foredrag.

Foredraget booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Nis Bank-Mikkelsen, Jens Schou og Anders Singh Vesterdahl

25/02/2015
Nis Bank-Mikkelsen, Jens Schou og Anders Singh Vesterdahl

Nis Bank-Mikkelsen, Jens Schou og Anders Singh Vesterdahl tilbyder følgende programmer:

ANNE FRANK’s DAGBOG
J.S. BACH ….. KLEZMER

Højsangen svøbt i klezmer
KONCERT med KÆRLIGHEDSPOESI

OM IKKE NU, HVORNÅR SÅ?
FORTÆLLEKONCERT
KLEZMERMUSIK OG PRIMO LEVI

Tid til Tiden
MUSIKKEN er KLEZMER

NIS BANK-MIKKELSEN: Suveræn bibeloplæser. Omvandrende blanding af ”Aladdin”, Bellmann og Rytter.
JENS SCHOU: Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og fandenivoldske livsglæde.
ANDERS SINGH VESTERDAHL: Fantastisk harmonikaspiller, med verdensmusik som speciale. Selv verdensformat. Centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

Stine Pilgaard

23/02/2015
Stine Pilgaard

Stine Pilgaard har netop udgivet ny bog “Lejlighedssange” (Samleren, februar 2015). Lejlighedssange er et netværk af fortællinger om en gruppe mennesker, der er bundet sammen af andelskronen, arbejdsweekender, gårdfester og internetproblemer. Mød kirurgen Elizabeth, der ikke lægger fingrene imellem, heller ikke når hun gengiver den utroværdigt taktfaste lydkulisse fra overboernes sexliv, mormor og hendes ’veninde’ Ruth, der grundlagde en livslang kærlighed i et landskab af køer, kirker og forbud, Lotte fra det progressive kollektiv i stuen, der belastes af en meget stærk retfærdighedssans og romanens fortæller, en yngre kvinde, der for nylig er flyttet ind med sin kæreste. Hun skriver horoskoper og sange til enhver lejlighed, og snart fyldes hendes stue af de andre beboere, når mærkedagene nærmer sig.

Foredrag med Stine Pilgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jakob Melander

23/02/2015
Jakob Melander

Jakob Melander er aktuel med ny krimi. Om bogen: En dansk journalist ved navn Thorbjørn Lehbæk bliver dræbt i en voldsom eksplosion på Nørrebro og politiassistent Lars Winkler er på opgaven; Hvorfor blev han bombet og hvem står bag? Lars Melander står bag kriminalromanen “De berusedes vej”. Er det højre orienterede kræfter der står bag sprængningen af Thorbhørn Lehbæk, der skriver for en venstreorienteret hjemmeside, eller var det mon Lehbæk selv, der var ude i ulykker? I “De berusedes vej” kommer Lars Winkler på en meget personlig efterforskning, der graver i fortiden og ændrer nutiden. Bogen er 3. bind om Lars Winkler.

Foredrag med Jakob Melander booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Flemming Jensen

19/02/2015
Flemming Jensen

DEM OG OS

RADIKALISERING

ER DET NU OGSÅ NØDVENDIGT?

Et helt aktuelt indspark i debatten om, ”hvad gør vi nu”? FLEMMING JENSEN har som dramatiker, forfatter og skuespiller i årevis arbejdet med at afdramatisere konflikten mellem ”dem og os”. I skuespil og romaner – i foredrag og på kurser – og som dialogambassadør i Mellemøsten. Selv Hizbollah har han talt med! Nu er det forfærdelige så lige sket – også i vort land. Og hvad gør vi nu? Den naive tilgang – Luk grænserne! Stram op! Uddel smæk! – har fået rigtig gode vækstbetingelser, og tilværelsens uoverskuelighed vil sikkert søges udbedret ved uddeling af sorte og hvide cowboyhatte. Men der er også en anden vej. Som er efterprøvet i praksis – gang på gang – OG DEN VIRKER! Ikke ved et trylleslag, der gør skaden god igen – men vi kan i høj grad forhindre, at det sker igen. Ved nærhed – ved munter tillid – ved en erkendelse af, at det store problem ikke er forskelle – men uvidenhed. Hvis man er bange for den mørke skov – så skal man gå ind i den. Tidens grumhed bør mødes med stålsat sagtmodighed og munter mildhed. Det virker! Og det er ikke dét, der er naivt! Foredraget kan varieres mellem 45 min. og 1 ½ time – og er velegnet til debatoplæg.

Foredrag med Flemming Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Flemming_Jensen1

 

 

 

 

 

Karsten Engmann Jensen

18/02/2015
Karsten Engmann Jensen

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Boost dine opsparing med aktier”. Om bogen: Bogen giver på lettilgængelig vis et overblik over, hvad du med held kan gørefor at få mere ud af dine penge – både i dag, i morgen og når du bliver ældre. Vi vil gerne så være gode til at spare op og styre vores forbrug. Men det går ikke så godt som vi ønsker. For desværre har vi en usynlig fjende – underbevidstheden. Underbevidstheden er den del af vores tanker vi ikke selv har styr på. Derfor er det heller ikke altid vi selv kan gennemskue, at den vigtige beslutning vi lige har taget, måske ikke er så god som vi forestiller os, netop fordi det er underbevidstheden – og ikke fornuften – der ligger bag. Uanset hvor meget vi kæmper, kommer vi aldrig til at lære, hvornår vi lader os narre af vores underbevidsthed eller hvorfor. Derfor er det meget bedre at acceptere, at vi har denne svaghed, og så i stedet bruge vores kræfter på at finde den mest sikre metode til at få pengene til at vokse. Denne bog vil blandt andet beskrive, hvorfor mænd er mere tilbøjelige til at lade sig påvirke af underbevidstheden og andre psykologiske faktorer end kvinder er. Det betyder godt nok, at mænd er lidt flittigere til at købe aktier, når de sparer op. Men det betyder også, at de kvinder, der køber aktier, gør det langt mere fornuftigt end mænd, netop fordi de ikke er så påvirkelige på det psykologiske område.

Karsten Engmann Jensen er mest kendt for sin rolle som DR’s økonomiske ekspert, som ham der forklarer, hvordan samfundsøkonomien hænger sammen med folks egen privatøkonomi. Han er cand. polit. og forfatter til bøgerne Et liv med overskud, og En sikker investering, og nu en tredje bog på vej, der handler om, hvordan ALLE kan få overskud til at handle med aktier, og på den måde gavne deres opsparing bedst muligt. Han elsker at snakke med ”helt almindelige” mennesker, der interesserer sig for, hvad der sker i deres hverdag. Og det har blandt ført til, at han nu turnerer landet rundt med sine foredrag om økonomi og livsglæde.

Birthe K. Vinner Nielsen

17/02/2015
Birthe K. Vinner Nielsen

Birthe K. Vinner Nielsen er født i 1951 og er uddannet folkeskolelærer fra Statsseminariet på Emdrup 1974. Hun er ansat ved Herlev Skolevæsen fra 1974 –1989. Desuden er hun årskursus fra Danmarks Højskole for Legemsøvelse 1976 – 1977. Siden 1989 fik hun en hjerneblødning – apopleksi. Og fra 2007 er hun Apopleksi- og afasikonsulent.

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Birthe K. – sådan ka’ det gå”.
“Tag dig sammen, Birthe. Kom nu, rejs dig op”. Jeg lå bare stille og kiggede på ham. Jeg følte mig helt død, og selvom jeg prøvede, kunne jeg ikke svare ham. Det var fysisk umuligt. Jeg var vågen og kunne både se og høre ham, men jeg kunne ikke få et ord udover mine læber. I 15 lange minutter lå jeg på gulvet inde i klassen og var helt tavs. Så hørte jeg lyden af ambulancesirener. Det var mandag den 17. april 1989. Jeg var 37 år gammel. Dagen ændrede mit liv for altid. I de sidste 25 år har jeg kæmpet en kamp for at få livet tilbage, siden jeg, som aktiv og engageret skolelærer, pludselig fik en hjerneblødning midt i et frikvarter. En hjerneblødning, der kom som et lyn fra en klar himmel, og som kunne have ramt hvem som helst. Denne bog beskriver jeg op- og nedture efter den skæbnesvangre dag. Det er samtidig en fortælling om, hvordan man, trods begrænsninger, kan finde nye værdier i livet og alligevel udleve sine drømme. Foruden min hudløst ærlige beretning, indeholder bogen 13 historier fra personer, som har stået hende nært. Desuden finder du i bogen af adskillige digte og flotte roser, som har tæt tilknytning til mit liv. Denne personlige beretning er velegnet til alle, der kan lide en god og sand historie. Den giver desuden et unikt indblik i en hjerneskades tanker og problemer, hvilket gør den særligt anvendelig for andre med lignende handicap og ikke mindst de behandlere, som skal hjælpe disse mennesker på vej. I mit liv er hver dag en kamp, men det til trods, er hun stadigvæk ubesejret.

Foredrag med Birthe K. Vinner Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Linnet

28/01/2015
Anne Linnet

Anne Linnet er på foredragsturné i maj/juni og august/september 2015

Foredraget afvikles sammen med Lene Johansen der interviewer Anne Linnet. Foredraget tager udgangspunkt dels i Testamentet men også i Anne Linnets første biografi HVOR KOMMER DRØMMENDE FRA der blev genoptrykt i 2014. Der er meget at tale om – emner som interesserer unge såvel som ældre. Der er ledige datoer i maj/juni og august/september 2015. Passer fint til efterskoler, højskoler og firmaarrangementer.

Om bogen Testamentet:
Testamentet af Anne Linnet er en selvbiografi af sangerinden selv.  I bogen fortæller Anne Linnet for første gang helt åbent om kærligheden i sit liv, om op og nedturerne, om musikken, om alle historierne – og kvinderne/mændende – bag de mange sange der er blevet skrevet i årernes løb, samt om de tab, som kostede mange tårer og megen smerte, men som måtte fordrives.  Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970´erne, og har fået stor anerkendelse igennem tiden grundet hendes ofte feministiske og poltiske tekster, samt hendes ærlighed og åbenhed.

Foredrag med Anne Linnet booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Iben Mondrup

27/01/2015
Iben Mondrup

Iben Mondrup er prosaforfatter med fire romaner bag sig. Hendes første roman Ved slusen udkom i 2009 på det grønlandske forlag Milik Publishing. I 2012 udkom hendes anden roman En to tre – Justine på Gyldendal, og hendes tredje roman, efterfølgeren til En to tre – Justine, som hedder Store Malene, udkom 2013. September 2014 kom hendes seneste roman Godhavn.

Oprindeligt er Iben Mondrup uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, som hun forlod med en kandidatgrad i 2003. Hendes baggrund har sat sig i sproget. Og i dag arbejder hun bevidst med sprogets sanselighed. Man kan sige, at hvor det tidligere var kroppen, gulvet og kameraet, der var hendes materiale, er det nu ordene. Geografisk befinder hun sig gerne et sted mellem Grønland og Danmark.

Foredrag med Iben Mondrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne-Marie Vedsø Olesen

27/01/2015
Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen har netop udgivet bogen “Bastarden” (Politikens Forlag).

Om bogen:
SPANIEN, 1569. Trekvart århundrede efter de kristnes endelige sejr over maurerne synes en vis ro og stabilitet at have indfundet sig under kong Philip II’s styre. Men reelt er landet stadig en sydende krudttønde af magtkampe og brutal intolerance mod alle som kan blot mistænkes for stadig at nære muslimske eller jødiske sympatier. Inkvisitionen farer frem med hård hånd, bødlerne og giftblanderne har travlt, kætterbålene flammer og frygten for et arabisk eller osmannisk tilbageslag er aldrig langt væk. Madeleine de Montdidier er efter med nød og næppe at være undsluppet religionskrigene i Frankrig nu søgt mod Madrid. Her hvirvles den unge kvinde ind i et giftigt spil mellem kongemagt, kirke og magtbegærlige intriganter, hvor ikke mindst hendes hemmelige kærlighedsforhold til kongens flamboyante halvbroder, Juan af Østrig, får afgørende betydning og kommer til at kræve al hendes handlekraft og skarpsyn. Både for hendes egen overlevelses skyld og for at beskytte det ufødte barn, kun hun selv kender faderen til. Bastarden er andet bind om Madeleine og en selvstændig fortsættelse af Dronningens dame (2013). Det er en stemningsfuld og sansemættet skildring af en voldsmættet og skelsættende periode i Europas historie, og frem for alt en fortælling om en kvinde, som midt i et væv af forstillelse og svig må tage stilling til hvad og hvem, der i virkeligheden er ægte.

Om Anne-Marie Vedsø Olesen:
Anne-Marie Vedsø Olesen debuterede i 2000 med den prisbelønnede historiske roman Salernos sol. Siden har hun bl.a. skrevet den anmelderroste trilogi om den ægyptiske gud Seth: Djævelens kvint, Tredje Ikaros og Gudernes tusmørke, der udkom samlet under titlen Gudestorm i 2012. Samme år udkom også romanen Glasborgen og operalibrettoen Orkestergraven, og i 2013 Dronningens dame, der er første bind i en roman trilogi fra 1500-tallet.

Foredrag med Anne-Marie Vedsø Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mads Keiser

23/01/2015
Mads Keiser

Mads Keiser er aktuel med foredraget: “Køn i Kamp”
Det er i år 100 år siden kvinderne fik valgret. Det var min oldefar Kultusminister Søren Keiser-Nielsen med til at gennemtvinge – meget imod en rasende Christian d. 10’s vilje. Der er en masse sjove – nærmest ubegribelige – historier i forhold til hele processen om kampen for valgretten for kun 100 år siden. Foredraget Køn i Kamp lægger ud med et par af de historier. Og så handler det ellers om hvor kønsdebatten er lige nu, hvor det pifter om ørene med begreber som kvote-kvababbelse, hverdags-sexisme, kønsneutralitet, tvangsbarsel, købesex, migmigmig-feminister, bøv-mænd, offerroller, kønsmagt og tjuhej da, hvor det går. For eksempel klagede flere mænd end kvinder til ligestillingsnævnet sidste år. Det er første gang, det er sket. Problemet er, at mænds klager godt kan virke lidt sølle, når de siges højt. Det er noget med entré-priser i svingerklubber, rum og etager forbeholdt kvinder i fitnesscentre og på hoteller, forskel i krav til højde på politiskolen osv. Er mænds problemer i ligestillingsdebatten bare sværere at tage alvorlig? Forskelle på de to køn er altid et godt emne, og nu, hvor man ifølge Facebook kan man definere sit køn på mere end 50 forskellige måder, har der aldrig været mere at tale om. Som sædvanlig er ideen den, at der skal være en del at tænke over, noget at forbløffes over og en helvedes masse at grine af. Foredrag med Mads Keiser booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mads Brandstrup

23/01/2015
Mads Brandstrup

Ny foredragsholder: Mads Brandstrup

Mads Brandstrup har arbejdet som politisk journalist på Christiansborg i mere end otte år for TV2 News, Politiken og senest som politisk redaktør for Børsen. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har studeret politisk økonomi ved University of Missouri i USA.

Mads Brandstrup kan bookes til følgende foredrag:

 1. Folketingsvalget 2015
 2. Foredrag 2: Erhvervslivets guide til valget 2015
 3. Foredrag 3: Spin i politik og valgkamp

Mads Brandstrup har solid erfaring i rollen som moderator og interviewer ved store arrangementer som paneldebatter, dueller og temadage.

Foredrag med Mads Brandstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Søren Sørensen

22/01/2015
Søren Sørensen

Værktøjer til at klare eksamen

Alle kan gøre det lidt bedre til eksamen. Både ham, som normalt ikke klarer sig så godt ved eksamensbordet, og hende som får gode karakterer. Med udgangspunkt i bogen; ”Ni værktøjer til at klare eksamen” og deres eget liv, giver direktør og foredragsholder Jacob Høedt Larsen og jagerpilot og foredragsholder Søren Sørensen eleverne konkrete værktøjer til at klare eksamen bedre – til at præstere under pres.

Værktøjerne er både skæve og tankevækkende:

 1. Bliv optimist.
 2. Fjern de negative tanker.
 3. Visualisér det.
 4. Læg en plan.
 5. Lær udenad.
 6. Fyld noget i rummet.
 7. Vær flittig.
 8. Drop plan B.
 9. Vær god ved dig selv.

Foredraget kan hjælpe eleverne til at blive mentalt klar til eksamen.

Søren Sørensen (f.1967) har været aktiv F-16 pilot i 20 år. Umiddelbart efter han forlod Kalundborg Gymnasium startede han i Flyvevåbnet for at blive pilot. Efter endt uddannelse har han gjort tjeneste på Flyvestation Skrydstrup, hvor han ud over at være eskadrillepilot også har været F-16 instruktør og har siddet i flere ledende stillinger samt været chef for udsendte enheder. Karrieren blev afbrudt 2½ år, hvor Søren fløj som pilot i SAS. Ud over karrieren som pilot er Søren uddannet coach og beskæftiger sig med emner som selvudvikling og coaching af andre – især med henblik på beslutningstagning samt troen på sig selv.

Connie Svendsen

20/01/2015
Connie Svendsen

Connie Svendsen er aktuel med foredraget:  “FARVEL TIL BROKRØVENE” – En Peptalk om Arbejdsglæde og Livsglæde
Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til Take Of når stewardessen, Connie Svendsen går i luften med hendes nyeste foredrag. Hun fortsætter succesen fra ”Det Lille Ekstra” og går nu skridtet videre. Hun tør prikke til janteloven, gøre op med brokrøvene og sætter fokus på styrken i vores forskelligheder. Findes brokrøvene på din arbejdsplads? Når Connie Svendsen går på arbejde i Thomas Cook Airlines oplever hun sjældent en brovten passager, som ikke orker en uge med sol, mad og drikke. Alligevel er der dem, som ikke kan sove for havet brusen, eller synes der er for meget sand på stranden. Hvad sker der lige? Tænk, hvis det er nemt! Hvordan fastholder vi motivationen, gejsten, nuet og glæden ved at gå på arbejde? Vend dig rundt og måske er svaret lige bag dig. Så simpelt og dog så kraftfuldt. Bare kig i den retning, som giver løsningen.

Foredraget giver:

 • Motiverede medarbejdere
 • Færre sygedage
 • Mindre brok
 • Større arbejdsglæde
 • Mere humor
 • Mere trivsel

Kom og bliv topinspireret og få rørt lattermusklerne. Varighed: fra 60 – 75 min.

Foredrag med Connie Svendsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Malene Schwartz

15/01/2015
Malene Schwartz

Maude Malene og Matador

En Sangaften

Malene Schwartz går på ingen måde op og lægger sig, tværtimod synger hun for, når hun og publikum, akkompagneret af pianist og radiovært Mathias Hammer synger sig gennem en dag i vores allesammens velkendte Matador- univers. Med udgangspunkt i Højskolesangbogen, har Malene Schwartz forfattet en original ”Syng-med Fortælling”, hvor udvalgte sange kædes sammen af små historier om en række personer i danmarkshistoriens mest elskede TV serie.

Hvad mon Maude får lyst til at synge, når hun vågner i sin seng og hører Hans Christian pusle i badeværelset? Hvilken melodi nynner Agnes mon i familien Varnæs køkken, mens huset vågner?

Malene Schwartz og Mathias Hammer er et nyt par i underholdningsbranchen. De vil med stor humor og musikalitet lede publikum gennem de mange velkendte sange.

Jens Nauntofte

15/01/2015
Jens Nauntofte

Nyt foredrag med Jens Nauntofte

Krigen mod Islamisk Stat i Syrien/Irak – og kampen for vor europæiske frihed
Vi danskere befinder os i en dobbelt krig. På den ydre front har vi sendt vore soldater og fly til Irak for at bekæmpe Islamisk Stat. På den europæiske front deler vi alle skæbne ved at befinde os midt i opgøret efter ”Europas 9/11” – i Paris den 7. januar. Vi har siden tvillingetårnenes sammenbrud på Manhattan i New York befundet os i den epoke, man kalder ”Terrorkrigen”. Vi er fjorten år inde i den krig ! Terroranslagene mod Madrid og London i 2004/2005 og den danske Muhammedkrise i 2005 har fået mange efterfølgere, senest angrebet mod satirebladet ”Charlie Hebdo” i Paris. Uanset om man er liberal eller islamofobisk strammer, så er vi som danskere alle konfronteret med en omfattende værdikamp i Europa, samtidig med at vi fører krig mod Islamisk Stat i Syrien-Irak. Med til sit foredrag bringer Jens Nauntofte sin nye bog ”Verden og den arabiske udfordring”. Han signerer den for interesserede købere.

Foredrag med Jens Nauntofte booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Copenhagen Opera Trio

15/01/2015
Copenhagen Opera Trio

Copenhagen Opera Trio har brilleret på toppen af dansk og international underholdning i et årti med professionelle operashows.

En eksklusiv oplevelse
Copenhagen Opera Trio leverer en eksklusiv oplevelse med forførende vellyd helt tæt ind på livet med lidenskab, charme og humor. Repertoiret spænder vidt lige fra Mozart og Puccini til pop, musicals og evergreens. Copenhagen Opera Trio skaber raffinerede og humoristiske koncepter. Koncepter, der rækker endnu længere ud end til det traditionelle operapublikum. Både operaelskere og ‘nybegyndere’ føres ind i operaens magiske univers med nøje sammensatte udpluk af udvalgte operaer, operetter, musicals, popsange og evergreens. Få programmet skræddersyret til firmafesten, konferencen eller den helt særlige begivenhed. Copenhagen Opera Trio optræder både med egen pianist, Radioens Wienertrio og orkester. Sangerne behersker svensk, engelsk, fransk, italiensk, tysk og sidst men ikke mindst dansk.

Naser Khader

14/01/2015
Naser Khader

Nyt superaktuelt foredrag med Naser Khader: Om Islamisk Stat (IS)
Islamisk Stat har været en af de hurtigst voksende terrorgrupper i nyere tid. På ikke engang ét år har de forvandlet sig fra at være en lille ubetydelig fraktion i al-Qaeda til at blive en væsentlig magtfaktor i Mellemøsten og udgør nu en seriøs sikkerhedstrussel for hele Verden. I foredraget vil jeg kigge på, hvad Islamisk Stat er for en størrelse. Hvordan opstod terrorgruppen, og hvilke faktorer gjorde det muligt for dem at blive så magtfulde på så kort tid? Hvad er deres mål, og hvorfor hader de Vesten og jøder så meget? Foredraget vil give et indblik i, hvad det er for en ideologi, der dominerer Islamisk Stat, og man vil blive klogere på, hvad islamisme, jihadisme og Broderskabet er for nogle størrelser. Islamisk Stat tiltrækker desuden mange unge – herunder også unge fra Danmark. Jeg vil derfor komme ind på, hvorfor folk bliver radikaliserede, og hvordan terrorgruppens medlemmer bliver rekrutteret.

Foredrag med Naser Khader booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jesper Theilgaard

12/01/2015
Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard er aktuel med eringdringsforedraget: 25 år på DR – både tv og radio.

September måned 1990 tonede Jesper Theilgaard første gang frem på skærmen i danskernes stuer. Det er 25 år siden og han er still going strong. ”Men det har været 25 fantastiske år med mange sjove oplevelser”, siger han selv og der er ganske givet meget at fortælle om. Det gælder både de meget direkte og personlige oplevelser, men også svaret på, hvordan han har kunnet holde sig på toppen i så mange år.

Jesper Theilgaard vil løfte sløret for den tilgang har til alle tider har haft til jobbet, og heri ligger måske hemmeligheden for, hvordan man undgår at miste gnisten. Der ligger også en historie om den tekniske udvikling – både i forhold til selve vejrudsigten og til udviklingen af hele tv-mediet.

Foredraget kan sammensættes efter de ønsker arrangøren måtte have. Foredrag med Jesper Theilgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jesper Skibby

12/01/2015
Jesper Skibby

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Forstå mig ret”.
Jesper Skibby fortæller om sit lange arbejdsliv som cykelrytter og giver publikum et unikt indblik i en ellers meget lukket verden. Jesper fortæller om sine udfordringer og om hvordan han fik succes, trods en barndom uden meget kærlighed – hvordan han formåede at møde gode mennesker, samt hans egen viljestyrke. En viljestyrke ud over det sædvanlige og hvordan han kunne blive ved med at bevare en karriere i en sportsgren som kostede både psykiske og fysiske smerter.

Jespers personlige beretning om et forlist ægteskab, en datter han ikke så vokse op og de personlige omkostninger det også kostede ham. En beretning om at leve et så anderledes liv hvor alt blev gjort for en og penge var der nok af, for derefter at blive kastet ud i det virkelige liv – uden sikkerhedsnet, da cykelkarieren blev indstillet. Så bare det at gå i banken skulle han have hjælp til. Han havde aldrig stået i et køkken og vidste ikke hvad en vaskemaskine var. Samt det faktum at selv i dag er han handicappet ved ikke at kunne gøre det som alle andre anser for normale ting.

Jesper kan berettte om et misbrug som startede da han skulle præstere som cykelrytter og et misbrug som fulgte ham indtil han skulle blive far for anden gang. Han kan fortælle om overgangen fra at være feteret stjerne, til at skulle arbejde, hvordan han igennem Flemming Østergaard og Parken fik mulighed for at vise andre talenter og få en chance for at blive aktør i erhvervslivet og ikke mindst at få lov til at være far.

Foredrag med Ejvind Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Waqas Qadri

07/01/2015
Waqas Qadri

Waqas udgør 1/3 af bandet Outlandish der til dato er en af Danmark største musikalske eksportnavne. Han har stået på alverdens scener fra Newyork, Mumbai til Tønder og har solgt over en million plader på verdensplan. Han gør sig i sang som rap og har en kreativ pen, men Waqas har andet på hjertet end hans musikalske karriere. Han er født ind i en typisk indvandrefamilie, hvor kreativitet kunne være en hobby, men ingenlunde en levevej. Men han lod ikke hobby være hobby, men gjorde det til sit et og alt.

Waqas Qadri foredrag:
Foredragene tager udgangspunkt i indvandrerforældres involvering i deres børns liv når det kommer til kreativitet, uddannelse, udfoldelse, ægteskab, forventning og meget meget mere. Waqas mener kreativitet er en vital del af børns udvikling, men mener samtidig at flere indvandrerkredse behandler kreativiteten som et tabu på linje med sex, fest og alkohol. I sine foredrag fortæller tager Waqas udgangspunkt i sin egen opvækst og bandets karriere, han tager fat om problemerne og udfordringerne ved at vælge en anden vej end den ens forældre havde tiltænkt sig en og hvor vigtigt det er at have den næsten altafgørende støtte og accept fra dem. Om at gå imod strømmen og arbejde benhårdt for at opnå sine drømme. Waqas kommer ind på tunge emner som integration, kultur, religion, identitet, motivation, og success, men tager brodden af det personlige med komiske anekdoter. Han skære ind til benet hvor andre pakker ind i høflige fraser – en unplugged Waqas A. Qadri!

Foredrag med Waqas Qadri booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tim Metz

07/01/2015
Tim Metz

Tim Metz har mere end 20 års erfaring fra den danske og internationale foredragsscene. Som amerikaner bosat i Danmark formår Tim at se på den danske medarbejderkultur med et anderledes – og altid humoristisk – blik som ofte ender som en øjenåbner for deltagerne til hans foredrag. Med afsæt i Tims egne erfaringer fra en række arbejdspladser både i Danmark og USA, blandt andre hos LEGO, United Airlines og Wells Fargo Bank, giver han deltagerne konkrete råd og værktøjer, som viser dem, hvordan man som individuel medarbejder kan bidrage positivt til arbejdsfællesskabet! Foredraget afholdes efter aftale både på dansk og engelsk.

Tim Metz tilbyder 4 foredrag:

 1. TAG DIT GODE HUMØR MED PÅ ARBEJDE – et humoristisk foredrag målrettet medarbejdere om humor, trivsel og arbejdsglæde.
 2. BYD FORANDRINGER INDENFOR – et sjovt foredrag målrettet medarbejdere om at møde forandringer med et åbent sind.
 3. POSITIVISME…. PÅ 21 DAGE! – et humoristisk foredrag målrettet medarbejdere om humor, arbejdsglæde og trivsel.
 4. AMERIKANSK KULTUR I SKOLEHØJDE – Et sjovt foredrag målrettet skole-, gymnasie- og handelsskoleelever om kulturforskelle.

Foredrag med Tim Metz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

John Aasted Halse

05/01/2015
John Aasted Halse

Ny bog: Den nødvendige opdragelse – er opdragelse nødvendig? af John Aasted Halse, børnepsykolog og tidl. formand for Børns Vilkår.

Om bogen:
Hvad er børneopdragelse i dag? Ikke kæft, trit og retning. Ikke smæk og lussinger. Men hvad er det så? Og hvordan skal opdragelsen gribes an? Det giver John Aasted Halse i denne bog et kvalificeret og kærligt bud på. Kærlighed, omsorg og anerkendelse udgør fundamentet i al opdragelse, men forudsætter også krav, ansvar og tydelige voksne, der viser, hvor deres egne grænser går. Børn skal lære, at hvis vi skal leve sammen, så må der være nogle spilleregler. Vi skal ikke udelukkende opdrage børnene for deres egen skyld, men også for fællesskabets skyld, lyder det bl.a. fra forfatteren, der i sin konsultation og som foredragsholder har fået mange bud på, hvad god opdragelse er – og rigtig mange spørgsmål fra frustrerede forældre. Bogen er delt op i tre: ‘Opdragelsens grundlag’, ‘Klassiske opdragelsestemaer’ og ‘Opdragelse i praksis’ herunder med emner som: Familien – den sociale rugekasse. Vær en autoritet uden at være autoritærGrænser eller ej? At opdrage søskende. Mobiltelefon. Kampen ved spisebordet. Når bedsteforældrene opdrager. Opdragelse i den skilte familie. I dagtilbud og skole. Bogen henvender sig først og fremmest til forældre, pædagoger og lærere, men kan også – forhåbentlig med udbytte – læses af bedsteforældre og andre interesserede voksne.

Foredrag med John Aasted Halse booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ask Rostrup

05/01/2015
Ask Rostrup

2015 er et valgår – mange store spørgsmål skal afklares: Har Helle Thorning en chance for at vende de elendige meningsmålinger, har Lars Løkke en chance for at genvinde vælgernes tillid, bliver Dansk Folkeparti som ved Europa-Parlaments-valget i fjor landets største parti, hvordan klarer de fire nye partiledere sig, hvordan går det med outsiderne Kristendemokraterne og Alternativet og hvad vil valget handle om? Og så er der ikke mindst spændingen om, hvad dagene, ugerne og månederne efter valget vil byde på: Hvis S mister magten, mister Thorning så også sin formandspost, hvis Løkke vinder magten, hvilken regering skal der så dannes, kan Løkke fortsætte som V-formand, hvis Thorning lykkes med et genvalg, kan DF indgå i en regering og mange, mange andre spændingsmomenter.

Mød DRs Ask Rostrup til et kig ind i den politiske magts maskinrum – på den aktuelle dagsorden og på mediernes rolle i magtspillet i Danmark.

Foredrag med Ask Rostrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Samuel Rachlin

17/12/2014
Samuel Rachlin

Samuel Rachlin er journalist og forfatter og har netop udgivet bogen “Jeg, Putin. Det russiske forår og den russiske verden“.

Om bogen:
Urolighederne på Uafhængighedspladsen i Kiev blev starten på et storpolitisk drama, der udspillede sig midt i Europa og truede med at sætte verdensfreden over styr. “Det russiske forår” bragte ikke frihed og demokrati til Ukraine, men invasion, annektering med død og ødelæggelse i sit kølvand. Moskvas mål var at destabilisere Ukraine ved hjælp af en blanding af maskerade, masser af våben, propaganda og løgn. Vesten har fået en brat opvågnen og har opdaget, at Vladimir Putin er i fuld gang med at oprette en ny verdensorden. Samuel Rachlin har fulgt og kommenteret krisen i danske medier fra begyndelsen, og i “Jeg, Putin” opruller han konfliktens forudsætninger ved at gå tæt på personen Putin og kortlægge hans adfærd og udvikling som Ruslands leder. Bogen afdækker Putins vision og mission som den leder, der ikke kun vil genrejse Rusland, men også ser det som en del af sin historiske opgave at give nationen dens tabte identitet tilbage.

Foredrag med Samuel Rachlin booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mads Voigt Hingelberg

12/12/2014
Mads Voigt Hingelberg

Mads Voigt Hingelberg er en erfaren foredragsholder og har arbejdet som senioranalytiker ved eBay Inc. i næsten 10 år. Han har studeret Kemi, Datalogi og Økonomi ved Aarhus universitet og rejst verden rundt som Big Data konsulent for globale virksomheder. Hans passion for formidling bygger på en grundlæggende humanistisk tilgang til at møde mennesker i øjenhøjde og formidle innovation og videnskab i et kulørt og humoristisk billedsprog.

Foredrag med Mads Voigt Hingelberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kaare R. Skou

10/12/2014
Kaare R. Skou

Aktuelt til planlægningen af foredragsrækker og debatmøder i efteråret og vinteren 2015-16:

Retsforbeholdet – og de tre andre EU-forbehold. Foredrag med Kaare R. Skou
Vi skal til folkeafstemning om det ene af vores nu over 20 år gamle EU-forbehold senest i marts 2016. Foredraget handler om indholdet af retsforbeholdet – hvad er det vi kan vælge til og fra af EU’s regler, og hvad er konsekvensen. Der fortælles også om forbeholdenes historie og baggrund og om, hvor EU er på vej hen på de områder, som forbeholdene angår. Den næste afstemning igen kan nemt komme til at handle om forsvarsforbeholdet.
Foredrag med Kaare R. Skou booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Lars Damkjær

09/12/2014
Lars Damkjær

Lars Damkjær har en international kandidatgrad i kommunikation og sociologi, er certificeret coach og uddannet mindfulness-instruktør med speciale i stresshåndtering. Han har gennem de sidste 15 år undervist og coachet mennesker til at finde fokus og passion i såvel privat- som arbejdslivet samt til at leve et liv med mindre stress og mere nærvær. Lars Damkjær udbyder workshops, kurser og retreats i stresshåndtering, yoga og mindfulness. Han har i 2014 udgivet bogen ”Mindre stress, mere nærvær” og i 2011 den selvbiografiske roman ”Samadhi”. Han tilbyder følgende 2 foredrag: Mindre stress, mere nærvær og Take that break – et foredrag om online afhængighed og sunde pauser. 

Foredrag med Lars Damkjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michael Andersen

03/12/2014
Michael Andersen

Michael Andersen har gennem sin karriere arbejdet med CEO’s, prisvindende skuespillere og skuespillerinder, samt elitesportsfolk og andre High Performers rundt om i verden. Han har gennem de sidste mange år studeret og arbejdet med de interne og eksterne psykologiske dynamikker i High Performance, herunder det, der driver os til at skabe resultater, og det der hindrer os. Michael Andersen er uddannet fra HARVARD og INSEAD og har skrevet flere artikler om ledelse og performance, bl.a. ”The use of love in organizations” og ”The influence of shame, vulnerability and self-esteem on sustainable high performance”. Udover det videnskabelige og psykologiske perspektiv, har Michael Andersen tilbragt 8 år som top executive i en af olie industriens største handels virksomheder, der med en omsætning på mere end 67 mia. Dkk. placerede dem blandt de tre største aktører på verdensmarkedet. Michael Andersen har været brugt i flere medier som ekspert på HR, Talent og Performance og anses for at være en anerkendt foredragsholder på universiteter rundt om i verden. Aktuelt bestrider han en stilling som ekstern lektor på Syddansk Universitet, ved det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Institut for Marketing & Management. Februar 2015 udkommer Michael Andersens bog compassion-fokuseret ledelse, som er en bog der beskriver en ledelsesfilosofi, udviklet af Michael Andersen. Bogen er udgivet på forlaget Mellemgaard. Foredrag med Michael Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Massoud Fouroozandeh

03/12/2014
Massoud Fouroozandeh

Massoud Fouroozandeh er født i Teheran, Iran i 1970 og tidligere muslim. Han voksede op i Shahens tid og var 9 år gammel, da Khomeini kom til magten i Iran. Hans far var praktiserende muslim og opfordrede ham til at studere Koranen og leve som en trofast muslim. Moderen var religiøst åben og interesseret i blandt andet kristendommen. I 1986, da krigen rasede mellem Iran og Irak, blev han som 15-årig kaldt ind til aktiv militærtjeneste, men han fandt krigen absurd og meningsløs. Med den ene fod i gips og på to krykker flygtede han gennem de kurdiske bjerge til Tyrkiet og videre til Danmark. Efter studentereksamen gik Massoud i gang med international markedsøkonomi og startede sin egen virksomhed, som han drev i fem år, indtil Jesus viste sig for ham i en bemærkelsesværdig drøm og kaldte ham til tjeneste. I 1997 blev missionsbevægelsen “Mohabat” – eller Church of Love – en realitet, og han har været den daglige leder siden da. Det er en multietnisk missionsbevægelse i stor vækst med afdelinger i bl.a. København, Odense og Århus og Malmø. Massoud er færdiguddannet som cand.theol. fra Århus Universitet og derefter Pastoralseminaret på Vartov i København, og det har han valgt netop for bedre at kunne varetage arbejdet som ordineret pastor for de farsitalende menigheder og migrantkirkerne i Danmark. Den 06. september 2011 blev han ordineret som både sogne- og migrantpræst med tilknytning til Sct. Hans Kirke i Odense, hvorfra han har arbejdet og forsøgt at bygge bro mellem migrantmenighedrerne og Folkekirken over hele landet, bl.a. igennem organisationen “Folkekirkens Migrantarbejde”. Den 15. oktober 2014 blev missionsbevægelsen Church of Love godkendt og anderkendt af kirkeministeriet som valgmenighed, og han blev hermed stadfæstet af Kirkeministeren som valgmenighedspræst i Danmarks første migrant-valgmenighed, Church of Love. Foredrag med Massoud Fouroozandeh booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Martin Bigum

03/12/2014
Martin Bigum

Martin Bigum er billedkunstner, digter og essayist, og deltagende billedkunstner i DRK Kunstquiz. Hans foredrag hedder “Min personlige kunsthistorie” og tager ca. en time. Der er 80 billeder og han fortæller om nogle grundlæggende barndoms- og ungdomsinspirationer, og tager de vigtigste værker fra 1990 og frem til 2012, og kloner dem med kunstneriske, personlige og samtidslige faktorer. Martin Bigum vil fortælle om ideérne og processerne undervejs.Dermed kommer vi også ind på hans arbejdsdag, og hvorfor han helt basalt ikke kan være andet end billedkunstner og digter. Som en følge af det, og af eget liv, kommer vi også ind på hvordan han hele tiden skal revurdere sit eget greb i kunstens materiale og ånd, for at finde nyt interessant kunstnerisk ståsted. Til sidst kan publikum stille spørgsmål. Martins “lystvandring” er et kig ind bag scenetæppet; om bag malerierne. Ind i individ, proces, værk og samtid.”

Foredrag med Martin Bigum booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Simi Jan

01/12/2014
Simi Jan

Simi Jan er aktuel  med foredraget “Spring ud i livet”. Det er et underholdende og inspirerende foredrag om at turde se sig selv i øjnene – og kaste sig ud på dybt vand. Kom og få et spark i røven af en kvinde, der gør det med humor og et glimt i øjet.

Om foredraget: Tag ejerskab over dit eget liv og udlev dine drømme. Du kan hvis du vil. Sådan lyder det fra Simi Jan, der selv har kæmpet for at udleve sin drøm om at blive korrespondent. Men hun har ikke fået noget forærende undervejs. I flere år efter hun blev færdiguddannet journalist kunne hun ikke få et job, og da det endelig lykkedes, sagde hun kort tid efter selv farvel til fast job, feriepenge og pensionsopsparing for at rejse ud i verden og rapportere. Selvom mange rynkede på næsen. Hun solgte sin lejlighed og møbler, og flyttede teltpælene til Pakistan og senere Afghanistan. Det var et eventyr. En satsning. Sjovt, men også hårdt og grænseoverskridende. Og mest af alt lærerigt og givende. For livet er for kort til at lade stå til, hvis du ikke er glad. Du skal selv tage ejerskab over dit liv – og se muligheder i begrænsninger. Det er sundt og du ender nok endda med at blive et gladere menneske.

Et underholdende og inspirerende foredrag om at turde se sig selv i øjnene – og kaste sig ud på dybt vand. Kom og få et spark i røven af en kvinde, der gør det med humor og et glimt i øjet.

Foredrag med Simi Jan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Dan Tschernia

26/11/2014
Dan Tschernia

Dan Tschernia er grundlægger af og direktør for TV2/ Lorry. Han har beskæftiget sig med Frankrig i dokumentarudsendelser, har arbejdet på fransk TV, har bolig i Paris og følger i det hele taget meget med i franske forhold. Har beskæftiget sig med tv og film siden 1969.

Hans mest populære foredrag hedder TV i en brydningstid. Massemedierne er midt i en revolution: Avisernes oplagstal daler og tv-stationernes seertal går også ned. Nye medier opstår: Twitter, Facebook, Netflix, HBO o.s.v. Men betyder det døde for de gamle medier?

Foredrag med Dan Tschernia booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Marcus Knuth

20/11/2014
Marcus Knuth

Marcus Knuth (f. 1976) er uddannet som kaptajn af reserven ved Gardehusarregimentet, civiløkonom og har en mastergrad i administration fra Harvard universitetet i USA.  I 2008 tog Marcus til Helmand-provinsen som officer i den danske kampgruppe, hvor han gjorde tjeneste ved de fremskudte patruljebaser Armadillo og Sandford. Efterfølgende blev han ansat af Udenrigsministeriet, hvor han bl.a. bestred posten som chef for EU Politimissionens ambassadesamarbejde i Kabul indtil 2012. For sin indsats i Afghanistan er han tildelt Forsvarschefens Påskønnelse for Særlig Indsats, den amerikanske Superior Civilian Service Medal og EUPOL’s Medal in Recognition of Outstanding Support. I 2014 udgav Marcus bogen ‘Soldat og Diplomat – mine tre år i Afghanistan’ hos forlaget Gyldendal. Marcus har desuden rejst i og skrevet artikler om bl.a. Ukraine, Nordkorea, Pakistan og Iran. I dag arbejder Marcus som Seniorrådgiver for Udenrigsministeriet som ansvarlig for Danmarks Syrien-program.

Foredrag med Marcus Knuth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tommy Kenter

18/11/2014
Tommy Kenter

Et liv udenfor og på scenen

Så er Tommy Kenter efterhånden kommet op i den alder, hvor der virkelig er noget at fortælle om en omtumlet tilværelse – både privat og på scenen. Kenter har bevidst ventet nogle år, for at få lidt mere med , og gentager garanteret succesen når de sidste brikker i livet er ved at falde på plads. Men som han håber : “The best is still to come”.

Vent dog ikke så længe med at sikre jer denne særdeles vedkommende og yderst underholdende og morsomme skildring af et liv udenfor og på scenen. Der bliver ikke lagt fingre imellem når Kenter hudløst og bevægende lader tankerne gå tilbage til barndommen, som indirekte formede den scenekunstner, vi kender i dag.

Omkostningerne ved successen har ofte været sky-høje – og fulde af åndelige og fysiske stimulanser … ligesom højdepunkterne – de grandiose øjeblikke – har været stimulanser og næring i sig selv.

Musikken har altid spillet en stor rolle i Kenters liv – så mon ikke han kan lokkes til at også at fortælle historier på klaveret? Den direkte kontakt til publikum er nærmest en livsnødvendighed for Kenter
– så selvfølgelig vil aftenen blive rundet af med en snak med publikum, der herved får mulighed for at spørge ind til det mere skjulte ved karrieren.

Foredrag med Tommy Kenter booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Hans Engell

18/11/2014
Hans Engell

Hans Engell er aktuel med 2 nye foredrag:

NU SKAL VI TIL VALG
Folketingsvalget nærmer sig og resultatet afgør, hvem der skal lede landet de næste måske mange år. Blå eller rød blok? . Hvem er vindere og hvem bliver tabere? Hvad bliver valgkampens hovedtemaer og hvad sker der, når stemmerne er talt op? Skal vi for første gang se Dansk Folkeparti i regering? Falder de konservative under spærregrænsen? Forlader Helle Thorning landet? Og hvad sker der bag kulisserne frem til valgdatoen?

ERHVERVSLIV OG CHRISTIANSBORG PÅ KOLLISIONSKURS
Der har aldrig været så få erhvervsfolk i Folketinget som i dag. Og så få politikere med en erhvervsmæssig baggrund. Har vi brug for flere erhvervsfolk i politik og flere politikere i erhvervslivet? Er det politikerne på Christiansborg, der ikke forstår erhvervslivet eller er det erhvervslivets folk, der ikke fatter den politiske dagsorden? Og hvad er prisen for, at det er lønmodtagerne, der regerer Danmark og ikke iværksætterne? Stadig færre politikere har i dag en personlig baggrund eller erfaringer fra erhvervslivet. Christiansborg styres af akademikere og erhvervslivet klager over, at politikerne ikke forstår virksomhedernes vilkår. Er politik ved at blive noget for den akademiske elite – og hvad betyder det for erhvervslivet og vælgerne?

Foredrag med Hans Engell booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Trine Panum

17/11/2014
Trine Panum

Tag springet – forfølg din drøm!
Efter 18 år som studievært på flere af Danmarks mest populære TV2-programmer har Trine Panum valgt at forfølge sin drøm om at leve som kunstner på fuld tid. Det eftertragtede topjob i medieverdenen er skiftet ud med et kreativt liv med eget atelier, galleri og udstillinger i hele Danmark.  I ’Ta springet – forfølg din drøm’ fortæller Trine Panum om de svære overvejelser ved at kvitte det gode, sikre Tv-job til fordel for det mere usikre og ensomme kunstnerliv. Og hvordan finder man modet til at turde satse på et helt nyt liv langt fra den røde løber og uden sikkerhedsnet – der´hvor kreativiteten, gnisten og arbejdsomheden får drømmen til at gå i opfyldelse.

Foredrag med Trine Panum booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jacob Ludvigsen

17/11/2014
Jacob Ludvigsen

Jacob Ludvigsen er aktuel med bogen “Den fulde sandhed om spiritus”. Foredraget med udgangspunkt i bogen kalder han “LAD OS GÅ PÅ DRIK. DEN FULDE SANDHED OM SPIRITUS.

”Drik lidt mindre, drik meget bedre” er mottoet for Jacob Ludvigsens nye bog DEN FULDE SANDHED OM SPIRITUS. Han beskriver forskellen på at drikke sig i hegnet og at nyde med omtanke og glæde. Foredraget henvender sig til begyndere og let øvede. Derfor egner det sig især godt til gymnasier, højskoler, efterskoler og ungdomsklubber, hvor unge kan have brug for en kærlig opsang, baseret på et langt livs erfaring. Foredraget er mixet med sjove historier om spiritussens forførende og farlige verden – fra akvavit til whisky. Bogen er udgivet af Samvirke.

Thomas Rydahl

13/11/2014
Thomas Rydahl

Thomas Rydahl vandt som 17-årig Politikens og Gyldendals novellekonkurrence og gik på Forfatterskolen i 1997-99. Siden har han arbejdet som ideudvikler, digital storyteller og foredragsholder.  Eremitten er hans debutroman. Den udkom i efteråret 2014. Eremitten er en spændingsroman med litterære kvaliteter – og et unikt sprog og karaktergalleri. Allerede inden udgivelse var Eremitten solgt til mere end 10 lande. Bogen fik fantastiske anmeldelser i landets førende medier, da den udkom – og modtog Debutantprisen 2014 på Bogforum. Den gik direkte ind på landets bestsellerlister og lå der længe sammen med tidens største forfatternavne.

Sara Blædel

11/11/2014
Sara Blædel

Sara Blædel er på kort foredragsturné i foråret 2015. Der er ledige datoer i uge 12 og 18. Foredraget tager udgangspunkt i seneste udgivelse “Kvinden de meldte savnet”. Sara Blædel vil også læse lidt op fra bogen og slutte foredraget med at svare på spørgsmål. Foredrag med Sara Blædel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Ingemann

11/11/2014
Peter Ingemann

Peter Ingemann er aktuel med et underholdende foredrag om TV2s nye rejseprogram Størst. Størst – er TV2s nye rejseprogram om de største og mest fascinerende ting i verden. Programmet har gået sin sejrsgang på skærmen og har fået nogle af de højeste karakterer nogensinde for et underholdningsprogram. Kom med værten, Peter Ingemann, bag kulisserne på dette populære program. Og hør hemmelighederne bag succesen og alle de sjove sidehistorier – som ikke kom med i programmet. Foredraget krydres med klip fra Størst. Foredrag med Peter Ingemann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Malene Schwartz

11/11/2014
Malene Schwartz

MALENE – Nyt foredrag om og med Malene Schwartz

Foredraget tager udgangspunkt i bogen MALENE fra 2014, som er den personlige historie om skuespilleren, direktøren, moren og mennesket Malene Schwartz, skrevet af journalist Cathrine Errboe. I foredraget fortæller Malene Schwartz åbenhjertligt om sit livs triumfer og nederlag. Om vejen til scenen og en stor karriere som film- og skuespiller, og om at blive verdensberømt i Danmark som Maude i Matador. Om sit livs kærlighed, Paul Hammerich, og om sorgen over at miste ham, og endeligt om sine mere end 22 år som direktør på en rækker af landets teatre, og om, i en moden alder, at få comeback som skuespiller og nægte at lade sig penionere. Foredraget er bygget op om et seriøst men uhøjtideligt interview mellem Malene Schwartz og Cathrine Errboe, krydret med oplæsinger fra bogen, hvor folk som Bent Fabricius-Bjerre, Lise Nørgaard, Jesper Langberg og Johannes Møllehave har bidraget med erindringer og anektoter. Efter foredraget er det muligt at stille spørgsmål og få signeret bøger.

Lars Johansson

11/11/2014
Lars Johansson

Signes hjemkomst. Foredrag ved forfatter Lars Johansson – om Signe Gondrups overlevelseskamp, om krig og kærlighed, om straf, tavshed og løgn. Med udgangspunkt i sin nye roman ’Signes hjemkomst’ (oktober 2014), som er en selvstændig fortsættelse af bestselleren ’Signe’ fra 2006, tilbyder forfatter Lars Johansson nu et nyt foredrag om Signe og hendes kamp; og ikke mindst om hvad der skete for Signe ved ankomsten til Danmark i februar 1948 og umiddelbart efter. Foredrag med Lars Johansson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jens Andersen

11/11/2014
Jens Andersen

Foredrag om Astrid Lindgren med udgangspunkt i bogen “Denne dag, et liv”. Med udgangspunkt i sin Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv”, går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade, og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Og han belyser hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt – og mænd. Foredraget kan varieres og reguleres alt efter arrangørens ønsker og behov.

Jakob Illeborg

11/11/2014
Jakob Illeborg

Jakob Illeborg er vært på Kontant på DR1. Jacob Illeborg har udgivet bogen Danmark set udefra på Gyldendals forlag, der sammenholder udviklingen i Danmark og Storbritannien, og han har også medvirket i flere andre bogprojekter, blandt andet fodboldbogen Arvefjender, hvor han skrev om fodboldkultur i London. Han har også i en årrække skrevet for danske og internationale medier, bl.a Weekendavisen og den britiske avis The Guardian. Desuden har Jakob en fortid som rocksanger i Bandet Warwick Avenue, der udgav plader på Columbia Records i USA.

Bent Fabricius-Bjerre

11/11/2014
Bent Fabricius-Bjerre

Næsten 100 års dansk kulturhistorie er samlet i Bent Fabricius-Bjerre. Bent Fabricius-Bjerre – en biografi skildrer for første gang denne kulørte rejse via hovedpersonen selv og en lang række mennesker omkring ham. I centrum er et sind gjort af et særligt slidstærkt stof. For uanfægtet af professionel eller privat modstand har Bent Fabricius- Bjerre konstant kæmpet sig fremad inden for både kunst- og forretningsverdenen. Derfor står han i dag som et ikon. Som Bodil-komitéen skrev, da han modtog sin Æres-Bodil i 2013: ”Hvis der havde været en pris for at gøre det lidt sjovere, lidt smukkere og lidt mere elegant at være dansker, så skulle den gå til Bent Fabricius-Bjerre.”

Benn Q. Holm

11/11/2014
Benn Q. Holm

Benn Q. Holm har netop udgivet romanen “Manden i glasset”. Manden i glasset er fortællingen om Giovanni Baltzers forunderlige rejse fra den danske provins til magtens cirkler og tilbage igen til der, hvor han aldrig rigtig kom fra. En roman om hjemløshed og eventyrlyst, om våben, sex og bøger. Og længslen efter det allersidste lange kys, mens solen går ned bag glasset, og det snart er slut. Foredrag med Benn Q. Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anja Madsen

11/11/2014
Anja Madsen

Anja Madsen er forfatter, billedkunstner, pædagogmedhjælper. Hun debuterede som forfatter med bogen Mit barn skal i krig i maj 2014. En bog hvori hun fortæller hudløst ærligt om de følelser, der opstår når man skal se sin værste frygt i øjnene, nemlig angsten for at miste sit barn. Bogen er tænkt som en håndsrækning til andre pårørende, men rummer mange paralleller til de følelser der opstår ved andre livskriser hvorfor den rammer bredt. Foredraget tager udgangspunkt i bogen “Mit barn skal i krig”, og handler om hvordan det er at være mor til en udsendt soldat, men især handler det om hvordan man lærer at slippe sine børn og kommer styrket gennem en livskrise.

Andrea Hejlskov

11/11/2014
Andrea Hejlskov

I 2011 besluttede Andrea Hejlskov og familie at stå af ræset og virkeliggøre en drøm inspireret af H.D Thoreaus ?s bog “Walden”- nemlig at opbygge sit liv omkring mere simple dyder som håndens arbejde og eksistensen i naturen. Familien flyttede til de svenske skove hvor de stadig bor, helt primitivt, i en bjælkehytte som de selv har bygget. Andrea Hejlskov skrev efter nogle år en bog omhandlede deres første år i skoven- bogen blev en bestseller og inspirerede mange mennesker til selv at prøve kræfter med det enkle liv i skoven. Foredrag med Andrea Hejlskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Allan Henneberg

11/11/2014
Allan Henneberg

Allan Henneberg tilbyder 4 foredrag: “Race to Dakar”, “Iværksætter 0-100″, “Island på offroad motorcykel” og “Colombia på motorcykel”. Det mest populære foredrag er “Race to Dakar” som er historien om hvad der driver en person til at deltage i et rally igennem Vestafrika. En multimedia fortælling med billeder og video fremstillet i Dakar hastighed. Foredraget indeholder historier om biler og motorcykler igennem Afrikas ubarmhjertige landskab. Det er også en historie om glæden ved at opbygge et projekt fra bunden og bringe det hele vejen til målet.