Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Valdemar Pustelnik

25/11/2015
Valdemar Pustelnik

Du kender ham fra:
DM i stand-up på TV2 samt sketch-karakterer i tv-showet Dybvaaaad på TV2 Zulu (sæson 2), Danish Dynamite på TV2 Zulu (sæson 1), Det Feministiske Talkshow på DR K, og i starten af 2016 kan han ses i Simon Talbots Sketchshow på TV2 Zulu.

Valdemar kan finde på at snakke om:
Politik og samfund, parforhold og forældreskab, arbejdere og fagbevægelsen samt mere alvorlige emner som ensomhed og ligestilling.

Det vidste du ikke om ham:
Som en af de få danske komikere herhjemme, optræder Valdemar også på Engelsk, og har bl.a. deltaget på Edinburgh Fringe Festival i 2012, 2013, 2014 og 2015. Derudover har Valdemar optrådt i Krakow, Berlin, Lund, Malmø, Reykjavik, London og været på tour i Skotland.

Kort om Valdemar Pustelnik:
Valdemar er fra Fyn, og har lavet stand-up i de sidste 7 år. Han har også været leder af Boatload of Comedy, International Comedy Festival og har virket som promoter på shows i hele Danmark. Til trods for at han ligner en brutal viking, er Valdemar faktisk en blød mand, gift med Lene og far til Charlie. I 2015 udkom Valdemar med sit engelske one-man show: Wanna be lonely with me?

Udover virket som komiker, så er Valdemar også foredragsholder og ordstyrer/konferencier. Du booker ham på telefon 3848 1400 eller på booking@artebooking.dk.

Rolf Andersen

23/11/2015
Rolf Andersen

Rolf Andersen er født i 1954 i Hellerup, nord for København. Han har været i Den Kgl. Livgarde, i 9 år. Derudover er han kunstmaler, fuldtidshundetræner med 300-400 enetimeelever om året, samt holdtræning. Han har indtil nu 4 bogudgivelser bag sig: “Få den hund du fortjener”, forlaget Peoples Press, “Få den jagtkammerat du fortjener”, forlaget Indblik, “Fik du den jagtkammerat du fortjente?”, forlaget Indblik, og senest i september 2015 “Hvalpens bog – fra hvalp til familiemedlem”, forlaget Indblik. Han har medvirket på DR´s P4, på TV2 Lorry, og i TV2 underholdningsprogrammet “Min bedste ven”.

Rolf Andersens foredrag handler om sund fornuft og nemme metoder til at gøre hunden glad og veltilpasset i familien. Hjernemad i stedet for hundekiks. Det er ikke så svært! ”Tal dog hundsk, så den kan forstå det!” er et underholdende og lærerigt foredrag, der sammenfatter hvordan man bedst kommunikerer med sin hund, så at alle, både ejer, familie og hund er glade og tilfredse. Foredraget læner sig opad Rolf Andersens bog Få den hund du fortjener. Ca. to timer. En times foredrag, pause ca. 15 minutter, derefter spørgetid.

Foredrag med Rolf Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Rikke Berg

19/11/2015
Rikke Berg

Gå ikke glip af Rikke Bergs unikke foredrag, som giver dig kvalificerede redskaber til at håndtere bølgerne i din virksomheds eller organisations arbejdsliv på alle niveauer. Hendes foredrag strækker sig i forlængelse af hendes teoretiske og praktiske erfaring, og favner om arbejdslivets mange udfordringer og glæder. Og hun har i foredragene fokus på at du som virksomhed eller organisation får en dejlig og udbytterig aften med masser af praktiske øvelser. De foregår i en uformel atmosfære med fokus på nærvær og brugbare koblinger til din og dine kollegaers egen hverdag.

Rikke Berg foredrag:

Foredrag 1: ”Du kan ikke styre bølgerne, men du kan lære at surfe.” – Jon Kabatt Zinn – et foredrag om stresshåndtering
Foredrag 2: ”If you want to move fast – go slow” – Insoo Kim Berg – et foredrag om mindfulness
Foredrag 3: ”At blive leder er synonymt med at blive sig selv. Så simpelt er det – og så svært er det!” – Warren Bennis – et foredrag om autentisk lederskab
Foredrag 4: Enneagrammet – hvornår er du for meget – og hvornår er du for lidt? Du har selv nøglen!

Rikkes teoretiske baggrund er en bachelor i psykologi, fire års uddannelse som psykoterapeut, certificering som NLP­coach, Enneagram­coach og efteruddannelser i mindfulness og konflikthåndtering. Som ledercoach med mere end 3000 coaching timer bag sig er det blevet et af Rikkes vigtigste specialer at turde gå tæt på og udfordre til indsigt, hvor hun bruger sin egen autenticitet og nysgerrighed til at flytte ledere milevidt.

Foredrag med Rikke Berg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Gitte Broeng

19/11/2015
Gitte Broeng

“Frøken Klokken” er forfatteren Gitte Broengs første roman. Den foregår i 1938 og fortæller med underspillet komik om dengang, de moderne tider bogstaveligt talt kom til Danmark – i form af 8.640 klokkeslæt. For lidt over 75 år siden var den automatiske tidstjeneste en højteknologisk sensation. Frøken Klokken fik millioner af opkald om året og bevarede sin popularitet gennem flere årtier. Nu ved de yngre generationer knap, hvem ‘hun’ er. Broeng læser op fra Frøken Klokken og taler om romanens historiske perspektiver. Køn, sociale omgangsformer, kommunikation og opfattelsen af tid. Gitte Broeng, født i 1973, forfatter og cand.mag. i Litteratur- og Kunsthistorie. Debuterede med digtsamlingen “Interiør” i 2006 og har siden udgivet bl.a. kortprosasamlingerne “Planetbyen” og “Croquis”. 2008-12 var hun medredaktør af litteraturtidsskriftet Den Blå Port.

Gitte Broeng foredrag:

Foredrag 1: Foredrag om Frøken Klokkens historiske perspektiver, arbejdet med romanen, blandingen af fakta og fiktion, oplæsning samt evt. samtale med publikum.

Foredrag 2: Oplæsning, evt. med introduktion og spørgsmål.

Foredrag med Gitte Broeng booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Camilla Kring

17/11/2015
Camilla Kring

Camilla Kring (1977) er civilingeniør og ph.d. i balancen mellem arbejdsliv og privatliv. Hun driver konsulentvirksomheden Super Navigators ApS, hvor målet er at skabe attraktive arbejdspladser, der forener høj livskvalitet og produktivitet. Med konceptet Life Navigation skaber Camilla Kring fleksible arbejdskulturer, der både understøtter A-mennesker og B-mennesker. Life Navigation er implementeret i ti lande, og kunderne er blandt de bedste arbejdspladser i Europa. Forfatter til bøgerne ”Livsnavigatøren” (2006), ”Supernavigatør” (2011) og senest den anmelderroste ”Jeg er B-menneske – Kampskrift for et samfund, der understøtter alle døgnrytmer” (2015). Desuden stifter af B-samfundet, der kæmper for et fleksibelt samfund, som også understøtter B-mennesker. B-samfundet har medlemmer i 50 lande.

Foredrag med Camilla Kring booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Charlotte Emmery

16/11/2015
Charlotte Emmery

Oplev lektor, guide, coach, syngepige og direktør i eget firma Charlotte Emmery i En syngepiges bekendelser:

Mellem fjer og strømpebånd
– et farverigt, livsbekræftende og hylende morsomt showforedrag om mænd, mennesker og livet på de skrå brædder

Hør om rejsen fra en græsk landsbyskole til Bakkens Hvile og om et liv med Marinus og Missekatten. Bliv indviet i oplevelsen med at guide og synge for en af verdens rigeste mænd.

Få indblik i samarbejdet gennem 20 år med veninden og studieværten Elsebeth Iver i duoen ”Den lille forskel”, og hør de sjove, pinlige, pikante og til tider sentimentale anekdoter.

Oplev kostumer kreeret af en kgl. Hofleverandør og få svar på, hvorfor pailletter og fjer er bedre end en pensionsopsparing. Genhør og syng med på de gode, gamle viser og gå hjem i godt humør.

Der er fare for høj underholdningsværdi!!

Showforedraget kan fås med og uden pianist og kan vare fra 1 til 2 timer. Velegnet til klubber, foreninger, forsamlinger og alle, der har mod på en humoristisk og livgivende oplevelse….

Charlotte Emmery booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Pape

13/11/2015
Morten Pape

“Planen” ­ romanen og livet i Amagers mest berygtede ghetto
Forfatter Morten Pape debuterede med erindringsromanen “Planen” og modtog den prestigefyldte BogForums Debutantpris i løbet af samme uge. En roman om hans barndom og opvækst i ghettosamfundet Urbanplanen på Amager. I dette foredrag vil Pape fortælle om et velfærdsbyggeri fra 60’erne, der endte med at blive Lorteøens mest berygtede kvarter. Om hans egen og hans venners familie, på tværs af kulturelle og religiøse skel, om fremmedfrygt og danskerhad, tabermentalitet og mønsterbryderi, om at navigere rundt og forsøge at finde sig selv i et mulitkulturelt mikrokosmos ­ samt modet til at skrive om det uden at lægge fingre imellem.

Foredrag med Morten Pape booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Lotte Dalgaard

13/11/2015
Lotte Dalgaard

Lotte Dalgaard foredrag:

Foredrag 1: Forsvindingssag blev til krimi 20 år senere
Lotte Dalgaard var journalistpraktikant på Ekstra Bladet i 1992 og dækkede sagen om svenske Helena Andersson, der forsvandt sporløst en aften på vej hjem fra byen. Sagen og mødet med Helenas søster satte sine spor i hende, og hun har brugt nogle af elementerne i sin debutkrimi ”Tvillingesagen”, der udkom i 2014. Hun fortæller også om fortsættelsen, ”Det svageste led,” samt arbejdet med den tredje bog i serien.

Foredrag 2: At leve med en alkoholiker
Lotte Dalgaard fortæller om at forelske sig i og leve sammen med en alkoholiker og hvorfor/hvordan, hun har valgt at bruge erfaringer fra forholdet i sine spændingsromaner ”Tvillingesagen.” og ”Det svageste led.”

Foredrag med Lotte Dalgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Ebbe Juul Nielsen

06/11/2015
Morten Ebbe Juul Nielsen

Morten Ebbe Juul Nielsen, ph.d., lektor i anvendt filosofi på filosofi, Institut for medier, erkendelse og formidling (humaniora) og Institut for fødevare – og ressourceøkonomi (SCIENCE), Københavns Universitet. Modtog 1999 universitetets guldmedalje. Tilknyttet Københavns Universitets forskningsprojekter GO – Governing Obesity og Global Genes – Local Concerns. Skribent på Weekendavisen. Har siden 2008 arbejdet med sundhed i lyset af politisk filosofi og normativ etik. Har udgivet en lang række forskningsartikler indenfor politisk filosofi, bioetik, anvendt etik, virksomhedsetik/CSR og beslægtede områder.

Morten Ebbe Juul Nielsen foredrag:

Foredrag 1: Forbandede Sunddom
Foredrag 2: Sundhedens slagsider
Foredrag 3: Det sunde, det gode, og det naturlige

Foredrag med Morten Ebbe Juul Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Alfred Kirketerp

05/11/2015
Alfred Kirketerp

Alfred Kirketerp foredrag:

Foredrag 1: ”Kæmp for alt, hvad du har kært”.
Foredrag 2: ”Martin Luther – liv og virke”.
Foredrag 3: ”Østpreussen – et tabt, tysk land”.

CV:
Student fra Esbjerg Statsskole. Cand. mag. i historie og kristendomskundskab i 1979. Tog teologiske tillægsprøver. Sognepræst ved Vor Frelsers Kirke i Horsens 1980­1983. Sognepræst ved Sæby Kirke 1983­1990. Sognepræst ved Assing Kirke (Kibæk) 1990­2016. Skrevet adskillige artikler og kronikker om historiske og teologiske emner. Udgivet ungdomsroman og bidraget til forskellige artikelsamlinger. Været rejseleder i Tyskland, Polen, de baltiske lande og Israel.

Foredrag med Alfred Kirketerp booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sissel-Jo Reid Gazan

04/11/2015
Sissel-Jo Reid Gazan

Vi elsker Berlin – – en personlig guide (ny bog)
Den danske forfatter Sissel-Jo Gazan er en globetrotter, der har set mange dele af verden. For et årti siden rejste hun til Berlin sammen med en ufærdig roman, et knust hjerte og sin lille datter, Planen var at bo og arbejde i den tyske hovedstad i et par måneder. Men lysten til at tage hjem igen kom aldrig. Nu bor hun midt i Berlin sammen med sine tre børn og sin australske mand. “Vi elsker Berlin” er en personlig guide, hvor Sissel-Jo Gazan deler sine yndlingssteder, sine hemmelige tips og en håndfuld berlinske venner med læseren. Hendes kærlighed til storbyen skinner ud gennem siderne, mens hun viser hunr rundt og anbefaler butikker, caféer, museer, negleklinikker, biblioteker, tadsjikistanske tesaloner, legepladser og alt hvad hjertet ellers kan begære.

Foredrag med Sissel-Jo Gazan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jacob Wendt Jensen

03/11/2015
Jacob Wendt Jensen

Nyt foredrag: Jack Nicholson – Filmene, kvinderne og stofferne
De bedste historier fra bogen med samme titel krydret med en stribe filmklip er grundlaget for foredraget om skuespilleren Jack Nicholsons liv. I overhalingsbanen har Hollywoods rebel nummer ét ikke alene leveret modige præstationer i vigtige film. Han har taget alle de stoffer, der er værd at nævne og været i seng med i hundredvis af kvinder på sin vej. Jack har kun været gift én gang men har (mindst) otte børn og hans opvækst gemmer på dystre hemmeligheder, der havde stoppet de fleste andre. For slet ikke at tale om banebrydende film som ”Easy Rider”, ”Chinatown”, ”Gøgereden”, ”Ondskabens hotel”, ”Batman”, ”Det bli’r ikke bedre”, ”Rundt om Schmidt” og ”The Departed”.

Jacob Wendt Jensen, f. 1966, er journalist og filmkritiker. Han anmelder film i Berlingske og bidrager også jævnligt til diverse magasiner og fagblade. Jacob Wendt Jensen er desuden formand for Danske Filmkritikere, der uddeler Bodil-prisen og sidder i programrådet for Buster Filmfestival for børn og unge. Han er uddannet journalist og bachelor i Film- og Medievidenskab.

Foredrag med Jacob Wendt Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Pia Fris Laneth

02/11/2015
Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth er aktuel med bogen “1915 – Da kvinder og tyende blev borgere”.

Om bogen:
Med sit helt særlige talent for at gøre fortiden levende, fortæller Pia Fris Laneth i 1915 historien om, hvordan kvinder og tyende blev borgere. Det er historien om, hvordan det danske folkestyre blev demokratisk, fra Enevældens afskaffelse i 1849 og frem til 1915 – 66 års hårdt arbejde for opnåelsen af retten til at uddanne sig, drive selvstændig virksomhed, organisere sig og deltage i politik samt juridisk ligestilling i ægteskabet.

Foredrag med Pia Fris Laneth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

John Andersen

02/11/2015
John Andersen

John Andersen har netop udgivet bogen “Silkevejen på motorcykel”.

Om bogen:
Silkevejen har en lang og kompliceret historie, hvor mange forskellige historiske perioder og kulturelle strømninger griber ind i hinanden og danner en stort spind. Eventyreren og arkitekten John Andersen besluttede at rive et halvt år ud af kalenderen og ene mand køre de 35.000 kilometer på en lille sej Honda 250cc motorcykel – turen gik fra Istanbul til Xian, og tilbage igen over Rusland. John Andersen brugte de gamle karavanseraier – datidens herberger og handelsstationer – som turens råde tråd, og i bogen fortæller han levende og med stor indsigt om datidens Silkevej – og underholdende og hæsblæsende om nutidens Silkevej, som de tager sig ud fra en lille motorcykel. Bogen er illustreret med flere hundrede af John Andersens egne fotos.

Foredrag med John Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Carsten Jensen

02/11/2015
Carsten Jensen

Carsten Jensen har netop udgivet bogen “Den første sten” på Gyldendal:

Om bogen:
Hvor går grænsen mellem godt og ondt, hvis man mister alle moralske pejlemærker? I “Den første sten” har en gruppe unge mænd og kvinder meldt sig til krigen i Afghanistan, drevet af deres retfærdighedssans og lysten til at bevise deres værd under pres. Men de står snart overfor en udfordring deres træning ikke havde forberedt dem på. Overlevelse bliver deres eneste mission og inden længe har de problemer med at skelne mellem ven og fjende, virkelighed og fantasi. “Den første sten” er en overraskende og rammende fortælling om den effekt krig har på mennesker, om venskaber, forræderi og katastrofer.

Foredrag med Carsten Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tine Kust

28/10/2015
Tine Kust

Tine Kust, som er en meget erfaren foredragsholder, er født i Assens 1957. Student fra Vestfyns Gymnasium. BA. Psykologisk Institut. Århus Universitet. Uddannet Unge – og voksenunderviser. I 1990’erne var Tine Kust projektunderviser og skoleleder i AOF-regi. Derudover har hun beskæftiget sig med astrologisk rådgivning samt været kursusudvikler og foredragsholder. Medudgiver af det gratis periodika TAKE IT, der modtog Det Kgl. Biblioteks førstepris for årets periodika. Skribent på Assens Lokalavis. Senere hos Fynsk Medier frem til 2010. Forfatter til “Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?” (2013), der oprindeligt udkom i Norge, hvor den fik rosende anmeldelser. Siden udgivelsen i Danmark i maj 2015 har bogen høstet flere stjerneanmeldelser.

Foredrag: Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?
En beretning om rejsen til et helt nyt liv – oplevet fra gulvhøjde. Autentisk og hudløst ærligt som i hendes anmelderroste bog Hvor går det hvide hen, når sneen smelter? fortæller Tine Kust om tiden før bunden, det alkoholiserede liv, om selve bunden og om de vigtige skelsættende 5 uger, der for altid ændrede hendes liv: Opholdet på en Minnesotabehandling på et Gods “et-eller- andet- sted” i Danmark samt ikke mindst om tiden efter med den nye identitet: Livet som såkaldt “ ædru alkoholiker”. Emnet er alvorligt, ingen tvivl : Over en million danskere er dagligt berørt i direkte såvel som i indirekte form. derfor vil forfatterens humor på foredraget sikkert også virke forløsende. En alkoholiker er ikke kun en mand på en bænk med dårlige sko. En alkoholiker kan være din nabo, kollega, bankrådgiver, buschauffør eller dig selv.

Foredrag med Tine Kust booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michael Larsen

28/10/2015
Michael Larsen

Aktuel med krimien “Mordet på øen”.
Michael Larsen, født i 1961, er uddannet journalist. Den navnkundige kritiker Poul Borum havde navne som Finn Søeborg, Leif Panduro og Dickens fremme ved modtagelsen af forfatterens humoristiske debutroman Med livet i hælene. Men allerede med sin anden roman, Uden sikker viden, afslørede Michael Larsen helt andre og uventede sider af forfatterskabet. Den dystre spændingsroman blev samtidig forfatterens internationale gennembrud. Romanen, der blev solgt til udgivelse i over 20 lande, høstede anerkendelse i aviser verden over – lige fra The Washington Post til Le Monde. Siden fulgte endnu to spændingsromaner, Slangen i Sydney og Femte sol brænder og desuden filmmanuskriptet til Operation Cobra. Michael Larsens udgav derefter i 2004 Den store tid – Aftenlandet og fuldendte det prisbelønnede værk med Den store tid – Stormen i 2008. Omkring dette tidspunkt var forfatteren flyttet til Ærø, hvor han endnu er bosat. Her har han skrevet og illustreret Ærø i tanke og streg og Ærø i tanke og streg II. Sidste år overraskede han på ny ved at udsende den meget roste fagbog, Ærøs Natur, som han selv har fotograferet og illustreret. Og i 2015 udkom så den længe ventede spændingsroman, Mordet på øen, som markerer forfatterens stærke comeback på krimiscenen. Romanen er da også allerede blevet mødt med en regn af stjerner og hjerter fra avisernes anmeldere.

Foredrag med Michael Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Stine Bolther

26/10/2015
Stine Bolther

I  kriminalitetens brændpunkt

Gennem 15 år har Danmarks svar på virkelighedens “Dicte”, Stine Bolther, markeret sig som en fremragende kriminal-reporter, forfatter og TV-vært.

Med sit charmerende, naturlige talent følger hun de blå blink ud til de værste kriminalsager. Hun har interviewet mordere, rockere, hårde kriminelle, politi og pårørende til ofre. Altid på pletten i “Orkanens øje”.

I et 2 timers foredrag med debat fortæller hun levende om sin karriere, sit forfatterskab samt om at få det hele til at harmonere med en dagligdag i Nordsjælland med 2 mindreårige børn, hus og mand.

En kuldegysende, underholdende og lærerig aften i selskab med en hærdet reporter på høje hæle.

Foredrag med Stine Bolther booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ole Tornbjerg

22/10/2015
Ole Tornbjerg

Ole Tornbjerg er forfatter og dokumentarist. Har udgivet romanen “Drengen fra Godhavn” (2015). Sammen med sin kone, Jeanette Øbro, har han desuden skrevet fire romaner i serien om kriminalpsykologen Katrine Wraa: “Skrig under vand” (2010) – romanen vandt Politikens Store Krimikonkurrence, “Djævlens ansigt” (2011), “Evas sidste nat” (2013) og “Det Norske Job” (2014). Parret har vundet Martha-prisen, 2015

Drengen fra Godhavn
Som mange andre danskere havde Ole Tornbjerg fulgt Godhavnsdrengenes sag i medierne og undret sig over, hvorfor det officielle Danmark ikke ville sige undskyld for de overgreb, der fandt sted på Godhavn og andre børnehjem i 1950’erne og 60’erne. Ole Tornbjerg kontaktede foreningen Godhavnsdrengene i 2012 og hørte de tidligere børnehjemsbørns historier om grov vold, misbrug i alle afskygninger, svigt, nedgørelse, medicinske forsøg med stærke psykofarmaka, systematisk nedbrydning og ødelagte skæbner i hobetal.

Der var især en ting, der gjorde stort indtryk på Ole Tornbjerg, når han talte med de tidligere anbragte. Det var den skam og tavshed, der havde været forbundet med deres ophold på børnehjemmet. De fleste af dem havde i over 40 år ikke talt med nogen om, hvad der skete dengang.

Ole Tornbjerg fortæller i dette foredrag om det tre år lange arbejde med at skrive en roman inspireret af de tidligere anbragtes rørende og brutale historier.

Foredrag med Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kristian Leth

22/10/2015
Kristian Leth

Kristian Leth er forfatter og musiker og radio/tv­vært, født i 1980. Han har vundet to Danish Music Awards, Kronprinsparrets Kulturpris, Prix Italia, DRs Sprogpris, Gudmans Musikpris og meget andet. Hans band The William Blakes har haft stor succes på radio og live, han har udgivet otte plader og produceret mange flere. Han har udgivet tre digtsamlinger; ‘Land’ Gyldendal 2002, ‘Besværet’ After Hand 2008 og ‘Før og efter videnskab’ Lindhardt og Ringhof 2014. Kristian Leth bliver ofte interviewet om kreativitet, spiritualitet, bevidsthed og religion.

I 2016 udkommer ‘Historien om alting’ en bog som Kristian Leth har skrevet med evolutionsbiologen Eske Willerslev. Vi lever i en del af verden hvor vi tror at videnskab kan besvare alt, og at åndelighed er noget, der hører fortiden til. Men sandheden er at vi alle sammen tror ­ og at videnskaben lyser med en lygte ud i en kæmpe verden af mørke og uvished. Det er ikke dårligt, og at tro at alt det uklare og uforståelige skal afskaffes, gør vores liv mere besværlige, ikke mindre. Men hvorfor tror vi sådan noget? Hvem fandt på ideen om at rationalitet ikke kan leve side om side med spiritualitet? En rejse fra menneskehedens vugge, op igennem mange hundrede af tusinder af år med et fungerende magisk og okkult verdensbillede, og op til de sidste 1000 års udvikling af en verdensfjern og moderne fortælling om bevidsthed, kultur, individ og hjerne.

Foredrag med Kristian Leth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

22/10/2015
Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

Jeanette Øbro, forfatter. Uddannet jordemoder og under uddannelse som psykoterapeut.
Ole Tornbjerg, forfatter og dokumentarist.

Parret har sammen skrevet fire romaner i serien om kriminalpsykologen Katrine Wraa: “Skrig under vand” (2010) – romanen vandt Politikens Store Krimikonkurrence, “Djævlens ansigt” (2011), “Evas sidste nat” (2013) og “Det Norske Job” (2014). Parret har vundet Martha­prisen, 2015.

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg:

Foredrag 1: Krimipar og ægtepar
Mød forfatterparret der ikke går af vejen for at researche tæt på polarcirklen i Sibirien, på havnekajen i Rotterdam, i Caribien, på fødegangen på Rigshospitalet eller blandt ekskriminelle i Danmark, når de skal skabe en ny roman. Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg har dannet par i tyve år og arbejdet sammen i snart ti år. Med hendes vidtfavnende baggrund som danser, jordemoder og kommunikationskonsulent – og hans som tilrettelægger og producent af TV og dokumentarfilm, har de skabt et spændende samarbejde om deres anmelderroste bestsellere. Hør deres historier om at turde vove sig ud på dybt vand og om, hvordan de bærer sig ad
med at skrive sammen – og stadig være gift.

Foredrag 2: Fra Sibirien til Caribien
Forfatterægteparret Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg har sammen skabt den anmelderroste serie om kriminalpsykologen Katrine Wraa. Dette foredrag går i dybden med deres arbejdsmetoder, som består af omfattende research og udviklingsarbejde. Researcharbejdet har bragt dem til både Sibirien og Caribien og har sågar fået Jeanette Øbro til at uddanne sig som psykoterapeut.

Link til Ole Tornbjergs foredragsprofil: http://artebooking.dk/ole-tornbjerg/

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lotus Turèll og Lisbeth Zornig Andersen

19/10/2015
Lotus Turèll og Lisbeth Zornig Andersen

Underdanmarks jægersoldater.
Hvordan når man samfundets top, når man allerede som barn har alle odds i mod sig? I debatbogen ”Underdanmarks Jægersoldater” fortæller toppolitikeren, OL-bokseren, forfatteren, arkitekten, retsmedicineren, sikkerhedschefen, borgmesteren og flere andre om, hvordan de ikke bare overlevede en brændt barndom, men nåede toppen af deres profession. Hvilke livsstrategier fulgte de? Hvorfor kunne lige præcis de klare sig igennem hvor deres søskende ikke kunne? Hvad kostede det dem? Og måske vigtigst – hvad kan andre lære af dem? Hør Lisbeth Zornig Andersen eller Lotus Turell, to af forfatterne til ”Underdanmarks Jægersoldater”, fortælle om ti brændte børns rejse fra bunden til toppen af samfundet. Ti supermønsterbrydere, der som børn tidligt skulle lære at navigere og overleve i farligt terræn med forældre og voksne, der misbruger, svigter og forsvinder. Hvad skal der til for at bryde med den negative sociale arv? Og hvor dygtige er vi andre egentlig til at hjælpe de små jægersoldater til at ikke bare at overleve, men realisere et bæredygtigt, balanceret liv? Hvordan får vi vendt den nedadgående, negative kurve for vellykkede mønsterbrud i dagens Danmark? De ti medvirkende i bogen tæller Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget, formand for SF; Dennis Ceylan, professionel bokser, udtaget til OL i 2012; Lasse Einar Mortensen, sikkerhedssupervisor, Københavns Lufthavn; Kristian Ditlev Jensen, forfatter og journalist; Claus Elgaard, journalist og tidligere studievært på TV2; Karin Schwartz, OL-sølvvinder i taekwondo og viceborgmester i Esbjerg; Jørgen Lange Thomsen, professor i retsmedicin og statsobducent på Syddansk Universitet; Gitte Andersen, arkitekt og stifter af SIGNAL Arkitekter; Erik Nielsen, borgmester (S) i Rødovre og næstformand for KL; Mads Holger, forfatter, iværksætter og tidligere Folketingskandidat.

Foredrag med Lisbeth Zornig Andersen og Lotus Turèll booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jacob Skyggebjerg

16/10/2015
Jacob Skyggebjerg

Jacob Skyggebjerg blev født 1985 i Horsens og har ingen uddannelse. Efter en årrække med et utal af ansættelser i ufaglærte intetsigende stillinger, hvor Jacob plagedes med bevidstheden om sine spildte talenter, tog Jacob på højskole, og flyttede siden til København. På højskolen mødte Jacob en anden mentalitet end den, han var vokset op med, og han indså, at det var ham, der havde ret med hensyn til sine muligheder, og ikke verden omkring ham. I København påbegyndte han arbejdet med sin første roman, Vor tids helt, og lavede musik med snart sagt hvem som helst på byens undergrundsscene. Debuterede som forfatter i december 2013 til næsten udelukkende femstjernede anmeldelser, og har siden skrevet freelance for de fleste større danske medier, været gæsteredaktør ved Politiken, leveret indslag til Radio24Syv og undervist i skrivning på Forlaget Gladiators skoler og Københavns Kunstskole. Både som musiker og som forfatter har han optrådt over hele landet med oplæsninger, koncerter og foredrag. I december 2015 udkommer hans anden roman Hvad mener du med vi. Har desuden bidraget til diverse litterære tidsskrifter.

Foredrag med Jacob Skyggebjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henrik Qvortrup

12/10/2015
Henrik Qvortrup

Nyt foredrag med udgangspunkt i bogen om Thorning-Schmidt regeringen: Tre år, 9 måneder, 3 dage
Helle Thorning-epoken er slut. Tre år, ni måneder og tre dage varede den. Men hvad skete der egentlig bag kulisserne, da Danmark havde sin første kvindelige statsminister?  Det svar giver en af landets mest erfarne politiske journalister, Henrik Qvortrup, i en ny bog, der går tættere på end nogensinde før. På baggrund af samtaler med alle nøglepersonerne tager Qvortrup læseren i hånden og fører os med helt ind bag de lukkede døre i regeringens allerinderste. Vi er med til forhandlinger i Det Sorte Tårn på Amager og deltager som fluen på væggen ved alle de mange krisemøder.  Med afsæt i sin bog giver Henrik Qvortrup et medrivende og underholdende beretning om magtkampe, intriger, sejre og nederlag i dansk politik.

Henrik Qvortrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Alen Meskovic

07/10/2015
Alen Meskovic

Alen Meskovic er født i Bosnien i 1977. Han boede i Kroatien som flygtning fra 1992 til 1994, hvorfra han uledsaget kom til Danmark. I 1998 blev han matematisk student fra Nyborg Gymnasium og i 2006 cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet. Han debuterede med den anmelderroste digtsamling “Første gang tilbage” (Gyldendal, 2009), som blev præmieret med Erik Hoffmeyers Rejselegat samme år. Den delvist selvbiografiske roman “Ukulele­am” (Gyldendal, 2011) indbragte ham bl.a. det treårige arbejdsstipendium fra Statens Kunstfond og blev siden solgt til udgivelse i otte lande. Romanens selvstændige fortsættelse, ”Miki” (arbejdstitel), udkommer på Gyldendal i april 2016. ”Ukulele­jam” (Gyldendal, 2011) er en tragikomisk historie om at vokse op i en kroatisk flygtningelejr i skyggen af en krig, med flere tilbageblik på barndommen i Titos Jugoslavien. Den 15-­årige bosniske rockmusik­nørd Miki drømmer om Sveriges musikbiblioteker, mens nationalismen og de voksnes konflikter hersker i og omkring hans flygtningelejr ved Adriaterhavskysten. Mikis krigsoplevelser og savn af storbroren Neno tynger ham, men forældrene vil hellere hjem til Bosnien end til Sverige, hvor flere af Mikis venner er flygtet til … I ”Miki” (arbejdstitel) følger vi den nu 17­-årige Miki, som på sin illegale rejse mod Sverige bliver stoppet af dansk politi og er nødt til at søge asyl i Danmark. Romanen er en tragikomisk fortælling om at ende et helt forkert sted i sit liv, samt et bittersødt portræt af 1990’ernes Danmark set med en nyankommet flygtnings øjne.

Foredrag med Alen Meskovic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mazen Ismail

06/10/2015
Mazen Ismail

Samling – Hest på stiletter

Talte Tanker er ordet for Mazens originale blanding af poesi og performance, der har bragt ham landet rundt fra lokale scener i Jylland og Fyn til Pumpehuset og Det Kongelige Teater i København. Nu udkommer et udvalg af teksterne for første gang på skrift i samlingen Hest på stiletter.

Mazen maler stærke, lyriske billeder fra opvæksten i Beirut under den libanesiske borgerkrig, over den første danskundervisning i asylcenter, til bortvisningen fra fire folkeskoler og tiden i det miljø, som gav ham ni knivstik i ryggen og en fængselsdom. Den første samling Talte Tanker rummer poetiske nedslag i en turbulent barndom og ungdom. Men det er også historien om at få magt over sit liv, plante fødderne på universitetets gulve, hive bachelorgraden hjem og bygge sit helt eget tekstunivers, der i dag bliver brugt som undervisningsmateriale på folkeskoler og gymnasier.

Mazen Ismail booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Erik Valeur

05/10/2015
Erik Valeur

Erik Valeur har netop udgivet krimien “Logbog fra et livsforlis”.

Om bogen: I det hvide fyrtårn, som i århundreder har set sømænd forlise og drukne i det hav, der i generationer blev kaldt for Helvedesdybet, bor en mand med en ejendommelig hemmelighed. Malin forstår, at Viggo Larssen er vokset op med de mest forfærdelige syner – og at han allerede som barn fik en viden, som ingen skulle have haft. Den viden er ved at slippe ud til omverdenen, mens Malin forsøger at komme ind på steder, hvor ingen har været før: I det mørke rum, hvor manden i fyret voksede op med sin mor og bedsteforældre – og tre gule kanariefugle – og med bogen ’Den lille prins’ liggende under sin hovedpude. På årets første dag forsvinder det kvindelige overhoved for den mest magtfulde familie i landet, og ingen er i stand til at forklare, hvad der er sket. Der står et tomt fuglebur i vindueskarmen på plejehjemmet Solbygaard – men den gamle Enkefrue, som er mor til både landets statsminister og justitsminister, er forsvundet, og hele nationen leder efter hende. Logbog fra et Livsforlis er en fabel, en samtidsfortælling og en thriller på én gang. Den handler om børn, der vokser op med særheder, ingen kan finde ud af at flygte fra. Om ånder og om døden – og Universet – om magtfulde politikere, management-guruer og mediestjerner. Og om de hemmeligheder, alle mennesker forsøger at skjule for sig selv – og hinanden.

Foredrag med Erik Valeur booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michael Robak

01/10/2015
Michael Robak

ALT for damerne fik sine første mandlige klummeskribent i 2013­ forfatteren og skribenten Michael Robak . Valget faldt på ham ­ ikke mindst på grund af hans evner til at skrive rammende og underholdende om køn og kærlighed – mænd og kvinder. Hver måned bliver hans klummer læst af mere end 250.000 mennesker. Michael Robak er også manden bag den anmelderroste roman ”Hele byen ved det,” som er kendetegnet ved et råt for usødet indblik i en mands tankegang. Nu er der mulighed for at booke et ærligt og underholdende foredrag med den populære skribent.

Foredrag 1: Et kærligt klask til kvinderne. Hvad tænker mænd om kvinder?
Forfatter og journalist Michael Robak er ALT for damernes – første og eneste mandlige klummeskribent, han skriver sjovt, ærligt og tankevækkende om børn, parforhold, samliv, kærlighed og ikke mindst kvinder. I foredraget giver han med stor humor et kærligt klap til kvinderne – og et indblik i, hvordan mænd tænker. Det er ikke kedeligt. Michael Robak udkom i 2014 med den anmelderroste bog ”Hele byen ved det”, som blandt andet gav en masse omtale på grund af sit rå og ligefremme indblik i en mands tankegang ­ især når det handler om sex og parforholdets besværligheder. Derudover har Michael Robak senest skabt stor debat med sin klumme om mødre, der kalder deres døtre prinsesser. Glæd dig til et sjovt og rammende foredrag, der bliver leveret med kærlig respekt for det modsatte køn.

Foredrag 2: Hele byen ved det – du kan også få det at vide.
Hvor meget sex kan der være i en roman? Hvordan skriver beskriver man en liderlig mands nedtur? Og hvorfor bliver man hele tiden spurgt om bogen handler om én selv? Disse spørgsmål kan man få svar på i Michael Robaks nye foredrag, der tager tilhørerne med ind i selve skriveprocessen bag hans anmelderroste roman ”Hele byen ved det.” Man får et sjældent kig ind i forfatterens maskinrum og hører blandt andet om, hvordan det føles, når forlaget har stavet ens navn forkert på det første udkast til omslaget. Og hvor mange titler en bog kan have, før man rammer den rigtige. I et ærligt, selvironisk og underholdende foredrag beskriver Michael Robak alle de op –og nedture man er igennem, når man udkommer med en bog på landets største forlag. Og ikke mindst på omverdens reaktioner, når man skriver om tabubelagte emner som sex, jalousi og utroskab.

Foredrag med Michael Robak booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mette Frobenius

01/10/2015
Mette Frobenius

Hvad stemmer vi egentligt om?
Danskerne skal stemme om retsforbeholdet torsdag d. 3. december. Men hvad er det egentligt, vi stemmer om? Mette gennemgår på enkel, sjov, underholdende vis indholdet i den pakke, der udgører afstemningen. Og lige her er det nok en rigtig god kombination at være både stand-up komiker og erhvervsjurist. For hvad er fidusen ved en tillægsordning, hvem bestemmer, om vi skal have en parallelaftale og hvorfor har vi overhovedet det retslige forbehold? Det er ikke et oplæg der agiterer “JA” eller “NEJ”, men mere en Tour-de-EU, der klæder tilhørerne på, så de ved hvor de skal sætte deres kryds. Varighed ca. 30 minutter.

Mette Frobenius kan også hyres som ordstyrer i en EU debat.

Her er en anbefaling fra europarlamentariker Jens Rohde (V):
“Jeg oplevede Mette flere gange under valgkampen til Europa-Parlamentet 2014. Hendes målrettede indlæg om patentdomstolen såvel som hendes evner som ordstyrer var rigtig gode. Hun er velforberedt, engageret og god til at gøre komplekse EU-områder let forståelige – og let fordøjelige. Hun serverer i højt tempo ret tunge fakta og svær viden pakket ind i sjove betragtninger og skæve vinkler. Som ordstyrer er hun anderledes og udfordrende – om end en lille smule skrap, men det giver nogen gange debatterne det tiltrængte løft. Jeg kan derfor anbefale hende, hvis I har brug for et skævt indlæg om folkeafstemningen d. 3.12”.

Mette Frobenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anja Lovén

01/10/2015
Anja Lovén

I 2012 stiftede Anja Ringgren Lovén sin helt egen nødhjælpsorganisation, DINNødhjælp. En beslutning, der kom som en direkte følge af hendes oplevelser som nødhjælpsarbejder i Malawi året før. I dag er Anja landskendt som ildsjælen fra Frederikshavn, der solgte og satsede alt hvad hun ejede for sin sag – Afrikas børn. Med en utrættelig optimisme, en kæmpe portion vilje og ikke mindst mod til at bevæge sig ud på usikker grund, har hun formået at give humanitært og frivilligt arbejde en helt ny betydning. Anja Ringgren Lovén er bla. kendt for dr2 dokumentarerne ”Helvedes Helte” og ”En dansker redder verden” og lige nu er hun i gang med optagelserne til en ny dokumentar som bliver vist på DR2 til foråret 2016.

Foredrag med Anja Lovén booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ole Sønnichsen

30/09/2015
Ole Sønnichsen

Mit liv som Ulf
Ulf Pilgaard er dansk teaters grand old man. Efter mere end 50 års hovedroller på landets teater- og revyscener, i radio, tv og film fortæller han for første gang hele historien om sin enestående karriere. I ’Mit liv som Ulf’ beretter han om gennembruddet på ABC Teatret, om sine mere end 30 år i Cirkusrevyen med parodier på bl.a. dronning Margrethe og Poul Nyrup Rasmussen – og om overraskende roller som skurken i Nattevagten og den modbydelige far i teaterversionen af Festen. Undervejs runder han store personligheder som Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl i en humoristisk og overraskende fortælling om opvæksten i et præstehjem, med sjove anekdoter fra skuespillerverdenen og tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet. Ulf Pilgaard, født 1940, har været skuespiller siden 1963, da han debuterede i Collage-truppen. Han er hædret med en lang række priser, bl.a. Årets Æreskunstner i 2000, Lauritzenprisen som Årets Skuespiller i 2011 og Årets Dirch i 2006 og 2012, ligesom han fik både en Bodil- og en Robertpris for filmen Farligt venskab. I 2007 modtog Ulf Pilgaard Ridderkorset af dronning Margrethe.

Ole Sønnichsen, født 1973, er journalist og forfatter. Ole Sønnichsen står bag en række anmelderroste biografier om bl.a. Dirch Passer, Johannes Møllehave, Benny Andersen og Vestas og Danfoss-direktøren Jørgen Mads Clausen. Desuden skrev han sammen med håndboldspilleren Joachim Boldsen bestsellerne Ærligt talt! Og Færdig!.

Foredrag med Ole Sønnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jens Smærup Sørensen

30/09/2015
Jens Smærup Sørensen

Feriebørn – ny roman af Jens Smærup Sørensen – om børn og forældre, om barndommen, som man aldrig slipper fri af, om skæbne, om at finde ud af, hvem man er, og skabe sig et liv.
Arne Beltoft bor på den gård, hvor han voksede op. Sommer efter sommer blev han som barn omgivet ikke alene af de københavnske feriebørn Freya og Thor, men også af et par piger fra nabolaget, Malene og Charlotte, der var stærkt tiltrukket af storbybørnene. Alle er de kommet til at spille en stor rolle i hans liv, som han med støtte i sine dagbogsnotater ser tilbage på og skriver om. Som medarbejdere, venner og kærester har de været med i det hele. Også når det ellers kunne ligne rene tilfælde, eller et resultat af fikse ideer, at han har opgivet at drive moderne landbrug, og at han er blevet præst, og at han er blevet brugtbilshandler. Nu har han fået øje på en ny vej i livet, som han er meget opsat på at følge. Men først må han overbevise sine nærmeste, få sine læsere med på den.

Foredrag med Jens Smærup Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Dorrit Willumsen

30/09/2015
Dorrit Willumsen

Dorrit Willumsen er aktuel med bogen “Nær og fjern” – en roman om længslen efter nærhed og kærlighed: om mennesker, der efter bedste evne forsøger at nå hinanden, uden at det nogensinde rigtig lykkes.
Michael Larsen, ”Bestemmersvinet”, som hans sekretær kalder ham, er blikkenslageruddannet og ender som direktør og jordspekulant. Han bliver som ganske ung gift med Lou, der ekspederer støvsugere og hvidevarer, men har ambitioner, der peger i helt andre retninger, fx mod scenen, som musicalstjerne. De får to døtre, Michelle og Simone, de bliver rige med alle de muligheder, det giver, og med alle de følger, det kan få. Så har vi Bjarne. Han har DAMP og er ikke til at styre, han bliver kriminel, han er en overgang træner i et fitnesscenter, hvor han har en helt mislykket affære med Lou. Han har et forhold til den søde syerske Jeanette; men det går over. Og så er der den maniske og vidtløftige Mitzi, som godt kunne tænke sig at blive præsident i USA, og Hanne, der er alenemor og ernærer sig som telefonekspeditrice i et online-firma, der leverer fødevarer til ældre mennesker. De drømmer, og de længes alle sammen, de længes efter at blive forstået og elsket, det vil ikke rigtig lykkes for nogen af dem, og det er alt sammen på én gang nænsomt og grusomt fortalt.

Foredrag med Dorrit Willumsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

30/09/2015
Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Ny roman fra Anne Lise Marstrand-Jørgensen : Dronningen af Saba & Kong Salomon

Historien om Dronningen af Saba og Kong Salomon går igen i Biblen, Koranen og i det etiopiske epos Kebra Nagast. For tretusinde år siden, på grænsen mellem myte og historie møder to mennesker hinanden. De kommer begge til at præge deres samfund i så høj grad, at vi stadigvæk kender deres navne. Makeda er jæger og landsbyboer i det sabeanske rige, der strækker sig fra Etiopien til Yemen. Knap voksen tager hun på en farefuld rejse mod en far, hun ikke kender og ender med at blive optaget i Kongen af Sabas råd. I Israel overtager den unge Salomon tronen efter sin far, Kong David og må bevise, at han kan træde i sin magtfulde fars fodspor. Det lykkes ham at gøre Israel til en mægtig handelsnation og styrke landets forbindelser til omkringliggende riger. Salomons rige er porten til både Damaskus og Rom, og Makeda beslutter sig for at rejse til Israel og lave handelsaftaler, der vil sikre hendes rige velstand. Salomons byggerier har drænet statskassen, så Makedas rigelige gaver er kærkomne. I hans harem er kvinder fra mange egne, og snart drømmer han om også at gifte sig med den magtfulde kvinde fra Saba. ”Dronningen af Saba & Kong Salomon” er en stor roman om kærlighed, magt, strid og alliancer – og om hvor langt man vil gå for at nå sine mål.

Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ib Tardini

29/09/2015
Ib Tardini

Tardini – 40 forrygende år i dansk film
Med udgangspunkt i sin bog, giverTardini et unikt indblik i dansk film og fortæller om 40 års succeser, storhedsvanvid, fiaskoer, konkurser, brug og misbrug af børne/ungdomsskuespillere. Han fortæller om hvordan dansk film gennem årene er blevet professionaliseret, internationaliseret
og samtidig har gennemgået en rivende teknologisk udvikling. Tardini fortæller om regnskaber, der består af flyttekasser fulde af bilag, vanskelige filmfotografer,som bruger al for megen råfilm, og filmproducenter, der finansierer den ene film med støttekronerne til den næste. Ikke mindst fortæller han om gode og dårlige samarbejder med periodens bedste instruktører – fra Nils Malmros, Bille August, Søren Kragh­Jacobsen og Erik Clausen ­ til Lone Scherfig, Lars von Trier, Annette K. Olesen og Per Fly.

Ib Tardini er en bramfri mand, og foredraget giver et unikt, sjældent ærligt og indimellem temmelig afslørende indblik i, hvordan den danske filmbranche fungerer, og hvordan film bliver til. Man kommer med helt ind i maskinrummet, hvor de store kreative og økonomiske beslutninger bliver
taget, og man følger film som Kundskabens træ, Tro, håb & kærlighed, Italiensk for begyndere og Bænken fra de første spæde samtaler, over optagelserne­ til biograflancering og filmfestivaldeltagelse rundt om i verden. Foredraget ledsages af filmklip.

Foredrag med Ib Tardini booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Robert Dam

16/09/2015
Robert Dam

Opgøret med Scientology. Foredrag med udgangspunkt i dokumentarserien på TV2.

Foredraget handler om Robert Dams 20 år i sekten samt afhoppet, som er den grundliggende historie. I løbet af optagelserne kom han bl.a. til at møde en norsk far, der mistede sin datter til Scientology, idet hun begik selvmord umiddelbart efter at have fået et nedslående resultat fra Scientologys personlighedstest. Robert kom til at møde et voldtægtsoffer, hvis overgrebsmand var prominent medlem og blev beskyttet af organisationen. Og så rejste Robert til USA for at besøge det ultimative magtcenter ”GOLD BASE” i ørkenen udenfor Los Angeles. Han og kameraholdet så også Scientologys børnefængsel i byen Clearwater, Florida, samt oplevede at blive forfulgt af Scientologys privatdetektiver.

Foredrag med Robert Dam booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lotus Gregers

14/09/2015
Lotus Gregers

Lotus Gregers er scouter for elite models, arbejder for designeren Henrik Vibskov. Hun er forfatter til digtsamlingen vrangvendt, som er hendes debut ved forlaget Spring og som udkom den 20. august 2015.

Lotus Gregers foredrag:

Foredrag 1: Anoreksi
Foredrag 2: Identitet
Foredrag 3: Kropssprog/kropskultur

Foredrag med Lotus Gregers booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jennifer Delaloca

14/09/2015
Jennifer Delaloca

Jennifer Delaloca  har de seneste 13 år beskæftiget sig indgående med italiensk vin, finere madlavning overfor trattoriastil og italiensk kultur mens hun som leder og direktør har brugt kræfterne på marketing, ledelse og forretningsudvikling.

Vinforedrag (45 minutters varighed)
Sjovt og livligt foredrag, eksmpelvis om vinens historie fra da mennesket opdagede Saccharomyces til i dag hvor det naturlige gær bl.a. bruges til fremstilling af vin. Eller om druesorter, verdens jordtyper, vindyrkning, ønologi

Vinseminar (90 minutters varighed)
Spændende seminar hvor jeg underviser i teknik (systematisk tilgang til smagning af vin) og teori (kombination af mad og vin sammen) – noget hvor alle der er interesseret i at få en bedre grundlæggende forståelse af emnet, for alvor får noget med sig hjem.

Vin workshop (Fra to timer til halvdagsprogram)
En blanding af foredrag, seminar og workshop med udgangspunkt i et vinøst historisk perspektiv der derfra bevæger sig igennem læren om systematisk vinsmageteknik og teori i forhold til kombination af mad og vin. I halvdagsprogrammet fortsættes der med en decideret vinsmagning og undervisning i hvordan man smager. Hvad man smager. Og hvordan man skal øve sig for at finde frem til hvad det egentlig er man kan smage.

Foredrag med Jennifer Delaloca booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Elisabeth Gjerluff Nielsen

11/09/2015
Elisabeth Gjerluff Nielsen

Elisabeth Gjerluff Nielsen Sanger/sangskriver, forfatter/komponist

5 FORTRYDELSER

Ikke et foredrag – ikke en koncert , men et MUSIK-FOREDRAG hvor Elisabeth gennem rejse i egne sange, synger, fortæller, læser op, og kommenterer på jagten på det lykkelige liv. Som ingen af os har opskriften på , men som vi alligevel kan nærme os nogle ingredienser i måske. Og måske ved at reflektere på hvad der IKKE gør os lykkelige osse. Elisabeths musikforedrag tager derfor udgangspunkt i den liste FORTRYDELSER , som en australsk sygeplejerske har samlet over sine patienters oftest udtrykte refleksioner på dødslejet . Det 5 hyppigst tilbagevendende udsagn . At man fortryder at man fik arbejdet så meget f eks – eller levet så lidt efter egne og ikke andres mål og vurderinger. I musikforedraget indgår både opfordring til eftertanke og kinddans, samt genhør med kendte såvel nyere sange fra Elisabeths efterhånden over 30 årige virke som sanger/sangskriver, forfatter, komponist og multi-mediearbejder (aviser, tidsskrifter, radio/tv- film- teater- og børnekultur). Egnet til højskoler, efterskoler, biblioteker, kirke- og ældremøder, familiesammenhænge,gymnasier, kaffebord mmm. aldersgruppe 15-100 år mere .

Foredrag med Elisabeth Gjerluff Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kristina Aamand

03/09/2015
Kristina Aamand

Kristina Aamand foredrag:

Kunsten at overleve en pakistansk svigermor
Kristina Aamand er et omvandrende kultursammenstød: dansk mor, palæstinensisk far, kristent døbt og muslimsk opdraget. Hun er gift med en mand med pakistanske rødder og sammen har de fem børn. Det er et succesfuldt interkulturelt ægteskab. Parret udgiver en bog sammen,
debatterer og holder foredrag om integration, bor i designtegnet bofællesskab og har VIP­venner. Men da Kristina Aamand fylder fyrre, får hun en nagende tvivl. For passer hun overhovedet ind i en pakistansk svigerfamilie?

Et humoristisk og alvorligt foredraget er baseret på den aktuelle bog ”På tværs – kunsten at overleve en pakistansk svigermor” som udkom på Gyldendal 17. august 2015.

Foredrag med Kristina Aamand booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Xinxin Ren Gudbjörnsson

01/09/2015
Xinxin Ren Gudbjörnsson

Xinxin Ren Gudbjörnsson er forfatter til den nye bog om motivation fra Kristeligt Dagblads Forlag.

Tingene bliver sat på spidsen og udfordret, når Xinxin med sit dansk-kinesiske blik stiller skarpt på sine omgivelser og undersøger, hvad der mon blev af motivationen i det danske samfund.

Vi kan alle blive bedre til at definere vores mål og skabe den forandring, vi ønsker i livet, og det kræver hverken streng disciplin eller en umenneskelig indsats at finde motivationen frem. Xinxins foredrag Find Motivationen handler om værktøjer og ideer til at finde motivationen for sig selv og andre.

Xinxin Ren Gudbjörnsson er cand.ling.merc. i kommunikation, forfatter, kommentator og coach, blandt andet kendt fra DRprogrammerne Tigermor og lektiekuren, Xinxin og de fortabte indvandrere og et utal af debatprogrammer.

Foredrag med Xinxin Ren Gudbjörnsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lone Kühlmann

01/09/2015
Lone Kühlmann

Nyt foredrag med Lone Kühlmann:

Det skal se nemt ud!
Lone Kühlmann har som journalist og forfatter leveret præcise analyser, breaking news og bramfrie holdninger til tusindvis af lyttere, læsere og seere i Danmark gennem mange år. I sit nye foredrag fortæller hun med humor og stort overskud om et begivenhedsrigt liv, hvor hun fra første række har været vidne til store forandringer – i Danmark og i verden omkring os. Fra karrierens begyndelse har hun som kvindelig journalist i en mandsdomineret verden interviewet statsledere som Ronald Reagan, Olof Palme og Menachem Begin. Hun har været til militærkup i Spanien tre måneder henne med tvillinger, drukket gin og tonic med Sean Connery, besøgt Barbara Cartland og spist frokost med Hillary Clinton. Hun har med fuldt overlæg valgt den overlevelsesstrategi, at det skal se nemt ud. Også selv om det er svært. Selvmedlidenhed rives op ved rødderne. Hun ved, at det er i orden at stille krav til livet, men at man kun har sig selv til at opfylde dem. Og hun ved, at livsindhold ikke er noget man får. Det er noget, man skaber.

Foredrag med Lone Kühlmann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ib Michael

01/09/2015
Ib Michael

Ib Michael er aktuel med bogen “En anden sol”.
Om bogen: Alexander er vokset op i troen på, at han er søn af en afdød bedsteborger nord for København; men på sit dødsleje fortæller hans mor ham, at hans far er en russer, der kom til Danmark under krigen.Alexander er ansat som forsker ved Københavns Univer­sitet, men da han får en stor og uventet arv, rejser han til Asien, hvor han møder den farlige og mystiske havkvinde Ichi. De forelsker sig i hinanden, og hun fører ham ud på en rejse under havet og ind i en verden, der er lige så spændende, som den er fantastisk: Her kan man kommunikere uden ord, her færdes man på kryds og tværs af køn og anden identitet, her spiller kæmpe­blæksprutter og en udødelig klassiker en fremtrædende rolle. Han rekrutteres til en hemmelig ubådsmission, hvor man har de mest avancerede teorier om vores trængte klode samt muligheden for dens overlevelse, ender med at flygte over hals og hoved – kun for at ramle ind i endnu flere farefulde oplevelser i andre verdensdele.Og ind i det er flettet den smukkeste kærlighedshistorie fra Alexanders ungdom, om hans forhold til barndoms-kæresten Benedikte med alle kunstnerdrømmene.

Foredrag med Ib Michael booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kaare R. Skou

21/08/2015
Kaare R. Skou

Super aktuelt foredrag med Kaare R. Skou

Retsforbeholdet – hvad vi stemmer om
Den 3. december 2015 skal vi til folkeafstemning om Danmarks retsforbehold over for EU-traktaterne. Journalist Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring som journalist på Christiansborg, fortæller om forbeholdets historie og hvad det er, vi nu skal stemme om. Det er ikke hele forbeholdet, der kommer til afstemning – vi søger en tilvalgsordning, så vi kan plukke det ud, vi gerne vil være med i og lade resten ligge. Hvad vælger vi – og hvad vælger vi i hvert fald i første omgang fra. Hvordan har politikerne aftalt spillereglerne, hvis vi senere vil vælge nye ting til. Foredrag med efterfølgende debat varer to timer. Kaare Skou tilbyder sig også som mødeleder ved paneldiskussioner mellem politikerne op til afstemningen den 3. december 2015.

Honorar: 6.250,- + transport og evt. overnatning

Foredrag med Kaare R. Skou booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Amalie Smith

18/08/2015
Amalie Smith

Amalie Smith (f. 1985) er forfatter og billedkunstner, uddannet fra Forfatterskolen i 2009 og fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015. Hun arbejder på tværs af genrer og discipliner, og har gjort det fra begyndelsen – på Forfatterskolen lavede hun film, performances, byrumsinstallationer og computerspil, mens hun under sin tid på Kunstakademiet udgav bøger og arbejdede med skulptur, fotografi, videokunst og installation. Smiths nysgerrighed vækkes af videnskabeligt kuriosa, som ofte kombineres med kærlighedsfortællinger, især i bøgerne. Smith debuterede på Gyldendal i 2010 med hybridromanen De næste 5000 dage og har udgivet seks bøger med både billeder og tekst, herunder I civil fra 2012 og senest romanen Marble på Forlaget Gladiator i efteråret 2014. Marble handler om farven i antik skulpturkunst, altså det faktum at antikke skulpturer ikke var hvide, men stærkt bemalede, og om den danske billedhugger Anne Marie Carl-­Nielsen, som i årene 1903­-05 rejste langt væk fra mand og børn for at kopiere antikke skulpturer. Marble er et godt eksempel på Smiths tværdisciplinære tilgang, da den trækker på forskellige fagområder såsom kunsthistorie, fysik, kemi, arkæologi, fotografiske teknikker, 3D­modellering, kunstpraksis, filosofi og idéhistorie.

Smiths foredrag er ledsagede af billeder og filmklip, grundigt researchede og personligt engagerede. Smith har i de seneste år holdt foredrag på blandt andet Arkitektskolen i København og Aarhus, Danmarks Designskole, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Krabbesholm Højskole, Holbæk Kunsthøjskole, Grundtvigs Højskole, Den Frie Udstilling, Charlottenborg, Kunstskolen og Forfatterskolen. Niveau og vinkling tilpasses tilhørerne.

Foredrag med Amalie Smith booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tarek Omar

11/08/2015
Tarek Omar

Tarek Omar er født i Libanon i 1987 som søn af en palæstinensisk far og en syrisk mor. Samme år som han fødes, tvinges familien til at flygte til Danmark. Her vokser han op i et socialt boligområde i Vejle og familien flytter senere på landet mellem Vejle og Fredericia. Han er uddannet historiker og journalist og arbejder i dag som journalist og debatredaktør på dagbladet Politiken. Som 23-årig blev Tarek Omar avisens yngste medlem af lederkollegiet nogensinde. Samme år blev Tarek Omar indstillet til Cavlingprisen for sin evne til at trække “en række nye markante stemmer og dagsordener ind i den offentlige debat”, for at have “formået at hente samfundsdebatten tilbage til sit medie og givet den en hovedrolle på et tidspunkt, hvor det ellers så ud til, at avisernes rolle var ved at blive reduceret” og for “sit klare og koncise sprog”. Tarek Omar har skrevet novellesamlingen MuhameDANEREN (2011) og er medforfatter til romanen ’Sønner af mænd’ (2015). Begge er udkommet på Politikens forlag.

Tarek Omar booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Erling Jepsen

10/08/2015
Erling Jepsen

Den 1. september er Erling Jepsen aktuel med romanen “Hjertets dannelse”. Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Om bogen:
I den sønderjyske landsby Bramstrup står man sammen. Her vogter man over enhver bevægelse og forskydning i landskabet, ikke mindst når det gælder grænsen til Tyskland, hvorfra der kan indfinde sig både det ene og det andet, alt sammen forbundet med fare for byen og hele landsdelen. Det private grænseværn under ledelse af byens absolutte spidser spiller en i egen overbevisning stor stabiliserende rolle, og der er ting, man ikke taler om, fx Sigvarts gård lidt uden for landsbyen, hvor der opholder sig et antal kvinder af uvis oprindelse, og hvor mange mænd har deres gang. En dag indlogerer Christian Boldrup sig på kroen. Han er historiestuderende og på rejse for at researche til sit speciale. Sammen med kroejerens datter forfølger han et spor, som de gamle kirkebøger har sat ham på, og snart må Bramstrup-borgerne konfrontere sig med spørgsmålet om, hvad det egentlig er, de står sammen om.

Tonny Landy

05/08/2015
Tonny Landy

Tonny Landy har netop modtaget Copenhagen Opera Festivals Hæderspris og er nu klar til at tage på foredragsturné med foredraget “Gift med operaen” (…. Fra blokvogn til Det kgl. Teater….).

Tonny Landy fortæller om mere en 60 års virke i en ”blandet landhandel”, med historier og anekdoter fra sit liv, hvor han allerede fra barnsben optrådte i offentlige sammenhænge på Bakken, i Tivoli, ved havne- og byfester og på markedspladser, for senere at skabe sig en karriere både herhjemme og i udlandet med et fast udgangspunkt i en 30 års karriere som operasanger ved Det kgl. Teater.

Han fortæller med humor og alvor om kolleger, han har arbejdet sammen med, alt sammen suppleret med indspilninger fra hans musikalske karriere.

Foredraget varer ca. 90 min., delt op i 2 afdelinger, men kan indrettes efter de givne vilkår.

Kan bookes med eller uden pianist.

Elsebeth Egholm

05/08/2015
Elsebeth Egholm

Elsbeth Egholm er aktuel med krimien “Dødvægt” (Politikens Forlag, august 2015)

I “Dødvægt” er journalisten Dicte og kæresten Bo er på vej til øen Gozo med en gruppe fotoelever, da de bliver øjenvidner til en katastrofe. En flygtningebåd fra Libyen kæntrer mellem Malta og Gozo under en heftig storm i Middelhavet. Natasha, Bos mønsterelev, fanger de skæbnesvangre og kaotiske øjeblikke på film: færgens søsyge passagerer, de døde afrikanere i havet… og liget af en ung, hvid kvinde, der flyder i bølgerne mellem sorte mænd. Da Bo og Natasha pludselig forsvinder, mener Dicte og den lokale efterforsker Jack Spiteri, at det er på grund af Natashas fotografier. I et kapløb med tiden og for at kende Bos skæbne, vikles Dicte ind i den mærkelige sag og må arbejde tæt sammen med den tiltrækkende Jack. Som ligtallet vokser omkring hende, må en samvittighedsplaget Dicte forholde sig til den gamle sandhed, at hvide liv tillægges større værdi end sorte.

Foredrag med Elsebeth Egholm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Torsten Grunwald

03/08/2015
Torsten Grunwald

Torsten har siden 2004 skrevet om herremode, særligt i Børsen, men også i Weekendavisen. Torsten ved alt, hvad der er værd at vide om jakkesæt, skjorter, slips, lædersko, dresskoder mv. og klassisk herremode som sådan. Siden 2008 har Torsten også ført bloggen Stiljournalen, hvor han behandler stort og småt om god tøjstil. I 2014 udgav Torsten den anmelderroste bog Den velklædte mand, hvori Peter Lund Madsen, ”Hjernemadsen”, fungerer som model. Torsten har selv en håndsyet garderobe fra top til tå. Torsten arbejder til daglig i centraladministrationen.

Foredrag:

Den velklædte mand
Hvordan er det lige, man sætter jakkesæt, skjorte og slips rigtigt sammen, hvilke sko skal man købe, og hvornår og hvordan bærer man en smoking? Foredraget afslører de mange små regler og normer, der gør en velklædt mand. Tilhørerne indvies i de klassiske forretningssæt med tilhørende skjorte, slips og sko, og får at vide, hvordan man dresser ned med stil i fritiden og på ferier. Endelig løftes sløret for, hvordan man bruger festtøjet rigtigt, fx til et bryllup. Foredraget iklædes et væld af foto og eksempler.

Dresskoder i forretning og politik
Man er i udlandet. Man har været til møder tidligere på dagen. Nu venter en tur i baren og så middag. Hvad skal man tage på af tøj og sko? I morgen skal der besøges en ny kunde. Skal slipset på, eller skal skjorten stå åben øverst? … Vores møder med andre mennesker er fyldt med normer, herunder dresskoder. Foredraget ruller et repertoire af løsninger ud, der sikrer, man styrer igennem hverdagen sikkert påklædt og efterlader det stilindtryk, man ønsker, hos modtageren. Foredraget er fyldt med foto og eksempler.

Herremodens historie
Hvorfor er detaljerne så vigtige i herremoden, og hvor stammer jakkesættet egentlig fra? Tilhørerne får historien om herremodens udvikling siden 1600­tallet og mange af de anekdoter, den er fyldt med. Bla, servereres historien om Charles II’s utrolige tøjlov og historien om verdens første dandy, George Bryan Brummelll, der pudsede sine støvlesnuder i champagne. Foredraget runder også den i dag glemte Lars Peter Larsen fra Pandrup, der drog til Paris i slutningen af 1800­tallet og blev Danmarks største herreskrædder nogensinde. Foredraget rummer mange foto og eksempler.

Personlig stil
Vi kan klæde os mere eller mindre, som vi vil i dag. Det er på den ene side rart og afslappende, og på den side dødbesværligt. For pludselig sidder vi selv med ansvaret – ansvaret for at klæde os selv ordentligt på. Foredraget demonstrerer i ord og billeder, hvordan man opbygger en garderobe, der afspejler ens personlighed, og som samtidig hænger sammen stilmæssigt. Tilhørerne får også fem pejlemærker med hjem, der hjælper på navigationen i herremodens hav.

Foredrag med Torsten Grunwald booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Søren K. Villemoes

22/07/2015
Søren K. Villemoes

Søren K. Villemoes (f. 1981) er journalist, kommentator og redaktør på Weekendavisen. Han er uddannet cand.scient.pol (statskundskab) på Københavns Universitet og har derudover en BA i religionsvidenskab. Han beskæftiger sig journalistisk med politisk islam, terrorisme, integration, politiske yderfløje og kulturkampe. Villemoes har bidraget til flere antologier og var med til at redigere bogen Højrepopulismen – venstrefløjen akilleshæl i 2013. Han er en aktiv deltager i den offentlige debat.

Søren K. Villemoes foredrag:

Foredrag 1: Radikalisering
Foredrag 2: At skrive om muslimer
Foredrag 3: Krænkelsesepidemien
Ordstyrer: Søren K. Villemoes er også en kompetent ordstyrer.

Søren K. Villemoes booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Christoffer Baadsgaard og Palle Katring-Rasmussen

30/06/2015
Christoffer Baadsgaard og Palle Katring-Rasmussen

Christoffer Baadsgaard og Palle Katring-Rasmussen foredrag

En eventyrlig fortæling om to unge iværksættere, som fik samlet millioner ind blandt almindelige fodboldtossede danskere og stod i spidsen for det mest omtalte investeringsprojekt i nyere fodboldhistorie: Opkøbet af den engelske fodboldklub Croydon Athletic. Vi tager dig på rejsen fra en debattråd på en dansk fodbold hjemmeside til de bonede gulve hos FA i England. En rejse som mange drømmer om, men som normalt kun er forbeholdt internationale oliemillardærer og andre, som køber fodboldklub i England.

Foredrag med Christoffer Baadsgaard og Palle Katring-Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Side 1 af 3 1 2 3